Şimdi Ara

az önce belediye otobüsünde yaşadığım rezillik (ihtiyar içerir) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
3
Favori
6.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • baykus yuvasındakı otobuste yasadıgım ozguven patlaması ısımlı hıkaye aklıma geldı :D
  • Yer vereceğimizi zannedip gözümüzün içine bakan genç prenseslere ne demeli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drejtc

    Yer vereceğimizi zannedip gözümüzün içine bakan genç prenseslere ne demeli

    İnadına yer vermiyorum içimden de kıs kıs gülüyorum Birde koca otobüste gelip yanımda beklemezler mi ne arkaya ne öne gidiyor salak salak yanımda bekliyor
  • forumda ne zaman otobüs konusu açılsa böyle dolup taşıyor. Kanayan yaramız otobüsler. :)
  • Okurken ben bıle sınırlendım ama yaslılık beraberınde aksılıgı getırtebılıyor normal seyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam turk orf adetlerinde yasliya yer verilir,gelenek gorenektir bu ama bazi teyzeler amcalar da boyle abartiyo iste kaldi ki kimsenin yer verme zorunlulugu yok,nezaketen yapilan davranistan dolayi azar isitmek nedir ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de 3 gün önce arkadaşla denizden gelirken şöyle oldu olay lara'da gerçekleşti.
    eve dönmek için otobüse bindik ama her taraf dolu sadece 2 tane 'li koltukta birer kişi ( kız - erkek 20'li yaşlardaydılar ) oturuyor ve birbiriyle bağırarak konuşuyorlar otobüs içerisinde belli ki tanışıyorlar.ben de dedimki madem tanışıyorsunuz yanyana oturun da hem sesiniz daha az çıkar hem de biz oturabiliriz.erkek olan apaci bir tipti hemen atar yapmaya çalıştı işte burası benim mekan bi telefonla 15-20 kişi çağırırım falan bir atıyo bir atıyo ( buraları geçiyorum sallamayla geliriz sopayla geliriz falanda filan ) ama kendisini görseniz daha önce kavga etmediğini garanti edebilirim.sonraki durakta inek aramanı yap bekliyorum dedim bu sırada birine mesaj attı cevap geldiğinde ise yer değiştirdi.neyine güvenerek bu kadar dikleniyor ki anlamadım benim kuzenler fln laradayız hepside benim gibi 10 yıldan fazla bir süredir spor yapıyor yani olay büyüseydi benim tarafımdan sorun olmazdı ama bir koltuk değiştirmeyi bu kadar büyütmek ne kadar mantıklı?




  • ben de benzer bir olay yaşamıştım adana real avm den eve giderken kadın ve 2 çocuğu vardı otobüs de full kalabalık sanki birtek bizim yerimiz batıyor kadın önüme geldi söyleniyor kendi kendine hiç susmuyor offf sıcakkk gençlik nereye gidiyor ??? falan orda arkadan tabi kadın dayanışması şimdiki gençlerde iş yok falan filan baktım susmuyor kalktım abla tamam geç otur ya dedim bozuldu sustu dangalak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: Man Down

    geçen sene falan, bir gün otobüse bindim, cam kenarında bi amca oturuyordu ben de yanına oturdum. bir süre gittik otobüs tıklım tıklım tabi. sonra amca birden "müsade eder misin" dedi ben de dedim herhalde kalkıp inecek ayağa kalktım sonra amca ayakta duran birine el hareketiyle gel yaptı bi baktım benim yerime başka birini oturttu. napıyosun der gibi baktım adamın suratına bana dönüp pis pis sırıttı onun yüzünden 1 saatten fazla ayakta gittim o günden beri çok çok gerekmedikçe kimseye yer vermiyorum

    hocam kusura bakma da çok güldüm mesajına yani bu nasıl bi olaydır ya ciddi ciddi tv ye falan çıkarılıp gösterilmesi gereken bi saçmalık yaşamışsın ve ağlanacak olaya gülüyorum şuanda

    Ayrıca artık kimseye de para karşılığı bilet basmıyorum. bir gün otobüste elemanın teki fazla bileti olan var mı diye sordu, öndeki teyze çıkarıp verdi, eleman ön kapıdan indi gitti teyzenin dediğine göre kart 20'likmiş.

    mesela sincan kapalı ceza evi bizim eve on dk, dolayısıyla sürekli mahkum yakınları ile aynı otobüste muhatap oluyorum.
    adamlarda seviye yok ya, otobüsün ortasına yer sofrası açıp yemek yiyen gördüm ben. çöpleri de orada bırakıyorlar. en arkadan en öne ana bacı kayarak sesleniyorlar falan. atarlanıyorlar ne yan bakıyosun falan diye, hayal bile edemeyeceğiniz bir seviyesizlik.

    bi keresinde de şaşmaz kavşağında şahinin teki otobüsün önüne kırdı durdurdu, şoförü aşağı indirip tartakladılar. neymiş sen bize nası artislik yaparsın. önüne mi kırmış napmış. herif çok fena dayak yedi hiç bi yolcu da karışmadı, yandan geçen ego otobüsleri de durmadı. dolmuşçular olsaydı şahini parçalarlardı yeminlen.

    bu olaylardan sadece bir kaçı. şehir dışında oturuyorum, okula gidişim 2 saati buluyor. otobüste ne macerelar dönüyor bi bilseniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Down -- 8 Eylül 2012; 15:32:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    İzmir'de ihtiyarların 60 yaş kartlarına saat sınırı koydularda rahatladık.Otobüs bedava diye günün her saati biniyorlardı.Şimdi iş saatlerinde binemiyorlar, binerlerse para vermek zorundalar.Çoğu cimri olduğundan para vermiyor tabi binmiyorlar.

    güzel bi uygulama, geçen yine bi otobüs konusunda biri söylemişti, dışarıda iki yaşlı kadının konuşmasına denk gelmiş. biri bilmemnereye gidelim de gelelim demiş, diğeri de boşver zaten dönüşte kesin otobüs dolu olur diyo. diğeri de boşver biz kadınız bize kesin yer vermeliler diyo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Man Down

    adamlarda seviye yok ya, otobüsün ortasına yer sofrası açıp yemek yiyen gördüm ben.

    nasıl olabilir ya böyle bişey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: Man Down

    adamlarda seviye yok ya, otobüsün ortasına yer sofrası açıp yemek yiyen gördüm ben.

    nasıl olabilir ya böyle bişey

    neler neler ya bi keresinde de bi abi kardeş gidiyor elemanın teki en arkadan kıza mı bakıyomuş ne abisi en arkaya geldi çocuğa soru sormadan vurmaya başladı sonunda eleman bunu otobüsün orta camından dışarı fırlattı tabi olan bize oldu söve söve bir sonraki otobüsü bekleyip ayakta gitmek zorunda kaldık.

    bunların hepsi 504 ve 557 numaralı Yenikent - Sıhhiye hattında oluyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101


    öncelikle 26 yaşındayım ve csb denilen şeylerle alakam yoktur beni tanıyan bilir, olay gerçek.

    az önce eminönünden fatih e gitmek için 38E otobüsüne bindim, otobüs boştu, orta kapının hemen arkasındaki koltuğa oturdum, yanıma da bi genç oturdu. yaşlı bi amca bindi ve genç yaşlı adama yer verdi. sonra yaşlı bi teyze bindi, ben de yaşlı teyzeye yer vermek için kalktım ki bi baktım arka koltuklarda boş yerler var, tekrar oturdum. teyze gitti arkadaki koltuklardan birine oturdu.

    yaşlı adam bana döndü ve teşekkürederim dedi. ben şaşırdım tabi, döndüm adama, buyrun dedim. 'teşekkürederim yer verdiğin için' dedi. anlam veremedim tabi, 'yaşlı teyzeyi söylüyosanız arka koltuklar boş' dedim. adam sesini yükselterek, 'eşim o benim' dedi. anladım tabi orda meseleyi, 'keşke söyleseydiniz eşiniz olduğunu bilmiyodum' dedim. bu gene sesini yükselterek 'tamam tamam yer verme sen zaten rahatsız ettik seni özür dileriz' dedi. iyice sinirlendim ve bende olabildiğince sesimi yükselterek: 'beyefendi eşiniz olduğunu söylemiyosunuz ve şimdi de terslemeye kalkıyosunuz, ne dediğiniz zerre kadar umrumda değil' dedim. adam dönüp tip tip bakıyo bende ona bakıyom, cevap vermedi ve olay kapandı.

    neyse benim ineceğim durağa yaklaşınca ayağa kalktım, kulağımda kulaklık var, bi baktım yanımdaki ihtiyar bi yan koltuktaki adamla konuşuyo beni göstererek, kulaklığı çıkardım baktım benim hakkımda atıp tutuyo. beyefendi benim hakkımda mı konuşuyosunuz dedim. biraz bağırarak: 'heraldi yani kimin hakkında konuşacaktık' dedi. bakın dedim, 'söyleseydiniz eşiniz olduğunu yer verirdim söylemiyosunuz ve tartışma çıkarmaya çalışıyosunuz' dedim. adam yüksek sesle: 'terbiyesize bak bide kendini savunuyo' dedi. benim tepemin tası attı başladım bağırmaya, ulan 70 milyonun nüfus kaydını mı tutacam kafamda ne saçmalıyosun sen, bana terbiyesiz dimeye hakkın yok, ben 26 yaşındayım ömrüm boyunca yaşlılara yer verdim, otobüs boşken neyin hesabını yapıyosun sen diye bağırıyom. otobüstekiler beni destekledi, bi adam geldi oğlum bırak herif dengesiz işte cevap verme falan dedi.

    bikaç atışmanın ardından yaşlı herif iyice sustu artık, otobüstekiler de beni destekleyince verecek cevabı kalmadı ve otobüsten indim. hala sinirliyim.
    dime öyle dimee




  • Yaşlıların huysuz olmasından daha doğal bir şey yok. Bugün varlar, iki gün sonra ne olacağı belli değil. Bunu bilerek yaşamak kolay olmasa gerek.

    Ayrıca onlara huysuz demişsiniz ama çoğunuz da pek gerginsiniz, rahat olun biraz 10 kişi öküz demiş yaşlı amcaya, kimisi osuruğunda boğulsun demiş. Töbe töbeee.

    Bu gibi durumlarda ben hep kendi anneme babama nasıl davranılmasını istersem öyle davranırım. Susarım, özür dilerim ve arka koltuğa geçerim. Gerilmeye ve vakit kaybetmeye gerek yok. Annemle babam melek gibidir, herkes onlar gibi olamaz tabii. Ama yine de...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onora

    Ayrıca onlara huysuz demişsiniz ama çoğunuz da pek gerginsiniz, rahat olun biraz 10 kişi öküz demiş yaşlı amcaya, kimisi osuruğunda boğulsun demiş. Töbe töbeee.

    ben öküz demedim, hatta adam görgüsüz diyen birine cevap olarak; bu adam normalde dışarıda benimle karşılaşsa gayet görgülüdür muhtemelen ama otobüste olunca bana kendi torunuymuşum gibi davranmak istiyo dedim. haksız yere hakaret yemiş olmam gergin olmam için yeterli bi neden ayrıca.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Onora

    Bu gibi durumlarda ben hep kendi anneme babama nasıl davranılmasını istersem öyle davranırım. Susarım, özür dilerim ve arka koltuğa geçerim.

    özür dilenecek bi durum yok ki bu olayda.

    üstelik annem yada babam birine bu adam gibi davranmaya kalkarlarsa (ki asla öyle bişey yapmazlar) kaşılarındaki kişi benden 2 kat daha sert tepki versin umrumda değil. ki adamın eşi bile ağzını açıp bişey demedi. normalde hep yaşlıların tutulduğu otobüs ortamında benim desteklenmiş olmam ne derece haklı olduğumu göstermeye yetse gerek.

    burda hava atmaya çalışıyo da değilim, tam tersine moralimi bozdu bu olay, keşke hiç yaşanmasaydı.




  • Ankara'dayım. Kart basmayıp yaşlı kartıyla geçenlere yer vermem. Ben oturarak gideyim diye yolumu 15 20 dakika uzatıyorum. O sırada kart basmadan emekliliğin tadını çıkaran, nereden nereye bedava olduğu için ekmek almaya gelen adama-kadına yer vermem kusura bakmasınlar. Genelde takarım kulaklığımı uyuyormuş gibi yaparım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: Onora

    Ayrıca onlara huysuz demişsiniz ama çoğunuz da pek gerginsiniz, rahat olun biraz 10 kişi öküz demiş yaşlı amcaya, kimisi osuruğunda boğulsun demiş. Töbe töbeee.

    ben öküz demedim, hatta adam görgüsüz diyen birine cevap olarak; bu adam normalde dışarıda benimle karşılaşsa gayet görgülüdür muhtemelen ama otobüste olunca bana kendi torunuymuşum gibi davranmak istiyo dedim. haksız yere hakaret yemiş olmam gergin olmam için yeterli bi neden ayrıca.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Onora

    Bu gibi durumlarda ben hep kendi anneme babama nasıl davranılmasını istersem öyle davranırım. Susarım, özür dilerim ve arka koltuğa geçerim.

    özür dilenecek bi durum yok ki bu olayda.

    üstelik annem yada babam birine bu adam gibi davranmaya kalkarlarsa (ki asla öyle bişey yapmazlar) kaşılarındaki kişi benden 2 kat daha sert tepki versin umrumda değil. ki adamın eşi bile ağzını açıp bişey demedi. normalde hep yaşlıların tutulduğu otobüs ortamında benim desteklenmiş olmam ne derece haklı olduğumu göstermeye yetse gerek.

    burda hava atmaya çalışıyo da değilim, tam tersine moralimi bozdu bu olay, keşke hiç yaşanmasaydı.

    Ben de size öküz diyorsunuz demedim zaten. Bütün topiği okuyup genel konuştum. "Çoğunuz da pek gerginsiniz" diyorum ya, çoğunuz = bu topikteki pek çok kişi.

    Hayat böyle şeyleri takmak için çok kısa. Bazen alttan almak lazım. Hiç tanımadığınız bir amcanın ettiği laflara çok bozulmamanız lazım. Sizin için vakit kaybı olur, başka bir şey değil.
    Yaş ilerleyince anlıyorsunuz. Yazdıklarımın ana fikri buydu.

    Hava atmaya çalıştığınızı ise hiç düşünmedim. Hava atılcak bişiy yok ki. Alt tarafı otobüste bişiy yaşamışsınız, o da milyonlarca kişinin yaşadığı günlük, sıradan bir olay. Hava atılcak yanı yok

    Bir dahakine polis çağırın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LacunaCoil

    Ankara'dayım. Kart basmayıp yaşlı kartıyla geçenlere yer vermem. Ben oturarak gideyim diye yolumu 15 20 dakika uzatıyorum. O sırada kart basmadan emekliliğin tadını çıkaran, nereden nereye bedava olduğu için ekmek almaya gelen adama-kadına yer vermem kusura bakmasınlar. Genelde takarım kulaklığımı uyuyormuş gibi yaparım.

    Aferin çok iyi yapıyorsunuz. Memleketin sizin gibi gençlere ihtiyacı var.

    Ben de her ay 10 bin TL emekli maaşı alıp onun keyfini çıkarıp süper hayatlar yaşayıp her gün evine Alman pastası alabileceği halde bedava halk ekmeklere koşan yaşlılara kıl oluyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onora

    quote:

    Orijinalden alıntı: LacunaCoil

    Ankara'dayım. Kart basmayıp yaşlı kartıyla geçenlere yer vermem. Ben oturarak gideyim diye yolumu 15 20 dakika uzatıyorum. O sırada kart basmadan emekliliğin tadını çıkaran, nereden nereye bedava olduğu için ekmek almaya gelen adama-kadına yer vermem kusura bakmasınlar. Genelde takarım kulaklığımı uyuyormuş gibi yaparım.

    Aferin çok iyi yapıyorsunuz. Memleketin sizin gibi gençlere ihtiyacı var.

    Ben de her ay 10 bin TL emekli maaşı alıp onun keyfini çıkarıp süper hayatlar yaşayıp her gün evine Alman pastası alabileceği halde bedava halk ekmeklere koşan yaşlılara kıl oluyorum.


    sabah 9 dan akşama doğru 4 gibi bin otobüse 1 tek genç göremezsin. Ulus yaşlıların istilasında. Adam sabah gidiyor akşama kadar aylak aylak geziyor. Adamın canı sıkılıyor atlıyor otobüse ankarayı tur atıyor geziyor keyfi olarak akşam da en yoğun olan saatlerde millet işinden gücünden çıkmış binbir kargaşa telaş içerisinde kimi otobüse binmek için tahmin edemeyeceğin gayret gösteriyor, bunlar biniyor kart basmıyor bir de yer istiyorlar yer bulamayınca arada kalınca da demedikleri küfür kalmıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LacunaCoil

    Ankara'dayım. Kart basmayıp yaşlı kartıyla geçenlere yer vermem. Ben oturarak gideyim diye yolumu 15 20 dakika uzatıyorum. O sırada kart basmadan emekliliğin tadını çıkaran, nereden nereye bedava olduğu için ekmek almaya gelen adama-kadına yer vermem kusura bakmasınlar. Genelde takarım kulaklığımı uyuyormuş gibi yaparım.

    + 1905

    ankarada yaşamayan yorum yapmasın. Ben de oturmuş olmak için sıhhiyeden binmem gereken otobüse akköprüden biniyorum. ben uyuyormuş gibi de yapmam hatta. göz ucuyla incelerim çok gerekmiyorsa yer vermem. yukarıda saydım malum nedenleri zaten.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.