Şimdi Ara

Babam beni evlatlıktan reddedecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar.Malum tercih dönemindeyiz ve ben eşit ağırlıktan hazırlandım ve 20 bininci oldum.Hedefim ise ilk 10 bindi ve buna yönelik babam özel ders almamı sağladı matematikten sağolsun.Ama şimdi hedeften şaşınca babam işletme yazmam gerektiğini, pdr,psikolojiden iş bulamayacağımı söylüyor.İngilizcede ise ilk 2 bindeyim ve ingilizce öğretmenliği okumak istiyorum.İşletmenin hiçbir yönü beni çekmiyor.Ne meslekleri ne okuması ne de herhangi bir şeyi.Bütün gün bilgisayar başında excel word uğraşarak hayatımı çürütmek istemiyorum.Ama babam küfürler ediyor öğretmenlik istediğimi söyleyince.Evden kovmakla tehdit ediyor.

Lütfen yardım edin çok çaresizim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaşam senin yaşamın. Tercih senin tercihin. Babanın isteğine göre meslek seçersen mutlu olur musun? Belki, bilemezsin. Sırf okuttu diye yaşamının kalanını onun isteğine göre şekillendirmen gerekmez. Kaldı ki bir baba yaptığı iyiliği böyle yüze vurmaz. Anne babaların en büyük silahıdır evlatlıktan reddederim vs. Ama biraz uzak kaldın mı da hemen aramaya koyulurlar.

Birey olduğunu göstermen için en büyük şans kapına gelmiş. Ağırlığını koyacaksın. Gerekirse ABARTMADAN tavrını koyacaksın. Diğer türlü hayatın rahat geçmez.

İlaveten, baban bu işten anlamıyor. PDR ve psikolojiden iş bulamayacaksın demek ne demek? İşletme gibi her 10 kişiden 8'inin mezun olduğu bir bölümde mi rahat iş bulacakmışsın? Sıyrılmayı bildiğin vakit istersen su işleri mühendisi ol işte bulursun para da kazanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnussen -- 8 Temmuz 2014; 20:53:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Reddetmez bu arada zaten, en fazla 1 yıl konuşmazsınız sonra illaki barışılır bu kadar kolay mı yani evlat reddetmek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşimde sen gibi.oda 36 binlerde hiç laf söz dinlemiyor kafasına bir yeri koymuş ordan başka bölümü gözü görmüyor.biz doğru olanı söylüyoruz ilerde kafasını duvarlara vuracak haberi yok.bazen baba sözü dinlemekte fayda var.bence babanın fikrini değerlendir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ancak İşletme konusunda yanılıyor (belki devlette falan çalışman içindir bilemeyeceğim)

İngilizce öğretmenliğini iyi bir okulda okursan rahat iş bulursun, üniversitelerde çalışırsın ve genellikle kızların çoğunlukta olduğu bu bölümde iş mülakatlarında avantajlı olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho Cepkin -- 8 Temmuz 2014; 22:01:07 >

Orijinalden alıntı: xX-PSYCHOTIC-TR

Baban pdr ve psikoloji konusunda haklı
    Ancak İşletme konusunda yanılıyor (belki devlette falan çalışman içindir bilemeyeceğim)

İngilizce öğretmenliğini iyi bir okulda okursan rahat iş bulursun, üniversitelerde çalışırsın ve genellikle kızların çoğunlukta olduğu bu bölümde iş mülakatlarında avantajlı olursun.

İstanbul Üniversitesi sizce iyi üniversite kapsamına girer mi?

Orijinalden alıntı: Evil Chuck

quote:

Orijinalden alıntı: xX-PSYCHOTIC-TR

Baban pdr ve psikoloji konusunda haklı

İstanbul Üniversitesi sizce iyi üniversite kapsamına girer mi?

Bir Boğaziçi, ODTÜ, Hacettepe değil tabiki ama çokta kötü olduğunu sanmam

• Ortalık işletme mezunu kaynıyor. Kendini geliştirmen çok önemli işletme okursan. Ön plana çıkarman lazım kendini. Pdr, pskoloji seçerseniz durum farklı bir hal alır işletmeye oranla daha rahat edersiniz . Gerek işe alımlarda gerek kendi işinizin patronu bile olabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: fenerliso

Hukuk gelmiyor mu?

Geliyor da İstanbul'da ancak birkaç tam burslu özel tutuyor ancak bilemiyorum.Pek iyi üniversiteler değil.

Atarsa atsın neyi okumak istiyorsan onu oku baban kaç sene daha başında duracak 10sene 20 sene olsun 10 senesi için kendi 50 seneni mi mahvedeceksin? yapma derim. Oda zamanla anlayış gösterir zaten.

Ortalık mühendis de kaynıyor. 10 yıl sonra hukukçu da kaynayacak.

İyi bi okulda işletme, iktisat okursan çok iyi yerlere gelebilirsin. Mülkiye tutuyor sanırım, öneririm araştırmanı. 20 bin iyi bir sıralama. Seneye Allah korusun sınavda bi şekerin düşse bişey olsa geri kaçsa sıralaman ordan sonra psikolojini nasıl toparlarsın bilmiyorum.

Mezuna kalmak iyidir, ama çok kötü sıralamalardaysanız iyidir. 20 binden çekenler yok mu 10 bine 5 bine. Var tabiki. Ama 20 binden mezuna kalıp geri kaçıran emin olun daha fazla. Bu ihtimalleri de düşünün.

Ben de mezuna kalıp bu sene daha iyi bi sıralama yaptım, ama benim sıralamam bayağı kötüydü. 20-40 arası riskli bence. İyi düşün. Herkes işletme mezunu demek ahmaklıktır. İyi okuldan mezun olarak sektöre zaten 1-0 önde atılıcaksın. Bir de dil yükleyip istediğin doğrultuda stajlar yaparsan güzel işler başarırsın.

Benim ilgimi çekmiyor deme hemen. Çünkü işletmenin alanı çok geniştir.

Seçmezsen seçme yine senin hayatın sonuçta ama araştır yani her mesleği, Ben ODTÜ Makina istiyorum daha da okumam demek de bana saçma geliyo eğer ailen çok zengin değilse kimse dersanelere para dökmek istemez.

• kardeşim ilk dört kelimeyi okuyunca yanlış anladım yarım saniyeliğine saygılar

quote:

iyi akşamlar malum tercih

• istemediğin bir bölümü bitirmen çok zor.Onuda geçtim herkes işletme mevzunu zaten.İşletmeyi millet açık öğretimden bile yazmak istemiyor artık.İngilizce öğretmenliği için iyi düşün ve araştır.Maaş durumları özel okullarda devlet okullarında falan nasılmış öğren.
    Babanı ikna edemiyorsan babanın samimi olduğu görüşlerine değer verdiği biriyle konuş.Babanı ikna etsin.Annen de desteklesin seni.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.