Şimdi Ara

Bahşiş verir misiniz? ölçüsü adabı var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bahşiş verir misiniz? ölçüsü adabı var mıdır?
    Mesela adam odaya yemek getirdi. Bahşiş verilmeli midir?

• kaliteli bir hizmet ve güler yüze her zaman bahşiş veririm. Bi kaç yıl önce garsonluk yapmaya çalıştım. Biliyorum ortamı, hakediyorlar.
  • Hak edene veririm.
  • Hesabın yüzde 10

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Param olursa neden vermeyeyim
  • Param çoksa hak edene olabilir.
  • Salata tatlı falan ücretsiz ise yüzsüzlük yapıp bol isterim. Sonuç : Bahşiş
    Veya
    Adam hazır ki görevinin yanı sıra o görevi çok iyi hizmetle veriyorsa. Sonuç : Bahşiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bestercan B kullanıcısına yanıt
    Şuan hatırlamıyorum ama bahşiş yediğin yemeğin türüne göre veriliyor % ler değişiyor
  • Hesabın %10'u kadar veririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grafik Tasarımcı -- 3 Mayıs 2014; 17:32:40 >
  • Herkeste bahsis veriyor anasini satayim

En luks mekanlara gitsem dahi vermem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hesabın %10u hangi mekana göre o da var. mesela dönercide 2 liraya döner yiyip oradaki adama 20 kuruş verirsek herhalde döner bıçağıyla kovalarlar

hiç bahşiş vermedim bugüne kadar. bir süre garsonluk da yaptım hiç bahşiş almadım
  • Hiç bahşiş vermedim belki sonra veririm
  • Gecenin 4'ünde bana mutfak görevlisi olmadığı halde, tost yapıp getiren otel personeline bahşiş vermiştim. Genel itibari ile bahşiş vermem.
  • öğrenci oluyorlar genelde iyi hizmet etmişse verilir
  • ilk yorum gibi hak edene veririm, birde o kutunun içine atmaktan veya hesap defterinin içinde bırakmatansa bizzat hizmet eden garsona veririm.
  • Valla küçükken berberde çalışmıştım pek bahşiş vermezdiler bende şimdi o zamanı düşünerek kuaföre gittiğimde küçük çırak varsa 15 tl saç tıraşına 5 tlde çocuğa verrim sizde verin böyle oldumu çocuk sevndirmek iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten öğrenci adamım da öyle olmasam da çok bırakmam sonra bir yerleri kalkıyor
  • Bahşişi nasil veriyorsunuz? Garsona "gardaşim al şunu bi çorba içersin" demiyorsunuz heralde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asla vermem, zaten yaptığı hizmet için maaş alıyor, bana kişisel anlamda ekstra bir gösteri yapmadığı sürece paramı haketmez ki yapsa da vermek zorunda değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.