Şimdi Ara

xerox 3110 kağıt almıyor çok acil yardım (çözdüm!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
19.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tam kağıt alacağı anda kağıdı alamıyor. bi kac kere elle ıtmeyı denedım oldu am sonra ıyne olmadı arkadaşlar cok acele yardımınız gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hot_sauce -- 5 Ekim 2009; 23:12:45 >

• Sorununuzu tam anlamadan kesin bir çözüm önermek zor.
    bir çok sorun olmuş olabilir.

Ancak dikkatli yaparsanız zararı olmayacak bir önerim olacak, bu yöntem bu tür sorunların bazılarında işe yaramaktadır.

yazıcıya kağıt verdikten sonra (kağıt çok ince bir kağıt olmasın) kağıdın 3/4 ünü ne yapıp edip (elle itip verebildiğinizi söylemiştiniz) yazıcının almasını sağlayın. sonra tam bu aşamada iken elektrik bağlantısını keserek işlemin yarım kalmasını sağlayın. sonra kağıdı aldığı yerden çok yavaş ve dikkatlice bir kaç noktadan tutarak geri çekmeye başlayın. Geri çekerken lütfen milim milim yapın bu işlemi kağıt içeride kalmasın.
    en son kağıdın sonuna geldiğinde birazı içeride iken durun ve yazıcının elektrik bağlantısını takın.

bunu bir deneyin, eğer bu işlem ile sorun geçici olarak engellenebiliyorsa bunu bir kaç kez deneyerek işinizi belki şimdilik halledebilirsiniz.

(Not: bilimsel ve izahı kolay bir yol değil ancak denenmiş ve işe yaramıştır. Sizde de işe yarar demiyorum ama çok yavaş hareket ederseniz bir zararı olmaz. Lütfen sonucu paylaşın öğrenelim...)

Saygılar
    Kartus.Web.TR

• sevgili kartusweb. dediğiniz yöntemi denedim fakat çare olmadı. her neyse aradan baya zamna geçti ama çözümü paylaşayım.
    ön kapağı açıp toneri cıkardım, içerde tam ortada yuvarlak bir lastik var kağıdı alan aparat bu. bu lastiğe dokundum üstünün kirlenmiş olduğunu gördüm ve kolanyalı mendil ile temizledim. lastiği çıkarabilirseniz temizlemek kolay ama ben cıkarmadan oldugu yerde sildim. ve sorun çözüldü. bu lastik kirlneince patinaj yapıyor. bir de lastiğin aşınam durumu var ama bu cok zor ihtimal eğer temizlemek çözmüyorsa lastik aşınmış demektir. kolay gelsin.
  • Benim belirttiğim yöntemde de kağıdın alınmasına veya hareketine engel olabilecek türden bir küçük kağıt parçasının sıkışmış olması ihtimaline karşı o parçanın ters hareket ile çıkarılmasını sağlamaya yarayan bir çözüm, başka bir arkadaşın işine yarayabilir tabii ki.

Sizin paylaştığınız çözümü de bu tür sorunlar yaşayan arkadaşlar hesaba katmalı mutlaka. Aslında genel olarak bu tür sorun yaşayan kişilerin herhangi bir soruna yol açabilecek türden sert ve zorlayıcı hareketler dışında temizlik ve kağıt sıkışması gibi durumlardan kurtarabilecek şeyleri denemesinde fayda var. Çünkü tamir ücreti bazen yazıcı fiyatına yaklaşabiliyor. Ancak, tabii ki bunu yaparken hem şansınıza güvenmeli ve yaptığınız şeyin riskini almalı hem de fikir yürüterek anlamlı bir şey yaptığınızdan emin olmalısınız...

Saygılar
    Kartus.Web.TR
  • kardeş aynı sorun bende de vardı xerox p 220 yazıcı kullanıyorum sorunu yapan kağıtı içeri alan lastik ped var orada kağıdı çeken o eskimiş oluyor ister değişistersen benim gibi çıkar onu oradan çok basit çek geliyor çıkar onu kalın zımpara ile üzerine çizikler oluştur geri tak düzelir.
  • kağıdı içeri çeken lastiğin üzerini kolonyalı mendille güzelce temizleyin sorun düzelecektir. bu problemi yapmasının sebebi pickup roller lastiğinin üzeri kağıt talaşı oluyor ve kağıdı çekerken kaydırıyor. temizleyin düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gvn_gnc

kardeş aynı sorun bende de vardı xerox p 220 yazıcı kullanıyorum sorunu yapan kağıtı içeri alan lastik ped var orada kağıdı çeken o eskimiş oluyor ister değişistersen benim gibi çıkar onu oradan çok basit çek geliyor çıkar onu kalın zımpara ile üzerine çizikler oluştur geri tak düzelir.

Çok teşşekkurler Sene 2013 ama Derdime derman oldu :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yıl 2013 son demler hakkaten işe yaradı ortadaki kağıdı çeken plastik bölgeyi hafifçe zımparaladım şimdi sorunsuz yazdırıyor
  • badcool7 B kullanıcısına yanıt
    zımparalamak geçici olarak size yazıcınızı kullanmanızı sağlayacak fakat bi sre sonra yine aynı sorun devam edecek hatta lastik çürüyüp kopma aşamasına gelecek
  • pekı ne yapmak lazım bu lastiği nasıl yenileriz yoksa atcam yazıcıyı bu gidişle geçen hafiften zımparaladım zaten lastik çürümüş ama işe yaradı yınede hiç sorun çıkarmadan 20 adet tek tek evrak bastım
  • Tepsiyi açın, sonuna kadar açın, hatta çıkarın,
    Kağıdın boyutuna göre kenarlıklarını iyi ayarlayın.
    Kağıtları tepsinin kendinize yakın olan tarafına yaslayın. Boşluk kalmasın.

Sorun çözülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 8 Nisan 2014; 0:30:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: badcool7

pekı ne yapmak lazım bu lastiği nasıl yenileriz yoksa atcam yazıcıyı bu gidişle geçen hafiften zımparaladım zaten lastik çürümüş ama işe yaradı yınede hiç sorun çıkarmadan 20 adet tek tek evrak bastım

Gerek yok yazıcıyı çöpe atmaya.

Ebay'de "Paper Feed Rubber Tires" şeklinde bir arama yapın, size uygun lastiği seçin 10$'lık bir maliyeti ya var ya yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hot_sauce

sevgili kartusweb. dediğiniz yöntemi denedim fakat çare olmadı. her neyse aradan baya zamna geçti ama çözümü paylaşayım.
    ön kapağı açıp toneri cıkardım, içerde tam ortada yuvarlak bir lastik var kağıdı alan aparat bu. bu lastiğe dokundum üstünün kirlenmiş olduğunu gördüm ve kolanyalı mendil ile temizledim. lastiği çıkarabilirseniz temizlemek kolay ama ben cıkarmadan oldugu yerde sildim. ve sorun çözüldü. bu lastik kirlneince patinaj yapıyor. bir de lastiğin aşınam durumu var ama bu cok zor ihtimal eğer temizlemek çözmüyorsa lastik aşınmış demektir. kolay gelsin.

Hort oldu ama allah razi olsun hocam,,,xerox pe220 kullaniyorum alet kagidi yutar gibi yapip durup alarm veriyordu,,,o isi cozucem sanirim

Birde sayfanin bir kismi silik cikiyor onu da cozersem tam olucak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kağıt gözüne baktığınızda bir tane kauçuk papuç görürsünüz. o papucun lastiği tek yönde kedi dili gibidir buda kağıdı çekip sürmeye yarar. Doğal olarak bu kauçuk zamanla aşınıyor ve kaymak gibi oluyor haliylede kağıdı tutup çekemiyor. Yapmanız gereken lastiği değiştirmek internette satılıyor bulursunuz. Ama daha pratik yöntem ise lastiği çıkartın yarım tur dönderin öyle takın aşınmayan yeri getirin yani. Böyle böyle aynı lastiği yaklaşık 3 yada 4 kere kullanırsınız. Sonuçta sacede bir cm lik kısmı aşınıyor orayı az döndürüp değiştiriseniz yerini sıfırlanır lastik. Böyle böyle tahminimce bir printer ömrü kadar idare edebilirsiniz aynı lastik ile. Ama internettede yenisi 20 tl atla deve değil yani alanda alsın
  • kardeş aynı sorun bende de vardı xerox p 220 yazıcı kullanıyorum sorunu yapan kağıtı içeri alan lastik ped var orada kağıdı çeken o eskimiş oluyor ister değişistersen benim gibi çıkar onu oradan çok basit çek geliyor çıkar onu kalın zımpara ile üzerine çizikler oluştur geri tak düzelir. :D :D :D
  • lastiğin nasıl değişeceğinide yazayım biraz antini kuntini yanı var çünkü.
    Printerde yazdırma şlemi yaparken tam papuç çalışmaya başladığında düğmeye basın printer i kapatın. Sonra toner kartuşunu çıkartın ve o kauçuk papucun iki yanında tırnağı var o tırnakları az itin ve papucu kendinize çekip çıkartın. Sonrada üstündeki laztiği ya değiştirin internette satılıyor yada yarım tur çevirip aşınmış yerin boşa gelmesini sağlayın. Bu çevirme işini iki senede bir aşağı yukarı yapacağınız için biraz verimli olun o lastiği 3 kere kullanacak şekilde çevirin. Yeniside 20 t isteyende alıp değiştirir tabi.
  • Arkadaşlar selamlar, yeniden hortlatıyorum kusura bakmayın.

Bende de xerox 3040 var ve aynı şekilde kağıdı almıyor. Kağıt tepsisinden içeri elimi soktuğumda ise, lastik falan olmadığını gördüm. Sanırım o kısmı kopmuş. Ya da tam tur değil bu lastikler bilemiyorum. Ben bunu kendi başıma nasıl değiştirebiliyorum ? yardımcı olursanız sevinirim ya.
  • Merhaba,
    Xerox 3117 yazıcımda kağıt alamama problemi vardı. Lastik Silindiri (kağıt pateni) zımparalayarak sorunu çözdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinkoca -- 12 Temmuz 2020; 21:16:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ronah R kullanıcısına yanıt

hort üstüne hort gelmiş ama 3040'larda belki geçici de olsa şu video çok yardımcı oldu. Lastik şerit şeklinde değil bir silindir var ortada oda sadece kağıt alma ilk anında kendini gösterip kapanıyor silinmesi ya da değişmesi gereken kısım bu

Kağıt Almayan XEROX PHASER 3040 [ When Your Printer Doesn't Pick Up Paper ] - YouTube

araya ıslak mendil çektirmek sorunları bayağı çözüyor sökmeyi başaramadım bu kağıt alma paraçasını yedek paraçası da var mı diye bakmadım ama iyice temizleyince bir süredir sorunsuz kullanıyorum cihazı eski xerox lazer yazıcısı olanlar deneyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judger90 -- 8 Aralık 2020; 10:54:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.