Şimdi Ara

Aylardır süren düşük SNR marjı sorunu yaşayan var mı? [İbretlik tespitler içerir] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
2
Favori
9.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende de aynı sorun var snr 22,9 sabitken şimdilerde bazen 11 bazen 16 bazen 19 görüyorum kafalarına göre oynayıp duruyorlar. Hat zayıflaması hep aynı(24) değerde değişen sadece snr...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quard

Bende de aynı sorun var snr 22,9 sabitken şimdilerde bazen 11 bazen 16 bazen 19 görüyorum kafalarına göre oynayıp duruyorlar. Hat zayıflaması hep aynı(24) değerde değişen sadece snr...

Aynen dostum. Hat zayıflamam hep sabit, 11 db düzeyinde. Snr marjı ise dediğin civarlarda dolaşıyor. Hızım 8191/799 kbps. Ama stabil değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Mayıs 2013; 20:28:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdide SNR margin bazlı kopmalara dayanarak 22 mbit destekliyen hattımı ayın başında 4 mbit e sabitlediler ..BUna ne dersiniz Hat zayıflama değerim 14dB ama SNR margin oyunu yüzünden 4 mbit nete tabii tutuyolar beni.Zırt bırt kopan internetde cabası
    . Söyleyecek söz bulamıyorum

Hızım 4 Mbit iken SNR Margin 23dB Hat zayıflaması 14dB
    Hızım 6Mbit iken SNR Margin 18dB Hat zayıflaması 14dB
    Hızım 8 Mbit iken SNR Margin 14dB Hat Zayıflaması 14dB

1ay önce
    Hızım 8Mbit iken SNR Margin 29 dB Hat zayıflaması 14dB
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer112

Şimdide SNR margin bazlı kopmalara dayanarak 22 mbit destekliyen hattımı ayın başında 4 mbit e sabitlediler ..BUna ne dersiniz Hat zayıflama değerim 14dB ama SNR margin oyunu yüzünden 4 mbit nete tabii tutuyolar beni.Zırt bırt kopan internetde cabası
    . Söyleyecek söz bulamıyorum

Hızım 4 Mbit iken SNR Margin 23dB Hat zayıflaması 14dB
    Hızım 6Mbit iken SNR Margin 18dB Hat zayıflaması 14dB
    Hızım 8 Mbit iken SNR Margin 14dB Hat Zayıflaması 14dB

1ay önce
    Hızım 8Mbit iken SNR Margin 29 dB Hat zayıflaması 14dB

Diyeceğim şu: Seni beni aptal yerine koymaya çalışıyorlar lakin esas kendileri öyle. Açık açık 'sebebini bilmiyoruz ama haklısınız' deseler amenna. 1 ay önceki değerleriniz düzgün ve gerçekçi olan. Tıpkı benimde 2 hafta önceki 23 db olan Snr marjı değerimin şimdide aynı düzeyde olması gerekirken aksine yarısı olduğu gibi. Hız değişmedikçe Snr marjının birkaç db dışında bu denli büyük oranda kötüleşmesi, hattaki bit ve HEC hatalarının artması HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL. Yer: Bursa, Nilüfer, Hürriyet Santrali.

Not: Buradaki tüm telekom çalışanlarını Hakkari, Kars, Ardahan gibi şehirlere sürmek veya sürülmelerine sebep olmak çok isabetli olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Mayıs 2013; 21:04:05 >

• Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 2048 799
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 15460 1115
    SNR Sınırı (dB): 8.7 17.5
    Hat Zayıflaması(dB): 24.0 12.4
    Güç (dB): -7.8 12.4

tivibuev iptal ettikten sonraki durum.. gıcıklığına mı yapıyolar nedir, santralle aram 300-400m
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara.

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden

tivibuev iptal ettikten sonraki durum.. gıcıklığına mı yapıyolar nedir, santralle aram 300-400m

Kötüymüş :( Yakın geçmişte durum nasıldı peki, yani takriben 1 ay öncesine kadar nasıldı?

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden

Kötüymüş :( Yakın geçmişte durum nasıldı peki, yani takriben 1 ay öncesine kadar nasıldı?

1mb/s ile download yapıyordum
  • quote:

quote:

quote:

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden

Anladım, gerçekten rezil bir durum. Zaten kendi hattımdanda biliyorum, eskiden 100.000 bile olmayan handshake bit hataları şu an 575801. Yani gittikçe sıvıyor santral ve hat. İnşallah tümüyle havaya uçar veya depremde yıkılırda kurtuluruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden

Anladım, gerçekten rezil bir durum. Zaten kendi hattımdanda biliyorum, eskiden 100.000 bile olmayan handshake bit hataları şu an 575801. Yani gittikçe sıvıyor santral ve hat. İnşallah tümüyle havaya uçar veya depremde yıkılırda kurtuluruz.

Temennimiz o yönde zaten.

• bende snr 6-11 arasında oynuyor.internetimin çokça koptuğunu söyleyemem.benim anlamadığım bu snr neyin parametresidir?evin santrale uzaklığı mıdır etken olan?şans mıdır? kader midir? düzeltilemez midir?onunla yaşamayı öğrenebilmek midir?
    not: google earht le yaptığım ölçümle saha dolabına 375 m uzaktayım.ama hattı sokak sokak dolaştırdılarsa bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivord -- 3 Mayıs 2013; 10:04:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sivord

bende snr 6-11 arasında oynuyor.internetimin çokça koptuğunu söyleyemem.benim anlamadığım bu snr neyin parametresidir?evin santrale uzaklığı mıdır etken olan?şans mıdır? kader midir? düzeltilemez midir?onunla yaşamayı öğrenebilmek midir?
    not: google earht le yaptığım ölçümle saha dolabına 375 m uzaktayım.ama hattı sokak sokak dolaştırdılarsa bilemem.

Evet, Snr marjı terimi hattaki parazit ve gürültüyü ifade ediyor. Genelde modem arayüzünde görünen Crc, Hec, Super frame hata miktarı ile ters orantılıdır. Bizim yapabileceğimiz veya düzeltebileceğimiz birşey değil. Beceriksiz santral ve saha ekibin insiyatifinde olan bir değer oluşumudur.

• Benimki de son iki gündür gerilemeye başladı. 20'den 18.1'e kadar düştü, 8 MBPS hız alıyorum. Yakında kopma yaşatacaktır, acaba santrale gidip konuşsam bir fayda eder mi? Sonuçta TTNet'e anlatmaya çalışsam anlamayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Benimki de son iki gündür gerilemeye başladı. 20'den 18.1'e kadar düştü, 8 MBPS hız alıyorum. Yakında kopma yaşatacaktır, acaba santrale gidip konuşsam bir fayda eder mi? Sonuçta TTNet'e anlatmaya çalışsam anlamayacak.

Seninki yine iyiymiş. 2 db'lik düşüş birşey değil. Benim 8-10 db düşük normale göre, önceden dediğim gibi. Bence santralde bunu anlayacak muhatap bulabilmen bile tamamen şans işi.

• quote:

quote:

Benimki de son iki gündür gerilemeye başladı. 20'den 18.1'e kadar düştü, 8 MBPS hız alıyorum. Yakında kopma yaşatacaktır, acaba santrale gidip konuşsam bir fayda eder mi? Sonuçta TTNet'e anlatmaya çalışsam anlamayacak.

Seninki yine iyiymiş. 2 db'lik düşüş birşey değil. Benim 8-10 db düşük normale göre, önceden dediğim gibi. Bence santralde bunu anlayacak muhatap bulabilmen bile tamamen şans işi.

Sonuna kadar haklısınız orada da derdimi anlayan biri çıkmadı, adam hızınızı düşürelim dedi. Ben hızımın düşmesini istemiyorum dedim, o da başka çaren yok diyor. Anlatamadım ki adam zaten SNR'yi bilmiyor koparsa gel hızını düşürelim dedi.

• quote:

quote:

quote:

Sonuna kadar haklısınız orada da derdimi anlayan biri çıkmadı, adam hızınızı düşürelim dedi. Ben hızımın düşmesini istemiyorum dedim, o da başka çaren yok diyor. Anlatamadım ki adam zaten SNR'yi bilmiyor koparsa gel hızını düşürelim dedi.

Evet dediğim gibi, daha önce de hep belirttim. Biz kullanıcılarla tamamen ALAY ETMEK, AŞAĞILAMAK amacıyla yapılan beyan ve faaliyetler bunlar. Bir santral elemanının SNR teriminden bihaber olması mümkün değil. Bir oto tamircisinin fren balatasına bakıp yorum yapamaması ve 'eğer fren tutmuyorsa el frenini çek' demesi gibi. Bence toplu bir şikayet metni yazalım, herkes kendi bölgesini belirtsin ve ortak bir iletim sağlatsın diye düşünüyorum. Ama işte ortada düzgün bir muhatap yok, sıkıntı orada.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet dediğim gibi, daha önce de hep belirttim. Biz kullanıcılarla tamamen ALAY ETMEK, AŞAĞILAMAK amacıyla yapılan beyan ve faaliyetler bunlar. Bir santral elemanının SNR teriminden bihaber olması mümkün değil. Bir oto tamircisinin fren balatasına bakıp yorum yapamaması ve 'eğer fren tutmuyorsa el frenini çek' demesi gibi. Bence toplu bir şikayet metni yazalım, herkes kendi bölgesini belirtsin ve ortak bir iletim sağlatsın diye düşünüyorum. Ama işte ortada düzgün bir muhatap yok, sıkıntı orada.

muhatabın BTK olması gerekiyo ama nerdeeeeeee ???

• Buna ne diyeceksiniz?

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL_2plus/AnnexA
    Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 18521 848
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 18536 848
    SNR Sınırı (dB): 0.0 0.6
    Hat Zayıflaması(dB): 0.4 0.2
    Güç (dB): 1.5 1.2

Günlerdir kopma sorunum var, 2 modem var bi biri çalışıyor, bi diğeri çalışıyor..
    6 dB altı bağlanamaz diyor, ben hiç 1 dB bile görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caqri

Buna ne diyeceksiniz?

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL_2plus/AnnexA
    Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 18521 848
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 18536 848
    SNR Sınırı (dB): 0.0 0.6
    Hat Zayıflaması(dB): 0.4 0.2
    Güç (dB): 1.5 1.2

Günlerdir kopma sorunum var, 2 modem var bi biri çalışıyor, bi diğeri çalışıyor..
    6 dB altı bağlanamaz diyor, ben hiç 1 dB bile görmedim.

Tarifeniz nedir? Sizin modem DSLAM'daki tüm hızı yalayıp ekmekle sıyırmış birde üstüne geğirmiş adeta. Bu durum yeni mi başladı, sonradan mı peki?

• Şu anda torrentte tüm hızı ile 820 kb/sn - 850 kb/sn arasında birşey iniyor ve SNR değerim 14'e düştü. Allah göstermesin kopma yaşamadım henüz, download da iken bu şekilde düşüş normal mi? İndirmeden önce 18.0 18.2 arası gidip geliyordu...
  • quote:

Şu anda torrentte tüm hızı ile 820 kb/sn - 850 kb/sn arasında birşey iniyor ve SNR değerim 14'e düştü. Allah göstermesin kopma yaşamadım henüz, download da iken bu şekilde düşüş normal mi? İndirmeden önce 18.0 18.2 arası gidip geliyordu...

Düzey yeterli ama riskli. Zaten daha öncede galiba 20 db düzeyinde olduğunu belirtmiştiniz. 14 db'ye düşmesi pek hayra alamet değil. Benimde 23-25 db düzeyinden 14-15 db düzeyinde taklıyor 2 haftadır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.