Şimdi Ara

Bağırsak Kurdu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler ben nedense bi türlü kilo alamiyorum çevremdekilerede soruyorum ve genellikle hepsi bağırsak kurdundan bahsettiler. Eğer aranızda varsa

bağırsak kurdu hakkında fikirleri olan bizede bi fikir verebilir mi ? bağırsak kurdunu araştırdım kilo almaya engel oluyormuş.

• olabilir eczaneden bi ilaç alıp dene bakalım ben denedim bi fark olmamıştı
  • Hocam bu konuya ilgi artmalı bende kilo alamıyorum şüpheliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dürtmeyi bulan adam

olabilir eczaneden bi ilaç alıp dene bakalım ben denedim bi fark olmamıştı

Aslında almayı düşünüyorum bir hapı varmış sanırsam ama şimdi doktora çıksam mı diye düşünüyorum. Malum belki hap boya ve kiloya falan uygun veriliyor

olabilir sonradan durum daha kötüye gitmesin
  • Salona basla guc calis bak nasil yemek yemeye basliyorsun ardindan kilo almayi gör
  • quote:

Orijinalden alıntı: bguzelsoyy

Salona basla guc calis bak nasil yemek yemeye basliyorsun ardindan kilo almayi gör

Body'e gitmeyi düşünüyorum fakat gene kilo ön mesele olarak çıkıcak oraya gitsemde zorlanıcamı biliyorum bu yüzden işler ters gitmesin istiyorum şuan ki halim gerçektende çocuksu gibi duruyor bi an önce kilo almak istiyorum
  • Dostum body gidersen tabiki diger adamlar gibi haldir haldir agirlik calisamazsin saglam calisicaksin gucunun yettigi kadar ve DEVAMLI calisicaksin.Bu iste en buyuk puf noktasi DEVAMLILIK! ben senin gibi olmayi ne kadar isterdim sifirdan vucut yapiyorsun hemde yagsiz mis gibi. Simdi biz yaglari vermek icin bi taraflarimizdan ter akiyo her gun

Ayda 3-4 kilo alirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bguzelsoyy -- 3 Aralık 2012; 11:18:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı durum bende de vardı.boy 1.79 kilo 60 gittim doktora 2 ay önce ilaç verdi toplam 6 tane vardı 2 haftada 3 tane almamı söyledi aldım değişiklik olmadı.Hala 60 kiloyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KinGoFHell_

quote:

Salona basla guc calis bak nasil yemek yemeye basliyorsun ardindan kilo almayi gör

Body'e gitmeyi düşünüyorum fakat gene kilo ön mesele olarak çıkıcak oraya gitsemde zorlanıcamı biliyorum bu yüzden işler ters gitmesin istiyorum şuan ki halim gerçektende çocuksu gibi duruyor bi an önce kilo almak istiyorum

Salona yazılmanı şiddetle öneririm kardeşim,1 ay önce başladım bende 49kg dan 54 e yükseldim hiçbir protein tozu vb almadan,çalıştıkca vücut daha fazla besin istiyor ve hayvan gibi yiyorsun bir nevi..ilk hafta vücut ham olduğu icin heryerin ağrıyacak ama pes etmessen 1 ay sonra vücudundaki degisimi görmeye başlayacaksın guzel bir beslenme ve calismayla beraber.Vesselam.(vücut geliştirme topiğinde başlangıç icin gerekli bilgi ve fikirleri konu açarak veya daha önce açılmış konuları inceleyerek alabilirsin)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hepinizin düşündüklerine cidden saygı duyuyorum çok iyi fikirler veriyosunuz bende bodye gitmeyi düşünüyorum fakat bir yandanda gitar kursuna gitmeyi düşünüyorum (Malum biraz asosyallik var yeni taşındık asosyalliğim gene başladı) bide bodye gidersem bütçede gerçektende sıkıntı olucak ne gibi tavsiye veriyosunuz ?
  • quote:

Hepinizin düşündüklerine cidden saygı duyuyorum çok iyi fikirler veriyosunuz bende bodye gitmeyi düşünüyorum fakat bir yandanda gitar kursuna gitmeyi düşünüyorum (Malum biraz asosyallik var yeni taşındık asosyalliğim gene başladı) bide bodye gidersem bütçede gerçektende sıkıntı olucak ne gibi tavsiye veriyosunuz ?

hocam yaş kaç
  • quote:

quote:

Body git dengeli sağlıklı kilo alırsın fit vücudun olur. az ama sık ye pilav makarna ya abanicaksin her sabah 5 yumurta beyazı 1 tqne sarı ve 200gram lor yiyeceksin diher ogunlerde balık, kırmızı et, tavuk protein içeren besinler alicaksin ara ogunlerde patates meyva yulaf ezmesi ye ama düzenli bir şekilde haftada 3 gün bodye gittinmi istediğin fit bir vücuta duruma göre enaz 3-6 ayda ulasirsin. Iyi bir vücut için en az 1 sene calisman lazim ama niyetin varsa başla sıkılmadan yapman lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  Bağırsak Kurdu ?

Bağırsak kurdu nedir? : solucana benzeyen bağırsakta yaşayan parazitlerdir. en çok rastlananı kıl kurtlarıdır.Boyutları çok farklı olabilmekte Kıl kurdunun büyüklüğü çok küçüktür bir kaç cm boyunda 1-2 milim inceliğindedir. Askeriks dediğimiz bağırsak kurdu ise 0.30 cm kalınlığında ve 15-20 cm uzunluğunda olabilmektedir.

Parazitlerin belirtileri nelerdir ?

Aslında parazitler çok sıklıkla belli bir şikayet yapmaz ancak çocuklarda kilo alamama

ve bunun yanında hafif

-karın ağrısı

-Bulantı

Özellikle kıl kurdu burunda ve makat bölgesinde kaşıntıya neden olur

Gece özellikle uykuda kıl kurdu ağızda su,salya akması ve ağız kokusu parazitlerin yol açtığı şikayetler olabilir

Bağırsak kurtları nasıl bulaşır ?

1- Tamamen bağımsız oalrak yiyecek vs’den alabiliriz. Bu nedenle yiyeceklere özellikle salata ve meyvaları tüketirken çok dikkatli olmamız gerekmekte.

2- Parazit taşıyan kişi ile aynı evde yaşayabiliriz onun dokunduğu yerlerden yada otobüs, sinema gibi yerlerden de bize bulaşabilir.

Bağırsak kurtları tedavisi-nasıl kurtulabiliriz?

Bağırsak kurtlarından kurtulmanın yolları aslında çok zor değildir kullanımı zor olmayan tek bir dozda ilaç alınır ancak bir ailede ev ortamında kim yaşıyorsa hepsi aynı anda bu ilacı almak zorunda. Ancak bununla birlikte ev içinde ortak dokunulan yerlere ve özellikle kişisel temizliğimize oldukça özen göstermemiz gerekmektedir. Özellikle ilacın ulaşamıyacağı tırnak bölgemizin temizliği çok önemlidir mutlaka tırnaklarımızı kısa kesmeliyiz.

Bağırsak kurtlarından korunmak amacı ile aynı evi yaşayan her kişi aynı anda mutlaka ilaç kullanmalı ve en önemli unsur her ev bireyinin ellerinin mutlaka yemekten sonra ve önce aynı zamanda tualetten önce mutlaka ve mutlaka sürekli ellerimizi yıkamalıyız.

salata yapacaksak yeşillikleri sirkeli su ile yıkamak yararlı olacaktır. Aynı zamanda aile bireklerinin ortak dokunduğu her yer çamaşır suyu ile yıkanmalıdır.

Çiğ yiyecekler bağırsak kurtlarına neden olur mu?

Çiğ yiyeceklerde bağırsak kurdu bulaşması muhakak fazladır bazı kurtlar için (tenya dediğimiz şeritte denilen) çiğ etten bulaşabileceği gibi iyi yıkanmamış salata mazemelerinden de geçebilmektedir.

Bağırsak kurtları süt çocuklarında pek fazla rastlamayız ancak annede var ise küçük bebeklerde geçebilir ancak yürümeye başlamış emeklemeye başlamış çocuklarda bağırsak kurtlarının bulaşma ihtimali muhakkak var. Bu nedenle çocuklarımız içinde bu duruma dikkat etmemiz çocuğumuzun beslenmesi ve büyümesi için önemli bir etkendir.

• Seninki kıl kurdudur bunu anlamanın en iyi yolu arka kısmında hele akşam ve wcden sonra yanma oluyor ise olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • doktora git senden gaita mikroskobisi isteyecek pembe kutuya s*cıcan ve laboratuvara vericeksin bu iş bukadar ama kolay kolay bulcaklarını sanmıyorum
  • sanırım hap alınca patır patır çıkıyomuş. bende hap almaktan korkuyorum .
    sadece ağzımda geceleyin salya akıyor oda müzik dinleyerek uyudugum için sanırıyorum.

Başka nedenden olmasın ALLAHım...
  • Kıçında ve burnunda kaşıntı oluyor mu?
    Oluyorsa eczaneye git ilaç al gerçi o ilaçları istemekte zor insan utanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srknn

quote:

Hepinizin düşündüklerine cidden saygı duyuyorum çok iyi fikirler veriyosunuz bende bodye gitmeyi düşünüyorum fakat bir yandanda gitar kursuna gitmeyi düşünüyorum (Malum biraz asosyallik var yeni taşındık asosyalliğim gene başladı) bide bodye gidersem bütçede gerçektende sıkıntı olucak ne gibi tavsiye veriyosunuz ?

hocam yaş kaç

17

quote:

Orijinalden alıntı: hissetme

Body git dengeli sağlıklı kilo alırsın fit vücudun olur. az ama sık ye pilav makarna ya abanicaksin her sabah 5 yumurta beyazı 1 tqne sarı ve 200gram lor yiyeceksin diher ogunlerde balık, kırmızı et, tavuk protein içeren besinler alicaksin ara ogunlerde patates meyva yulaf ezmesi ye ama düzenli bir şekilde haftada 3 gün bodye gittinmi istediğin fit bir vücuta duruma göre enaz 3-6 ayda ulasirsin. Iyi bir vücut için en az 1 sene calisman lazim ama niyetin varsa başla sıkılmadan yapman lazim.

Evet dediklerin gerçektende doğru ama bunları yaparken gerçektende sıkılabilirim + yumurtaya alarjim var hergün yumurta yersem halimi düşünemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sonneillon

Bağırsak Kurdu ?

Bağırsak kurdu nedir? : solucana benzeyen bağırsakta yaşayan parazitlerdir. en çok rastlananı kıl kurtlarıdır.Boyutları çok farklı olabilmekte Kıl kurdunun büyüklüğü çok küçüktür bir kaç cm boyunda 1-2 milim inceliğindedir. Askeriks dediğimiz bağırsak kurdu ise 0.30 cm kalınlığında ve 15-20 cm uzunluğunda olabilmektedir.

Parazitlerin belirtileri nelerdir ?

Aslında parazitler çok sıklıkla belli bir şikayet yapmaz ancak çocuklarda kilo alamama

ve bunun yanında hafif

-karın ağrısı

-Bulantı

Özellikle kıl kurdu burunda ve makat bölgesinde kaşıntıya neden olur

Gece özellikle uykuda kıl kurdu ağızda su,salya akması ve ağız kokusu parazitlerin yol açtığı şikayetler olabilir

Bağırsak kurtları nasıl bulaşır ?

1- Tamamen bağımsız oalrak yiyecek vs’den alabiliriz. Bu nedenle yiyeceklere özellikle salata ve meyvaları tüketirken çok dikkatli olmamız gerekmekte.

2- Parazit taşıyan kişi ile aynı evde yaşayabiliriz onun dokunduğu yerlerden yada otobüs, sinema gibi yerlerden de bize bulaşabilir.

Bağırsak kurtları tedavisi-nasıl kurtulabiliriz?

Bağırsak kurtlarından kurtulmanın yolları aslında çok zor değildir kullanımı zor olmayan tek bir dozda ilaç alınır ancak bir ailede ev ortamında kim yaşıyorsa hepsi aynı anda bu ilacı almak zorunda. Ancak bununla birlikte ev içinde ortak dokunulan yerlere ve özellikle kişisel temizliğimize oldukça özen göstermemiz gerekmektedir. Özellikle ilacın ulaşamıyacağı tırnak bölgemizin temizliği çok önemlidir mutlaka tırnaklarımızı kısa kesmeliyiz.

Bağırsak kurtlarından korunmak amacı ile aynı evi yaşayan her kişi aynı anda mutlaka ilaç kullanmalı ve en önemli unsur her ev bireyinin ellerinin mutlaka yemekten sonra ve önce aynı zamanda tualetten önce mutlaka ve mutlaka sürekli ellerimizi yıkamalıyız.

salata yapacaksak yeşillikleri sirkeli su ile yıkamak yararlı olacaktır. Aynı zamanda aile bireklerinin ortak dokunduğu her yer çamaşır suyu ile yıkanmalıdır.

Çiğ yiyecekler bağırsak kurtlarına neden olur mu?

Çiğ yiyeceklerde bağırsak kurdu bulaşması muhakak fazladır bazı kurtlar için (tenya dediğimiz şeritte denilen) çiğ etten bulaşabileceği gibi iyi yıkanmamış salata mazemelerinden de geçebilmektedir.

Bağırsak kurtları süt çocuklarında pek fazla rastlamayız ancak annede var ise küçük bebeklerde geçebilir ancak yürümeye başlamış emeklemeye başlamış çocuklarda bağırsak kurtlarının bulaşma ihtimali muhakkak var. Bu nedenle çocuklarımız içinde bu duruma dikkat etmemiz çocuğumuzun beslenmesi ve büyümesi için önemli bir etkendir.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.