Şimdi Ara

BACAKLARI FORMA SOKMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, bacakları forma sokma ile ilgili egzersiz bilgim zayıf. Spor salonunda aletler ile yapılabilecekleri biliyorum ama benim öğrenmek istediğim şey evde bu aletler olmadan neler yapılabiği...

Çömelme hareketi bacakalrın geneline hitap ediyor sanırım, kalçayı da forma sokuyor. Bir de bildiğin yan bacak kasları için yan yatıp tek bacağı yukarı kaldırma hareketi var. Fakat mesela bacağın iç kısmını; iç bakcak kaslarını nasıl çalıştıracağız? Amacım derimi biraz daha inceltmek. Ordaki yağlardan da kurtulmak. Bilgiğiniz egzersizleri paylaşırsanız sevinirim.

• Üst Ön Bacak
    Her iki bacak için ayrı ayrı 20 saniye. ayağımızı avucumuzla kavrayıp kalçamıza doğru çekerken aynı zamanda vücudumuz dik, karnımızın biraz önde ve gerilen dizin diğerine bitiştirilmesi gerekmektedir. Bir yere tutunarak yapabileceğiniz gibi zamanla desteksiz yapabilirsiniz.
     BACAKLARI FORMA SOKMAK

Üst Arka Bacak
    Bir çok alternatifi olan bu hareket özellikle arka bacak adale çekmesi sakatlığı için çok faydalıdır. Dizlerinizi kırmadan zemine doğru belinizi yere paralel tutarak ellerinizle ayak bileklerinize ulaşmaya çalışabilir ya da esnekliğiniz iyi ise bacaklarınızı iki yana doğru açarak avuçlarınızı yere değmeye çalışabilirsiniz. Bu çalışmanın devamında yanlara doğru bir bacağınızı kırarak iç yan bacak kaslarınızı esnetebilirsiniz. Belinde problem olanlar için ayrı bir hareket göstereceğiz...
     BACAKLARI FORMA SOKMAK

Alt Arka Bacak
    Bu hareketi yeni yapıyorsanız duvar gibi bir desteğin üzerine kollarınızı dayayarak yapabilirsiniz. Her iki bacak için ayrı ayrı yapınız. Gerdiğiniz bacağın ayak topuğunu yere tam basarak ve yavaş yavaş geriniz.
     BACAKLARI FORMA SOKMAK

BACAKLARI FORMA SOKMAK

BACAKLARI FORMA SOKMAK

BACAKLARI FORMA SOKMAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 28 Ağustos 2007; 23:51:45 >

• vayyy
  • hersey güzelde dengesiz yapılması yapıcagına pisman eder kisiyi..
    onun icin hocalarımız dan yada bilinen hareketleri yapmalıyız bence
  • gecenin konusanları nerdeeee
  • Çok teşekkürler.

İç bacak kaslarını nasıl çalıştıracağız. İçi kasmak için bacakları baskı sıkıştırmak gerek, sanırsam o zaman iç bacak kaslarına vurmuş olur. Bununla ilgili örnek bir hareket var mıdır?

Çok zamanını alacaksa boşver, bu bile kâfi...
  • Bir arkadaş zamanında anlatmıştı yapması çok zor ama denemek istersen dikkat et

Duvara sırtını düz yapıştırarak duruyorsun.Daha sonra sanki altında iskemle varmış gibi pozisyonunu bozmadan çömeliyorsun yalnız oturur pozisyonda.Bu arada sırtın yine duvara yapışık. Bu şekilde 20 sn durmak bile büyük başarıymış.ben denedim sonra dogrulamadım.Tabi 20 sn değil Benim neyime onu denemek, sonradan yürüyemedim bile
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tequero_

üstüme vazife olmayarak... ayndınlatır / aydınlatır
    istersen düzelt
  • quote:

Orjinalden alıntı: cornrose

Bir arkadaş zamanında anlatmıştı yapması çok zor ama denemek istersen dikkat et

Duvara sırtını düz yapıştırarak duruyorsun.Daha sonra sanki altında iskemle varmış gibi pozisyonunu bozmadan çömeliyorsun yalnız oturur pozisyonda.Bu arada sırtın yine duvara yapışık. Bu şekilde 20 sn durmak bile büyük başarıymış.ben denedim sonra dogrulamadım.Tabi 20 sn değil Benim neyime onu denemek, sonradan yürüyemedim bile

Kalçalar için çok etkili bir hareket. Duvar olmasa da olur ama sanırım burdaki maksat dengeyi koruyabilmek. Diz eklemlerine çok baskı yapan bir hareket aslında. Zor gerçekten...

Şimdi sağlıklısın umarım.

• Bu hareket özellikle bacak kasları içinmiş.
    Bende merak ettiğimden denemiştim.
    İyiyim tşk Bir problem yok yani

quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

Kalçalar için çok etkili bir hareket. Duvar olmasa da olur ama sanırım burdaki maksat dengeyi koruyabilmek. Diz eklemlerine çok baskı yapan bir hareket aslında. Zor gerçekten...

Şimdi sağlıklısın umarım.

• en iyisi evine küçük bi trambolin al zıpla zıpla zıpla zaten 70 kg a kdar taşıorlar hemde çoq eğlnceliiiii ayrıca vücudun her yanınıda çalıştırıor. hemde hesaplılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: minikfare

en iyisi evine küçük bi trambolin al zıpla zıpla zıpla zaten 70 kg a kdar taşıorlar hemde çoq eğlnceliiiii ayrıca vücudun her yanınıda çalıştırıor. hemde hesaplılar

evin içinde olmaz tavana carpar
  • yoq ya o kadar da deil labaya belki çarpar ama tawanı sanmıormm
  • sadece bacak kasları icinmi ???
  • yani resim de gördügüm kadarıyla hep bacak kaslarına yönelik bi hareket yanılmıyorsam..

• quote:

Orjinalden alıntı: kuzentarum82

sadece bacak kasları icinmi ???

yoo beyin kaslarına kadarr
  • quote:

Orjinalden alıntı: I_love_DH

quote:

Orjinalden alıntı: minikfare

en iyisi evine küçük bi trambolin al zıpla zıpla zıpla zaten 70 kg a kdar taşıorlar hemde çoq eğlnceliiiii ayrıca vücudun her yanınıda çalıştırıor. hemde hesaplılar

evin içinde olmaz tavana carpar

ama çk zevkli bişe yaw
    bizim tokat küçük bi şehr gece yarısı bi keresinde kimse yokkenee gttik walla hayatımda bu kadar eğlendiimi hatırlamıom bide kimse yok raad raad istediin gbi dawran mükemmeldi yaa

• Tamam arkadaşlar fazla uzatmayın bu mevzuyu Taner Abiniz kızacak yoksa.
  • nie kimse bişe yazmamış ya
    bişe demez taner abimiz
  • alet olmaınca ii yöntemler gbi gözüküo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.