|
Bu kafalar nasıl Türkiye gibi bir ülkeyi yöneten ortamlardan hayret , yahu eski siyasiler bunlardan 100 kat daha vizyon sahibi daha Dünya görüşü genel kültürü yüksek kişilerdi İran dikta molla rejiminden bıkmış halkını vinçlerde meydanlarda asan , kadınların başında ki örtüye karışan ilime bilime spora sanata demokrasiye düşman dünyadan bir haber molla rejimine karşı halk özellikle Z kuşağı protestolarını geziye benzetmis Bahçeli diyecek söz var mı? Eskiden çocuktuk bize bu mevkiler ulaşılmaz gelirdi kaç okul bitirmek nasıl tecrübeler gerekirdi kim bilir der cesaret edemezdik ülke yönetmek siyasete girmeye ama şuan bakıyorumda kimler siyaset yapıyormuş meğer biz girsek bunların arasında sırıtır yine dışlanırdık Bu arada Gazze'de binlerce kişi öldü diye Türkiye'de yürüyüş yapan Türk halkı İran için neden üzülmüyor? İran'da da binlerce kişi öldü ve ölmeye devam ediyor? İran molla rejiminin İsrail'den ne farkı var? Hatta molla rejimi kendi halkını katlediyor İsrail'den daha beter bence babası iranlı bir birey olarak yorum yapacağım. ben türkiyede doğdum büyüdüm, hep türk hissettim. bu türklerin bilmediği şeyler hakkında yorum yapması gerçekten çok ilginç. sınır komşumuz diye iranı bildiklerini sanıp baya analizler kasmışlar. ordaki kuzenlerimle konuşabildikçe konuşuyoruz, geçen hafta bazıları burda idi. iran derinmiş öyle imiş nolursa olsun amerigaya karşı koymalı imiş, emperyalizme karşı imiş. siz kafayı yemişsiniz. hayatında molla rejimi altında 5 dakka geçiremeyecek insanlar izim vermeyin diyor şaka gibi. şu an amerika inse irana bir çoğu alkışlarla karşılar. 100 milyon nüfus, dünyanın en zengin yeraltı kaynaklarının bir kısmına sahip ülke 40 yıldır açlıktsn yıkılıyor gelmiş direnin diyor. götünüz varsa gidersiniz irana savunursunız amerikaya karşı. molla rejimi dediğin şey dinle falan ilgili değil birçok salak hala anlamıyor. adamlar 79'da devirmi yaptılsr sonra ülkenin anasını siktirler. bugün ağızdan nefes almak yasak dese adamlar sike sike yapacakalar yapmayanı vuracaklar burdaki salaklarda gelecek direnin amerikaya izim vermeyin dicek. hele böyle iranlılar vatanseverdir bir şey olursa hemen ülkelerine yardıma koşarlar diyor. aynen knka kesin dönerler. adamlara kalsa hamaneyi hediye paketi yapıp vercekler. gelelim 12.000 mevzusuna. rakam bundan çok daha yüksek diye düşünüyorum. 100 milyon nüfusu olan nerdeyse her şehrinde protesto yapılan ülke. adamlar bildiğin tarıyolar her gün. oranladığın zaman yüksek bir oran da değil. benim gördüklerime göre sayı bundan daha az değildir. ölüleri almak için para istendiği doğru. lan adamlar kendi vatandaşını protesto ediyo diye öldürmüş, cenazeleri için ailelerden para istiyor, üstüne ölenlerin ailelerini fişliyor protestocu ailesi diye, hala ameriga diyosunuz. siz kafayı yemişsiniz. belli ki hayatlarınızla sınanmamışsınız, çaresizlik hissetmemişsiniz. gelelim iran halkına. bu kafayla sizden de bir sik olmaz. geçen hafta burdayken bana hala pehlevi ailesi gelsin diye anlatıyolsr, o dönemde her şey çok güzelmiş. ki başa gelecek kişi iranlıların muhteşem dönem dediği pehlevi değil onun oğlu. niye demokrasi istemiyosunuz dedim, bize fazla dediler açıkça. ben de demokrasi ysnlısı sayılmam bazı ülkelerde gördük çoğunluk bazen bir sik bilmiyor :). ne zaman halktsn birileri önderlik eder, o zaman doğru yöne giderler. he şu an ben bile gelsem iranın başına mollalardan iyidir. son söz olarak, molla denen şeyim dinle minle alakası yok. önce bunu anlayın. amk adam 79 da idana fransız havayolları ile inmiş, uçakta yanında olan herkesi zamanla katletmiş ne anlatıyosunuz. iran yasalarında kendisi tanrı görevi görmektedir (hamaney, humeyni) bu bile müslümanlıkla terstir ancka türkiyedeki salaklar da müslğmanlığa dair birbok bilmedikleri içim anlamaları zor tabi. şöylr bile söylenebilir: eğer molla iseniz müslüman olamazsınız, allaha şirk koşuyor demektir çünkü. molla mantığıms göre bugğn tüm dini kanınları kendileri revize edebilir. daha yazmak istediğim çok şey var. kuzenlerim orda, amcalarım yeğenlerim orda. hepsi için çok üzgünüm. özellikle kadın kuzenlerim için ne kadar üzgün olduğumu anlatamam. sırf onlara bakarak atatürkün ne kadar zor bir şey başardığını anlayabilirsiniz. kendi kaderini çizemeyen milletler başkalarının onlar için biçtiği rolü oynamak zorundadır. bugün bu ülkede özgürsek, başımızdakiler rahat karar alıp buna göre hareket edebiliyorsa bunlar hep atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. konu da tartışmaya kapalıdır. şöyle bile sölyenebilir. eğer atatürk iranın başına gelseydi, iran şu an büyük ihtimal ile dünyanın en büyük, en güçlü 5 ülkesindrn biri idi... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother Tolga -- 14 Ocak 2026; 14:20:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler