Şimdi Ara

B Ehliyete A2 Ekletmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
4
Favori
101.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba.2011 den beri b ehliyetim var.İşe gidip gelmek için scooter tarzı bir motor almak istiyorum ancak motor ehliyetim ve tecrübem hiç yok.Kurslarda artık vitesli motor ile sınav yapılıyormuş.Kursa giderek bu vitesli motoru kısa sürede öğrenebilirmiyim sınav zor mudur ? Ve kurs harç vs dahil bana ne kadara mal olur ? Teşekkürler...



  • Ülke ekonomisi üretim ve ticaretten değil vergi üzerinden ayakta duruyor o yüzden olsa gerek. Motosiklet para kazandırmıyor ki, millet otomobil alsın yakıt harcasın istiyorlar. En yüksek gelir bunlardan geliyor bildiğiniz gibi, otomobil, akaryakıt, içki, sigara. Amaç topluma hizmet olsaydı o dediğiniz belki mümkün olabilirdi. Övünülerek yaptıklarını iddia ettikleri herşey vatandaşın cebinden daha fazla para toplamak için tamamen, hala bunu anlamayan bir çoğunluk varken zor biraz.
  • sadece sürüş sınavı var.Tecrüben yoksa ciddi eğitim veren kurumlara müracaat edip temel eğitimlerini almalısın.İstanbulda isen gis akademiyi tavsiye ederim,temel eğitimden hariç beceri geliştirme eğitimlerinide alırsan daha sağlıklı olur.Bunun haricinde sadece ehliyet sınavına gireyim diyor isen 350 tl ye kadar kurs veren var ama sana ne akdar artı şeyler katarlar bilemem.Bunun hariicinde gis akademi gibi iyi yerler genelde 600-700 tlye eğitim veriyorlar ve oldukça profosyonel anlamda eğitimciler.Motor ehliyetinde vitesli kullandırırlar (genelde honda 125 cbf) vitessiz scooter tarzı sınavlara dahil değildir.
  • Sana da merhaba,
    2000 yılından beri B sınıfı ehliyetim var. Bu seneki İstanbul trafiği beni tamamen arabadan soğuttu. Evim Ümraniyede, işim mecidiyeköy de... hergün 3 saat yolda kalmak canıma tak etti ve ekim ayında A2 ehliyeti alarak motosikletle gidip gelerek hayatıma +2 saat katmak istedim ve derhal A2 ehliyet kursuna (Ümraniyede) yazıldım.(250 TL)

    şu yaşıma kadar motosikletin selesine bile oturmuş değildim. Kursa yazıldıktan sonra ehliyetimi beklemeden hemen ekipmanımı aldım.(Kask, Balaklava, Mont, Korumalı pantolon, motosiklet ayakkabısı ve eldiven. ortalama 1500 TL)

    Sonra bu iş için en iyisi Honda PCX dediler 20 Ekimde honda pcx aldım. Mahallede takılmaya başladım.

    Kurs benden direksiyon sınav giriş ücreti aldı.(100 TL. 50 TL si M.E.B. için 50 TL hizmet bedeli adı altında. mecbur verdik)

    Kursdan 13.12.2014 tarihinde sadece yarım saat vitesli motosiklet ile eğitim aldım.(eğitim dediğimde al işte bu vitesli motosiklet. bu debriyaj bu vites. takıl kafana göre dediler.)

    Bir kaç acemilikten sonra alıştım. Trafiğe çıktım 2-3 turda trafikte turladım. vitesli motordan çok korkmana gerek yok. Zaten 1. vites ile slalomları tamamlıyorsun trafiktede en fazla 2. vitese atıyorsun.

    20.12.2014 te sınava girdim ve ilk seferde sınavı geçtim.

    50 TL kurs yerine dosya ücreti verdim.

    Bugün bankaya A2 ehliyet harcı için 126,70 TL yatırdım.

    İnşallah Pazartesi(05.01.2015) saat 10:30 da emniyette randevum var. Ehliyet için (107,50 TL) ödememi yaptıktan sonra ehliyetimi alıp artık işime motorumla gidip gelmeye başlayacağım.

    Daha detay sormak istediklerin varsa P.M. den iletişime geçebiliriz.

    Kurs : 250 TL
    Direksiyon : 100 TL
    Dosya ücreti : 50 TL
    harç : 126,70 TL
    ehliyet : 107,50
    -----------------------
    toplam 634,20 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panick666 -- 2 Ocak 2015; 19:09:23 >




  • http://www.youtube.com/watch?v=TQJFG5i1-H0&feature=player_detailpage#t=148

    A2 ehliyet almadan önce sürücü kursunuzu iyi seçin. Nerede, hangi pistte, kaç saat nasıl eğitim verdiklerini sorun.
    Aynı semtteki kurslar genelde aynı yerde eğitim verir. Geniş ve boş bir alan gerekir. Otopark alanı ya da pazaryeri vb gibi. Aceleniz yoksa o gün gidin kaç kurs merkezi var, kaç kursiyer geliyor, hangi motorları var belli olur.

    Eğitim verdiği motorsikleti, motorsikletleri ve size kaç saat direksiyon dersi vereceklerini mutlaka öğrenin. Baştan netleştirin.
    Çünkü aldığınız eğitim ve kalmanız ya da geçmeniz çoğu kursun umrunda değil.

    Ama bazı kurslar gayet başarılı. Adamların birden fazla motoru oluyor. Sınav sahasında sınav günü dahil bütün kursiyerler bol bol çalışma ve pratik yapma fırsatı bulabiliyor. Motora iyice alışıyor, heyecanınızı yenmenize faydası oluyor. Yeni ve marka motor kullandıranlar daha iyi ( Yamaha Ybr 125, Honda , vb ) . Bu motorların dengesi, ayarı , ekipmanı vb iyi oluyor.

    Yoksa 50 lira ucuz olsun diye gider dandik bir kursa denk gelirsiniz, onun da uyduruk motorsikletiyle boğuşur durursunuz. Sınava da bu motorla gireceğinizden; dengesiz bir motorsa daha da sıkıntı. Adamlar herşey için son dakka sizi arar, direksiyon dersi diye haber vermeden işinizin gücünüzün olduğu bir gün herkesi çağırırlar. Ne saat sürüş planlaması, ne de teknik eğitim olur. Bin gez derler, rastgele çalışır, hoplar zıplarsınız.

    Ama profesyonel bir kurumsa, adayları saat verip de uygun zamanda çalıştırır, hatalarını farkettirip düzelttirir, motorlar da iyi olacağından pek biniş , denge , vites , fren vb sorununuz olmaz.

    Yeterince pratik yapmışsanız da sınav başarılı oluyor. Motora alışabilmek önemli. Çünkü sınava o motorsiklet ile giriyorsunuz.

    Arkadaşlar da sizin için ortalama maliyet hesabını yapmışlar.
    Sınav için de şimdiden başarılar.




  • Ben şahsen harçla beraber kurs eğitimi çin 700 tl ve ayrıyetten 10 saatlik beceri geliştirme programı içinde 500 tl verdim.Kurs eğitimi bütün gün sürdü ve yaklaşık 3-4 saat motor kullandım (hiç sıfır tecrübeden akşam kullanır oldum :) )
    bireysel beceridede 2 saati devirdim ve bu kadar tecrübe ile sınavda çok rahat geçtim.Burada eğitimcilerin profosyonel olrak ilgilenmesi ve işi doğru yapmanın verdiği güvenle cepden çıkan ekstra 200-300 tlye bakmıyor insan zira trafikde kaza yapıp zarar göreceğime cebimden 200-300 tl fazla çıksın dedim.Burada temel mantıkda bu zaten,eğitim çok öenmli bir konu,heleki yeni başlayanlar için..
  • Eskiden istanbulda çok istiyordum yaşamayı orda okuyan bi abim istanbulda paran varsa yaşanır dedi haklıymış.

    Bende b ye a2 eklettim bana toplamda 200 tl kurs 50 tl direksiyon sınavı 115 küsürdü heralde harç parası(maliye) 107.5 tl trafiğe kart parasına patladı topladmda 472 git gel arabanın yaktığıyla 500 tl diyelim tabi bu kurs direksiyon sınavı vs. fark edecektir yeni yılda gelen harç zamlarınıda koyarsak sana max 600 tl ye patlar (istanbul harici)
  • vitesli öğrenmek zordur yokmu bi arkadaşın tanıdıgın vitesli motoru şöyle 1 , 2 hafta öğretsin sana
  • Konuya yorum yazan herkese tesekkyr ederim.Az cok bilgi sahibi oldum.Ist avrupa y. oturuyorum.Birkac kursu aradim fiyat bilgisi de aldim soylediginiz gibi ucretler ayni sayilir.Aslinda fiyatla ilgili sikinti yokta tek endisem direksiyon sinavindan cekuniyorum vitesli motor ve otm. hic kullanmadim.Maalesef cevremdede hic motor suren yok... kafam allak bullak gercekten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 200 tl kurs ücreti yazılmış ama ben hiç bir yerde göremedim. nereyi tavsiye edersiniz? şu cümleden sonra yazılanlara dalga geçmeyin lütfen öğrenmeye çalışıyorum;

    27 yaşındayım. 20 yıldan fazla bir süre bisiklet kullandım ve bisikletin de iyi derecesi mi olur demeyin cidden iyi kullanıyordum. yani denge, akrobatik hareketler vs... 5-6 kere de motorsiklet kullanmışlığım var. sadece 1 kere vitesli kullandım. kurs seçerken bana sadece ehliyeti aldıracak bir kurs seçsem ve sonra kendim pratik yapsam sorun yaşar mıyım?
  • Dostum ben şimdilik almaktan vazgeçtim belki seneye.Ama ehliyetini aldıktan sonra gerisi kolay bence.
    Kapalı ve güvenli yerlerde ekipmanlarınla birlikte pratik yapabilirsin ama yanında bilen biri olursa çok daha iyi olur.
  • hocam ben scooter da kullanmayı öğrendim sınav için de kadıköyden bi hoca bulmuştum iki saat çalıştık tek seferde geçtim sınavı istersen pm den atayım numarasını
  • hellbowen kullanıcısına yanıt
    hocam sınav yarım saat sürüyo ve motorun ütünde tek başınasın akan trafikte oluyo pist falan değil eskisi gibi ehliyet aldıracak kurs olayı yok sakata gelme öğren bence
  • Bana vitesli motor kullanmayı bilmediğimi söylediğimde 400 TL toplam ücret verdiler. 60 TL sınav ücreti dahil dediler ki böyle bir ücret gerçekten var mı bilmiyorum.

    Dediklerine göre motor kullanmayı sıfırdan öğreteceklermiş.

    Eğer kullanıyorum deseydim daha düşük bir fiyat vereceklerdi ama ben kullanmayı öğrenmek istediğim için bilmiyorum dedim.

    Sonuç olarak tüm masraflar dahil 400 lira uygun bir fiyat mıdır?

    Bir de bu motor kullanma dersleri nasıl veriliyor? Arkaya mı oturuyor hoca? Ya da bisiklet kullanmayı öğretir gibi yanında mı koşuyor? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aroaro

    Bana vitesli motor kullanmayı bilmediğimi söylediğimde 400 TL toplam ücret verdiler. 60 TL sınav ücreti dahil dediler ki böyle bir ücret gerçekten var mı bilmiyorum.

    Dediklerine göre motor kullanmayı sıfırdan öğreteceklermiş.

    Eğer kullanıyorum deseydim daha düşük bir fiyat vereceklerdi ama ben kullanmayı öğrenmek istediğim için bilmiyorum dedim.

    Sonuç olarak tüm masraflar dahil 400 lira uygun bir fiyat mıdır?

    Bir de bu motor kullanma dersleri nasıl veriliyor? Arkaya mı oturuyor hoca? Ya da bisiklet kullanmayı öğretir gibi yanında mı koşuyor? :)



    400TL istanbul için uygundur.

    quote:

    Bir de bu motor kullanma dersleri nasıl veriliyor? Arkaya mı oturuyor hoca? Ya da bisiklet kullanmayı öğretir gibi yanında mı koşuyor? :)


    ikisi de değil. Anlatan hocanın eğitim verebilme yetisi çok önemli.
    - Belki size gösterebilmek için sizi arkaya oturtabilir kısa bir süre. Siz daha tek başınıza kullanamazken arkada hoca ile hiç süremezsiniz.
    - Bisiklet tutar gibi motosiklet tutulmaz üzerinde insanla 170-180kg dur. yanında da koşulmaz.
    - Öncelikle bisiklet sürebildiğiniz varsayılır. 2 tekerlek denge sorunu varsa işiniz zor, defteri kapayıp evinize dönün.
    - Gaz fren vites değiştirme kalkış duruş göstererek anlatılır. Beceriksiz ve panikatak değilseniz kavrarsınız.
    Çok zor değil ama dediğim gibi iyi eğitim veren bir yer olmalı. Kurslar genelde yetersiz kendileri bile bilmiyor. Sadece sınavı geçecek kadar gösterirler o da trafik için yetmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: panick666

    Sana da merhaba,
    2000 yılından beri B sınıfı ehliyetim var. Bu seneki İstanbul trafiği beni tamamen arabadan soğuttu. Evim Ümraniyede, işim mecidiyeköy de... hergün 3 saat yolda kalmak canıma tak etti ve ekim ayında A2 ehliyeti alarak motosikletle gidip gelerek hayatıma +2 saat katmak istedim ve derhal A2 ehliyet kursuna (Ümraniyede) yazıldım.(250 TL)

    şu yaşıma kadar motosikletin selesine bile oturmuş değildim. Kursa yazıldıktan sonra ehliyetimi beklemeden hemen ekipmanımı aldım.(Kask, Balaklava, Mont, Korumalı pantolon, motosiklet ayakkabısı ve eldiven. ortalama 1500 TL)

    Sonra bu iş için en iyisi Honda PCX dediler 20 Ekimde honda pcx aldım. Mahallede takılmaya başladım.

    Kurs benden direksiyon sınav giriş ücreti aldı.(100 TL. 50 TL si M.E.B. için 50 TL hizmet bedeli adı altında. mecbur verdik)

    Kursdan 13.12.2014 tarihinde sadece yarım saat vitesli motosiklet ile eğitim aldım.(eğitim dediğimde al işte bu vitesli motosiklet. bu debriyaj bu vites. takıl kafana göre dediler.)

    Bir kaç acemilikten sonra alıştım. Trafiğe çıktım 2-3 turda trafikte turladım. vitesli motordan çok korkmana gerek yok. Zaten 1. vites ile slalomları tamamlıyorsun trafiktede en fazla 2. vitese atıyorsun.

    20.12.2014 te sınava girdim ve ilk seferde sınavı geçtim.

    50 TL kurs yerine dosya ücreti verdim.

    Bugün bankaya A2 ehliyet harcı için 126,70 TL yatırdım.

    İnşallah Pazartesi(05.01.2015) saat 10:30 da emniyette randevum var. Ehliyet için (107,50 TL) ödememi yaptıktan sonra ehliyetimi alıp artık işime motorumla gidip gelmeye başlayacağım.

    Daha detay sormak istediklerin varsa P.M. den iletişime geçebiliriz.

    Kurs : 250 TL
    Direksiyon : 100 TL
    Dosya ücreti : 50 TL
    harç : 126,70 TL
    ehliyet : 107,50
    -----------------------
    toplam 634,20 TL

    Bende 1 yıldır scooter oto vites kullanıyorum. A2 almaya karar verdim artık ATV almayı düşünüyorm on road. Vitesli motora elimi sürmedim , scooter dışında bi motora oturmadım dahi İnş vitesli kullanabilirim sınavda araştırmaya gidicem bende kursları. Kursta motorsiklet ile ne gibi hareketler yaptınız geçmek için ? duba-kuka v.s aralarından geçme mi her zamanki gibi ?




  • Kangal3454 kullanıcısına yanıt
    Hocam PCX i satıp Yamaha X-MAX 400 ABS aldım. Yamaha yı da satıp HONDA NC700S aldım. Bence vitesli kullanmak daha keyifli. Şuanda müthiş keyif alıyorum motosiklet kullanmaktan.

    Gelelim sınavda neler yaptığımıza. 8 adet kuka var. Bir uçtan başlıyorsun ve diğer uca kadar slalom yapıyorsun. En sondaki kukada önce sağ tarafa doğru sekiz çiziyorsun sonra sol tarafa doğru sekiz çiziyorsun, tekrar başladığın noktaya slalom yaparak geliyorsun. Kukaların başında ve sonunda denetmen var ve seni izliyorlar. Başladığın noktaya geldiğinde 10 cm genişliğinde 3 metre uzunluğunda bir levha var. Bu levhanın üzerinden motoru levhanın dışına çıkartmadan geçmeye çalışıyorsun. Eğer denetmenler yeterli bulursa trafiğe çıkıyorsun. Yeterli bulmazlarsa parkuru tekrarlıyorsun. Tüm hepsi için(trafik dahil) yarım saatiniz var.

    Trafiğe çıkmak aslında bu anlattıklarımdan daha kolay. Sen motosikler ile denetmenlerde araba ile yola koyuluyorsunuz. denetmenler arkanızdan gelerek tüm yaptıklarınızı izliyorlar. kurallara uymak, sinyaller, geçişler v.s. Aynı gün akşamı ehliyeti alıp alamayacağınızı öğreniyorsunuz.

    Ben ilk parkuru tek seferde geçtim. Trafikte de iyiydim. Fakat henüz yarım saat dolmadığı için trafikte bir tur daha attırdılar. Aynı gün akşam ehliyeti almaya hak kazandığımı öğrendim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: panick666

    Hocam PCX i satıp Yamaha X-MAX 400 ABS aldım. Yamaha yı da satıp HONDA NC700S aldım. Bence vitesli kullanmak daha keyifli. Şuanda müthiş keyif alıyorum motosiklet kullanmaktan.

    Gelelim sınavda neler yaptığımıza. 8 adet kuka var. Bir uçtan başlıyorsun ve diğer uca kadar slalom yapıyorsun. En sondaki kukada önce sağ tarafa doğru sekiz çiziyorsun sonra sol tarafa doğru sekiz çiziyorsun, tekrar başladığın noktaya slalom yaparak geliyorsun. Kukaların başında ve sonunda denetmen var ve seni izliyorlar. Başladığın noktaya geldiğinde 10 cm genişliğinde 3 metre uzunluğunda bir levha var. Bu levhanın üzerinden motoru levhanın dışına çıkartmadan geçmeye çalışıyorsun. Eğer denetmenler yeterli bulursa trafiğe çıkıyorsun. Yeterli bulmazlarsa parkuru tekrarlıyorsun. Tüm hepsi için(trafik dahil) yarım saatiniz var.

    Trafiğe çıkmak aslında bu anlattıklarımdan daha kolay. Sen motosikler ile denetmenlerde araba ile yola koyuluyorsunuz. denetmenler arkanızdan gelerek tüm yaptıklarınızı izliyorlar. kurallara uymak, sinyaller, geçişler v.s. Aynı gün akşamı ehliyeti alıp alamayacağınızı öğreniyorsunuz.

    Ben ilk parkuru tek seferde geçtim. Trafikte de iyiydim. Fakat henüz yarım saat dolmadığı için trafikte bir tur daha attırdılar. Aynı gün akşam ehliyeti almaya hak kazandığımı öğrendim.

    cevap ve ilgin için teşekkür ederim kardeşim. 1-2 kere farkında olmadan scooterla çukura girdm ve 1'inde lastik patladı, 20 km hızla gidiodm ama çukur derindi iyiki takla atmadım . İki teker tehlikeli gelmeye başladı , aslında bu benim kullandıgım motorlada alakalı tabi. cbf 125 ile, 1000rr 'ın saglamlıgı,konforu elbette bir degil. Ama geçen yıl sırtıma omurgaya platin taktılar ameliyat oldm, kaza anında büyük sıkıntı çekebilirim O yüzden bende on road bir atv düşünüyorm, 1-2 model dışında diger modeller a2 istiyor. Bakalım bende en kısa zamanda başvurucam, artık geçebiliriz inş vitesliyi, debriyaj oldugu için dengede tutabilirmiyim kalkarken onu bilmiyorm. Hayırlısı artık inş olu. Tşk tekrar.




  • Merhabalar, b sınıfı ehliyetim var a2 alacağım zaman yeni sağlık belgesi ve fotoğraf götürmem gerekiyor mu, o sırada resmi değiştirmek istesem hallolur mu?
  • 3-4 yıl scooter'a bindim. Hep vitesli motordan bi çekinirdim. bigün oturdum seleye. 1. denememde olmadı. 2. denememde yürüdüm gittim. Abartmayın... Manuel araba kullanmayı biliyosanız mantık aynı
  • yanlış yazıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ug35ur -- 24 Temmuz 2015; 2:12:40 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.