Şimdi Ara

BAHÇEŞEHİR Mİ YEDİTEPE Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
13.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar böyle konular çok açılıyor ama ikisi arasındayım lütfen BİLGİSİ OLAN arkadaşlar yardımcı olsun. Elektrik elektronik mühendisliği istiyorum ikisinde de burs miktarı aynı. Araştırmalarım doğrultusunda bahçeşehir daha önde ama yine de dh halkının fikrini almak istedim.

• up
  • bende lojistik bölümü için arasında kaldım ikisinin yeditepe tercih edicem büyük ihtimal
  • yeditepe bence
  • tr.urapcenter.org
    URAP - University Ranking by Academic Performance
    http://tr.urapcenter.org/2012/2012_t6.php
  • Bahçeşehir Üniversitesinin avantajlarından bahsedeyim;
    İstanbul'un kalbinde olan bir üniversite, staj imkanları çok yüksek ( CO-OP ), yurt dışında kampüsleri olan tek üniversite ve senin en çok ilgini çekebilecek olanı bu sene 1.6 milyon dolarık yatırım ile Stanford Üniversitesi işbirliiği ile Robotik Lab açıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokalpSoycicek

Bahçeşehir Üniversitesinin avantajlarından bahsedeyim;
    İstanbul'un kalbinde olan bir üniversite, staj imkanları çok yüksek ( CO-OP ), yurt dışında kampüsleri olan tek üniversite ve senin en çok ilgini çekebilecek olanı bu sene 1.6 milyon dolarık yatırım ile Stanford Üniversitesi işbirliiği ile Robotik Lab açıldı.

Evet iki okulu da gidip gördüm gezdim Bahçeşehirdeki o sistem çok iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle Bahçeşehir. yurtdışında daha fazla bağlantısı var...
  • Bahçeşehir
  • Imkanları dolayısıyla Bahçeşehir hep önde gidiyor

• Yeditepeyi başka üniversitelerle kıyasla bence Bahçeşehirle aynı klasmanda bile görmüyorum ben Bahçeşehir yazmalısın kesinlikle

• quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

Yeditepeyi başka üniversitelerle kıyasla bence Bahçeşehirle aynı klasmanda bile görmüyorum ben Bahçeşehir yazmalısın kesinlikle

bahçeşehiri koç sabancı bilkentten sonra yazıyorlar, bahçeşehiri neyle kıyaslamalıyım? özyeğin olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayseybi

quote:

Yeditepeyi başka üniversitelerle kıyasla bence Bahçeşehirle aynı klasmanda bile görmüyorum ben Bahçeşehir yazmalısın kesinlikle

bahçeşehiri koç sabancı bilkentten sonra yazıyorlar, bahçeşehiri neyle kıyaslamalıyım? özyeğin olabilir mi?

Koç Sabancı Bilkent'i ayrı bir kategoride tutarsak eğer; Bahçeşehir, Özyeğin arkadan gelir. Bazı bölümler için Bilgi de güzel üniversite. Ama akademik kadroları araştırıp bölümünle ilgili çok büyük farklar görmüyorsan konumun güzel olduğu üniversiteyi tercih etmelisin bence

• quote:

quote:

Bahçeşehir bilgi özyeğin bunlar eşit bence yada yakın

• quote:

Orijinalden alıntı: GokalpSoycicek

quote:

quote:

Koç Sabancı Bilkent'i ayrı bir kategoride tutarsak eğer; Bahçeşehir, Özyeğin arkadan gelir. Bazı bölümler için Bilgi de güzel üniversite. Ama akademik kadroları araştırıp bölümünle ilgili çok büyük farklar görmüyorsan konumun güzel olduğu üniversiteyi tercih etmelisin bence

Teşekkürler :)

• quote:

quote:

quote:

Bahçeşehir bilgi özyeğin bunlar eşit bence yada yakın

Teşekkürler :)

• Ayseybi A kullanıcısına yanıt
    Koç elektrik-elektronik mezunuyum.

İstanbul için ve mühendislik için konuşuyorum

Koç ve Sabancı olmuyorsa Özyeğin düşün o da olmuyorsa Yeditepe veya Bahçeşehir Düşün.

Yeditepe mi Bahçeşehir mi dersen ben sana gözlemlerime dayanarak mühendislik için Yeditepe daha önde derim.Ama Bahçeşehir de olabilir hangi mühendislik bölümünü düşündüğüne bağlı olarak 2 sini yer değiştirebilirsin.

Ama bunun dışındakileri pek tavsiye etmiyorum.

Bir de salt mühendislik değil de genel olarak bakılırsa bence Koç Sabancı aşağı yukarı aynı ve ayrı bir ligde.Özyeğin bunların bir alt liginde.Bahçeşehir Yeditepe ve Bilgi de Özyeğin'in bir alt liginde ve aşağı yukarı aynı. @Ayseybi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ba. -- 11 Temmuz 2014; 17:02:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert Ba.

Koç ve Sabancı olmuyorsa Özyeğin düşün o da olmuyorsa Yeditepe veya Bahçeşehir Düşün.

Yeditepe mi Bahçeşehir mi dersen ben sana gözlemlerime dayanarak mühendislik için Yeditepe daha önde derim.Ama Bahçeşehir de olabilir hangi mühendislik bölümünü düşündüğüne bağlı olarak 2 sini yer değiştirebilirsin.

Bir de salt mühendislik değil de genel olarak bakılırsa bence Koç Sabancı aşağı yukarı aynı ve ayrı bir ligde.Özyeğin bunların bir alt liginde.Bahçeşehir Yeditepe ve Bilgi de Özyeğin'in bir alt liginde ve aşağı yukarı aynı. @Ayseybi

İnsaat icin hangisini tercih etmeliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert Ba.

Evet koç ve Sabancı hep ayrı tutuluyor, onlardan sonra Bahçeşehir yeditepe özgeyin yazılıyor, özyeğinde başarıya göre burs kesiliyormuş ondan düşünmüyorum orayı. Peki hocam araştırmalarıma göre İTÜ ODTÜ ytü olmazsa özelden iş bulmak devlete göre daha kolay diyorlar, özelin imkanı daha fazla diyorlar doğru mudur? Elektrik elektronik Müh bu arada

• Ayseybi A kullanıcısına yanıt
    Devlet üniversitelerini kötülemek için söylemiyorum ama evet durum böyle.Belli başlı devlet üniversitelerini tenzih ediyorum ama artık devlet üniversitelerinin pek
    bir olayı kalmadı.

Ben şunu söyliyim kendi üniversitemi övmek için söylemiyorum gerçekten objektif davranarak yorum yapiyim bir noktadan sonra bitirdiğin ünivesitenin çok önemi yok iş hayatı aslında kendine kattıklarına bakar ama bir süre üniversitenin etiketi senin önünü açmaya yarayacaktır ve bazı büyük şirketler de ilk etapta üniversite filtresi uygular.
    KOÇ SABANCI BİLKENT BOĞAZİÇİ ve ODTÜ işverenlerin gözünde hemen diğerlerinden ayrılır.İş ararken önünü açar bunlara belki İTÜ VE GALATASARAY'ı da ekleyebiliriz.Bunlar diğerlerinden farklı bir ligdedir.Gerçekten Koç Mezunu olmak ilk iş başvurularımda direkt önümü açtı.Bu üniversite filtrerisini biraz daha açarsak daha sonraki grupta da Yıldız,Hacettepe,Ege,Dokuz Eylül,İstanbul,Ankara,Marmara,Gazi,TOBB,Yeditepe,Bilgi,Bahçeşehir,Özyeğin gibi üniversiteler sayılabilir.Bunlara belki 1-2 üniversite daha eklenebilir ama geri kalanlar ilk etapta,ilk birkaç yıl iş başvurularında biraz geri planda kalabilir.

Özel üniversiteler çok iyi hocaları bünyelerine katıyorlar,ingilizce çok büyük bir avantaj özellikle iş hayatında bunu daha net anlayacaksınız.Ama tabi yukarıda saydığım özeller için geçerli her özel üniversite devlete göre daha şanslıdır diyemeyiz.Kötü diye nitelendirmek istemiyorum ama gerçekten henüz yetersiz olan,çok yol katetmesi gereken çok sayıda özel üniversite var.Ama tabi yetersiz devlet üniversiteleri de çok fazla.

Ben Koç Mezunu olarak şunu söyleyebilirim ki Mükemmel bir eğitim aldığım inanıyorum.Ve Boğaziçi ve Odtü dışında hiçbir devlet üniversitesinin Koç'la yarışabileceğine inanmıyorum.Koç'a girmek de çok kolay değil ama çıkmak harbi zor.Eğitimi tartışlmayacak düzeyde hocaların hepsi amerikanın en iyi üniversitelerinde doktorasını yapmış dünya çapında hocalar.Eğer Koç ve Sabancıya gelme durumun varsa diğerlerini hiç düşünme derim.Türkiyede alınabilecek en iyi mühendislik eğitimini bu okullarda alabilirsin.Hiç şüphen olmasın.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği için de şunu söylebilirim ki çok doğru bir tercih yapmışsın,eğer seversen gerçekten okuması zevkli bir bölüm abartıldığı kadar zor değil daha doğrusu zorluğu zevkli gelmeye başlıyo bir noktadan sonra. @Ayseybi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.