Şimdi Ara

Lgs sorularının Tytden zor olması ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gibi düşünen arkadaşlar var mı bi bakayım dedim sorulara yani 8. Sınıfların daha zor yazıktır ya bu çocuklara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

LGS Sorularının TYT'den Neden Daha Zor Olduğu

LGS (Liseye Geçiş Sınavı) ve TYT (Temel Yeterlilik Testi), Türkiye'de ortaokul ve lise öğrencilerinin karşılaştığı temel sınavlardır. Bu sınavların içeriği benzer olmakla birlikte, öğrenciler genellikle LGS sorularının TYT sorularından daha zor olduğunu düşünürler. Bu durumun birkaç önemli nedeni vardır:

• Derslerin Kapsamı Daha Geniş: LGS, TYT'ye göre daha geniş bir ders yelpazesini kapsar. Bu, öğrencilerin Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve İngilizce olmak üzere beş farklı dersten soru çözmeleri gerektiği anlamına gelir.

• Zaman Sınırı Daha Kısıtlı: LGS, TYT'ye kıyasla daha kısıtlı bir zaman sınırına sahiptir. Öğrenciler, 80 dakika içinde 120 soruya cevap vermek zorundadır, bu da ortalama olarak soru başına yaklaşık 40 saniye anlamına gelir.

• Soruların Niteliği Farklı: LGS soruları genellikle daha yüksek düzeyde bilişsel beceriler gerektirir. Öğrencilerden sadece bilgiyi hatırlamaları değil, aynı zamanda onu anlamaları, uygulamaları ve analiz etmeleri beklenir.

• En Zor LGS Hangi Yıl? Öğrenciler arasında en zor LGS sınavının hangi yıl yapıldığı konusunda bir fikir birliği yoktur. Ancak bazı uzmanlar, 2019 LGS'nin son yıllardaki en zor sınav olduğunu düşünmektedir.

Bu faktörler göz önüne alındığında, LGS sorularının TYT sorularından daha zor olma nedenlerini anlamak kolaydır. Bu sınavlara hazırlanırken, kapsamlı bir çalışma planı oluşturmak, zaman yönetimi becerilerini geliştirmek ve soruların niteliğine aşina olmak çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ara sıra bazı soruları kazık oluyor yalan yok genelini bilmiyorum ama matematik kısmı bence zor

• Benim kardeşim 8 e gidiyor çoğu sorusu bizden daha zor. Yani o yaş için o sorulara ve bizim yaşımız için bu soruları kiyaslarsak kesinlikle lgs>tyt. Matematikleri falan bazen sapıtabiliyor. Ne yazık ki boyle bi sinavdan geçmek zorundalar naparsın :(
  • Şu anki 8. sınıflar için üzülüyorum. Hadi bu çocuklardan sonra gelecek olan jenerasyon yeni nesil matematiğe yönelik çalışıyor, e biz de bir şekilde öğrendik geçtik ama 8. sınıfların işi gerçekten zor

• Katılıyorum.
  • Kolay olsa yığılma olur, zor olması iyidir

Lgs de amaç eskisi gibi 1 milyonu dizmek değil

En iyi top yüzde bilmem kaçı belirlemek
    Bu sebeple zor sormaları çok mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 29 Aralık 2020; 1:9:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt

bence lise yerleştirmeleri bu kadar zor olmamalı öğrenci psikolojisini düşünmek lazim her öğrencinin potansiyeli ve imkanlari ayni değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT Fizik En Kolay Konular
    5 yıl önce açıldı
    Biyolojinin sayısal ders olması
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zaten ortalama bi anadolu lisesine sınavsız giriyorlar, fen liseleri, üst anadolular ve sbl için vb bu sınav

• Belakral61 B kullanıcısına yanıt
    Kolay olmasının faydasını anlamadım.
    Yanlış bilmiyorsam şu an lgs top yüzde 10 daki insanlar için önemli, onlar seçim yapıyor.

Kolay olunca ufak bir soruyla veya dikkatsizlikle hoppala saçma bi sıralamaya düşüyorsun.
    Her türlü yarış var zaten, sınav kolay diye çocuklar az çalışmıyor. Her türlü çalışmak lazım.

Hatta kolaylık daha kötü, çok çalışan biri olduğunu düşünün ama sınava bi giriyorlar 10bin kişi full çekiyor. Bu adamın ne avantajı oldu, kim nereye girecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette kolay olmasın ama aşırı derecede zor olmasının da anlamı yok. Diğer dersler normal belki ama özellikle matematikte çok aşırı şekilde zor soruyorlar .

Şimdi üniversite sınavında çok iyi üniversitelere öğrenci seçmeliyiz diye tüm matematik soruların aşırı derecede kasıntı olduğunu düşünün . Piyasada bulunan kitapların içindeki en zor olanların en zorlarını sorduklarını ve tüm soruların da böyle olduğunu düşünün .

Mesele apotemi problemler ile karekökün rutin olmayan problemlerinden bile daha zor soruların çıktığını ve tüm matematik sorularının böyle olduğunu düşünün o zaman anlarsınız . Yakın tanıdıklarım arasından öğretmen çok olduğu için biliyorum. Sınavda 20 matematikten 18-19-20 yapan öğrenciler sadece matematikten bir senede 20-25 tane soru bankası çözüyorlar. 30-40 soru bankası çözen bile var . Öyle 7-8 tane soru bankası çözmekle 10 neti pek aşamıyorsunuz . (20 matematikte 10 soru )

Düşünün tyt ve ayt de matematikte 10 tane soru bankası bitirdiniz ve soruların yarısını bile çözemiyorsunuz . Elemek için soruların hemen hemen hepsinin bu kadar aşırı derecede zor olmasına gerek yok .En azından sadece matematikte değil diğer derslerde de biraz zorlayabilirler .

Öğrencilerin matematikte fulle yakın yapabilmesi için daha 8. sınıfın eylül ayına kadar neredeyse tüm konuları bitirmiş olması lazım . Tüm sene boyunca sadece soru çözecek , 20 ye yakın soru bankası çözecek. Bunu da ancak özel ders alan iyi bir maddi imkana sahip öğrenciler yapabilir genelde . Özel ders alamayan ve devlet okulunda yavaş yavaş konuları öğrenen bir öğrencinin bu sınavda iyi yapması neredeyse imkansızdır .

Ablam ve eniştem öğretmen bakın . Öğretmenler en iyi bilir sistemi. Bu soruları çözerken bazen öğretmenler bile zorlanıyor .Kendini geliştirmiş bir öğretmen bile bazı soruları 3 dakikada çözmekte zorlanırken öğrenciden bunu beklemek abartı. Bir de dediğim gibi bir öğrencinin bunu yapabilmesi için ta ilkokuldan sürekli özel ders alan sürekli çalışan biri olmalı .Üniversite sınavı öyle değil, nispeten çalışan uğraşan bir öğrenci özel ders almadan da fulle yakın yapabiliyor .Bunda imkansız .Okulda öyle bir eğitim yok ve sorular meb kitabıyla alakasız . Meb kitabındaki tüm soruları rahatlıkla çözen bu sorularda kalem oynatamıyor . Dediğim gibi ancak ilkokuldan beri deli gibi çalışan ve sürekli yıllarca matematikten özel ders almış öğrenci yapabiliyor . Diğer dersler öyle değil ama matematikte aşırı derecede adaletsizlik var.

Tyt-Ayt ye girecek olanlara öğretmenleri bu soruları çözdürüyor . Üniversiteye hazırlık için ortaokul 8. sınıf sorularını çözüyoruz ve bu sorular üniversite sınavındaki sorulardan daha çok zorluyor bizi .Durumun vehameti buradan bile anlaşılıyor .

Örnek olsun diye bazı sorular koydum .Sorular öyle görselli ama çözülmesi kolay diye düşünmeyin .Bazıları öyle ama genelde zorlayıcı sorular oldukça .Çözmenizi tavsiye ederim hepsini , üniversite sınavı için çok yararlı olur .

Ha bir de zorluğu değerlendirirken , 8. sınıftaki öğrencinin seviyesini düşünün . Üslü sayılarla , köklü sayılarla henüz ilk defa toplama çıkarmayı , çarpmayı bölmeyi öğrenen , daha denklem çözmeye yeni yeni alışan , olasılığı ,eşitsizliği ilk defa yeni görecek öğrencileri düşünün .Onların yaşlarına göre değerlendirin . (2 üssü 10) bölü ( 2 üssü eksi 7) işlemini ilk defa öğrenen , buna bile henüz alışmayan yaşta öğrencileri düşünün ona göre karar verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 29 Aralık 2020; 9:32:34 >

• bunlar çok ağır sorular ama bu sınava girenlerin amacı fen lisesine gitmek

• Bakın bir ülkede aydın kesim %5-10' luk kesimdir.Bir ülkeye de bu kadar yeter.En zekiler ayıklanıyor.Biz teoga girdik iyi haltettik 20 soru 40 dakika doğru yanlış götürme yok.Çay kahve iç üstüne.2020 gibi yığılma olmuştu zaten.Bence böyle olması daha iyi çünkü bu sınavdan kötü alırsan sistemin dışına itilmiyorsun,okulun var oluyor.Teogta öyle değildi öyle bir algı vardı ki sanki hayatın sonu.Ne kadar aptal olduğumuzu şimdi anlıyorum.Osmanlıdada böyleydi enderuna en zekiler gider,zekası iyi olmayanlar ocağa.Osmanlı'yı tarihten örnek verdim gerici diye linçlemeyin.Artık okuyan birine ihtiyacı yok ülkenin,anlamıyor musunuz?Şu lanet olası zorunlu eğitim ülkeyi mahvetti.Gerekli gereksiz herkes okuyor.Bir ülkeye 10 tane üniversite yeter.Çünkü 10 unıversite ulkenın aydın insan mevcudiyeti için yeterlidir.Sözü getireceğim yer en zekiler ayıklanıyor ve şimdiden saptanıyor.

• Hocam bu zorluğun amacı bence zekilerin ayıklanması falan filan değil türk gencini şimdiden yıldırma okumanın imkanların geçimin zor olduğu bu zamanlarda hocaların bile uğraştığı bazılarının çözemediği soruları gelip bu yaştaki çocuklara sormalarının amacı bu değil bu kadar iyi niyetli olmak anlamsız amaç şimdiden bu çocukların okumaktan yıldırmak ilerdeki toplumu oluşturacak bireylere karşı bi sabotajdır bu bence hangi ülkede böyle bir saçmalık var cidden bu çocuk bu emeğini bu ders için ayırdığı saatini başka ülkede verse burda gördüğü değerin kat kar fazlasını görür hem ne için bu emekler daha da fazlasını vermesi lazım hayatı boyunca ki bu ülkede yaşama tutunabilsin yazık vallahi okuyan bireye düşman olduklarını biliyordum da bu kadarını sanmıyordum

• aga sen ne anlatmışşın matematikten 20 25 soru bankası çözüyorlar diye ,benim kardeşim 4 tane soru bankası çözdü matematiği iyi diye zordan başladı okyanus master nar test gibi soru bankaları çözdü, lgs 2020 yi çözdü pdfden (ilk dönem konuları var diye) 17 yaptı ayrıca ne olursa olsun bir dersten 20 25 35 soru bankası çözmek saçmalıktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c keyfi bir sabittir -- 29 Aralık 2020; 13:5:7 >
  • ama kardeşimin feni kötü daha çok fen çalışıyor

• https://cdn.eba.gov.tr/icerik/2020/06/2020_sayisal_bolum_a.pdf alın 2020 soruları arkadaşın attığı sorular ile arasında çok fark var

• quote:

Orijinalden alıntı: ayetulkubra

Elbette kolay olmasın ama aşırı derecede zor olmasının da anlamı yok. Diğer dersler normal belki ama özellikle matematikte çok aşırı şekilde zor soruyorlar .

Şimdi üniversite sınavında çok iyi üniversitelere öğrenci seçmeliyiz diye tüm matematik soruların aşırı derecede kasıntı olduğunu düşünün . Piyasada bulunan kitapların içindeki en zor olanların en zorlarını sorduklarını ve tüm soruların da böyle olduğunu düşünün .

Mesele apotemi problemler ile karekökün rutin olmayan problemlerinden bile daha zor soruların çıktığını ve tüm matematik sorularının böyle olduğunu düşünün o zaman anlarsınız . Yakın tanıdıklarım arasından öğretmen çok olduğu için biliyorum. Sınavda 20 matematikten 18-19-20 yapan öğrenciler sadece matematikten bir senede 20-25 tane soru bankası çözüyorlar. 30-40 soru bankası çözen bile var . Öyle 7-8 tane soru bankası çözmekle 10 neti pek aşamıyorsunuz . (20 matematikte 10 soru )

Düşünün tyt ve ayt de matematikte 10 tane soru bankası bitirdiniz ve soruların yarısını bile çözemiyorsunuz . Elemek için soruların hemen hemen hepsinin bu kadar aşırı derecede zor olmasına gerek yok .En azından sadece matematikte değil diğer derslerde de biraz zorlayabilirler .

Öğrencilerin matematikte fulle yakın yapabilmesi için daha 8. sınıfın eylül ayına kadar neredeyse tüm konuları bitirmiş olması lazım . Tüm sene boyunca sadece soru çözecek , 20 ye yakın soru bankası çözecek. Bunu da ancak özel ders alan iyi bir maddi imkana sahip öğrenciler yapabilir genelde . Özel ders alamayan ve devlet okulunda yavaş yavaş konuları öğrenen bir öğrencinin bu sınavda iyi yapması neredeyse imkansızdır .

Ablam ve eniştem öğretmen bakın . Öğretmenler en iyi bilir sistemi. Bu soruları çözerken bazen öğretmenler bile zorlanıyor .Kendini geliştirmiş bir öğretmen bile bazı soruları 3 dakikada çözmekte zorlanırken öğrenciden bunu beklemek abartı. Bir de dediğim gibi bir öğrencinin bunu yapabilmesi için ta ilkokuldan sürekli özel ders alan sürekli çalışan biri olmalı .Üniversite sınavı öyle değil, nispeten çalışan uğraşan bir öğrenci özel ders almadan da fulle yakın yapabiliyor .Bunda imkansız .Okulda öyle bir eğitim yok ve sorular meb kitabıyla alakasız . Meb kitabındaki tüm soruları rahatlıkla çözen bu sorularda kalem oynatamıyor . Dediğim gibi ancak ilkokuldan beri deli gibi çalışan ve sürekli yıllarca matematikten özel ders almış öğrenci yapabiliyor . Diğer dersler öyle değil ama matematikte aşırı derecede adaletsizlik var.

Tyt-Ayt ye girecek olanlara öğretmenleri bu soruları çözdürüyor . Üniversiteye hazırlık için ortaokul 8. sınıf sorularını çözüyoruz ve bu sorular üniversite sınavındaki sorulardan daha çok zorluyor bizi .Durumun vehameti buradan bile anlaşılıyor .

Örnek olsun diye bazı sorular koydum .Sorular öyle görselli ama çözülmesi kolay diye düşünmeyin .Bazıları öyle ama genelde zorlayıcı sorular oldukça .Çözmenizi tavsiye ederim hepsini , üniversite sınavı için çok yararlı olur .

Ha bir de zorluğu değerlendirirken , 8. sınıftaki öğrencinin seviyesini düşünün . Üslü sayılarla , köklü sayılarla henüz ilk defa toplama çıkarmayı , çarpmayı bölmeyi öğrenen , daha denklem çözmeye yeni yeni alışan , olasılığı ,eşitsizliği ilk defa yeni görecek öğrencileri düşünün .Onların yaşlarına göre değerlendirin . (2 üssü 10) bölü ( 2 üssü eksi 7) işlemini ilk defa öğrenen , buna bile henüz alışmayan yaşta öğrencileri düşünün ona göre karar verin.

Şu soruları TYT'ye koysan, herkes "Sınav çok zordu, 2015 gelecek" der Lgs sorularının Tytden zor olması ? 

• Beni yanlış anladınız . Bunlar genel olarak benim görüşlerim değil matematik öğretmenlerinin .Çok tecrübeli olup yıllardır üniversite sınavına öğrenci hazırlayan bu öğretmenler son yıllarda Lgs ye de öğrenci hazırlıyorlar . Çünkü sorular çok zorlaştı.
    Bazılarıyla bizzat konuştum. Hem üniversite sınavına hem de lgs ye öğrenci hazırladıkları için lgs yi de konuşma fırsatım oldu . Ben de tanıdıklarım arasında lgs ye hazırlanan öğrencilere yardımcı oldum.

Eğer inanmıyorsanız , facebook hem öğrenci -veli hem de öğretmen topluluklarına bakabilirsiniz. Türkiye nin en önde gelen fen liselerini kazanan öğrencilerin fotoğrafları var , boyları kadar neredeyse kitap çözmüşler . Bazı guruplara öğrencileri de alıyorlar . Bazan öğretmenlerin soruyu dakikalarca tartıştıklarını görmüştüm.
    Öğretmenlerden özel ders verenler özellikle bu sene 20 kaynak çözdürdüğünü geçen sene haziranda söyleyen bir çok öğretmen yorumu görmüştüm. Haydi 1 i doğru olmasın , ama o kadar çok var ki böyle yorum.
    Sizin kardeşimizin düzeyi iyiymiş . Bir de genelde geçen seneki çıkmış soruların benzerlerini soru bankaları hemen kitaplarına alıyorlar . Muhtemelen o soruları önceden çözmüştür benzerlerini.
    Sınav anında o sürede bu soruları çözmek öyle kolay değil.

• doğrudur kardeşim 6. 7. sınıfta yeni nesil sorular çözüyordu matematik notları 95-100

• Zamanında açmış olduğum konu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.