Şimdi Ara

Az diyaloglu rpg oyun tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yıllardır sadece strateji oyunları oynuyorum. Artık Rpg de oynamak istiyorum ama diyaloglar çok olunca boğuluyorum. dikkatsiz biriyim çok karışık geliyor, aklımda tutamıyorum detayları. skyrim, fallout vegas denemiştim, onda da yürü babam yürü. oyun gibi gelmedi, yürüme simülasyonu gibi geldi.

kısaca; diyaloglarla yormayacak, mümkünse üstten görüş, strateji karışımı oyunlar arıyorum. hikayesi olsun tabi de bin tane uzun muhabbet olmasın. sırf diyalog korkumdan, 15 yıldır diablo'ya başlamadım.

yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

• RPG dediğin oyunlar aceleye getirilmez. Uzunca süre, ağır ağır, sindirerek oynanır. RPG oyunlarında hikaye, oyunu oynayarak, oradan buradan parçaları birleştirerek öğrenilir. Dediklerine göre RPG senin tarzın bir tür değil ama emin ol alıştığında en zevkli oyun türünden biri olduğunu fark edeceksin.
    Bence sen Metroidvania türünde oyunlara yönelsen daha iyi olur çünkü istediğin şekle daha uygun. RPG ne kadar istediğine yakın önerilirse önerilsin elbet bi yerde sıkılıp bırakacakmışsın gibime geliyor.
    (Dead Cells, The Messenger, Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate HD, Bloodstained: Curse of the Moon, Trine Trilogy vb.)
    Yok eğer izometrik olsun dersen izometrik Hack and Slash oyunlarda var. (Ruiner, Seven: Enhanced Edition, Furi vb.)
  • RPG = Diyalog

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediklerini yanlış türde arıyorsun. RPG demek diyalog demek zaten.
  • Dark Souls'ta çok diyalog yok, görev metni yok, bolca item açıklaması var, fakat strateji kafası bir rpg değil 3.şahıs görüş acılı ve kombata dayalı bir oyun.

• evet çok haklısınız, az diyaloglu rpg mi olur ama gönül bu istiyor işte. Şöyle düşünelim; biri roman okumak istiyor ama 100 sayfalısı da var 400 sayfalısı da. örnek yerinde oldu mu olmadı mı, bu ayrı konu tabi.

titan quest buldum. hem konu güzel, hem az hem de anlaşılır diyaloğa sahip. çok karışık gelmedi, hoşuma gitti. Benzer oyunlar vardır illa, el ele verip düşünelim hala açığım tavsiyelere.

black soul için çok teşekkür ederim. hakkaten güzele benziyor ama ben oyun oynarken klavyeye dokunmayı pek sevmiyorum. o yüzden şimdilik askıda kalsın. ama tekrar teşekkürler.
  • burock0 B kullanıcısına yanıt
    Vampire masquerade bloodlines. Strateji tarzı değil ama tam aradığın türde bir rpg, öyle fazla diyaloğa boğmuyor. Gizlilik kafasıyla oynarsan daha çok zevk alırsın zira çatışma dinamikleri berbat.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock0

evet çok haklısınız, az diyaloglu rpg mi olur ama gönül bu istiyor işte. Şöyle düşünelim; biri roman okumak istiyor ama 100 sayfalısı da var 400 sayfalısı da. örnek yerinde oldu mu olmadı mı, bu ayrı konu tabi.

titan quest buldum. hem konu güzel, hem az hem de anlaşılır diyaloğa sahip. çok karışık gelmedi, hoşuma gitti. Benzer oyunlar vardır illa, el ele verip düşünelim hala açığım tavsiyelere.

black soul için çok teşekkür ederim. hakkaten güzele benziyor ama ben oyun oynarken klavyeye dokunmayı pek sevmiyorum. o yüzden şimdilik askıda kalsın. ama tekrar teşekkürler.
    torclight 2 yi tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Torchlight 1 ve 2

• Oynamadığım için ne kadar Rpg hissiyatı veriyor bilmiyorum ama Assassin's Creed: Odyssey ve Assassin's Creed: Origins belki istediğine uyuyordur.

• Arkadaşın derdi devasi izometrik açılı h&s rpg oyunlar bunlara örnek Titan quest - Grim dawn - Diablo serisi - Torchlight serisi - victo vran - Van helsing gibi

• diablo 3 (ros eklentisiyle elbette) diyalog korkusu olmadan, item farmlamayı seviyorsan, seni yüzlerce saat idare eder. benim 3k oyun sürem var ve hala yeni sezon gelince girer birkaç on saat oynarım.
  • RPG dediğin oyunlar aceleye getirilmez. Uzunca süre, ağır ağır, sindirerek oynanır. RPG oyunlarında hikaye, oyunu oynayarak, oradan buradan parçaları birleştirerek öğrenilir. Dediklerine göre RPG senin tarzın bir tür değil ama emin ol alıştığında en zevkli oyun türünden biri olduğunu fark edeceksin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diablo başlamamışsın ama rpg türleri içerisinde en az diyalog olan oyunlardan biridir.
  • Diablo'da diyalog yok ki. Görevi veriyor gidiyorsun yapıyorsun. Tüm olay bundan ibaret.
    Dungeon Siege serisi minimum diyalogla bir hack&slash

Bir de Spellforce 2 vardı oynadığım, aslında strateji oyunuydu ama bir karakterimiz vardı ona eşya v.b giydirebiliyor askerlerin başında savaştırabiliyorduk. Ona ben de bi bakayım ya.
  • hakkaten diablo'da hiç diyalog yokmuş ki, yıllarım boşa gitti valla. ne biliyim öyle sanıyodum hep:/

başlık dursun da tavsiyeler fln lazım olur sonra. yine açığım yani.
  • Divinity Original Sin de sıra tabanlı strateji kafasında izometrik bir oyundur. Aşırı diyalog yok ama olan diyaloglar da önemli yer tutuyor.

• Bence sen Metroidvania türünde oyunlara yönelsen daha iyi olur çünkü istediğin şekle daha uygun. RPG ne kadar istediğine yakın önerilirse önerilsin elbet bi yerde sıkılıp bırakacakmışsın gibime geliyor.
    (Dead Cells, The Messenger, Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate HD, Bloodstained: Curse of the Moon, Trine Trilogy vb.)
    Yok eğer izometrik olsun dersen izometrik Hack and Slash oyunlarda var. (Ruiner, Seven: Enhanced Edition, Furi vb.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ishmael -- 14 Temmuz 2019; 20:8:34 >
  • -Dark Souls
    -Titan Quest
    -Grim Dawn
    -Diablo serisi
    -Torchlight serisi
    -Witcher 3 (diyalog var ama Türkçe alt yazılı, yormaz)
    -Fable
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.