Şimdi Ara

Babam kompakt makina alıcakmış. Yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler kaç haftadır araştırıyor. 500 TL'lik Samsung dijital fotoğraf makinalarına bakıyor. Diyorum dslr falan al diye dinlemiyor beni. Yok neymiş bu makina ondan iyi çekiyormuş. Megapiksel'i daha iyiymiş falan filan. Babam fotoğraf makinasının sadece megapiksel'den ibaret olduğunu sanıyor. Bana öyle bir şey söyleyin ki karşısında susup kalmayım. Ne zaman konuşmaya başlasak megapikselden bahsediyor.

Edit: Canon makinaları gösterdiğim zaman, 18-55mm iyi değil, bana 18-135mm ucuz bul alayım diyor. Deli oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masdera -- 5 Ağustos 2012; 20:52:08 >

• susup kalman daha iyi bence.fikrini değiştirebileceğini sanmıyorum.benim peder de aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masdera

Beyler kaç haftadır araştırıyor. 500 TL'lik Samsung dijital fotoğraf makinalarına bakıyor. Diyorum dslr falan al diye dinlemiyor beni. Yok neymiş bu makina ondan iyi çekiyormuş. Megapiksel'i daha iyiymiş falan filan. Babam fotoğraf makinasının sadece megapiksel'den ibaret olduğunu sanıyor. Bana öyle bir şey söyleyin ki karşısında susup kalmayım. Ne zaman konuşmaya başlasak megapikselden bahsediyor.

Edit: Canon makinaları gösterdiğim zaman, 18-55mm iyi değil, bana 18-135mm ucuz bul alayım diyor. Deli oldum

Bence DSLR e ikna etmek için elinden geleni yap onun bilmediği terimleri söyle ki inansın de işte diaphram iso falan de ne bilim deki bak baba herşey mp değil de lens kalitesinden falan bahset mercekten 18-55 in daha iyi olduğunu söyle ondan sonra bak bunun gövdesine bu profesyonel de

• Lensleri biliyor ama makinanin Mp den ibaret oldugunu saniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghost Buster

Lensleri biliyor ama makinanin Mp den ibaret oldugunu saniyor

Muhtemelen lenslerin sayı değerlerine takılıyordur ya da daha büyük görünmesine
  • quote:

Bildiği iki lens var onlarda bu zaten. Sorsan lenslerinde özelliğini tam bilmez. Arada sırada Teknosa, MediaMarket'e falan gidiyor inceliyor orda kameraları. Reyon görevlisine soruyormuş her gittiğinde, o da bu makina şu makine şöyle diye anlatıyormuş. Her konuşmamızda diyor işte, adam 18-55'in lensi çok kötü dedi. Bunu alırsam düzgün fotoğraf çekemem falan diye laf yapıyor. Makinelerle ile ilgili bildiği tek şey, megapiksel'in ve optic zoom'un yüksek olması fotoğrafın kalite olduğu (kendi fikirlerince), hd video özelliğinin bulunması makinanın iyi olması anlamına geliyormuş. Bi ara Fujufilm Hs10 bakıyordu sıfır. Başka makina bak diyorum dinletemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Masdera

quote:

Bildiği iki lens var onlarda bu zaten. Sorsan lenslerinde özelliğini tam bilmez. Arada sırada Teknosa, MediaMarket'e falan gidiyor inceliyor orda kameraları. Reyon görevlisine soruyormuş her gittiğinde, o da bu makina şu makine şöyle diye anlatıyormuş. Her konuşmamızda diyor işte, adam 18-55'in lensi çok kötü dedi. Bunu alırsam düzgün fotoğraf çekemem falan diye laf yapıyor. Makinelerle ile ilgili bildiği tek şey, megapiksel'in ve optic zoom'un yüksek olması fotoğrafın kalite olduğu (kendi fikirlerince), hd video özelliğinin bulunması makinanın iyi olması anlamına geliyormuş. Bi ara Fujufilm Hs10 bakıyordu sıfır. Başka makina bak diyorum dinletemiyorum.

O zaman sony nex 5-N aldir. Kompakt diye kandirirsin. 16 MP yeter heralde ona

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş baban sırf fotoğraf çekmek için; piknikte , düğünde filan anıları saklamak için makine alıyor demek ki dslr aldığında onu kullanabilecek mi birde bu var. Makineyi oto ayara getirip çekme işi kompakt makinelerde yapıyor. Bende babama böyle demiştim dslr al filan diye ama sonra düşündüm kü dslr'yi babam makine alacak diye değilde kendim istediğim için aldırmaya çalışıyormuşum.
  • ben de kompakt makine diyince, şu sanayi işi 50bin oyro olanlardan alıcak zannettim
    meğer foto makinesiymiş fakir misiniz tipiniz mi öyle gösteriyo
    dar gelirliliğin anlamı yok, gittim en pahalısından aldım, markası modeli ne bilmiyorum bile
    100 tane makine çalışıyo benim için 50bin oyro olanlarından, peh peh peh
  • nikon D5100 + 18-105
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

ben de kompakt makine diyince, şu sanayi işi 50bin oyro olanlardan alıcak zannettim
    dar gelirliliğin anlamı yok, gittim en pahalısından aldım, markası modeli ne bilmiyorum bile

senin söylediklerini anlamak için sana bir decoder takılması gerekli. Şu çalışan makinelerden kaldırdığınız para ile bir Türkçe dersi alsan hiç fena olmaz.

• Hem büyük olmasın hem de zoom u ve MP i yüksek olan (bu özellikler baban için) Sony Nex serisi bak. Bir bütçe söyleseydin ona göre makine önerirdik Sonyden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

ben de kompakt makine diyince, şu sanayi işi 50bin oyro olanlardan alıcak zannettim

senin söylediklerini anlamak için sana bir decoder takılması gerekli. Şu çalışan makinelerden kaldırdığınız para ile bir Türkçe dersi alsan hiç fena olmaz.

benim çok konuşmama gerek kalmıyo zaten, benim için para konuşuyo
    valeye 50 oyro banknot uzatınca arabamı getirmesi gerektiğini anlıyo
    her gün öğle yemeğimi yediğim yerde 500 oyro banknot (böyle bir banknot var tabii siz fakirler bilmezsiniz) uzatınca, en pahalısından yemek getiriyor,
    vs. vs.
    tabii sizin paranız olmadığı için böyle şeyleri bilmezsiniz

Decoder ne demek bu arada :/
    kötü bişey mi o ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 5 Ağustos 2012; 21:52:32 >

• Öğrenemezsen hiç aldırıpta adamı masrafa sokma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'ressam

Öğrenemezsen hiç aldırıpta adamı masrafa sokma.

+15 Mm
  • quote:

quote:

quote:

benim çok konuşmama gerek kalmıyo zaten, benim için para konuşuyo
    valeye 50 oyro banknot uzatınca arabamı getirmesi gerektiğini anlıyo
    her gün öğle yemeğimi yediğim yerde 500 oyro banknot (böyle bir banknot var tabii siz fakirler bilmezsiniz) uzatınca, en pahalısından yemek getiriyor,
    vs. vs.
    tabii sizin paranız olmadığı için böyle şeyleri bilmezsiniz

Decoder ne demek bu arada :/
    kötü bişey mi o ?

Madem o kadar paran var. Audi, BMW, Mercedes falan alsana. Neden Toyota ya biniyorsun? Bir gün 5 kuruşa ihtiyaç duruma düşersen anlarsın o zaman hayatın gerçeklerini. Şükretmeyi bilsen iyi olur bence..

Edit:
    Adamın imzasında ki '04 Corolla Sedan 1.6 Terra ve HTC Desire S bir anda 2012 Range Rover Sport oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red- -- 5 Ağustos 2012; 22:04:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Paradise34

Madem o kadar paran var. Audi, BMW, Mercedes falan alsana. Neden Toyota ya biniyorsun? Bir gün 5 kuruşa ihtiyaç duruma düşersen anlarsın o zaman hayatın gerçeklerini. Şükretmeyi bilsen iyi olur bence..

Edit:
    Adamın imzasında ki '04 Corolla Sedan 1.6 Terra ve HTC Desire S bir anda 2012 Range Rover Sport oldu

ergenlik işte ne yaparsın..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Paradise34

Edit:

ergenlik işte ne yaparsın..

Adam tam fail Cevap falan da gelmedi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.