Şimdi Ara

AYT FİZİK ZORLAYABİLECEKLERİ KONULAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayt fizikte genelde dikkat hataları yaptırabilecekleri yerlerden yada sorunun farklı şekilde anlaşılmasını sağlayabilecekleri sorulardan(geçen seneki hoparlör ve indüksiyon akımı-halka sorusu) soruyorlar.Bu konular neler olabilir sizce?

• Kirchoff kalktı mı bilmiyorum ama eğer kalkmadıysa çok düşük bir ihtimal olsa da kirchoff devresi sorabilirler. Çevrim kanunu vs, bilmeyen adam hayatta

yapamaz, bilen de eğer antrenmanlı değilse yapamaz.

Dalgalarda cins bir soru gelebilir.

Mekanik kısmında makaralı cins bir soru sorulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saul_goodmann -- 29 Mayıs 2020; 15:11:14 >
  • Alternatif akım çembersel hareket

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tork - Denge

• 11 konularında olur hocam ama hangisinde olur bilemeyiz tabii...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ösym manyetizma soruları çok kaliteli daha önce hiç görmediğiniz tarzda sorular, manyetizma önemli. Dalga mekaniği formül gerektiren sorular da zorlayabilir.

• hepsinden zorlayabilirler bilemeyiz.Fizikte 1 tane bile kolay konu yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT Fizik En Kolay Konular
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: saul_goodmann

Kirchoff kalktı mı bilmiyorum ama eğer kalkmadıysa çok düşük bir ihtimal olsa da kirchoff devresi sorabilirler. Çevrim kanunu vs, bilmeyen adam hayatta

yapamaz, bilen de eğer antrenmanlı değilse yapamaz.

Dalgalarda cins bir soru gelebilir.

Mekanik kısmında makaralı cins bir soru sorulabilir.
    dediğiniz gibi bilen direk yapar kirhoff u kalktı diye biliyorum ama emin değilim.Bir de ayt devre soracaklarsa basit devreden ziyade kompleks bir devre sorabilirler.
  • Çıkmış soruları taradım itme momentumve dinamikten zorlamamışlar ama onlarda derin konular.Manyetizma 2 senedir geliyor bu sende gelmesi yüksek ihtimal
  • 1skender 1 kullanıcısına yanıt
    Bence de en az 3 kollu bir devre sorulur
  • -xL-xC-R devresi
    -2018 newton makara sorusu tarzı kutulu mutulu bir soru ama kutuların kütleleri dikkate alınmalı vs.
    -Yayların ya da sarkaçların sıralaması. (T peryot ile çözülen soruda frekans istemesi gibi)

Bunlar biraz zorlayacabileceklerinden öte dikkat ölçecekleri yerler oldu.
    Şahsen bir tane gezegenlerin ivmelerinin oranı tarzında bir soru çıkacak diye düşünüyorum.
  • Alternatif akim çembersel hareket acisal momentum dinamik tork enerji manyetizma.

Levhalardan kasmadılar hiç.Buradan gelirler belki bu sefer.

• Devre gelmez aytde

• hepsi, adamlar hepsinden zorlayabilir

• 10.sınıf yazılısına mı giriyoruz da kirchoff sorsunlar komplike devre sorsunlar allah aşkına ösym artık konuyu biliyor musun onu ölçüyor matematiksel işlemler cok az artık ki matematiksel işlemlerin kasıntısı devrelerini niye sorsun zaten sığaclar var harbi devreli zorlayacakları onları da kaldırdılar

zorlayacakları iki üc konu var manyetizma alternatif akım ve kuvvet hareket kısmı.. manyetizma soruları gerçekten kaliteli

• Manyetizma veya çembersel ve açısal momentumdan sağlam yorum gelebilir.
    Alternatifte fazla sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum formül üzerinden yorum sorabilirler en fazla.Zor olan başka neyi var ki alternatifin

• Fizikte asla zor bir soru gelmeyecektir. ÖSYM 2018 ve 2019'da nasıl ki zor bir soru sormadıysa bu sene de sormaz merak etmeyin.
  • 1skender 1 kullanıcısına yanıt
    En güvendiğim konu dediğim manyetizmayı yanlış yaptım geçen yıl ve tek yanlışımdı fende :)) o yüzden manyetizma

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.