Şimdi Ara

Bacak kası için günde kaç squat yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 14 yaşında bir bisiklet bağımlısıyım ve performans istiyorum ancak bisiklet doğal olarak güçlü bacak kasları isteyen bir alet ama maalesef ki bacaklarım güçsüz günde sağlığıma da zararı olmadan kaç squat benim bacak kaslarımı belirgin şekilde güçlendirir (dışarıdan kaslı veya toplu gözüksün bacağım diye bir derdim yok sadece gücünü artırmak istiyorum.) (yol bisikletim var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeraAnıl -- 23 Ocak 2020; 21:20:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bacak Kası İçin Günde Kaç Squat Yapılmalı?

Bacak kaslarını güçlendirmek ve şekillendirmek için etkili bir egzersiz olan squat, günde kaç kez yapılmalıdır? Bu sorunun cevabı, fitness seviyenize, hedeflerinize ve iyileşme yeteneğinize bağlı olarak değişir.

Yeni Başlayanlar için Günde Kaç Squat?

Squat egzersizine yeni başlıyorsanız, aşırıya kaçmamak önemlidir. Günde 1-2 set, her sette 10-12 tekrar ile başlamanızı öneririz. Kaslarınız güçlendikçe, kademeli olarak set ve tekrar sayısını artırabilirsiniz.

Orta Seviye Egzersizciler için Günde Kaç Squat?

Orta seviyedeki egzersizciler, günde 2-3 set, her sette 15-20 tekrar squat yapabilirler. Kaslarınızın iyileşmesi için yeterli zamanı almasına izin vermeyi unutmayın.

İleri Seviye Egzersizciler için Günde Kaç Squat?

İleri seviye egzersizciler, günde 3-4 set, her sette 20-25 tekrar squat yapabilirler. Ayrıca ağırlık ekleyerek veya ileri squat varyasyonlarını deneyerek antrenmanlarınıza zorluk katabilirsiniz.

Genel İpuçları

• Squat yaparken doğru formu koruduğunuzdan emin olun.
    • Kaslarınıza dinlenmek ve iyileşmek için yeterli zamanı verin.
    • Aşırıya kaçmayın ve ağrı hissederseniz egzersize ara verin.
    • Hedeflerinize ulaşmak için tutarlılık anahtardır.

Günde yapılması gereken squat sayısı kişiden kişiye değişse de, yukarıda belirtilen yönergeler çoğunluk için iyi bir başlangıç noktası sağlayabilir. Hedeflerinize ulaşmak ve yaralanmaları önlemek için bir fitness uzmanına danışmayı da düşünebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • En yakın spor salonu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Performans istiyorsan bacak kaslarını ağırlık ile geliştirmen doğru olmayacaktır.
    Yapman gerekenleri yazayım.
    Jump Squat (30sn*3) aralarda 30sn dinlenme
    Lunge (30sn*3) aralarda 30sn dinlenme
    İp atlama (Maximum*3) aralarda 30sn dinlenme
    Mountain Climbers (30sn*3) aralarda 30sn dinlenme
    Koşu (Maximum)
    İp Atlama (Maximum)

Hareketler arası dinlenme süresi: 1 dakika
    Her hareketi 1 dakika*3 seviyesinde yapabilmeye başladıktan sonra;
    Hareketlerin öncesinde:
    Leg Extension: 15 tekrar, 3 set, max ağırlık
    Leg Curl: 15 tekrar, 3 set, max ağırlık
    Leg Press: 15 tekrar, 4 set, max ağırlık
    ve sonrasında yine yukarıda yazdığım hareketler.
  • fitness a gidiyorum ve kısa mesafe bisiklet kullanıyorum.bacakları spor salonunda istediğin kadar geliştir ,bisiklet için çok fazla işe yaramaz.spor salonunda bacak çalışacaksın ama bisikletle antrenman yapıp mesafeyi-hızı düzenli olarak artırmaya çalışacaksın.
  • Belli bir limit vardır, vücudunu gerektiğinden fazla zorlama. 1000 tane yapmaya kalkarsan böyle sonuçlar yaşaman olası.
    https://metro.co.uk/2019/08/01/teenage-girls-hospitalised-with-kidney-failure-after-doing-1000-squat-challenge-10503364/

Artık kendi limitinizi kendiniz bulmalısınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Omuz Bacak aynı gün (soru)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.