Şimdi Ara

BAHÇEYE SERÇE YAVRUSU DÜŞTÜ NAPICAM?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar az önce bahçeye serçe yavrusu düştü. Çok küçük büyük ihtimal bir iki günlük henüz tüy kökleri bile belli değil. Gözleri kapalı. Annesi bulur diye yuvalarının yakınına bir kutu içine koydum çatıda. Ama annesi ortalarda yok henüz. Ne yapmalıyım? Annesi gelmezse beslemem gerekebilir. Nasıl besleyeceğim konusunda tecrubelilerden yardım bekliyorum acil...

• veterinere götür en iyisi eger beslemek istiyosanda kibrit çöpüne bez sar onu ıslak ekmege batırıp hafifce emmesini sagla olmadı bugday pirinç falan agzında ezip ardından şırıngaya koyup ignesi olmadan agzına cok az az sıkabilirsin.sıcak tut elinden geldigince
  • veteriner imkanım yok şu an. Bu arada çatıda rüzgar var serin biraz üşür mü orada acaba? Ama annesi oradaysa onu bulabileceği en yakın yer orası yuvaya 1-2 metre var. Bissürüde serçe var uçuşan. Üstünü bezle hafifçe örtüp annesinin gelmesini bekleyeceğim. Olmadı şırınga bulup beslerim artık. Hava kararana kadar umarım gelir annesi.
  • Serçe yavrusu. Kesin ölür.
    Yapcan fazla bişey yok yaşamaz o.
    Aşırı hassas olucan. Buğday cinsi ekmek felan veririm deme.
    Kurt solucan bulup parçalayıp gagasından atacan.
    Sonra dut yaprağını minikler halinde gagasından atacan
    bir damlayı geçmeyecek su damlatacan.
    uçucak çırpınacak bir yerde olmamalı.
    Değilse çarpa çarpa intihar eder gibi ölür
  • cok oynama annesi seni onunla ilgilenir görürse ve ona kokunu bırakırsan annesi o kusu buyutmez bırakır yuvasına koy besldmeye calısma
  • Butun gün yuvaların yanındaydı annesi gelmedi. Sanırım yuvadan atmış yavruyu. Napiyim artık besleyeceğim. Şimdi pişmi yumurta sarısını vermeye çalışcm ağzından. Su içiyo zaten peçeden sıkınca. Bişi sorcam bide annesi gelince ağzını nasıl açtırıyo yavrunun dürtekliyo mu azıcık?
  • Doğası geregi kendisi acar gagasını annesinden yemi o ister. Ben muhabbet kusu ve papagan üretimi yapıyorum, 300 kadar kuşum var. Anlattıgın şartlarda serçenin yaşama şansı hiç yok. En azından senin elinde. Zaten bu işten anlayan biride olsa uğraşmaz onu yaşatmaya. Sen yaşatmaya ugraştıkça aslında onu yaşatmmış olmayacaksın sadece ölümünü uzutacaksın

Not:Doğada yaşama şansı az olan yavrular anneleri tarafından terk edilir. Üretimhanem de böyle vakalar arada sırada olmakta. Yaşama şansı az olan yavruyu, diğer yavruların yaşamasını engellemesin diye bir çok kez doğaya terk etmişimdir. Bu canilik değil, doğanın kanunudur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kedim 3.kattan düştü
    12 yıl önce açıldı
    Köpeğim üstüme atlıyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jelib10 -- 27 Temmuz 2010; 13:48:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jelib10

Doğası geregi kendisi acar gagasını annesinden yemi o ister. Ben muhabbet kusu ve papagan üretimi yapıyorum, 300 kadar kuşum var. Anlattıgın şartlarda serçenin yaşama şansı hiç yok. En azından senin elinde. Zaten bu işten anlayan biride olsa uğraşmaz onu yaşatmaya. Sen yaşatmaya ugraştıkça aslında onu yaşatmmış olmayacaksın sadece ölümünü uzutacaksın

Not:Doğada yaşama şansı az olan yavrular anneleri tarafından terk edilir. Üretimhanem de böyle vakalar arada sırada olmakta. Yaşama şansı az olan yavruyu, diğer yavruların yaşamasını engellemesin diye bir çok kez doğaya terk etmişimdir. Bu canilik değil, doğanın kanunudur.

şerefsiz

• Yuvaya koy annesi gelir, merak etme. Ve yuvaya yaklaşma asla..
  • çok şanslısın bence büyük bir kafes alıp ölene kadar besle asla salma bizim evin balkon camınada güm diye bitane serçe çarpmıştı veterinere götürdük veteriner şok geçirdiğini ve birşeyinin olmadığını söyledi evde kafes olduğundan kafese koyup beslemeye karar verdik ama 3 saat sonra malesef öldü çok üzülmüştüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.