Merhabalar. Yolda yeşil okla belirttiğim gibi geliyordum yaya da kırmızı alandaydı. Birkaç saniyeliğine yola indi ben de o sıra 30-40 km/h ile giderken aynadan çat sesi geldi ama ayna kapanmadı ben de pembe yere gelince fark ettim ama adam küfür ediyordu. Ben de panik olup devam ettim. Bu durumda adama bir şey olmuş mudur? Şikayet etse ne gibi şeyler başıma gelebilir? ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AYNAYLA YAYAYA ÇARPMAK

-
-
anlattıgının hıcbır onemı yok. Gorgu tanıgı ve kamera goruntusu gereklı. Carpmıs ve kaçmış durumdasın. Adam cahil degilse senı sıkayet eder. Dolayısıyla carpıp kacma cezan kesın, kaza yerını terk etme cezanda kesın su durumda . geçmiş olsun. umarım adam ölmez yada sakat kalmaz
-
Adam da ciddi hasar varsa bu işin sonu hapse kadar gider. Sende kaçtığın için ekstra ceza alırsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başlığı görünce direkt tebessüm ettim. Çünkü aynı olay yıllar önce benim başıma da geldi.
Tam döneceğim yolda karşıdan gelen yol verecek mi diye bakarken, aynamın temas ettiği vatandaş da yolun ortası sayılabilecek bir yerde kafasını havaya kaldırmış telefonla konuşuyordu. Konuşuyormuş yani.
Çünkü tam döndüğüm sokakta, kör noktada kaldığı için dikkatimi o noktaya yönlendiremedim.
Sonuç; sol aynamın hışımla cama yapışması ve aniden durmam. Yanımda annem adamı son anda görmüş. Ben ise temas edene kadar fark etmedim. Kapıyı açtım, "var mı bir şey" diye sordum. Eleman korka korka "yok bir şey" dedi ve devam ettim. Eleman çarpmadan değil; benim aynayı kırdığı için biraz suçluluk duygusuyla mahcup davrandı. Bir şeyi de yoktu. Devam ettim. Sonuç x2; o zamanın parasıyla 400TL + işçilik verdim aynaya. Ama önemsemedim. Cana geleceğine mala gelsin dedim. Ama sizin gibi birkaç gün "acaba şikayet etmiş midir darp raporu alıp" diye ürkmedim de değil. Sonuçta bir şey olmadı.
Gerçi sizin kaçmanız etik değil. Her durumda bir durup; bakmanız gerekirdi. Yine de kötü düşünmemek gerekir. Her şeyin hayırlısı...
-
Kaçtığınız için suçlu durumdasınız bi nevi. Aslında suç yayanın yola çıkmaması gerekiyor böyle bir durumda dava açsa bile birşey çıkacağını sanmam sonuçta yaya geçidi vs. yok orada. İnsanlık olsun diye durup halini sormanız gerekirdi ve yola atlamaması gerektiğini belirtmeniz daha sağlıklı olurdu. Kısacası sorun yaşamazsınız her zaman yaya haklıdır muhabbeti palavra kamera görüntüsü var ise oradan anlaşılır eğer anlattığınız gibi anlık olarak yola atladıysa suç yayanın çünkü belirttiğiniz hızlar da kurallara uyduğunuzu da gösterir tabi eğer doğruysa.
-
Farketmedim çarptığımı dersin sıkıntı olmaz. Bende çarpmıştım kadının birine aynayı, yolun ortasında yürüyodu. Hiç bi poh olmadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 17 Nisan 2023; 17:51:11 >
Yayalar kendini hiç korumuyor dikkat ekstra ediyorum yoksa her hafta birine çarpmamak mümkün değil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Araba olsun yaya olsun farketmez. Kim çarpıp kaçıyorsa inşallah Allahda ona cezasını verir. İnşallah şikayette bulunur.
-
Çarptığım adamı yolun devamında yürürken tekrar gördüm. Çok sükür bir şeyi yoktu ayna sadece koluna çarpmış. Özürümü diledim sorunumuzu çözdük. Siz siz olun şehir içinde kaldırımlara her ne olursa olsun yakın gitmeyin. Hepinize kazasız keyifli sürüşler diliyorum.
Adam arkandan küfür edebilecek enerjiye sahipse birşey yoktur, bakma buradaki felaket tellallarına, adam bıçaklayanın serbest kaldığı yerde neredeyse seni hapse atacaklar. Yayaların arsızlığı had safhada ülkede. Hem kırmızıda geçerler, geçerken telefonla konuşurlar, sallana sallana geçerler, olur olmaz yerde yola atlarlar...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X