Şimdi Ara

Bacak bacak üstüne atmak neden terbiyesizlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
6.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aile büyüklerinin yada senden büyük başka birisinin yanında bacak bacak üstüne atmak neden saygısızlık diye nitekendirilir anlamış değilim. varmı mantıklı bir açıklaması olan

• Saygı..

Aileden aileye değişir..

Bırak Babam'ı abimin yanındada öyle oturamam
  • kimse anlamış değil ama herhalde raht oturmak orada en büyüksün felan gibi bir anlamı vardır ama kadınların hepsi ayak ayak üstüne atıyo
  • Sçma sapan bir alışkanlık. Adam gibi dik oturup bacak bacak üstüne de atarım düz de otururm. Bacak benim ayak benim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemmarşı

Sçma sapan bir alışkanlık. Adam gibi dik oturup bacak bacak üstüne de atarım düz de otururm. Bacak benim ayak benim.

+1
  • bazı insanlar büyükleri salondayken salonda bile uzanamıyor örnegin.
    ben yatıyorumda bacak bacak üstünede atıyorum.bikere sordum dedeme falan ayıp olmaz demi ddiye olmaz demişti
  • çarpılırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Omuz Bacak aynı gün (soru)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • büyüklerin egolarını tatmin etmek amacıyla uydurduğu saçma sapan kurallardan biri işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: JoKeRiZiNaTioN

büyüklerin egolarını tatmin etmek amacıyla uydurduğu saçma sapan kurallardan biri işte

yaşın kaçtır bilmiyorum ama küçük olduğu kesin.

Ego larını tatmin etmek için he ? neyin egosu neyin zevki söylermisin?

he birde kural değil o..

Eskiden gelen bir saygınlık.

sen Aile büyüklerinin yanında öyle oturuyorsan birşey diyemem..belki sende egonu tatmin ediyondur..yazık...
  • valla saygı bacak bacak atmakla degil konuşmakla olmalı. Ben babamın da dedemn de yanında bacak bacak üstüne atarım kimse de vay efendim şunun cocugu bacak bacak üstüne attı vay terbiyesiz ahlaksız diye söylenmez söylenemez.
  • Kurallar çiğnenmek içindir.
  • Değişen zaman içerisinde size saçma gelen örf ve adetleriniz aslında sizin kolonlarınızdır.
  • quote:

büyüklerin egolarını tatmin etmek amacıyla uydurduğu saçma sapan kurallardan biri işte

o kadar sert cıkma bu eskiden gelen bir gelenek illa bir kuralı olmak zorunda değil
    askerde de selam veriyorsun neden veriyorsun verme madem komutanların egolarını tatmin
  • Bence terbiyeslik değil ayrıca kibarlıktır. Bacaklarını ayırıp açarak oturmak terbiyesizlik. Genelde abazan erkekler karşısında bir bayan gördümü bacaklarını açarak oturuyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: siyahgözlübezelye

quote:

o kadar sert cıkma bu eskiden gelen bir gelenek illa bir kuralı olmak zorunda değil
    askerde de selam veriyorsun neden veriyorsun verme madem komutanların egolarını tatmin

güzel bir benzetme tebrik ederim

Arkadaş,kültürünü örf adetini öğrenir inşallah..yada daha da bilginlenir.

• Bize saçma geliyor belki ama onlara göre örf ve adet zerafet anlayışı dediğimiz gibi onları ayakta tutan bir neden

• Bende atmam saygı gereği.
  • Terbiyesizlik değildir.Sadece geçmişten gelen gelenekler ve adetlerimizden bazılarıdır.
    Bacak bacak üstüne atmanın çeşitleri var.Senin evdeki duruşun,ailene olan saygın eğer oturmuşsa bu zamanda evde bacak bacak üstüne atman pek ayıp karşılanmaz.Önemli olan davranıştır.Duruş değil
  • eggy13

öyle ama bizim adetimiz değil..sıradışı bir olay bunların yaptıkları.
  • Aileden aileye değişir bence ayak ayak üstüne atıp oturanlarada oturmayanlarada mana bulmak yersiz.Bizim ailede pek sorun olmaz öyle şeyler ama bazı ortamlarda bende oturmam öyle
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.