Şimdi Ara

Aysal Belçika basınına konuştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2014-2015/galatasaray-in-eski-baskani-unal-aysal-belcika-basinina-konustu_sto4489757/story.shtml

quote:

Belçika basınından Humo’ya konuşan Galatasaray’ın eski başkanı Ünal Aysal, gündemdeki birçok konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Aysal, “Wesley Sneijder Galatasaray’dan ayda 450 bin Euro kazanıyor. Böyle yüksek bir para söz konusu olunca ödeme konusunda da birkaç ay beklemelisiniz” dedi.

Galatasaray’ın eski başkanı, sorulan bir soru üzerine Anderlecht maçı hakkında ise, “Bu konuda uzman ben değilim ama Arsenal karşısında 3-0 geriye düşüp maçı 3-3 tamamlayan bir takım karşısında işiniz kolay olamaz” ifadelerini kullandı. Aysal, Anderlecht’in yatırımları konusunda “Türk futbolu, yabancı isimlere bağlı durumda. Milli takımdaki birçok isim Almanya’da altyapısını almış. Son yıllarda iyi oyuncular çıktı ama üst düzeyde oynayan tek bir isim var; o da Arda Turan. Anderlecht genç isimlere büyük yatırım yaptı. Önümüzdeki yıllarda daha iyi olacaklar” şeklinde konuştu.

• Saçma konuşmuş bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • e Aysal efendi o paraya sözleşme yapmasını biliyordun da paraları zamanında ödeme işini hesaplayamadın mı ?

Ayrıca Aysalın size Selçuk ve Burak konusunda hesap vermesi lazım 2 yıl sözleşmeleri varken neden uzattığını acıklaması lazım.
  • Madem verecek paramız yoktu ne diye adamı transfer ettin Aysal? Sniejder GS nin arması için bi kaç ay para gelmeden bekleyecek futbolcu mu,böyle bi futbolcu olsa zaten ücretinde indirime gider İnter den ayrılmazdı adam? Menejeri 31. gün çıkıp klüp aramadı paramız yatmadı diye ortalığı ayağa kaldırmazdı dimi?

Peki şimdi ne oldu? Çilek çilek dedin, Elmander, Baroş Necati yi gönderdin, bu adamlar 3 kuruşa oynarken parasını ödemeceğin adamlar alarak GS nin o güzelim ayaralarının içine ettin, Terim i küstürdün kovdun, sonra çekip gittin, şimdi Anderlet e yatırım yapıyosun, GS nin Sniejder e ödeycek parası yok diye de pişkin pişkin açıklamalar yapıyosun.
  • Şimdi benim anlamadığım , bile bile lades diyor ama sanki kendisi sorumlu değilmiş gibi konuşmuş...Birde Anderlecht li gibi yorum yapıyor. Eski GS başkanı adamsın, GS nin yenileceğini bilsen bile Anderlecht i geçerler, güçleri var, GS bu, tarih yazar filan dersin edersin..Garip adam vesselam

Prandelli ye verdiği vaadi soran olmamış bu arada...4 ayrı takımı çalıştıracaksın filan, adamı küfeye getirmiş bildiğin
  • Konuya yazan tek GS li benim, nerdesiniz Aysalcılar? Eksilememişsiniz, hayret yoksa forumumu bıraktınız?
  • GSdeki mali sorunlarda Aysalin payi var. Hatalari oldu. Fakat Teriminde özellikle Polatinda payi var. Her 6 ayda 1 kanat oyuncusu isteyen Terim degil miydi? GS 9 puan farkla sampiyon oldu, modern futbol oynuyordu, Terim 30 milyon dolar harcadi, o takimi bozdu. Sonra devre arasinda Chadli, Sneijder ve Carlinhosu isteyen Terim degil miydi? 328 milyon dolar borcla, en önemli gelir kalemlerini 3-5 yillik harcayan Polat yönetimi degil miydi?

Bu yönetim sorunlari nasil cözecek, daha önce dünyada bol para dönemi bittigi icin sorunun sponsorla cözülmeyecegini söylemistim. Sike ve siddet olaylari nedeniyle ülke ici sponsorlarda cekiliyor. Passolig nedeniyle trübün gelirleride düstü. GS, futbol disi gelirleri artirmadigi sürece is zor. Nasil olur, Floryayi satip, tesisleri baska yere tasimak fikri hos bir fikir bana göre. Sadece GSnin degil, mali tablolarini cogu takimin inceledim. Avrupaya 2016da Genclerden baska takimin gidecegine inanmiyorum. Nakit Oran, Cari Oran, NÇSleri karsilastiralim. GSde maas ödemelerinin gecikmesi oldukca normal. Avrupali bir sirkette calisiyorum. Gecen sene bizim Cari oran 2.20 civariydi. Biz bile global piyasadaki degisikler sonrasinda önlemler aldik. Aysalin GSdeki en büyük hatasi, FFP ve global ekonomik sartlar bahane olacakken, yenilenen sözlesmeler.

Bayern, FFP nedeniyle bu sene transfer dönemini karla kapatti. Ayni sekilde Real oyuncu satmadan transfer yapamiyor. Oyuncu satislari finansal sorunlari cözmez. Oyuncu satarsan gelirin de düser. Farkli yollardan aldigin paranin fazlasini kaybedersin. Bu arada Turkiyede GS haric hic bir takim oyuncu satislarindan toplam 30 milyon euroyu gececegine inanmiyorum. GS, Bruma, Telles, Muslera ve Sneijder 4lüsü sayesinde gecebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Quaresma Galatasaray'la anlaştı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben daha önce 8-9 ay önce yazmıştım ve ban yemiştim aysal külübü uçuruma sürüklüyor yakında feda dönemleri
    başlar maksat fenerle ugraşarak gündemi degiştirmek g.saraydaki ekonomik krizi medyadan uzak tutarak kendi
    paçasını kurtarmaya çalışıyor yakında belçika tüyer demiştim ah bak dedigimde oldu
  • Biz bunlari derken ban yedik burada bu adam yd gibi batirdi ve kacti gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adamın Galatasaraylı olduğuna inanan var mı ki zaten?
  • Takımı kendi adı için kullanıp gitti, en ufak tökezlemede kaçmasının başka açıklaması yok zaten. Futboldan da kulüp yönetmekten de anlayan birisi değil. Onu da etrafındaki yancıları yapmıştır büyük ihtimalle.
  • YD gelirken, cok düsük bir borcla aldi. Aysal gibi 328 milyon borcla, en önemli gelirleri 3-5 yillik harcanmis, yillik 30 milyon dolar finansman gideri olan bir takim devralmadi. YDyle Aysali karsilastirmak bu yüzden sacma. Aysal 40 ayda 27 kupa alip, GSyi dünya 16.sida yapti. Clde 1 ceyrek final, bir de last 16 var. YD ne kazandi? Bjk, YDyi birakalim, tüm tarihinde Avrupada Aysal kadar basarili olamadi.

Tüm mali tablolari inceledim. Sizin takimlarinizinda GSden bir farki yok, hatta daha kötü. Eger var diyorsaniz, Cari Oran, Nakit Oran ve NÇSleri söyleyin bana. GSden yüksek kur ve faiz riskine de sahipsiniz. Bjknin FFPden ceza almamasi imkansiz ötesi bir sey. Demirörene olan borc haric, borc 800 milyon tlyi gecmis. Daha da borclanmaya devam edecek. Diger takimin zaten konsolide bütcesini aciklamiyorlar. Ne kadar borcunun oldugunu kimse bilmiyor. 2 sene önce 700 milyon dolardan bahsediyorlardi. Simdi ne kadar borclari var bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: PierreHöjbjerg34

YD gelirken, cok düsük bir borcla aldi. Aysal gibi 328 milyon borcla, en önemli gelirleri 3-5 yillik harcanmis, yillik 30 milyon dolar finansman gideri olan bir takim devralmadi. YDyle Aysali karsilastirmak bu yüzden sacma. Aysal 40 ayda 27 kupa alip, GSyi dünya 16.sida yapti. Clde 1 ceyrek final, bir de last 16 var. YD ne kazandi? Bjk, YDyi birakalim, tüm tarihinde Avrupada Aysal kadar basarili olamadi.

Tüm mali tablolari inceledim. Sizin takimlarinizinda GSden bir farki yok, hatta daha kötü. Eger var diyorsaniz, Cari Oran, Nakit Oran ve NÇSleri söyleyin bana. GSden yüksek kur ve faiz riskine de sahipsiniz. Bjknin FFPden ceza almamasi imkansiz ötesi bir sey. Demirörene olan borc haric, borc 800 milyon tlyi gecmis. Daha da borclanmaya devam edecek. Diger takimin zaten konsolide bütcesini aciklamiyorlar. Ne kadar borcunun oldugunu kimse bilmiyor. 2 sene önce 700 milyon dolardan bahsediyorlardi. Simdi ne kadar borclari var bilmiyorum.

Unuttuğun birşey var...Piyasadan 280 milyona yakın para topladı, borçlar dahada arttı...Üstüne tüm gelirler neredeyse temlikli..
    Oda yetmedi, dediğin gibi kupaları alan başarılı takımı hoca ve oyuncuları ile dağıttı, şu duruma gelmesine neden oldu...Bunlarıda düşün derim

• Unuttugumu kim soyledi? GSnin yillik gideri 2011de bile 100 milyon dolardan fazlaydi. Buna karsin gelirin cogu 3-5 yillik harcanmisti. Kalan gelir finansman giderini bile karsilamayacak seviyedeydi. Sadece transfere Terim doneminde 120 milyon dolar harcandi. Amator subeler, oyuncu Ucretleri, 3.5 senede finansman gideri 90 milyon dolara yakin bir rakam. Rakam tam ne bilmiyorum. 280 milyon tlden daha dusuk diye hatirliyorum. Aysal GSnin gelirlerini kat kat artirdi. ilk senede bile yuzde 100 artis vardi. GS, dunyada en fazla buyuyen takimlardan birisiydi. Sanirim 3.5 senede yüzde 400e yakin büyüme orani vardi. Ligde en yakin rakibine 50 milyon euro fark atti. En son kontrol ettigimde boyleydi. Loca, isim hakki, Vip koltuk gelirlerinden, hatta hazirlik maci gelirlerinden bile hic faydalanamadi. Cunku Polat doneminde hepsi 3-5 yillik harcanmisti. Bahsettigin o rakam, gideri yillik 100 milyon dolardan fazla olan bir takim icin cok dusuk bir rakam. Bu yuzden bahsetmeye gerek gormedim. Aysal YD gibi dusuk borcla devralsaydi, karla birakirdi.

Terimi Aysal gondermedi, YK gonderdi. Aysalin Terime attigi SMSlerden, TD icin B planinin bile olmamasindan zaten Terimle devam etmek istedigi anlasiliyor.

Sana bir ornek veriyim. İnter yada Milan TDsisin. Berlusconi yada Thohirin teline cikma, mesajlarina cevap verme, onlara gider yap, gonderme yap. Baskan gorusmek isteyince, asistanimla gorussun seklinde bir cevap ver. Sence sonucu ne olur? 1 gunde kovarlar. Seedorfu adam kaliteli oyuncu istedi diye email yoluyla kovdu adamlar. Ben X isten kovulmak istesem, ayni seyleri bende yaparim. Tabiki daha iyi bir teklif yoksa, yapmazdim. Sanirim ne soylemek istedigimi anlattim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.