Şimdi Ara

Aynı üniversite aynı bölüme tekrar kaydolmak ve tecil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2019'da bir tıpa yerleştim. İki yıl sınıfta kaldım. 2021'de yatay geçiş yaptım başka bir tıp fakültesine. Bir yıl da orada kaldım. Biliyorsunuz azami süre tıpta dokuz yıl yani benim hiç kalma hakkım kalmadı. Bu psikoloji ve kafayla okula devam edebileceğimi sanmıyorum. Bu yıl uğraşsam geçerim belki ama ikide üçte veya stajlarda tekrar kalırsam af çıkmasını filan bekleyeceğim o da kaç yıl sürer belli değil. O yüzden bu yıl tekrar sınava girmeye karar verdim. Üniversitemi kazanacağımı düşünüyorum. Şimdi sormak istediğim şey şunlar:

1-) Kaydımı sildirince direkt tecilim iptal olur mu? Eğer olursa kayıt sildirme ve yeni kayıt arasındaki süre boyunca (birkaç gün) direkt askere çağırmıyorlar değil mi?

2-) Sonuçta kaydımı sildirince lise mezunu olacağım. Tekrar üniversiteye başlayınca tecilim yine 2029'a kadar uzar değil mi? Sonuçta üniversite mezunu değilim ikinci üniversitemi okumuyorum.

Nasıl bu kadar yıl kaldın, aklın neredeydi vs sorularınız olursa cevaplarım. Psikolojik olarak iyi bir durumda değilim, troll'lemezseniz sevinirim.

• Öne çıkması için up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tekrar lise mezunu olacaksan aöf lisans girince azami süre olan 7 sene kadar erteleme hakkı verir diye düşünüyorum, ama kesin değil dediğim

Eğer öyle bir şey varsa bence aöf iki yıllık okumak en iyisi sonra tıpta tekrar kalırsan falan bu sefer de aöf lisans okursun yine kalırsan uzaktan tezsiz yüksek lisans yaparsın

Öğrenci işlerine sorsan bilir onlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpereNN7 kullanıcısına yanıt

Vallahi öğrenci işlerinin de bildiğini sanmıyorum hocam :) Tecrübe ederek öğreneceğiz sanırım. Askerlik olsa da olmasa bu azami süreyi sıfırlamam şart.

• 90'larda değilsin kimse seni zorla askere almaz.Fakat dolaylı yönden seni buna zorlar.Ne bileyim gbt olur ceza olur tutup seni kışlaya veya askeri şubeye almazlar.

1.Tıpta galiba 8 mi 9 sene mi neydi azami süre buna ek sınav ek süre vs hakkı falan filan birşey var mı onu sorman lazım.Aslında kurumlar senin okuduğun bölümü bitirene kadar baya hak tanıyor.

2.Okuduğun yerden kaydını sildirip askeri şubeye ibraz edersen bildirirsen sanırım 2 sene daha ek tecil hakkı veriliyor.

3.Bir kurumdan bir kuruma lisans düzeyinde geçtiğinde tecil süren değişmez.Artmaz yani tecilini ilerletmen için o eğitim düzeyinden lisanstan mezun olman.Ayriyetten ek hak için bir üst eğitim seviyesine yani yüksek lisansa başvurman lazım.

Örnek vermem gerekirse bir kurumda a bölümünü okuyordun vazgeçtin sonra c bölümüne geçtin.Bu a bölümüne geçerken sana diyelim 4 yıllık bölümde 7 yıl süre tanındı bu aynen devam ediyor.Bu 7 yıl süre içerisinde geçtiğin kurum bölüm dahil bitirmen lazım geliyor.Tek istisna eğer ön lisans a başlamış sonra vazgeçip bir lisans bölümüne geçti isen değişir 2 yılda 4 yıl 4 yılda 7 yıl sanırım.Bir tek tıp ve diş istisna diş 8 yılda tıp ise 9 yılda bitirmen lazım.

Buradan yola çıkarsak hali hazırda sen teorik olarak 2019'da girdim demişsin 18 yaşında kabul edersek şuan 22 sin.Tecil lisans düzeyi için sanıyorum 28 yazıyor şuan.Sen sıfırlasan bile öteleme imkanın kalmıyor.İşini sıkı tutup bitirmen lazım.

Bildiğin kör düğüme girmişsin.Ha benim görüşüm tıpta ısrarcı isen dolaylı yönden aöfe gir tırvırı bitirebileceğin 4 yıl buradan mezun ol 2 yıl daha ek süre kazan yada diğer bir yöntem başka bir örgün öğretime gir.

• M3lank0lik kullanıcısına yanıt

Hocam ben de bir şey soracağım ben 2021YKS ile yerleştim 2021-2022 ve 2022-2023 yani hem geçen sene hem bu sene kaydımı dondurdum.Yerleştikten 1 hafta sonra dondurmuş oldum 2 yıl yani.Bu sene sınava gireceğim eğer başarılı olursam başka bölüme geçeceğim bu konuda sorun yok.Sorun şu eğer iyi yapamazsam 2021 sınavında yerleştiğim bölüme başlayacağım.Azami süre yani 7 yıllık süre benim durumumda eksilmemiş oluyor diye anladım doğru mudur ?

Hocam nasıl bir kör düğüme girdim anlamadım açıkçası. Benim sorduğum tek şey bu yıl azami süremi sıfırlamak için sınava gireceğim ve aynı bölüme kaydı sildirip yeni kayıt oluşturacağım. Bu arada geçen sürede tecil bozulur mu ve bozulursa yeniden kayıt yapınca tekrar tecil olur mu onu anlamaya çalışıyordum ki bunu yapanlar olmuş ve bir sıkıntı çıkmamış. Tecil süremi öteleyemeyeceğimi elbette biliyorum. Okul için 6 yıl var askere de 6 yıl var düğüm nerede anlamadım :D Ha tekrar kalırsam askere çağırırlarsa okulu 6 ay dondurur askerliği yapar dönerim, çok sıkıntı değil. Gerçi ara sınıflarda tecil dolunca bile çağırmıyorlarmış direkt sadece yeni kayıt yapmıyorlarmış. Bu forumda eski bir konuda okudum bir üye askerlik şubeden teğmene sormuş. Askerlik işi hallolur yeter ki azami süre beni boğmasın. İntörnken sınav yok ve atılmalar ilk defa bu yıl olacak. Tıpta af olayı nasıl oluyor bilmiyorum af çıkar mı çıkmaz mı onun stresiyle devam etmek istemiyorum.

Detaylı ve uzun cevabınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChristoBangalter -- 9 Ocak 2023; 20:52:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dondurmada sürelerin sayılır yani sen şuanda ister yeni istediğin bölüme yerleş veya yerleşme lisans düzeyinde seneye yani 2023-24 sezonunda 3.senende olacaksın.3.sene ve 1.sınıf dediğine göre.Ha birde unutmadan hazırlığı zorunlu bir bölümde isen azami sürelere ek +1 yıl daha veriliyordu.Ailevi probleminiz olur kaza olur veya bölüm değiştirirsiniz hastalığınız olur olabilir yani.

Bu durum sadece daha istisna bölümlere geçiş yaparsanız artar mesela dişte 8 yılmış tıpta ise 9.Varolan tecilinizin üzerine eklenir.

Hocam dondurmanın mantığı ne oluyor ki o zaman ? Dondurmanın mantığı 7 yıllık azami sürenin azalmaması için değil mi?Dondurunca da yine azami yıldan gittiğini sizden duydum.İnternete yazdığımda kayıt donduran öğrencinin azami öğrenim süresi,kayıt dondurma süresi kadar uzatılır veya kayıt dondurma süresi,azami öğrenim süresinden sayılmaz yazılıyor yani 3.yılımda 1.sınıfa başlamış olacağım ama azami yıl yine 7 yıl olarak kalması gerekmiyor mu ?

• ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

Askeri bakımdan birşey olmaz askerde eğitim önceliktir o bakımdan birşey demiyorum.Yök kararı ile kurum seni atar ders kaydını yapamazsın.Ondan diyorum.Bütün iş okuduğun yerin ders kaydını alması senin dersini alman döneminin devam etmesi.

Şuan kaçıncı sınıfsın 4.sınıfta değilsin herhalde yoksa böyle bir sorunu dert etmezdin sanıyorum bıraktın okumadın saldın filan mı ailevi veya hastalığın filan mı vardı.Ben durumun düzeldi mi tutunabilir misin diyerek dedim.Kördüğüm gibi diye.Mental olarak isteksizsen sıkıntı olur birde stres yaparsın sonuçta yük işi değil.Psikolojik kafa işi ezber yapıyorsun.İsteksizlik filan olur yürümez diye diyorum.Ha ipleri elime alırım diyorsan halledersin kendine güvenemediğinden sıfırlama üzerine gayret ediyorsan o iş sıkıntı.

Şimdi af işine gelirsek belki bilmiyorum siyasi birşey talep oluyor veriliyor verilmiyor.En son ne zaman verildi.Tekrar verilebilir.Belki belli mi olur yada atılma kaldırılabilir.Sonuçta bu atılma ben mezun olduktan sonra kaldırılmıştı başörtüsü vs sebebi ile sonra yine siyasi sebeplerle(Gezi mevzusu) geri geldi.Yani bu işler siyasi.Eğer iktidar değişirse atılma kalkabilir.Düzenleme gelebilir.Askerlik mevzuatında belki değişim olabilir.Bunlar siyasi şeyler.Hükümetler değiştikçe talep doğrultusunda mevzuatlarda değişiyor.

Haklısın hocam. Ortadaki paragrafta yazdığın şeyler de doğru. Tekrar tıp kazanabilir miyim bilmiyorum. Kazansam mı yazar mıyım ondan da emin değilim açıkçası zaten. Dediğin gibi iyi değilim. Tekrardan sağ olasın mesajın için.

• Tekrardan baktımda mevzuatta değişiklik var .Okuduğunuz kayıtlı kurum neresi.Oranın yönergesine bakın afet veya ciddi sağlık bazında gerekçeli sebebiniz varsa azami süreye dahil edilmiyormuş.Bizim dönemimizde yoktu mesela.Bu tamamen kurumun alakası ile alakalı.Okuduğunuz kurumun yönergesine bakın.

Bu atılma olayı tekrardan yürürlüğe girince değişmiş sanırım.2021 diyor.Sıkıntılı bir bölüm değilse bitirirsiniz.Ha sevmiyorda illa bari bitsin diyorsanız onu bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 9 Ocak 2023; 21:27:4 >

Hocam pm atabilir miyim

Hocam pm mesaj attım geldi mi acaba

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum hocam

• PM'yi açamadım.Saçma sapan hata veriyor değişiklik yapınca imza dosya büyüklüğü diye her ne ise.DH'nin saçma sapan sorunları.

Bu arada duruma baktım.Durum değişmiş.Artık azami süreden sayılmıyormuş donduranlar izinli sayılıyor.Korkacak bir sıkıntınız yok.Tek sıkıntı 2 yıl yaştan dolayı kaybınız var doğal olarak.

Sanırım tekrardan sınava giriyordunuz tıptı galiba.Eğer sağlık sektöründe çalışmak istiyorsanız o bağlamda alternatif bir bölüme de seçebilirsiniz .Gidişata göre daha yararınıza olur.Misal ben gibi pek çok kişi hastane ortamını sevmez.Seven içinde katlanılabilir olur.

• mümkünse askere git gel zihni resetlersin resmen

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam çok teşekkür ederim arastırdıgınız için.İki tane rehberlikci hocayla konuştum birisi azamiden sayılmaz dedi kesin bir şekilde diğer hoca emin olamadı ama siz de azamiden sayılmıyor diye düşünüyorsunuz yani benim okulun mevzuatta da “izinli gecirilen süre öğrenimden sayılmaz” yazıyordu aklımdaki soru işareti gitmiş oldu.Bölüö konusunda da konuşmuştuk evet hocam enistediğim tıp ama olmazsa da alternatifleri olusturdum aynen dediğiniz gibi düşünüyorum.

• Aynı yeri kazanıyorsun sonra öğrenci işlerine gidiyor ve kayıt sildiriyorsun. Ardından hemen yeni kayıt yapıyorsun. Tecil bozulmuyor yapan vardı arkadaş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.