Şimdi Ara

Aynı gün 1 kaza yaptım, 2 tane ucuz atlattım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir kaza yaşadım, anlamsız ve gereksiz bir kaza. Yol 3 şeritli sola dönüşü, sağa dönüşleri, sağdan girişleri olan ara ara ışıklı çok yoğun bir yol. Yurdum sürücüleri yine her zamanki gibi mümkün olduğunca hızlı gitmeyi ve araç sollamayı ülkü edinmiş, sağdan soldan ortadan sürekli zorluyorlar. İşte böyle bir günde orta şeritte, trafiğin mümkün kıldığı hıza ve şeride razı, huzurla araç kullanmaya çalışırken, öndeki araç, sağdan yola girenler nedeniyle yavaşladı, ben de yavaşladım ama arkadaki takip mesafesine uymadığı için bana sert diyebileceğim şekilde çarptı. Neyse, olan oldu, medeni şekilde konuştuk ettik, tutanak tuttuk. Boşu boşuna hasar, 15 gün araçsızlık vs diye gidiyorum, 5 dakika sonra dikiz aynasına bakıyorum, bir doblo kıvranıyor yine. Sağ yapıyor, sol yapıyor, gaza basıyor, yol dolu geçebileceği, araya girebileceği mesafe yok. Ama yılmadı soldan gaza bastı beni geçti ama sol şeritte önündeki araç yavaşlayınca fren yaptığı halde duramadı, öndeki araca çarptı sonra sağa savrulup az daha bana çarpıyordu, hafif bir manevra ile zor kurtardım.

    Ya sabır diye devam ediyorum, ileride sağa döneceğim için sağdan gidiyorum sakin bir şekilde. Sağa sinyalimi vermişim makul bir zaman önce, tam döneceğim arkamda bir acı fren sesi, kıl payı duran bir araç. Aynı yerden ikinci darbeyi almaya ramak kalmıştı. 2.tutanak nasıl olurdu bilmiyorum.

    Belki hepsinin aynı gün olması tesadüf ama şunu anladım ki, ne kadar düzgün sakin kullanırsanız kullanın, sabırsız ve akılsız sürücüler sizi bulabiliyor. Trafikte tamamen Allah'a emanetiz.

    Bir faydası olmayacak biliyorum ama bazı arkadaşlar için söylüyorum, şu şehir içinde bari sakin kullanın araçları. Hem siz hem aracınız yıpranmaz, hem de daha az yakıt tüketirsiniz. Direksiyona geçince tek misyonunuz önde gördüğünüz her aracı sollamak olmasın. Arkadan gitmek şanınıza leke sürmez. Yoğun trafikte bir araç geçseniz diğerine takılırsınız, aldığınız riske değmez. Kaza sinir bozucu birşey. Maddi manevi bir sürü sıkıntı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu arkadan çarpma geçen haftasonu benimde başıma geldi. Hanımla çocukla eve dönüyoruz hava yagmurlu ve trafik yogun. Hanım dediki çok trafik var vesayre bende dedim boşver kaza bela olmasın :) tam bu sırada önümdeki araç yolun ortasında aniden durdu. Benim takip mesafem var diye bende ani fren yaptım önümdekjine vurmadım. Ancak benim arkadamdaki kadın sürücü bana vurdu. çocuk ve hanım arkada korktular falan neyse tutanak falan tuttum. Kadın bana neden ani fren yapıyorsunuz falan diyor. Dedim keyfimden yapmadım siz takip mesafenizi korusaydınız vurmazdınız benim gibi. Neyse başka günler çok farketmiyordum ama baktım arkadan gelen birçok araç dibime giriyor selektör falan yapıyor. Yavaşta kullanan biri değilimdir hani trafiğin akışını bozmam. Ama yok insanımız tampona girmeyi, selektör yapmayı bir bok sanıyor. Sonrada kazalar kaçılmaz oluyor.

  • Geçmiş olsun Vice Cityde mi yaşıyorsunuz

  • Ucuz araba olunca tampona yapışıyor, makas atıyor tüm sonradan görme köylüler. Biraz lükse yakın pahalı bir araba olunca daha yavaş bile gitsen ne bir selektör yiyorsun, ne de makasa giren oluyor. Hayatı boyunca çalışsa alamayacağı arabayı karşısında görünce ancak o zaman insan oluyor bu cahil maymunlar. Karşısındaki adamın parasına-statüsüne göre insan taklidi yapmayı veya maymun kalmayı tercih ediyorlar, halbuki iki arabayı da ben sürüyorum ve kaza yaparsak hem cebindeki parasını alacağım hem de burnundan getireceğim.

  • tamam

  • Trafikte kendimden değil hep başkasından korkarım.

  • Son 2 gündür araç kullanırken önden çok arkaya bakmaya başladım. Biri yaklaşınca tedirgin oluyorum. Artık bayanı da erkek gibi kullanıyor. Kıl payı atlattığım kazada dobli sürücüsü bayandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten arabaların birbirine değmemesi mucize bence . En soldan en sağa dönmeler vs her gün olan şeyler . Makaslar , hızlar işin tuzu biberi oluyor . Kendi yolunuzda giderken birinin size yandan vurması sonucu takla dahi açabilirsiniz . Trafikte bazı kazalara yapacak maalesef hiçbir şey yok . Tamamen zamanlamayla alakalı oluyor .

    Bunun olasılığını indirmek ama bize ait . Makul hızlarda , alkolsüz , trafik tabelalarına uyarak , ışıklara uyarak , takip mesafesini önemseyerek , orada burada sollamalara girmeyerek , saçma yerlere park edip insanlara problem yaratmayarak katkıda bulunabiliyoruz . Ardından da insanların da aynı bilinçte olmasını dileyebiliriz .

    Maalesef bazı kişiler çok yoğun tempoda yaşıyor veya sıkıntılı dönemlere girebiliyor . Kafaları dalgın oluyor , uyuyakalıyor veya direksiyon başında bir sağlık problemi yaşayabiliyor . O yüzden kaza her zaman hayatın gerçeği olacak . Önemli olan cana zarar gelmesin .

    Geçmiş olsun size de . Bela belayı çekiyor sanırsam .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.