Şimdi Ara

Usb Belleğin 3 mb Olarak Görünmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 16 gb usb belleğim 3 mb olarak görünüyor.Biçimlendirmeme rağmen 3 mb olarak görünmeye devam ediyor.Neden kaynaklanıyor, çözümü nedir?

• Önce hddguru programı ile low level format at. Bitene kadar bekle. Ancak disk seçerken dikkat et.

Program bir şekilde başaramazsa ŞUNU dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 6 Aralık 2018; 0:12:19 >
  • Dediklerinizin ikisini de yaptım.Birincisinde boyut küçük gibi bir uyarı verdi.İkinci dediğinizi de yaptım ancak boyut gene 4 mb olarak görünmekte.Eklediğim ekran görüntüsünde de görünüyor.
  • blackboy55555 B kullanıcısına yanıt
    Verdiğim linkte clean den sonarısını almamış. Yine oaraya kadar yap. Devamını da aşağıdaki gibi yaparak dene.
    (ALINTIDIR)

diskpart yazın,
    list disk (burada usb belleğiniz veya sileceğiniz disk kaç numara ise onu aklınızda tutun)
    select disk 1 (seçeceğiniz disk 1 numarada, gördüğünüz gibi 1 yazılı. 2 ise 2 yazın[Aklınızda tuttuğunuz])
    clean
    create partition primary
    select partition 1 (burada yazıldığı gibi yazın 1 numarasını değiştirmeyin)
    active
    format fs=fat32 (Eğer NTFS'ye dönüştürecekseniz fat32 olan yere ntfs olarak yazacaksınız)
    assign
    exit

Yine olmazsa BURADAN Gparted indir. Yine Bootable olarak yazdırp,pcyi bu aygıttan başlat. Linux Live açılınca BURADAKİ gibi diski sil. Ancak seçerken disklere dikkat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 6 Aralık 2018; 1:12:16 >

• Dediklerinizin ikisini de yaptım ancak değişen bir şey yok.Ekran görüntüleri aşağıda mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackboy55555 -- 6 Aralık 2018; 16:40:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackboy55555

Dediklerinizin ikisini de yaptım ancak değişen bir şey yok.Ekran görüntüleri aşağıda mevcut.

Şu konudahttps://forum.donanimhaber.com/flash-bellek-64-mb-olarak-gorunuyor--98877926

CIZIK isimli arkadaş bi yöntem sunmuş. Bi bak bakalım,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de Linux dağıtımı kurduğum flash belleklerde benzer sıkıntı yaşıyordum. 16 gb'lık flash bellek birden kb boyutlarında oluyordu. Win7de disk biçimlendirme ve CMD türlü komutlara rağmen düzelmiyordu.

En son herhangi bir Linux dağıtımında terminalden sadece bir komut ile düzelmişti.

sudo dd if=/dev/zero of=/dev/<id_of_your_device> bs=2048; sync

Normal bir CD'ye boyutu fazla büyük olmayan bir Linux dağıtımı İSO dosyasını yazdırıp, PC'yi CD'den başlatmak lazım. Sonrasında flash belleğin Linuxta hangi isim ile geçtiğini öğrenmek için "sudo blkid" veya "fdisk -l" komutları ile öğreniliyor.

Öğrendikten sonra belleğin ismini "id of your device" yazan yere yapıştırıp enter deyip sonucu bekliyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önerilen yöntemi uyguladım ancak değişen bir şey yok.
  • Sanal bellek üzerinden dediğinizi yaptım ancak işe yaramadı.

Yanlış yapmışsınız hocam. > < karakterleri olmayacak. sudo blkid komutunun çıktısını paylaşabilir misiniz? Flash bellek bu sırada takılı olmalı. Belleğin ismi "sdb, sdc" vs olarak çıkmalı.

Yani şu şekilde olmalı;

sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=2048; sync

Eğer yine olmazsa; sanal olarak değilde CD'den başlatarak "live" yani canlı moddan açacaksınız. Eğer fazladan usb girişi varsa usb'ye yazdırarak da Usb'den başlatıp açabilirsiniz. Merak etmeyin, "install" demediğiniz müddetçe Windows zarar görmez.

Ekleme; Gparted uygulamasından da bakabilirsin. sudo blkid komutu biraz kafa karıştırıyor. sudo blkid komutu belleği sdb2 olarak tanımladı. Bu isim ile girdiğimde hata verdi fakat gparted sdb olarak tanımladı. sdb olarak girdiğimde direkt işlem başladı.

İşlem yaklaşık yarım saat kadar sürüyor ama değiyor. Sonrasında Windows üzerinden tekrar biçimlendirebilirsin.

Gparted belirttiğim kısımdan;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 7 Aralık 2018; 14:55:52 >

• Hocam dediğinizi arkadaşa yaptırdım.Sanal bellek üzerinden yaptı.Doğru yaptığını söylüyor.Usb Belleğin 3 mb Olarak Görünmesi
  • Sonuç ne?

• Sonuç aynı değişen bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackboy55555

Sonuç aynı değişen bir şey yok.
    Valla hocam aynı sorun bana da oldu ve çözdüm. Ancak bi türlü hatırlamıyorum, nasıl yapmıştım?
    Eğer aklıma gelirse veya bi yol bulursam yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 7 Aralık 2018; 19:16:26 >
    Hocam arkadaşınızın yaptığı komut doğru. Fakat yanlış bellek isminden dolayı hata vermiş. Aynı üstte benim de yaşadığım gibi. Doğru ismi girince işlem başladı.

Siz de Gparted programından flash belleğin ismini tespit edip tekrar deneyin.
  • Hocam arkadaş yeniden baktı.Değişen bir şey yok, olmuyor.

Hocam Gparted programında bellek hangi isimde görünüyor ekran resmini atabilir misiniz?
  • Hocam buyrun...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.