Şimdi Ara

B sınıfı ehliyet ile

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Merhabalar. Eylülde 18 yaşıma girdim ve girer girmez ehliyete yazıldım. Ailemi ikna edemediğim ve onlar için daha önemli gördükleri B sınıfı ehliyete yazıldım. Yazılı sınavından geçtim şimdi önümde 2-3 hafta sonra 15 yaşımdan beri kullanabildiğim arabalar için direksiyon sınavına gireceğim. Haliyle ehliyeti aldım gibi bir şey. Şimdi sorum şu. Ailem motor almama izin veriyor ama ehliyet olarak B sınıfı istediler. Ben elektrikli birkaç motoru sürebilme hakkımı biliyorum ancak Honda cbr 125 gibi 125cc lik ya da superlight & falcon freedoom gibi bir motor sürsem çevirmede yakalansam normal şartlarda "yetersiz ehliyet " koşulundan ceza yerim. Evet ama hani serseri değilim buyrun evraklarım b sınıfı ehliyetim gibisinden yırtabilir miyim? Senede zaten kaç kere çevirmeye yakalanırım bilmiyorum. Üniversite hayatım için alıcam. Aranızda böyle kullanabilen ya da kullandığını bildiğiniz kişiler var mı? Biliyorum gereksiz akrasyon diceksiniz ama tekrardan kurs parası harç parası vermekte istemiyorum. Ya da başka bir seçeneğim var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çevirmenin nerde vuracağı belli olmaz belirli noktalar dışında. Boşuna başın ağrır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Valla bilmiyorum ben de. Çok sıkıntı olucağını sanmıyorum ama yapan yapar sonuçta. Araba alsam bi tane citroen c2 pejo 107 22 bine falan. Muayene noter vergisi cart curt 25 bin tl ye patlayacak. Km si 150 binde araçlar elden çıkar mı ağır hasar kayıtlı mı belli değil. 25 bine ne kadar iyi araba alınabilir ama 8-10 bin tl ye baba motor alabilirim. arabaya göre birçok şey feda etsen de... Durumlar biraz karışık . Ah be 25 bin tllik arabalara 50 bin vermeyeceğimiz bi vergi sistemimiz olaydı düşünmezdik

Evet zaten ondan diyorum yakalanırım diye. Sadece otomatik olmak şartıyla düşük cc mobet diye geçenleri kullanabiliyorum

• Çevirmeyi vs geçtim, herhangi bir kazada yetersiz ehliyetten dolayı tüm yükümülülük size biner, sigorta hiçbir şekilde hasar karşılamaz. Atıyorum bi BMW'ye çarptınız, ön far kırıldı. Motosikletiniz kadar bi masraf çıkacak size.

Yaralanmalı/can kayıplı kazaları düşünmek bile istemem.

★ Corsair Severler Derneği ★ Corsair Fan Club ★
    Intel Core i5 4670K@4.6 GHz || MSI Z87 G45 Gaming || Asus GTX 780 DirectCU II || GSkill RipjawsX 8GB 1600MHz CL9 || Samsung 840 EVO 250 GB SSD || Seagate Expansion Desk 2 TB HDD || Corsair Carbide 400R 750W || Corsair Hydro H100i || AOC E2461Fwh
  • Kimse bunun garantisini veremez polisin biri anlayış gösterir, öteki kitler. Buna ek olarakta arkadaşın dediği gibi Allah korusun kaza durumunda falan çok sıkıntı olur hiç o toplara girme. Müsait zamanda alırsın A2, acele etme.

Orijinalden alıntı: AnnieADC

Valla bilmiyorum ben de. Çok sıkıntı olucağını sanmıyorum ama yapan yapar sonuçta. Araba alsam bi tane citroen c2 pejo 107 22 bine falan. Muayene noter vergisi cart curt 25 bin tl ye patlayacak. Km si 150 binde araçlar elden çıkar mı ağır hasar kayıtlı mı belli değil. 25 bine ne kadar iyi araba alınabilir ama 8-10 bin tl ye baba motor alabilirim. arabaya göre birçok şey feda etsen de... Durumlar biraz karışık . Ah be 25 bin tllik arabalara 50 bin vermeyeceğimiz bi vergi sistemimiz olaydı düşünmezdik

E kardeşim 25 bine kadar bütçen varsa alsana vi motor ehliyeti bu kadar sıkıntı düşüneceğine

• Polisten polise değişir. Kimisi anlayışlı olur, bir daha yakalamayayım der gönderir. Kimisi hem motoru bağlar, hem ceza yazar. Tamamiyle risk yani.

Ayrıca naçizane tavsiyem racing tipi motor almak istiyorsan 125cc'lik motor alma. Ona dana gibi egzos takıyorsunuz, yaptığı gürültünün yarısı kadar yürümüyor, komik oluyor.

Cbr250, yamaha r25, ninja 250r tavsiye ederim. Tabi her şeyden önce A2 ehliyet ve kaliteli,eksiksiz ekipmanları al.

Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne de Türkistan, vatan büyük ve müebbet bir ülkedir; Turan!
  • Taylor Gang kullanıcısına yanıt
    Para yok değil de koyuyor şimdi kullanmayacağım sınıfın ehliyetini alıp bir daha 1500 tl sadece kursa vermek Yazdıkları gibi kazada sıkıntı olur bence de gerek yok yazın biriktirip alırım öyleyse. Teşekkürler herkese. Kaza kısmını hiç düşünmemiştim

• Elin adamı bakmazlar gözünün yaşına yazar geçer.yazılan cezayı ehliyete versen daha karlı olursun diye düşünüyorum.
    Yetersiz ehliyet cezasını okumanı tavsiye ederim.
    LİNK : 2018 yetersiz ehliyet cezası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus 3 -- 1 Ocak 2018; 16:55:1 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.