Şimdi Ara

Bağlantı hızları neden hep 4:1?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir şey merak ediyorum... ADSL bağlantı hızları neden hep 4:1 oranında?
    Örnek: 512:128, 1024:256...

Mesela ben durmadan upload kullanan biriyim ve bildiğim kadarıyla T. Telekom hat kapasitesinin çok büyük çoğunluğunu download oluşturuyor.. Upload kapasitesi ise kullanılmıyor.. Atıl.. Çünkü genelde hep yurt dışında veya içerisinde site görüntüleniyor, müzik, video indiriliyor ancak bağlantı kapasitesinin upload kullanılması için ya yurt dışı bir server'a veri transferi, ya da Türkiye'deki bir server'da barındırılan bir sitenin bolcana yurt dışı ziyaretçisi olması lazım ki milyonda bir...

512:256 bağlantı yok mu hiç dünya yüzünde, veya 1024:512?

Du ben bi Telekom'u arayıp rica edeyim de, arttırsınlar benimkini..
    Ne diyorsunuz? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teasers -- 15 Şubat 2006 0:49:18 >

• benim gördüğüm duyduğum kadarıyla bir çok ülkede gönderme hızı indirme hızının yarısı oluyor. Yalnız benimlinde bi terslik var benim bağlantı 256/512 üç ay önce nedense yükseldi şşşt sölemeyin kimseye
    paylaım camiasına faydamız olsun diye şu an indirme yapmıyorum göndermeye de sınır koymadım
  • :)) Abi yok, ben kesin konuşucam.. Yapsınlar birşey.. :)
    Aaatıl kardeşim işte, nasılsa kullanılmıyor..
  • olur mu afet durumları için saklıyolarmış o bant genişliğini
  • Afet durumları? Nasıl?
  • bant genişliğinin bi kısmını olağanüstü durumlar için saklıyorlar hani cep telefonları deprem zamanı çalışmamıştı ya öyle bi durum olmasın diye. sonuç olarak sen ne kadar konuşursan ne kadar rica edersen et telekomdan sana bi fayda yok. modemininiz bozuk onu değiştirin derler
  • Download kısmını saklasa tamam diyeceğim de...
    Upload? Ne bileyim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • muahahahhaaaa
    quote:

Orjinalden alıntı: yokat

bant genişliğinin bi kısmını olağanüstü durumlar için saklıyorlar hani cep telefonları deprem zamanı çalışmamıştı ya öyle bi durum olmasın diye. sonuç olarak sen ne kadar konuşursan ne kadar rica edersen et telekomdan sana bi fayda yok. modemininiz bozuk onu değiştirin derler
  • telekomun kendi sistemiyle ilgilidir.1/4 oranına ancak çıkabiliyordur bence.
  • tam kesin bir bilgim yok ama adslnin başındaki a asimetric den geliyor
    yani adslnin doğasında downloadın uploaddan yüksek olması var, buna göre tasarlanmış
    telekomluk birşey değil yani
  • Yakında SDSL olan down/up hızları aynı olan bağlantılar kullanıma başlanacak arkadaşlar.O zaman 4/1 oranında değil 1/1 oranında olacak download ve upload hızları tabi isteyen alacak onu da.Telekom onunda fiyatını epey bir ......cektir.O zaman bakın görün uploadlarıda kotaya eklerler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: notrino

tam kesin bir bilgim yok ama adslnin başındaki a asimetric den geliyor
    yani adslnin doğasında downloadın uploaddan yüksek olması var, buna göre tasarlanmış
    telekomluk birşey değil yani

Asymetric, upload kullanımının download hızını veya download kullanımının upload hızını etkilemesine deniliyor diye biliyorum.
  • meb okullarına 512/256 veriyor adsl olarak
    haa
    isdn diye bağlantı var 64/64 ve 128/128 hız seçenekleri var bilgine
  • SHDSL mi neydi onda UL / DL = 1 idi
  • arkadaslar dısarıda kı hızlar genelde 1/2 dir
    ve 1mb altı pek yoktur ama adsl degildir bunlar dsl türevleridir
  • bağlantının asenkron olması 1/4 sonucunu doğuruyor arkadaşlar...bu şekilde oranlanmasının sebebi de bizler gibi son kullanıcıların internet üzerinde daha çok download kökenli işlemler yapmamız...örneğin webde gezerken bir sayfayı çağırdığımızda sadece adres yazar enter'a basarız, bizden internete (upload) giden sadece bir küçük istek paket dizisidir, ancak bilgisayarımıza inen sayfa çok daha fazla paket içerir dolayısıyla boyut olarak fazladır. bu da bizim uploaddan çok download a ihtiyacımız olduğunu gösterir bu nedenle oranlar 1/4 şeklinde ayarlanmış... örneğin bir web serverınız yada public ftp serverınız varsa, ona downloaddan çok upload gerekecektir,çünkü kullanıcı isteyecektir serverımız da gönderecektir (upload edecektir). bu gibi durumlarda genelde simetrik bağlantılar tercih edilir. benden bu kadar

• quote:

Orjinalden alıntı: cellmaster

SHDSL mi neydi onda UL / DL = 1 idi

http://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=338

Bağlantı simetrik ve 1/1
    Ayrıca telekomdan uzun uğraşmalar sonucu elde edebildiğimiz bilgiye göre adsl v.b. havuzuna dahil değil,direk omurgadan bağlantı.Dolayısıyla hız stabl...
    Ancak modemi biraz pahallı, 250-300 USD+KDV seviyelerinde (şimdilik tabii ki)
  • -Ne kadar rica edersen et bişey yapmazlar....
    Yakında WiMax gelcek işalla vede VoIP iyice yaygınlaşınca şu telekomun çöküşünü zevkle izlemek istiyorum.
  • Bağlantım 256/64 ama tuhaf bir sorun başladı bende. Download hızında bir problem yok. Ama upload 2kb'ı geçmiyor. Emule'da denedim 1.5-2kb arası değişiyor. Rapidshare'e dosya gönderdim yine aynı 2kb'ı geçmiyor.

TT'nin sitesinden upload testi yapılmıyor. Neden diye düşünüyorum artık. Upload hızlarında problem yaşayan var mı başka arkadaşlar
  • TT aslında upload için vaadeetiği (512K için) 128k hızı tam olarak sağlıyor. Upload hızı genellikle 128k ya yakın yada üzerinde gerçekleşiyor. Ancak gel gör ki daha önemli olan download da 512 ya yaklaşamıyoruz doğru düzgün.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.