Şimdi Ara

Ayrılmış Video Belleği Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar size bir şey sormak istiyorumda şimdi ben bu laptopu 2. el alım ik 3 ay ayrılmış video belleği diye bir şey yoktu ama bu son 2 ay oyun oynarken, nette gezerken vb. laptop tık diye gücünü kesiyor acaba bununla bir alakası var mıdır?
     Ayrılmış Video Belleği Nedir?

• yok mu anlayan birisi ?
  • ayrılmış video belleğindeki yazan değer gpunun dahili mevcut ramidir.
    arızanın bununla bi alakası olduğunu sanmam.
  • blackmetal97 kullanıcısına yanıt
    sanırsan leptan fazla ısındığındandır sen sogutucu almayı dene
  • Ekran kartının belleği yetmediği zaman sistem belleğini kullanır, buradaki paylaşılan bellekten de kasıt o...
    Pc nin kapanmasının nedeni donanımların(cpu, gpu,ram, kuzey köprüsü falan) ısınıyor olması olabilir...Onun için lap top un havalandırma ve soğutma bloğunu iyice temizlemenizi öneririm.
    İşletim sistemli bir sorunda olabilir sistem dosyaları hasar görmüş veya virüs kaynaklı olabilir...
    En güzeli Real Temp gibi bir programla gpu ve cpu sıcaklıklarını kontrol etmek...Anormal değerlere çıkıyorsa da ilk değim gibi detaylı bir toz temizliği yapmak gerekir....
  • ya 2 kere temizlettim yine aynı sorun çözemiyorum artık camdan atıcam pcyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackmetal97

ya 2 kere temizlettim yine aynı sorun çözemiyorum artık camdan atıcam pcyi

bir ısı kontrolü yapın programlarla eğer ısılar anormalse soğutucu almayı deneyin yada tekrar temizleyin.Değerli fazla dosya yoksa format atmayı deneyin yada önemli dosyaları bir taratın sonra yedekleyip format atın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Adam gibi usb bellek istiyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • at yenisini al kısa yoldan çözüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeratChief

quote:

Orijinalden alıntı: blackmetal97

ya 2 kere temizlettim yine aynı sorun çözemiyorum artık camdan atıcam pcyi

bir ısı kontrolü yapın programlarla eğer ısılar anormalse soğutucu almayı deneyin yada tekrar temizleyin.Değerli fazla dosya yoksa format atmayı deneyin yada önemli dosyaları bir taratın sonra yedekleyip format atın

temizletme için 120 tl ödedikten sonra bi de 25 liraya soğutucu aldım ondan sonra olmadı 20 tl verip bide format cdsi aldım 4 kere formatladım ama yine aynı nerdeyse hiç ısınma yok önceden elimi değdiğimde nerdeyse elimi yakıodu yani çok uzun dayanıyordu ama tuhaf bir şey yani

• quote:

Orijinalden alıntı: blackfire61

at yenisini al kısa yoldan çözüm

o kadar kolay değil işte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.