Şimdi Ara

back-up pil nedir?bozulması neye yol açar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar back-up pil nedir ne işe yarar(yedek pil vs demesn kmse) bozulması cihazda ne gibi sorunlar meydana getirir.nasıl değiştirilir?

yardımcı olursanız sevinirim

• Backup Battery (yedekleme pili) cep bilgisayarınızın pili çıkarıldığında ya da tamamen tükendiğinde bilgilerin silinmemesi için cihaza güç sağlar.

Eski PDA'larda ve databanklarda backup battery olarak CR2032 türünden piller olur ve bu pil de biterse cihazdaki bilgiler tamamen silinir. Eski PDA'ların backup pilleri bir haftadan birkaç aya kadar değişen sürelerde dayanabilirler.

Windows Mobile 5.0 ve üzeri Pocket PC PDA'larda da backup battery bulunur ancak bu pil biterse sadece kaydetmediğiniz dokümanlar silinir, bir de saat sıfırlanır. Pocket PC'lerde backup battery genellikle 30 dakika kadar dayanır. Değiştirmenize gerek yoktur, Pocket PC'nizi şarj ederken backup pili de şarj edilir.
  • çok teşekkür ederim peki %100 sarjda wifi acıldıında kapanma sorunu olması pilden midir?

edit: ac sarjdayken kapanma kesnlikle olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Aviator -- 5 Ocak 2008; 18:41:54 >
  • Bilemiyorum Arkadaşım Bir sorun olabilir
  • Benim eski I-Mate PocketPC'nin bacukp pili iyice ömüştü, 5 dakika bile dayanmıyordu. İçini açıp baktım, CR2016 sınıfı pillerdendi. Fakat üzerinde punto diye tabir edilen kaynaklanmış metal uzantılar vardı. Bende yeni bir pil alıp, eski pildeki puntoları söküp yeni pile kaynattırdım. Ve sonra tekrar monte ettirdim. Artık işimi görüyor şimdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nighty

Benim eski I-Mate PocketPC'nin bacukp pili iyice ömüştü, 5 dakika bile dayanmıyordu. İçini açıp baktım, CR2016 sınıfı pillerdendi. Fakat üzerinde punto diye tabir edilen kaynaklanmış metal uzantılar vardı. Bende yeni bir pil alıp, eski pildeki puntoları söküp yeni pile kaynattırdım. Ve sonra tekrar monte ettirdim. Artık işimi görüyor şimdi.

Naptın Abi sen ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuGrAx

quote:

Orjinalden alıntı: nighty

Benim eski I-Mate PocketPC'nin bacukp pili iyice ömüştü, 5 dakika bile dayanmıyordu. İçini açıp baktım, CR2016 sınıfı pillerdendi. Fakat üzerinde punto diye tabir edilen kaynaklanmış metal uzantılar vardı. Bende yeni bir pil alıp, eski pildeki puntoları söküp yeni pile kaynattırdım. Ve sonra tekrar monte ettirdim. Artık işimi görüyor şimdi.

Naptın Abi sen ya

ahah harbiden naaptın abi sen :D ama helal olsun.. sorunu çözdüysen..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çözüldü ama, çözülmedi. Çünkü benim taktığım pil şarjolabilen pillerden değilmiş. Pil bitince iş bitti . Nerden bulcam şimdi şarjedilebilir saat pilini :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.