Şimdi Ara

Aylardır süren düşük SNR marjı sorunu yaşayan var mı? [İbretlik tespitler içerir] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
9.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son günlerde meydana gelmekte. Şu an 3. kopma ve geri dönüş senaryosu içerisindeyim. Kopma olsa da, günde en fazla 2 kez olur ve bir daha meydana gelmezdi ama bugün tamamen iptal durumda. TTNet müşteri hizmetlerine gereken bildirimi yaptım fakat geri dönüş yapmaları sanırım 3 günü bulur, tam bir rezalet hizmet durumu..

Hattın şuan SNR değerleri aynı, internetim de muhtemelen bir 10 dakika sonra tekrar kopacak..

Ne yapacağım bilemedim açıkçası..

Tarifem 20MBps'ye kadar olan bir tarife, açıkçası hat sahibi ben olmadığım ve değişim süresinde bilgim dışında işlem gerçekleştiği için tam olarak tarifeyi de bilmiyorum..

Tek bildiğim ADSL 2+'ya geçiş olduğu, hızın 20MBps'ye kadar çıkarıldığı ve fatura ücretinin 63 TL olduğu.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caqri -- 3 Mayıs 2013; 21:43:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caqri

Son günlerde meydana gelmekte. Şu an 3. kopma ve geri dönüş senaryosu içerisindeyim. Kopma olsa da, günde en fazla 2 kez olur ve bir daha meydana gelmezdi ama bugün tamamen iptal durumda. TTNet müşteri hizmetlerine gereken bildirimi yaptım fakat geri dönüş yapmaları sanırım 3 günü bulur, tam bir rezalet hizmet durumu..

Hattın şuan SNR değerleri aynı, internetim de muhtemelen bir 10 dakika sonra tekrar kopacak..

Ne yapacağım bilemedim açıkçası..

Tarifem 20MBps'ye kadar olan bir tarife, açıkçası hat sahibi ben olmadığım ve değişim süresinde bilgim dışında işlem gerçekleştiği için tam olarak tarifeyi de bilmiyorum..

Tek bildiğim ADSL 2+'ya geçiş olduğu, hızın 20MBps'ye kadar çıkarıldığı ve fatura ücretinin 63 TL olduğu.. :)

Anladım, demek ki sende bu başlıkta ve bu foruma uğramayan aynı sorundan muzdarip birçok kişi ile aynı gruptasın Bu arada ADSL 2+'da 20 mbps olmaması lazım, VDSL2 için tanımlanan fibernet hızıdır o. Neyse 63 TL ödeyip SNR margin kepazeliğine maruz kalmanın izahatı yok tabi.

• Zaten en çok koyan da o, verdiğimiz para az boz bir para değil. Peki karşılığı ne? Kocaman bir hiç. Adamlar o kadar rahat, o kadar umursamaz ki, yok santral devreye girecekmiş de, yok kutu kaynaklı olabilirmiş de.. Sallayabildikleri kadar sallıyorlar.

Bir diğer yandan, bu müşteri hizmetlerindeki teknik destek, eğer benim hat sorunlarıma müdahale edemiyorsa, sadece fişi takıp çıkarın demek için mi konmuş oraya? Hayret!

Yol belli, derhal gidip kapatıyorum arkadaş TTNet'i.. Hizmette en önemli şey geri beslemedir, alt yapı, müşteri hizmetidir. Ne yazık ki Türk Telekom bu konuda sıfır..

Hızım yüksek olduğu için kopma meydana geliyor, düşürün kardeşim madem diyorum, "Yok efendim onu da yapamıyoruz maalesef buradan" diyor...

Ne yapıyorsun arkadaş? Ne işe yarıyorsun teknik destek bölümünde?
  • quote:

Zaten en çok koyan da o, verdiğimiz para az boz bir para değil. Peki karşılığı ne? Kocaman bir hiç. Adamlar o kadar rahat, o kadar umursamaz ki, yok santral devreye girecekmiş de, yok kutu kaynaklı olabilirmiş de.. Sallayabildikleri kadar sallıyorlar.

Bir diğer yandan, bu müşteri hizmetlerindeki teknik destek, eğer benim hat sorunlarıma müdahale edemiyorsa, sadece fişi takıp çıkarın demek için mi konmuş oraya? Hayret!

Yol belli, derhal gidip kapatıyorum arkadaş TTNet'i.. Hizmette en önemli şey geri beslemedir, alt yapı, müşteri hizmetidir. Ne yazık ki Türk Telekom bu konuda sıfır..

Hızım yüksek olduğu için kopma meydana geliyor, düşürün kardeşim madem diyorum, "Yok efendim onu da yapamıyoruz maalesef buradan" diyor...

Ne yapıyorsun arkadaş? Ne işe yarıyorsun teknik destek bölümünde?

La Fontaine'den masallar. Yalnız hızınızı düşüremiyorum diyen bir Mh bence TTNET tarihine geçmiştir. Adamı kovarlar mazallah burada kimliğini yayınlarsan.

Hız düşürme bir çözüm değil, sadece ANA PROBLEMİ SÜMEN ALTI ETMEKTİR!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Mayıs 2013; 22:00:19 >

• Sorma valla arkadaş, iki üç kelime ettim, utandığından mıdır nedir, bağlantı koptu teknik destek birimi ile, ses kesilmeye filan başladı ne hikmetse, ben de kapadım telefonu..

Bu arada konuya hakim olduğun belli, şunu sorayım madem;

Modem arayüzünde, ADSL Modes başlığı altında birden fazla seçenek mevcut..(G.Dmg, G.Lite, ADSL2, AnnexM, Multimode vs )

Bunların "hepsi" seçili durumda bende şuan..

Onda da bir gariplik söz konusu sanki? Bunlardan sadece birinin seçili olması gerekmez mi? Öyle ise hangisini seçmeliyim?

Hat modum şuan; "ADSL_2plus/AnnexA" olarak gözüküyor bu arada...
  • quote:

Sorma valla arkadaş, iki üç kelime ettim, utandığından mıdır nedir, bağlantı koptu teknik destek birimi ile, ses kesilmeye filan başladı ne hikmetse, ben de kapadım telefonu..

Bu arada konuya hakim olduğun belli, şunu sorayım madem;

Modem arayüzünde, ADSL Modes başlığı altında birden fazla seçenek mevcut..(G.Dmg, G.Lite, ADSL2, AnnexM, Multimode vs )

Bunların "hepsi" seçili durumda bende şuan..

Onda da bir gariplik söz konusu sanki? Bunlardan sadece birinin seçili olması gerekmez mi? Öyle ise hangisini seçmeliyim?

Hat modum şuan; "ADSL_2plus/AnnexA" olarak gözüküyor bu arada...

Modemdeki bahsettiğin seçeneklerin tamamı eskiden yeniye kadar piyasaya sürülen xDSL modülasyon türleri. Normalde ADSL 2+ ve Annex türevleri en yeni ve kullanılması gerekli olanlar. Seninki ADSL_2plus/AnnexA olarak geçerli, sorun oluyorsa AnnexM seçeneği (varsa tabi) kullanabilirsin. Hepsinin seçili olması gerekmiyor. ADSL 2+ ile ilgili olanlar seçili kalsın yeter.

Tabi hazır laf açılmışken şunuda belirteyim konumuz dağılmasın, eskiden beri G.DMT ile kullanmıştım ve 14-15 db'yi geçmemişti. Konu başlığımda belirttiğim üzere G.DMT ile artık 10 db'yi bile göremiyorum. ADSL 2+ ile de 23-25 db SNR margin görürken aynı şekilde dramatik bir düşüş oldu ve 15-16 db güç bela alabiliyorum. Sanıyorum genel olarak omurgada bir problem var ve uzun süre (belki aboneliğimizi biz iptal edene dek) bu sorun düzelmeyecek. En azından buraya yazıp arkadaşları ve kamuoyunu kibarlık sınırları içinde uyanık tutmak faydalı olabilir diye düşünüyorum, zira ortada bir SNR rezaletinin olduğu gün gibi aşikar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Mayıs 2013; 22:35:59 >

• Teşekkür ederim dostum, uygulayacağım derhal. Sorunun onla ilgili olduğunu sanmıyorum gerçi ama, biz elimizden geleni yapalım hesabı, sağol tekrardan.. Son mesajımdan beri internet kesilmedi bu arada, hayret..
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer112

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Arkadaşlar 16 Nisan Salı günü öğlenden beri Adsl 2+ modunda 8 mbps hız sabit kalmak üzere Snr margin değerim 23'den 15 db'ye kadar düştü ve bugünde hat hataları artarak kopma yaşattı.

Kısacası son 2 haftadır Snr değerlerinde kötüleşme farkeden dikkatli arkadaşlar var mı?

aynen arkadaşım bendede 1 aydır benzer bi durum var...hattım 22mbit e kadar destekliyo ve 3 senedir stabil bi internet kullanıyordum ..ancak son 1 aydır snr margin degerim düşdü.. Snr degerim 1 ay önce 25-29 larda iken şu günlerde 15-17 arası geziyo .. ve hattım bazen üst üste defalarca kopuyor. İşin garip tarafı adil kullanım kotası sıfırlandıgında hızım 8mbit den 4 mbit e düşürülüyo ve snr margin degerim 26-27 civarında seyrediyo.. Eğer bendede azcık zeka varsa arkadaşlar bu telekomun bi alicengiz oyunu ...adım gibi eminim..belki 100 kere arıza kaydı bırakdım hiiiç cevap yok ..şuan hattım 4 mbit e sabitlendi ..akk yi geçince tekrar 8mbit e çıkartıyolar ..ama bu seferde snr degeri düştügünden (15-17) hattan ciddi şekilde kopmalar oluşuyor.

İnceeee çok inceee, hocam çok önemli bi yerden kapmışsın olayı, aynen katılıyorum, ve bence bu lavukların sistemleri yetmiyor o yüzden hatlar zayıflıyor.

• quote:

quote:

Şimdide SNR margin bazlı kopmalara dayanarak 22 mbit destekliyen hattımı ayın başında 4 mbit e sabitlediler ..BUna ne dersiniz Hat zayıflama değerim 14dB ama SNR margin oyunu yüzünden 4 mbit nete tabii tutuyolar beni.Zırt bırt kopan internetde cabası
    . Söyleyecek söz bulamıyorum

Hızım 4 Mbit iken SNR Margin 23dB Hat zayıflaması 14dB
    Hızım 6Mbit iken SNR Margin 18dB Hat zayıflaması 14dB
    Hızım 8 Mbit iken SNR Margin 14dB Hat Zayıflaması 14dB

1ay önce
    Hızım 8Mbit iken SNR Margin 29 dB Hat zayıflaması 14dB

Diyeceğim şu: Seni beni aptal yerine koymaya çalışıyorlar lakin esas kendileri öyle. Açık açık 'sebebini bilmiyoruz ama haklısınız' deseler amenna. 1 ay önceki değerleriniz düzgün ve gerçekçi olan. Tıpkı benimde 2 hafta önceki 23 db olan Snr marjı değerimin şimdide aynı düzeyde olması gerekirken aksine yarısı olduğu gibi. Hız değişmedikçe Snr marjının birkaç db dışında bu denli büyük oranda kötüleşmesi, hattaki bit ve HEC hatalarının artması HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL. Yer: Bursa, Nilüfer, Hürriyet Santrali.

Not: Buradaki tüm telekom çalışanlarını Hakkari, Kars, Ardahan gibi şehirlere sürmek veya sürülmelerine sebep olmak çok isabetli olurdu.

Kardeş okudum bunuda bak aklıma ne geldi ben işi psikopatlığa döküp telekoma delil olarak sunmak için farklı farklı zamanlarda hat değerlerinin ekran görüntüsünü çekmiştim, şimdi gidip dilekçe vereyim, "şimdide snr margin- hat değerleriyle oynama- yöntemiylemi insanların hızını düşürüyorsunuz diyeyim ben onlara, yada en güzeli T. hakları mahkemesine verip değerleride delil olarak kullanmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

quote:

quote:

Şimdide SNR margin bazlı kopmalara dayanarak 22 mbit destekliyen hattımı ayın başında 4 mbit e sabitlediler ..BUna ne dersiniz Hat zayıflama değerim 14dB ama SNR margin oyunu yüzünden 4 mbit nete tabii tutuyolar beni.Zırt bırt kopan internetde cabası

1ay önce

Diyeceğim şu: Seni beni aptal yerine koymaya çalışıyorlar lakin esas kendileri öyle. Açık açık 'sebebini bilmiyoruz ama haklısınız' deseler amenna. 1 ay önceki değerleriniz düzgün ve gerçekçi olan. Tıpkı benimde 2 hafta önceki 23 db olan Snr marjı değerimin şimdide aynı düzeyde olması gerekirken aksine yarısı olduğu gibi. Hız değişmedikçe Snr marjının birkaç db dışında bu denli büyük oranda kötüleşmesi, hattaki bit ve HEC hatalarının artması HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL. Yer: Bursa, Nilüfer, Hürriyet Santrali.

Not: Buradaki tüm telekom çalışanlarını Hakkari, Kars, Ardahan gibi şehirlere sürmek veya sürülmelerine sebep olmak çok isabetli olurdu.

Kardeş okudum bunuda bak aklıma ne geldi ben işi psikopatlığa döküp telekoma delil olarak sunmak için farklı farklı zamanlarda hat değerlerinin ekran görüntüsünü çekmiştim, şimdi gidip dilekçe vereyim, "şimdide snr margin- hat değerleriyle oynama- yöntemiylemi insanların hızını düşürüyorsunuz diyeyim ben onlara, yada en güzeli T. hakları mahkemesine verip değerleride delil olarak kullanmak.

Aynı deliller bende de var. Lakin bence sende de olan bu delilleri Telekomdaki cahillere sunman bir işe yaramaz. Hakem heyeti, Btk daha mantıklı. Şöyle toplu bir ortak mektup iletsek iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

quote:

quote:

1ay önce

Aynı deliller bende de var. Lakin bence sende de olan bu delilleri Telekomdaki cahillere sunman bir işe yaramaz. Hakem heyeti, Btk daha mantıklı. Şöyle toplu bir ortak mektup iletsek iyi olur.

okey de bunu birilerinin ayarlaması lazım bende katılırım

• Benim de 20 iken AKK sonrası 13'e dustu ancak kopma ya da indirme hizinda sorun yasamadim bugune dek
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-1

Benim de 20 iken AKK sonrası 13'e dustu ancak kopma ya da indirme hizinda sorun yasamadim bugune dek

Akk tesadüf olabilir. Snr ile ilgisi yok. Hatta ve hâtta Akk yüzünden yanlışlıkla modem arayüzüne gelen hız 3 mbps'ye inseydi Snr margin aksine yükselirdi.

• Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+ AnnexM EU-60

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 3447 199
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 4940 145
    SNR Sınırı (dB): 4.9 2.8
    Hat Zayıflaması(dB): 17.0 13.6
    Güç (dB): 18.5 10.5
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustang102030

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+ AnnexM EU-60

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 3447 199
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 4940 145
    SNR Sınırı (dB): 4.9 2.8
    Hat Zayıflaması(dB): 17.0 13.6
    Güç (dB): 18.5 10.5

Ne zamandır bu durumda?

• hocam uni ogrencisiyim 2 haftadır memleketteydim eve geldim bu halde
  • quote:

hocam uni ogrencisiyim 2 haftadır memleketteydim eve geldim bu halde

Evet bu başlığa uyan bir durum sizinkide. Peki önceden değerler nasıldı, SS veya kayıt var mı eski hat değerlerinize dair?

• elimde kayıt yok fakat 8 mbit stabil olarak alıyordum
  • quote:

elimde kayıt yok fakat 8 mbit stabil olarak alıyordum

Anladım, demek ki sizde bahsedilen bu konunun kurbanısınız sanırım. O kadar insan görüyor bu rezaleti ama TTNET görmüyor!
  • Bilgilendirme: Başlık sorun düzelmedikçe ve günler geçtikçe süre bazında tarafımdan güncellenmektedir. Bugün itibariyle sorun başlangıcı 3 hafta olmuştur ve devam etmektedir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.