Şimdi Ara

Aylik lensin süresinin bittiğini nasil anlarin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
36.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alali yaklasik 25 gun oldu ve hafif bulanik gostermeye basladi acaba suresimi gecti??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lensin Süresinin Bittiğini Nasıl Anlarsın?

Kontakt lensler, net görüş sağlamak için göz üzerine takılan tıbbi cihazlardır. Ancak tüm kontakt lenslerin belirli bir kullanım süresi vardır ve bu süre dolduktan sonra lenslerin güvenli kullanımı söz konusu olmaz. Lensin süresinin bittiğini anlamanın birkaç yolu vardır:

• Görüş Bozukluğu: Lensin kullanım süresi dolduğunda, görüşünde bulanıklık, çift görme veya ışık parlaması gibi bozukluklar gözlemlenebilir.
    • Rahatsızlık: Eskimiş lensler, gözlerde kuruluk, tahriş veya kaşıntı gibi rahatsızlıklara neden olabilir.
    • Protein Birikimi: Lensler üzerinde zamanla protein birikebilir ve bu da görüş kalitesini azaltabilir ve rahatsızlığa neden olabilir.
    • Yırtıklar veya Çizikler: Lensler zamanla yırtılabilir veya çizilebilir ve bu da onları kullanılamaz hale getirebilir.
    • Son Kullanma Tarihi: Tüm kontakt lenslerin bir son kullanma tarihi vardır. Bu tarih aşıldığında lenslerin kullanılması güvenli değildir.

Lenslerinin kullanım süresini aşmamak için aşağıdaki ipuçlarını takip etmelisin:

• Kontakt lenslerini daima üreticinin önerdiği süreyi aşmadan kullan.
    • Lensleri her kullanımdan sonra temizle ve sakla.
    • Lenslerini düzenli olarak değiştir, genellikle tek kullanımlık lensler için günlük veya aylık, yeniden kullanılabilir lensler için ise yıllık veya iki yılda bir.
    • Lenslerinde herhangi bir bozulma veya rahatsızlık fark edersen, derhal bir göz doktoruna danış.

Lenslerinin süresinin bittiğini anlamak için gözlemci olmalı ve gözlerindeki değişiklikleri takip etmelisin. Lenslerinin kullanım süresini aşmak, göz sağlığın için zararlı olabilir, bu nedenle lenslerini düzenli olarak kontrol etmek ve değiştirmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up lens kullanan yok mu
  • upup
  • Gözlerde batma olur anlamamak için çok zorlaman gerek kendini.
  • Gün bitimine doğru artık zaten lenslerde bir bulanıklık olur ve gözlerde de ilk takmaya nazaran görüş bozukluluğu meydana gelir bu lensin süresinin geçmesi anlamına gelmez 30 günlük lensleri temiz ve yıpratmadan takmaya özen gösterirsen bi 40 güne kadar kullanabilirsin süresinin geçtiğini veya bozulduğunu anlamanın en kolay yolu artık rahatsız eder batma gibi anca bu batma olayını net anlaman çok zor çünkü lensi tam takamamışsan buda lensin batmasına neden olur.30 günlük bi lensi en rahat gün içindeki batmadan ziyade sık görüş bozukluluğu yaşamandan süresinin dolduğunu anlıyabilirsin gözlerde sürekli bi bulanıklılık ve göz kırpınca düzelmesi ancak yeniden aynı bulanıklığa dönmesi gibi sorunlarla karşılaştığın zaman süresi dolmuş demektir ben şahsen öyle yapıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: IDesmond

Gün bitimine doğru artık zaten lenslerde bir bulanıklık olur ve gözlerde de ilk takmaya nazaran görüş bozukluluğu meydana gelir bu lensin süresinin geçmesi anlamına gelmez 30 günlük lensleri temiz ve yıpratmadan takmaya özen gösterirsen bi 40 güne kadar kullanabilirsin süresinin geçtiğini veya bozulduğunu anlamanın en kolay yolu artık rahatsız eder batma gibi anca bu batma olayını net anlaman çok zor çünkü lensi tam takamamışsan buda lensin batmasına neden olur.30 günlük bi lensi en rahat gün içindeki batmadan ziyade sık görüş bozukluluğu yaşamandan süresinin dolduğunu anlıyabilirsin gözlerde sürekli bi bulanıklılık ve göz kırpınca düzelmesi ancak yeniden aynı bulanıklığa dönmesi gibi sorunlarla karşılaştığın zaman süresi dolmuş demektir ben şahsen öyle yapıyorum

evet gozumu kapatip actigimda bir sure net goruyorum sonra bulaniklasiyor sanirim suresi bitti ama alali 25 gun oldu hergun takmadim yani tascatlasin 17-18gun kullanmisimdir solusyonunu 3 gunde bir degistiriyorum acaba o yuzdenmi boyle cabuk bitti

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_krky

quote:

Orijinalden alıntı: IDesmond

Gün bitimine doğru artık zaten lenslerde bir bulanıklık olur ve gözlerde de ilk takmaya nazaran görüş bozukluluğu meydana gelir bu lensin süresinin geçmesi anlamına gelmez 30 günlük lensleri temiz ve yıpratmadan takmaya özen gösterirsen bi 40 güne kadar kullanabilirsin süresinin geçtiğini veya bozulduğunu anlamanın en kolay yolu artık rahatsız eder batma gibi anca bu batma olayını net anlaman çok zor çünkü lensi tam takamamışsan buda lensin batmasına neden olur.30 günlük bi lensi en rahat gün içindeki batmadan ziyade sık görüş bozukluluğu yaşamandan süresinin dolduğunu anlıyabilirsin gözlerde sürekli bi bulanıklılık ve göz kırpınca düzelmesi ancak yeniden aynı bulanıklığa dönmesi gibi sorunlarla karşılaştığın zaman süresi dolmuş demektir ben şahsen öyle yapıyorum

evet gozumu kapatip actigimda bir sure net goruyorum sonra bulaniklasiyor sanirim suresi bitti ama alali 25 gun oldu hergun takmadim yani tascatlasin 17-18gun kullanmisimdir solusyonunu 3 gunde bir degistiriyorum acaba o yuzdenmi boyle cabuk bitti

Kardeş o solüsyonu hergün değiştiriceksin ya naptın sen Allah korusun mikrop felan kapar göz bu başka bişeye benzemez her akşam yatmadan lensi çıkarınca solüsyonunuda değiştiriceksin kabına yenisini koyucaksın gün boyu gözüne toz felan kaçıyor elinle kaşıyorsun belki takmadığın zamanlarda o solüsyon mikrop kapmasını engelliyor bi nevi dezenfektan görevini görüyor onu ihmal etme derim.Ayrıyetten ilk lensin ise yani ilk ayın ise daha acemi olduğundan takma sırasında lensi yıpratmış olabilirsin o yüzden erken bozulma olmuş olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Artı o solüsyon lensi dezenfekte etmenin yanında kayganlıkta veriyor. Kesinlikle sabah taktığında lenslerin çıktığı solüsyonu dök.
  • bundan sonra hergun degistircem losyonu:)
    ayrica lensi takarken problem yasiyorum 2-3 denemeden sonra takabiliyorum bir turlu yapismiyor lens ezilip buzuluyor yani takmanin bi taktigi varmidir acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- ellerini sabunla
    2- solusyondan lensi al
    3- şişeden solisyon içinde damlak
    4- elinde ovuştur
    5- tak

çıkartırken
    1- ellerini sabunla
    2- lens kabundaki suyu boşalt
    3- yenisini doldur
    4- lensleri çıkar koy

lensler buğulanma yapıyosa sana göre olmayabilir. sertliği çoktur yada yeterince hava geçirgenliği yoktur. jhonson and jhonson kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_krky

bundan sonra hergun degistircem losyonu:)
    ayrica lensi takarken problem yasiyorum 2-3 denemeden sonra takabiliyorum bir turlu yapismiyor lens ezilip buzuluyor yani takmanin bi taktigi varmidir acaba

deforme olan lens düzelmez. yere düşen lensi çöpe at. ovuşturulmamış lens takma. gözünün altından elmacık kemiğinin üstünden aşağı doğru derini çekecek şekilde bastır.orta parmağının içiyle gözüne dokundur. çıkartırken üstüne bastır iki kaşının ortasına doğru çek. zamanla alışır.
  • ovusturma nasil oluyor aciklarmisiniz?
  • mesajim bulunsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.