Şimdi Ara

Kedinin ağzından kan gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
14.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda veteriner hekimlik okuyan veya veteriner hekim olan muhtemelen vardır.Dün gece 12 gibi eve dönünce karanlıktan dolayı direkt eve girmiştim fakat sabah dışarı çıkarken bahçemizde geçen sene doğum yapan kedinin yavrusunun"cilli koymuştum adını" ağzından kan gelip öldüğünü farkettim yeni olmuş ki dün sabah yoktu.Hani eve falan girmesin diye hortumla kovalardım onu ama gerçekten üzüldüm.Kokmasın diye plastik masa örtüleri ile sarıp uzaklaştırdım.Fakat iç kanamadan oldu desek elime hiç kırık ezik bir şey gelmedi.Muhtemelen zehirlendi.Yada araba çarpıp bizim oraya gelmiş olabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kedinin Ağzından Kan Gelmesi: Nedenleri ve Belirtileri

Kedinin ağzından kan gelmesi, acil veteriner müdahalesi gerektiren ciddi bir durumdur. Kanamanın nedeni, diş eti hastalığı, travma veya altta yatan bir sağlık sorunu gibi çeşitli faktörler olabilir.

Nedenler

• Diş eti hastalığı (gingivitis, periodontitis)
    • Ağız içi yaralanmalar (düşme, kaza, çiğneme)
    • Diş rezorpsiyonu (kedilerde dişlerin köklerinin erimesi)
    • Bağışıklık sistemi rahatsızlıkları (lösemi, FIP)
    • Zehirlenme
    • Kanser

Belirtiler

• Ağızdan kan gelmesi
    • Kötü ağız kokusu
    • İştahsızlık
    • Aşırı tükürük salgısı
    • Yüzde veya boyunda şişlik
    • Uyuşukluk veya halsizlik

Yavru Kedi ve Sokak Kedilerinde Ağızdan Kan Gelmesi

Yavru kediler ve sokak kedileri, diş eti hastalığı veya ağız yaralanmaları gibi nedenlerle ağızlarından kan gelebilir. Bu durumlarda veteriner müdahalesi hayati önem taşır.

Önem

Kedinin ağzından kan gelmesi, tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kan kaybı anemiye neden olabilirken, altta yatan sağlık sorunları kedinin yaşam kalitesini tehdit edebilir.

Ne Yapılmalı?

Kedinin ağzından kan gelmesi durumunda yapılması gerekenler şunlardır:

• Kedini nazikçe tut ve sakın dokunma.
    • Hemen veterinerini ara.
    • Kedinin rahat etmesini sağla ve sakinleştir.
    • Kedinin ağzına veya boğazına herhangi bir şey verme.

Sonuç

Kedinin ağzından kan gelmesi, ciddi bir sağlık sorununa işaret eden acil bir durumdur. Kanamanın nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi almak için veteriner müdahalesi hayati önem taşır. Kedinin sağlığını korumak için ağız hijyenine dikkat etmek ve düzenli veteriner kontrolleri yaptırmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İran kedim vardı, eve geldiğimde aynı şekilde bulmuştum. Veterinere götürdüğümde kalp krizi demişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizimkisi kalp krizi geçirecek yaşta değildi daha 1 yaşındaydı ama kapıcıya sordum erkek kediler boğmuştur dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: antijensiz

Forumda veteriner hekimlik okuyan veya veteriner hekim olan muhtemelen vardır.Dün gece 12 gibi eve dönünce karanlıktan dolayı direkt eve girmiştim fakat sabah dışarı çıkarken bahçemizde geçen sene doğum yapan kedinin yavrusunun"cilli koymuştum adını" ağzından kan gelip öldüğünü farkettim yeni olmuş ki dün sabah yoktu.Hani eve falan girmesin diye hortumla kovalardım onu ama gerçekten üzüldüm.Kokmasın diye plastik masa örtüleri ile sarıp uzaklaştırdım.Fakat iç kanamadan oldu desek elime hiç kırık ezik bir şey gelmedi.Muhtemelen zehirlendi.Yada araba çarpıp bizim oraya gelmiş olabilir mi?

Veteriner Fakültelerinde; Patoloji Anabilim Dalı belli bir ücret karşılığın "nekropsi" yani "hayvan otopsisi" hizmeti vermekte. Size yakın olan fakülteye götürüp ölüm sebebini öğrenebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.