Şimdi Ara

Babam megane 2 alacak. Karar verildi Teşekkürler 1.5dci 2007 model.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize selam üniversite öğrencisiyim babam araba alacak bana öncelikle şunu söyleyim ailede ehliyetli tek kişi ben olduğum için mecbur bana alınıyor yani hemen yine ne babalar muhabbeti olmasın 30 bin lira bütçemiz var babam 1.6 alalım diyor ancak ben 1.5 dci olandan ve km olarakta o fiyata yaklaşık 150 bin ila 200 bin arası araçlar var sedan araç istiyorum ve görünüşü hoşuma gidiyor ancak acaba o km araçlar iyi midir yoksa 2011 model seat ibiza araçlar var km düşük onlara mı yönelmeliyim arabayı maksimum 3 yada 4 sene kullanıp satacagiz ikinci eli iyi olması lazım Teşekkürler


    Arkadaslar babamla konuştuk bir araç bulduk 2007 model 1.5dci 180binde araç hasar kaydı 1500 lira 2 parça boyalı. Füme renkli olduğu için de sevindim malum gri rengi ile meşhur araçtan farklı renk alacak olmak sevindirdi. Hepinize teşekkür ediyorum yorumlarınız için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawness -- 15 Ocak 2017; 2:49:10 >







  • Makyajsız kasa alacaksanız dynamic alın, bende 1.4 sedan authentique var. Donanım olarak çok fark var(Kararan ayna, dijital klima, far-yağmur sensörü, kol dayama v.b). Motor olarak 1.4 olmasın rampalarda çekmiyor. 1.5 dci az yakar ama düşük kilometreli bulmak pek mümkün değildir. Megane 2 geniş iç hacmi ve bagajıyla tam bir aile otomobili; konfor, sürüş açısından beklentilerinizi karşılayacaktır. Genelde sorunlu otomobil olduğu söyleniyor ama 14 yıldır kullanıyorum hiç yolda bırakmadı. Periyodik bakımları haricinde geçenlerde 100.000 km'yi devirmek üzere olduğundan ağır bakımlarını yaptırdım. Ağır bakım maliyeti de 1500 tl tuttu. Bunun içerisinde baskı-balata, triger kayışı, bobin-buji değişimleri, hidrolik yağ değişimleri vardı. Temiz bi araç bulabilirseniz başınızı ağrıtacağını sanmıyorum.
  • mutlaka makyajlı kasa olsun, makyajsız kasada yaşanan sorunların büyük bir kısmı makyajlı kasada çözüldü
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Hocam makyajlı kasa nasıl anlaşılıyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • adurgun A kullanıcısına yanıt
    Hocam ya dinamik modeli yada expression olan modeli düşünüyorum açıkçası ilk arabamiz olacağı için pek donanıma ihtiyaç duyacağımızı sanmıyorum. Hocam birde merak ettiğim bu araçta malum aux girişi vs yok bu devirde kaset cd ile ugrasilmiyor herhangi bir teyp alsam aksesuarci da taktirsam teyp çalışır mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lawness kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi ben de 3-4 yıl önce başlarım kasedine dedim, multimedya dokunmatik ekran+geri görüş kamerası taktırdım. Sadece direksiyon altında olan ses açma kapama, radyo kanalı değiştirme zımbırtıları iptal oldu. Cihaz üzerinden yapıyorum o işleri. Bir sd karta veya flash disk'e yüklüyorsun mp3'leri kaset derdin kalmıyor.
  • lawness kullanıcısına yanıt
    2006 yılı sonrası üretimler makyajlı kasa. Farlar ve stoplardan kolayca anlayabilirsiniz. Ben görsel olarak hiç beğenmiyorum makyajlı kasayı, orjinali daha güzel duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adurgun -- 13 Ocak 2017; 11:16:19 >
  • Bende var 2006 megane 2 sedan dinamik, araç genel olarak güzel. Başta az yakıyor, geniş ve donanım olarak çok zengin. Bende kullanmam diyordum şimdi donanımsız başka araç almam muhtemelen önemliymiş benim için.



    Buna ek olarak yüksek hızlarda çok rüzgar sesi alıyor, virajlarda biraz hızlı girince yatmaya başlıyor. Narin bir araç zorlamaya çok gelmez, o yüzden almak için ince eleyip sık dokumak lazım.
  • İki sene önce megane 2 dynamique 1.5 dci vardı. Üç sene kadar durdu düşük kmli bulmak gerçekten zor diğerlerinin dediği gibi. O fiyat aralığında gerçekten tatmin edecek nadir arabalardan benim gözümde çoğu yönden.
  • Merhabalar,
    Benim peder beyde de 2006 model 1.5 dci expression var. Araçta far/yağmur sensörü, hız sabitleyici ve limitleyici mevcut, klima manuel, kol dayama filn mevcut. İç hacim ve bagaj hacmi olarak çok geniş bir arabadır. Bir ailenin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar. Çok ekonomik bir arabadır. 1 depo ile uzun yolda 110 - 150 kmh arası 1200 km yol yapıyor. Bir kaç defa istanbul - Antalya arası gidip geldim. Uzun yolda biraz kafa şişirir. Çok bilinen bir araç parça tamir konusunda sıkıntı çekmezsiniz. Teyp konusunda da farklı bir cihaz taktırabilir siniz. Bir ara Çakmaklığa takılıp fm bandından radyoya bağlanan bir cihaz vardı sanırsam buda bir çözüm olabilir.
  • dizel deyilde benzinlisine yönelseniz daha iyi gibi. 30bin tl ye 100.000km altı rahatlıkla bulunur diye tahmin ediyorum. bir de tüp oldumu sorunsuz binersiniz. az yakar,dayanıklıdır kullanışlıdır. biz de 7 sene kullanıdığımız için bolca övüyorum ama iyi arabadır.
  • Elektronik sorunları çok olduğunu duydum doğru mu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawness

    Hocam makyajlı kasa nasıl anlaşılıyor?

    iç göstergeler makyajlı kasada farklı, ekranlar beyaz, ön farların hepsi mercekli, arka stoplar farklı

    makyajlı
    Babam megane 2 alacak. Karar verildi Teşekkürler 1.5dci 2007 model.
    Babam megane 2 alacak. Karar verildi Teşekkürler 1.5dci 2007 model.
    Babam megane 2 alacak. Karar verildi Teşekkürler 1.5dci 2007 model.

    makyajsız
    Babam megane 2 alacak. Karar verildi Teşekkürler 1.5dci 2007 model.
    Babam megane 2 alacak. Karar verildi Teşekkürler 1.5dci 2007 model.
    Babam megane 2 alacak. Karar verildi Teşekkürler 1.5dci 2007 model.




  • Eski bir megan2 kullanıcısı olarak benzin+lpg ikilisini tavsiye ederim.bende lpg li kullandım. fakat tek handikapı bobib sıkıntısı oluyor onuda lpg yi taktırdıktan 30 bin+ km de baş gösteriyor o zamanda takım halinde değiştirirsiniz. dizelide yetkili servis bakımlı bulursanız o da olabilir km ye çok takılmayın.
    Hakkınızda hayırlısı olsun.
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim abilerim kazasız günler dilerim. Bir sorun yok o zaman zaten araçta hız vs yapmayacağım boluda kullanacağım için hıza ihtiyacım yok ve rampada sıkıntı olmasın yeter. Dedikleriniz için tekrar teşekkür ederim 2006 2007 model 1.5 dci suan daha ideal geliyor bana. Lpg tankina pek olumlu bakmağim için avm girişleri vs konusunda dizel tercihim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakıt ekonomisini sanayi de fazlasıyla çıkartan bir araç eğer çok temiz kullanılmışına denk gelmez iseniz.Bence japon araç alın ya da hyundai.Megane 2 ler gittikçe eskiyor eskidikçe elektronik olarak v.s bozuluyor.30 bine seat ibiza2nın temizini ya da accent era'nın temizlerine bakın bence.megane 2 yi severeim ama araba arızaya çok meyilli hele eskidikçe daha çok.
  • Oto elektrikçi bi abimiz var Bursa sanayiide, makyajsız kasaları pek önermiyor, elektronik arızanın daha sık yaşandığını söylüyor makyajlıya göre
  • Dizeli vardı bizde, enteresan bir arabaydı. Sürekli şehir içi kullanıyorsun 5.5 litre/100 km yakıyor. Uzun yolda basayım diyorsun, 160-170 gidiyorsun sürekli (ki 80 hp 5 vites olanların devir daha 90 km ile giderken 2000e çıkmış oluyor) araba bağırıyor, ağlıyor ama yine 5.5 litre/100 km yakıyor Uzun yol sakin kullanımda 4.2- 4.3 gibi değerlere rahatlıkla iniyordu.

    95bin km olarak aldık (ilk 75 servis bakımlı), 120bin olunca sattık. Bizdeyken ekstra bir masrafı olmadı arabanın rütin bakımlar, zamanı gelmiş akü, lastik değişimi gibi standart masraflar dışında.

    Astra ile aynı dönemde kullanıyorduk bunu, tokluk olarak astra kesinlikle çok daha iyiydi, o yüzden hala duruyor. Performans olarak şehiriçinde megane çok daha atak ve rahat geliyordu, uzun yolda ise megane 90a gelince bağırmaya başladığından astra daha rahat geliyordu bana.

    Ayrıca sedan istemişsiniz ancak hb kasa hem işçilik kalitesi olarak daha iyi (ithal araçlar) hem de şirket çıkması olma riski daha düşük.




  • Bence başka araçlara yönelin, özellikle üniversite öğrencisi olarak. Zırt pırt ufak ufak arızalar verecektir. Renault marka araçları kimseye önermem. Sıfır modelleri dahil. Daha geçen gün 90 binde 2013 model clio dci'da şanzıman dağıttı geri geri hızlı gelirken. İsteyen varsa kendisiyle görüştürebilirim. Clio 2, 4, megane 1-2, laguna, latitude. Bunlar sıkıntılarını gördüğüm, bildiğim araçlar.

    Seat ibiza demişsiniz, onun 1.4 versiyonunu alın, tüp takın, paşa paşa binin benden söylemesi. 1.5 dci megane'ı da ekonomide rahat rahat geçecektir. Hem 1.5 dci hem 1.6 megane 2 kullanan insanlar oldu yakın çevremde. Önermiyorum.

    Renault ve genel fransızlar için durum şu. Aynı fiyatta diğer araçlardan daha gençler. Modeline kanıp alıyorsunuz. Bir arıza çıkarmaya başladı mı arabayı yakasınız gelir. Parçası ucuz muhabbetleri de boş. Aynı segmentteki araçlarla aralarında çok fark yok. Diğerleri iki kere gidiyorsa fransızlar üç kez gidiyor sanayiye. Kronik problemleri bobin yakması, direksiyonun arkasındaki kolların bozulması, lpg'de rölanti dalgalanması, dizelde kalitesiz yakıta karşı aşırı hassaslık, özellikle ıslak zeminde kötü yol tutuşu. Arkadaşım megane 2 ile spin attı şehiriçinde. Aynı yerden fiesta ile geçtik yaklaşık zamanlarda, hiçbir şey olmadı.

    Piyasası var muhabbeti de dümen. Tanıdığın megane 1'i iki hafta tek kişi arayıp sormadı iyi araç olmasına ve fiyatının normal olmasına rağmen. Problem şu. Renault çok var. Sizinle aynı ilde, muhtemelen aynı özelliklerde iki üç araç daha oluyor. İnsanların onları değil sizi tercih etmesi için ya kazasız olacaksınız ki elinizde değil biri gelip vurabilir, ya km az olacak ama arabayı binmek için alıyorsunuz, ya da fiyatınız uygun olacak. Piyasadan aşağı satacaksanız ne anlamı kaldı ikinci elinin ?

    30 bin liraya ne araçlar var, renault'ya mı kaldınız boşverin.




  • Megane 2 1.5 dci kullanıcısı olarak başka araç aldırın derim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.