Şimdi Ara

Kedim 3.kattan düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
9.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uyuyordum annemin sesini duydum aşağıda komşuyla konusuyodu işte kedimiz düşmüş onu arıyoruz falan sonra kedinin sesi geldi ağlar gibi miyavlıyodu.

Daha yavru balkondaydı camı da açıkmış atlamış ya da düşmüş, şimdi babam veterinere götürdü ben yetişemedim.

Arka ayakları kırılmıs dedi annem bilmiyorum yaşayacak mı, yazmak istedim sadece.

• Yapay Zekanın Yanıtı

3. Kattan Düşen Kedi: Ne Yapmalısın?

Genel Bakış:

Eğer kedin 3. kattan düştüyse, derhal harekete geçmek çok önemlidir. Bir kedinin bu yükseklikten düşmesi ciddi yaralanmalara yol açabilir ve hatta ölümcül olabilir.

Atılacak Adımlar:

• Hayvan Doktoruna Ulaş: Kedini en kısa sürede bir hayvan hastanesine veya veteriner kliniğine götür.
    • Sakin Kal: Kedinin stresli ve endişeli olabileceğini unutma. Sakin kalmak ve onu sakinleştirmek önemlidir.
    • Yaralanmaları Kontrol Et: Kedinin başını, boynunu, karnını ve uzuvlarını dikkatlice kontrol et. Kanama, kırık kemikler, şişlikler veya diğer yaralanmaları tespit etmeye çalış.
    • Hareket Ettirme: Kedin ciddi şekilde yaralanmışsa, onu hareket ettirmeye çalışma. Sadece bir battaniyeye sar ve mümkünse hareketsiz tut.
    • Şok Belirtilerini İzle: Kedin solgun, soğuk veya nefes almakta zorlanıyorsa, bu şok belirtisi olabilir. Derhal yardım al.

Kedinin Durumu:

1. kattan düşen bir kedinin yaralanma riski yüksektir, ancak kedinin durumu düşüşün yüksekliğine, iniş açısına ve yüzeyine bağlı olarak değişebilir.

Yaygın Yaralanmalar:

• Kırık kemikler
    • İç yaralanmalar
    • Beyin veya omurga hasarı
    • Diş kırıkları
    • Göz yaralanmaları

Veteriner Müdahalesi:

Kedinin yaralanmaları ne kadar ciddi olursa olsun, veteriner müdahalesi esastır. Veteriner, gerekli muayeneleri yapacak, yaralanmaları teşhis edecek ve uygun tedaviyi sağlayacaktır.

İyileşme Süreci:

Kedinin iyileşme süreci yaralanmanın ciddiyetine bağlıdır. Bazı kediler hızlı bir şekilde iyileşirken diğerleri uzun süreli bakım ve rehabilitasyona ihtiyaç duyabilir.

Önemli Not:

Kedinin düşüşten sonra anormal davrandığını veya nefes alma güçlüğü çektiğini fark edersen, derhal veteriner yardımı al.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Niye balkonda bıraktınız ki hayvanı ? Yazıık acıdım
  • Evde başka durabileceği yer yok ortalığı dağıtıyordu çok hareketli ama çok vicdan azabı çekiyorum
  • Kedi sahibi olarak yazıyorum ;
    Ev 3. kat olmasına rağmen yüksek sanırım.
    4 ayak üstüne değil arkaya düşmediyse ölümcül bir sorun olmaz sanırım.
    Ayaklara platin yapıyorlar.
    Ama detaylı bilgileri veterinere sorarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcanian

Kedi sahibi olarak yazıyorum ;

Peki kırılan ayaklar platin olmadan iyileşemiyor mu?
  • Bizim kedimiz 4.kattan düşmüştü. hem de çok ağırdı. Sadece çişini yaptı düştüğü yere o kadar. ancak hem o olaydan sonra hem de evde kaldığı için manyaklaştı ve bizimkiler de dışarıya saldı. Yani poposunun üstüne yahut göbek üstüne düşmediyse sıkıntı yok. Çünki kedilerin en çok sırt kemikleri kırılır ve bu da ölümcüldür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: head

quote:

Orijinalden alıntı: Arcanian

Kedi sahibi olarak yazıyorum ;

Peki kırılan ayaklar platin olmadan iyileşemiyor mu?

Arkadaşımın kedisine platin takılmıştı kırılınca ne olduğu konusunda pek fikrim yok.
    Karnı patlamadıysa sorun yok
  • Karnı patlasa miyavlayamaz sanırım.

Annem arka ayakları kırılmış yürüyemiyor dedi.

Bakalım birazdan gelecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: head

Uyuyordum annemin sesini duydum aşağıda komşuyla konusuyodu işte kedimiz düşmüş onu arıyoruz falan sonra kedinin sesi geldi ağlar gibi miyavlıyodu.

Daha yavru balkondaydı camı da açıkmış atlamış ya da düşmüş, şimdi babam veterinere götürdü ben yetişemedim.

Arka ayakları kırılmıs dedi annem bilmiyorum yaşayacak mı, yazmak istedim sadece.

Benim kedim 3 yaşında düştü 3. kattan yaklaşık 6 kiloydu o zaman camda duruyodu aşağıda bizi görünce şımardı birden düştü ama düşerken 1.kattakinin klimaya çarptı o biraz yavaşlattı sırt üstü düştü toprağa hemen çıkardık yukarıya. Evde cansız yattı 2 3 gün hiç bişi yemedi içmedi abartısız söylüyorum hayvan koltuğun altında hiç kalkmadan 2 gün yattı elleyince hiç tepki vermiyodu ağzında yara vardı ufak klimaya vurunca kafayı dişi çenesine girmişti. Yavaş yavaş düzeldi şuanda 5 yaşında. İnş bişi olmamıştır. Geçmiş olsun.

• Valla inşallah yaşar ya. Kaç günde ya da haftada iyileşir hiç bilmiyorum. Ağlar gibi miyavlıyordu çok kötü oldum.
  • madem balkonda besleyecektiniz neden aldınız? sen hayvana böyle iyilik etmiyosun hayvana zulüm sokağa sal daha iyi.
  • İnşallah iyileşir.
  • geçmiş olsun,inşallah iyileşir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdy00 -- 11 Ağustos 2013; 0:49:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde evin içine alıp ben ilgileniyordum her şeyiyle ama misafirler gelince balkona koyuyordum mecburen.

Çok sağolun beyler çok kötü oldum çok alıştım hayvana ya daha dün gece kafamın yanında uyudu of.

Gelsinler de aktarayım gelişmeleri.
  • Geçmiş olsun da, kedi gibi; Zıp zıp zıplayan, çevik bir canlı balkonda beslenmez. Köpek değil ki bu.
  • cok gecmis olsun kendi kedim mis gibi icim bir tuhaf oldu

• kedim 4. Kattan havalandırmaya düştü bişey olmadı. Havalandırmaya girip çıkarmıştım.

• eğer 7. kattan yüksek olsaydı hiç bişi olmazdı.

ciddi cevap: hocam bende kısa bir süre besledim.etrafı çok kirlettiği için kumunu ve mamasını balkona koymuştuk. yani balkona istediği gibi çıkabiliyordu. fakat bir zaman sonra balkonun korkuluguna ckmaya falan başlamıştı. bir adım daha atsa düşecek. bizde birşey yapamıyoduk. yanına gideriz korkar düşer diye falan. bazende böyle önünden geçen kelebege sinege falan atlicak diye korkardım. allaha şükür bişi olmadı. kısa süre sonrada uzun yola çıkmam gerekti. hasta ziyareti falandı dolayısıyla onu götüremezdim. bende mecbur aldıgım yere geri verdim. belki hala beslemeye devam ederdim ama ben almadan önce hayvanı ürkütmüşler. bendende ürküordu o getirdi zaten sonu
  • Bendede var 3 tane çatı en iyi çözüm.
  • Valla ev bahçeli olmayınca mecbur balkona koyuluyor yemi kumu, kokuyor çünkü.

Ama ölürse cidden çökerim. Halen de gelmediler of offff.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.