Şimdi Ara

B-C Segmenti Olupta Trim Sesi Olmayan Araç Var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
11.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ha bir de dünyadaki en kötü araba benim hiç sahip olmadığım arabalardır... 😋

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota corolla 2010-2013 arası baya sessizdi. Ben kendim kullanmadım sadece bindim. Kendim 93 bin km mitsubishi attrage kullandım motor ve yol sesi vardı ama trim sesi sadece torpido kapağında vardı. Gayet kabul edilebilir.
  • İmzamdaki Polo.

Ağustos 2017 trafiğe çıkışlı, şu anda 30.000km'de.

Tık ses yok.

En sesli aracım 2000 Passat'tı. Onu da zaman içinde sıfır ses yapmıştım.

• 2015 VW Polo 1.2tsi 90bg. Trim sesi sıfır diyebilirim. Abartmıyorum gerçekten işçilik çok çok iyi.

Ayrıca motor sesi de sıfıra yakın. Sadece ben değil arabama aldığım yolcular da aynı fikirde. Hatta park halindeyken bazen yanımda oturan kişinin (araba çalışırken) "arabayı çalıştırmayacak mısın?" dediğine bile şahit oldum Araba çalışıyor zaten dediğimde devir saatine bakıp "yok artıkk!!" tepkisi almak çok güzel oluyor. Özellikle dizel arabası olanlar sessizliğine baya şaşırıyorlar.

Trim sesi sayılır mı bilemem ama bugüne kadar duyduğum tek ses şu; Yazın araba güneş altında kalmışken binip klimayı soğuğa getirip açtığımda arabanın içi soğuyana kadar havalandırma ızgaralarından gelen hafif çıtırtı sesi.
  • İnanın kulak verirseniz, özellikle yolcu konumunda iken dikkat ederseniz E Class'da bile trim sesi farkediliyor. Kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Aralık 2018; 18:54:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • D segmentinde bile yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mechanic

2015 VW Polo 1.2tsi 90bg. Trim sesi sıfır diyebilirim. Abartmıyorum gerçekten işçilik çok çok iyi.

Ayrıca motor sesi de sıfıra yakın. Sadece ben değil arabama aldığım yolcular da aynı fikirde. Hatta park halindeyken bazen yanımda oturan kişinin (araba çalışırken) "arabayı çalıştırmayacak mısın?" dediğine bile şahit oldum Araba çalışıyor zaten dediğimde devir saatine bakıp "yok artıkk!!" tepkisi almak çok güzel oluyor. Özellikle dizel arabası olanlar sessizliğine baya şaşırıyorlar.

Trim sesi sayılır mı bilemem ama bugüne kadar duyduğum tek ses şu; Yazın araba güneş altında kalmışken binip klimayı soğuğa getirip açtığımda arabanın içi soğuyana kadar havalandırma ızgaralarından gelen hafif çıtırtı sesi.
    Yok artık

• Trim sesi derken tam olarak neyden bahsediyoruz bunu netleştirmek lazım.

Düz otobanda giderken gelen ses mi? Parke-arnavut yolda giderken gelen ses mi yoksa düz yolda tak diye çukura düşünce gelen ses mi? Bunlar belirtilmediği sürece yorumların bir geçerliliği kalmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Proopiomelanocortin

Yok artık

Alıntıları Göster
    Hocam ben arabayı sıfır aldım. Şuanda 18bin km de. 40-50bin kmlere gelince trim sesleri başlar mı? orasını bilemem tabi. Valla almadan önce de satıcı arkadaş özellikle sessizliğini övüp durmuştu. Bende aynen senin gibi "Yok artık amma abarttı arabayı ha" dediydim içimden

Gerçekten sessizlik konusunda çok iyi. Küçük hacimli benzinli motor olmasının büyük avantajı var.

Yazın klimayı açınca ızgaralardan gelen ses baya korkunç ama. Sanki arabanın içinde dal kırıyorlar, çat çut diye sesler geliyor ısı farkı azalana kadar

• Desibel testi yapmadık ancak bir çok b ve c segment araç kullandık halen kullanıyoruz.

Bu araçlar ;

B segment : Yaris, fiesta , punto , polo

C segment : A3, Golf 6 , Astra J , Astra H , 308 , Megane 3

Dashboard yani bilinen tabirle göğüs kısmından en çok ses gelen aracımız Toyota Yaris oldu.

Şöyle bir yol kıyası yapalım ; geçmişte bu araçları Ankara ili Eryaman ilçesi ile Incek arasında kullandık yol olarak Çevre yolunu kullandığımız ve Eryaman bölgesinin asfaltının nispeten daha az bozuk olmasından dolayı araçlarımız daha az ses alıp takırtı , gıcırtı olarak daha az bizleri rahatsız ediyordu.

Şu an Batıkent bölgesi ve Ostim çevresinde yollar çok düzgün olmadığı ve zaman zaman sanayi içerisinde bozuk satıh ile karşılaştığımız için araçların takıntıları arttı.

Araçlarımızdan;

1)Polo az kullanılan yumuşak malzeme den dolayı ses olarak içeriye az gürültü alıyordu. Tıkırtı ve gıcırtı bakımından rahatsız edici bir yönü yoktu. ( 0 km -22.000 km)

2) Fiesta b segmentinde kullanımı en keyif veren , ses olarak içeriye kabin gürültüsünü az alan bir araçtı , bozuk yollara az girildiği için de tıkırtı ile karşılaşılmadı. (60-93.000 km)

3) Punto yol, rüzgar ve motor olarak özellikle motor gürültüsü şikayeti yaşandı haricinde süspansiyon biraz hareketli idi. ( 93-97.000 km)

4) Yaris makyajlı kasası ; göğüs tek birleşimli malzemeden oluşmadığı ve yumuşak bir yapıda olduğu için zaman içerisinde plastik aksamda boşluklar meydana geliyor , bozuk satıh yollarda çok fazla ses geliyor , en çok şikâyetçi olduğum konu sunroof perdesi ve birleşimli göğüs .(30-60.000 km devam)

C segment olarak ;

1) Astra H ; ilk kullandığımız c segment araç olması hasebiyle ilk değerlendireceğim. Araç tabiri caizse çok sert yapıda , dayanıklı bir araçtı . Göğüs yumuşak bir yapıda değildi fakat sağlamdı . Ses konusunda lastik sesi alıyordu özellikle yağmurlu havalarda.(48-75.000km)

2) Golf 6 kasa; bindiğim ve kullandığım yumuşak , kaliteli, her ne kadar golf 5 üzerine yapılsa dahi göğüs kısmı yumuşak ve ses yapmayan tıkır tıkır bir araçtı. Full donanım almıştık. Bir miktar sürat üzerinde sunroof perdesinden uğultu vardı ki normal. ( 10-13.950 km)

3) 308 ; en boş versiyon ve sadece az yakıt tüketimi beklentisi üzerine alınmıştı. Göğüs kısmı güzel sanki köyü gri, füme renk kaplama ile kaplanmıştı , sert yapıda bir araçtı ancak araç çok geniş iç hacime sahip olduğu için ne kadar ses var ise içine alıyordu. ( 120-153.000km)

4) Astra j ; tam dolu versiyon ile almıştık , atik, seri, rahat ancak kapı fitil sesleri , lastik sesi, koltuk gıcırtıları gibi ufak tefek sesleri vardı . (0-12.000 km)

5) Megane 3; az yakıt beklentisi ile alınan diğer araç ; kalite beklenmeyen tek parçadan oluşan göğüs , ses olarak silecek sesi, yol sesi , rüzgar sesinden bahsedilebilir , yanal rüzgarlardan etkilenirdi. Kafadan kolay kayardı. ( 52- 70.000 km)

6) A3 8P kasa makyajlı ; büyük beklenti olmadan aldığım golf'ün kuzeni olan araç ; gerçekten sert yapılı, cam tavan sesinden nefret ettiren haricinde lastik sesi alan ama sürüş keyfi klasik bir dizele rağmen keyifli olan araç. Göğüs çok sert olmayan bir plastik ile kaplı idi , aşağı doğru indikçe ses yapmaya müsait golften daha kalitesiz plastikler vardı.( 75- 98.000 km)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugrakutuk -- 29 Aralık 2018; 22:58:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Trim sesi derken tam olarak neyden bahsediyoruz bunu netleştirmek lazım.

Düz otobanda giderken gelen ses mi? Parke-arnavut yolda giderken gelen ses mi yoksa düz yolda tak diye çukura düşünce gelen ses mi? Bunlar belirtilmediği sürece yorumların bir geçerliliği kalmıyor.
    Parke yolda geliyor genelde araçlarda astım hafif titreşimli ve bozuk yollardır.
  • esmerce kullanıcısına yanıt

Üstadım ölmüş bir konuyu deştim ama bu çok ilgimi çekti...

Vw Golf 7: Das Auto - Has Auto :)) Forumda fanatiği ve kan davalısı çok olan Golf ü 2014 de almıştık, aileye katılan en kaliteli C sınıfı modeliydi, alındığı gün direksiyon kolonundan gelen sesi satıldığı güne kadar orda kalan pet şişe kapağı ile kesmiştim 10/10

Aynı sorun bende de var ama çözemedim...nasıl yaptınız.??

• polo 2012 sadece kol dayamaya kolumu koyduğum zaman arada bi ses yapıyor, kapağın mandalından kaynaklı değiştirmem lazım ama üşeniyorum

• Şu pet şişe ile kolon sesini kesme fikri beni benden aldı...acaba nasıl yapmış ki..?

• eski araçlarımdan biri olan accent erada vardı koltuklardan geliyordu genelde, 2009 kasa Honda cityde sadece basslı şarkılarda kapılarda ses var, 2007 corollada bir gram ses duymadım ben, 2021 corollada ise emniyet kemerlerinden ara sıra hafif ses gelmekte

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cla 2022 trim sesinden serviste 😂

• Corolloda var, 2017 model mevcut kasanın bi alt kasası olan, makyajlı kasa kullanıyorum.

Malzeme kalitesinin vasat oluşu sebebiyle trimi filan sıkıntılı. Ha şu da var ki yol sesinden zaten trime pek dikkat etmiyorsunuz.

Biraz müziği açıp baskılayayım sesleri dersenizde bu defa müzik sisteminin vasatlığı şokunu yaşıyorsunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 10 sene önce temiz orijinal siena almıştım trim yoktu. şuan 2004 clio var. konsolda herhangi bi trim yok sadece arka bagajdan gelen kemer yuvası sallantı yapıyor.

şuan ben tempra kullanıyorumm off trim kralı gerçekten.

• Bırak B yi C yi D segment kullandım 3 yıl daha yeni araçtı birçok yerinde trim sesi vardı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.