Şimdi Ara

Aykut Kocaman Nasıl Futboldan Anlamayan Bir Adam Kanıtlıyorum .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aykut Kocaman Nasıl Futboldan Anlamayan Bir Adam Kanıtlıyorum .

Arkadaşlar ben takımımızın kötü olduğunu düşünmüyorum. Kanatlar ve Sol bekimiz zayıf olabilir. Ama benzer sorunlar lig birincisinde de var. Sol bekleri yok tek kanatları zayıf.

Bütün problem Fenerbahçenin en büyük sorununu anlayamayan T.D ler ve anlatamayan yönetimdedir.

Hele ki Aykut hoca gerçekten futboldan zerre anlayamayan garip bir adamdır. Şimdi bunu size kanıtlayacağım ;

Bizim takımın en büyük sorunu nedir arkadaşlar ? Hücum yapamıyoruz. Neden ?

Çünkü takımımızın göbek kısmını hep teknik olmayan ve defansif oyunculardan kuruyoruz. Önceden böyle oyuncularımız yoktu . Sadece kanat ve bekler iyiydi. 2. ci oluyorduk. Sonra caner gökhan gitti lens de gitti oralarda durdu. Sonuç lig sonuncusuyla beraberlik.

Ve bizim kurtuluş için getirdiğimiz adam bir sürü transfer yapıyor ve kurduğu kadro şu ;

Bakın şimdi ;

Neus aslında bir defansif orta saha
    Ozan aslında bir 5 numara 8 değil
    Guiliano bir 10 numara 8 de oynar
    Valbuena bir 10 numara
    Dirrar bir kanat oyuncusu yarım bek hatta.

Yani takımın kaleci dışında yarısı yanlış mevkilerde oynuyor.

Senin Janssen gibi gomisten aşağı kalmayacak bir pivot santraforun var. Adamda 1.84 boy var. Senin bu adama ilk naapman lazım ? ORTA AÇMAN LAZIM.

Şimdi bu adama 10 numara olan guilianomu yoksa Valbuenamı orta açacak ? Bu adamları iple bağlasan yine içe kaçarlar yapıları bu çünkü ne kanat defansında adama basabilirler ne orta açabilirler yani sen ne orta açarsın ne defansa yardım edebilirsin. E kanat ne işe yarar ?

E sen bu adama orta açamadın göbekte oynattıgın adamlar orta açması geeken dirrar , ve aslında defansif orta saha olan Ozan . Yav tamam ozan gol felan atıyorda zamanında aurelio da atardı. O nun görevi zaten o içeriyi doldurmak . İki gol attı diye ara pası bekleyemen bu adamdan ki yapamaz.

E şimdi sen bu kadar adamı yanlış yerlerde oynatıyorsun defansta topu oyuna iyi sokuyor diye neto ve neusu oynatıyorsun.

Yahu birader psikopat felan olmak lazım. Yeminle yılmaz vural bundan iyi oynatır. Oldu olacak volkanıda forvete koy fizikli adam te Allahım .

Dön bak bir beşiktaşa dön bak bir gs ye asıl yerinde oynamayan 1 adam var mı ? Bir gs de tolga var onuda erinde oynayınca takımları daha güzel oynuyor.

Bizim elimizdeki kadroyla yapabileceğimiz en iyi ilk 11 şudur ;

Defansta Hasan kötü ama emin olun biraz atak yaparsak ve önündeki adam biraz fizikle orda kalıp ona yardım ederse göze batmaz . Hatta gelir orta bile açar eskisi gibi .

Orta saha yumuşak felan değil arkadaşlar . 3 büyüklerde değişebilir ama ilk 5 dışında bütün takımlara böyle ofansif oynamak gerekiyor. Bakın rakiplerimize Gs (Fernando, Ndiaye, Belhanda) belhanda 10 numara ndiaye aslında on numara osmanlıda geçen sene 26 maç on numara oynadı adam , Fernando bir o kadar hücuma katkı veriyor. Bjk (Atiba, Oğuzhan, Talisca) Talisca 10 numara hatta forvet gibi, oğuzhan zaten normalde 10 numara adam . Atiba desen ileriye destek veren biri .

Şimdi bu adamların orta sahası yumuşak değilde seninki mi yumuşak ? Senin orta sahadan mı basıp geçecekler. Emin olun valbuena belhandadan iyi 10 numara oynar guilianoda oğuzhandan iyi rakibe basar. Ozan bursada 5 numara defansif orta saha oynuyordu. Yanında 10 numara diyebileceğimiz Beluschi oynuyordu. Nooldu Bursanın ortayı dağıttılar mı ? Basıp basıp geçtiler mi ? Yoooo.

Kanatların görevi nedir kanat savunması yapmak Orta açmak ters kanatta şut çekmek. Rakiplere bakalım Gs (Rodrigez, Feghouli) Orta açarlarmı gümbür gümbür. Kanat defansı yaparlarmı olduğu kadar olmazsa da tolgayı sola çekiyor savunsun diye zaten . Bjk (Babel, Quaresma ) tartışmaya bile gerek yok makina gibi orta yaparlar tersden vururlar. ellerinden geldiği kadar savunurlar kanattan içe kaçmazlar. Ve FENERBAHÇE (GUiliano, Valbuena) ikiside 10 numara, orta açarmı ? Yok, Kanat defansına gelirmi ? Yok Ters tarafı doldurur mu ? Yok çünkü içe kaçmıştır o arada.

Tamam Valbuena lyonda sol açık oynadı ama o 4-3-3 ilerde üç tane hücumcu oynar ortada zaten lacazette gibi makina gibi seri adam var diğer tarafta gezzal. Bunlar 3 forvet gibi oynuyor arka üçlüleri makina gibi oynatıyor. Mesela soldado daha golcü olsa sağ kanada da bul seir birini oyna kimse sana bir şey demez.

Aatıf ve Alperde sol kanatta oynar elinden geleni yaparlar özellikle aatıf orta açar ve fiziğiyle Hak'a yardımcı olur. Alperde direğin ordan top açar içeriye. İdare ederler. En azından Osmanlıya karşı iş yaparlar. Ve şöylede bir şeyler var on numaradaki valbuena hem aatıfı hem dirrarıda oyuna sokar.

Velhasıl kısaca olay bu .

Bunu göremeyip yatanlar da fenerbahçe teknik direktörüyüm diye gezmesin. Bu adamda toptan felan anlamıyor. Gs fb maçları tamamen bu takımlara ligin en pahalı defansif oyununu oynamalarından dolayı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawkerx -- 5 Kasım 2017; 13:40:20 >

• Taktiksel bir sorun yok inanmıyorum. Ayağında top tutamayan devamlı pas hatası yapan Dirar ki gördüğüm en kötü orta saha belki ve hayalet gibi gezen Guliano takımın baskı yemesini öndeyken de etkii hücumlara çıkıp maçı koparmasına engel oldular hep. Üstüne hocanın Valbuena' yı başından beri bana göre yanlış kullanması, ondan aşırı derecede defansif arayışlar içinde olması onun da fazlaca yıpranmasını ve en ön bölgede bal yapmayan arıya dönmesine sebep oldu, takımda pozisyon atak yönünden kısır bir hal aldı böylelikle. Yanlış Oyuncu değişiklikleri de son 3 maçta ki kötü sonuçlarda etkili oldu, bunların yanında Ekici' nin de sakatlığı şansızlık oldu. Çok süper bir kadromuz yok ama Kayseri ve Osmanlı' yı yenerdi bu takım ve yenmeliydi.
  • Konyada 4-4-2 oynardı oynasın şimdi

Jansen,soldado
    Guliano,souza,ozan,valbuena
  • quote:

Orijinalden alıntı: supernova034

Taktiksel bir sorun yok inanmıyorum. Ayağında top tutamayan devamlı pas hatası yapan Dirar ki gördüğüm en kötü orta saha belki ve hayalet gibi gezen Guliano takımın baskı yemesini öndeyken de etkii hücumlara çıkıp maçı koparmasına engel oldular hep. Üstüne hocanın Valbuena' yı başından beri bana göre yanlış kullanması, ondan aşırı derecede defansif arayışlar içinde olması onun da fazlaca yıpranmasını ve en ön bölgede bal yapmayan arıya dönmesine sebep oldu, takımda pozisyon atak yönünden kısır bir hal aldı böylelikle. Yanlış Oyuncu değişiklikleri de son 3 maçta ki kötü sonuçlarda etkili oldu, bunların yanında Ekici' nin de sakatlığı şansızlık oldu. Çok süper bir kadromuz yok ama Kayseri ve Osmanlı' yı yenerdi bu takım ve yenmeliydi.

Var baboş hemde nasıl var. Dirrar bizde gol ve asist yaptığında nerdeydi sağda oynuyordu sabit arkasında isla vardı. Yan tarafında onu oyuna sokacak yardıma gelecek bir 10 numara olsa (ve bu 10 numara devamlı geriye top almaya gitmese o adam daha çok oyuna sokar ve ligde performans gösterir.

Guiliano dediğin adam nasıl oynar koyarsın 10 numaraya arkasında da ona top çıkaracak adamlar olur yani top almak için devamlı bizim yarı sahaya dönüp alıp top sürmek zorunda kalmaz dün bluştugu yerlerde topla buluşur o adam iş yapar.

Ha sen alırsın adamı sağ kanat oynatırsın veya ortaya koyarsın arkasında top ayagına gelince yana geriye dönen adamlar olursa o adam tabi oynayamaz.

Ama bizde şu an arkasında oynayacak öyle bir adam olmadıgından mecbur kendisi 8 e çekilip çünkü teknik pas özelliği var fiziklide rakibede bbasar önünde de valbu oynamalı mecburen .

• Hawkerx kullanıcısına yanıt
    Hocam Dirar bir maç asist yada gol katkısı vermiştir topu topu. Yanlış pozsyonda oynatılmaı adamın her aldığı topu rakibe vermesini açıklayamaz mazereti olamaz yani. Keza Gulia no da öyle 8 numara oynaması hata da olsa etkisizliğini açıklayamaz. Senin yazdıkların taktikten çok rol ve pozisyon hatası. Onda hem fikirim. Ama taktiksel ve format açıdan sıkıntı yok. Oyuncu tercihleri ve rollerde sorun var.
  • quote:

Hocam Dirar bir maç asist yada gol katkısı vermiştir topu topu. Yanlış pozsyonda oynatılmaı adamın her aldığı topu rakibe vermesini açıklayamaz mazereti olamaz yani. Keza Gulia no da öyle 8 numara oynaması hata da olsa etkisizliğini açıklayamaz. Senin yazdıkların taktikten çok rol ve pozisyon hatası. Onda hem fikirim. Ama taktiksel ve format açıdan sıkıntı yok. Oyuncu tercihleri ve rollerde sorun var.

Bir oyuncu neden pas hatası yapar kardeş ? Ya üstünde yapamayacağı bir rol vardır. Veya o kişiye fazladan pres vardır çünkü diğer adamlar perdeleme yapmaz veya pas opsiyonu yoktur etrafında.

Çok karmaşık taktiklere felan gerek yok zaten . Herkes mevkiinde oynayacak orta ara pası yapsalar bile kişisel kaliteleriyle öne geçerler.

• Hawkerx kullanıcısına yanıt
    Peki bir oyuncu üstünde hiç baskı pres yokken aldığı her topu neden rakibe verir:) ? Üstelik bunu sürekli yapar bunu taktikle yanlış pozisyonla açıklayamazsın. He dersen bana sağbek orjinli orda başka oynar ona itiraz etmem. Boştayken her aldığı topu ezen adam da taktikten ziyade yetenek bakmından eksiklik ararım ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Peki bir oyuncu üstünde hiç baskı pres yokken aldığı her topu neden rakibe verir:) ? Üstelik bunu sürekli yapar bunu taktikle yanlış pozisyonla açıklayamazsın. He dersen bana sağbek orjinli orda başka oynar ona itiraz etmem. Boştayken her aldığı topu ezen adam da taktikten ziyade yetenek bakmından eksiklik ararım ben.

Bunun iki anlamı vardır .

Hoca futboldan anlamıyor gitsin diye kuyusunu kazıyordur.

Yada oynadıgı pozisyonda kabiliyeti yoktur birinin yardımıyla bir şeyler yapması lazımdır.
  • 4-4-2 oynayacaksa baklava oynar souza-ozan olmuyor
    gulliano

valbuena alper/aatif

ozan/topal/souza
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawkerx

quote:

Bunun iki anlamı vardır .

Hoca futboldan anlamıyor gitsin diye kuyusunu kazıyordur.

Yada oynadıgı pozisyonda kabiliyeti yoktur birinin yardımıyla bir şeyler yapması lazımdır.

Bence 3. seçenek: Yanlışlıkla futbolculuk mesleğini seçmiş.
    Dirar halı sahaya çağırılmayacak kalitede biri. Hız yok, çalım yok, ortaları leş, şutları dağlara, pasları direk rakibe, gol/asist zaten yok. Bırakın Lens'i, Nani'yi falan Mehmet TOPUZ ve Volkan ŞEN bu kazmadan bin kat daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ht1baron -- 5 Kasım 2017; 16:41:44 >

• Abi Giulianodan 8 olmaz . Yay civarı çevresinde serbest bırakacaksın gol bölgelerine girecek bu adamın olayı bu. Malatya ve dün attığı gol gibi . Bu adamın sürekli oralarda son 25 metrede durması lazım. Çizgiye hapsetmek ya da kaleden uzakta kullanmak bitirir. Bariz görülen eksik takımda atlet oyuncu sayısı 0. Sol beke git gel yapan atletik bir adam büyük fark yaratır. Valbuena içe kaydığında orayı koridor yapacak. Onun harici sağ kanada da atlet bir adam lazım. Emre Mor bile büyük fark yaratırdı atletik özellikleriyle.

Ben Daum gelsin diyorum kızıyorlar adam bizi şampiyon mu yapacak ? Hayır o tren kaçtı zaten ama en azından büyük takım olduğumuzu tekrar hatırlatacak adamdır . Ersun Yanal için de geçerli bu. Kendi evinde maç kazanamayan bir Fenerbahçe var. Daum gelsin bakayım Kadıköyde kolay kolay puan veriyor muyuz. Daum iyi bir teknik direktör değildir ama lige en uygun oyunu oynatır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boşuna bu kadar uzun uzun yazarak parmaklarını yormuşsun.

"Türk futbolunu 'dikine futbol' , 'hücum futbolu' diye diye zehirdiler" diyen birinin zaten futbol bilgisinden tüm futbolseverler şüphe duyar.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlar en azından Süper Lig'de birbirileri dışında oynadıkları her maç 'dikine' oynar, 'hücum futbolu' oynar. Bu 3 takım kendi liglerinde defansif oynamazlar, genlerinde yok böyle bir şey.

Bunu en iyi bilen de kendisi, işin asıl komik olan kısmı o. Eğer kendisi Fenerbahçe'nin en çok gol atana oyuncusu olduysa, bu Fenerbahçe'nin 'dikine ve hücum futbolu' oynamasıyla oldu. O Aykut Kocaman bu Fenerbahçe'de olsa, gol atamadan sezon bitirirdi.
  • O kadar ugrasip yazmissin. Azimli cocuk. Bu sene bitti. Bu kadro sene sonuna kadar ilk bese girmeye anca oynar. Bosa yorma kendini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hank Rearden

O kadar ugrasip yazmissin. Azimli cocuk. Bu sene bitti. Bu kadro sene sonuna kadar ilk bese girmeye anca oynar. Bosa yorma kendini.

9 puanın kapatılması zor değil ama yinede Şampiyonluk imkansız
  • 4 harflik kanıtı var.
    Alex
  • Lig karması yapacak olsanız hangi Fenerliyi ilk 11 e yazarsınız dürüst olun?
  • oyuncular formsuz ayrıca yetersiz. Dirara özellikle son iki maçtır izliyorum istatistik tutuyorum bakıyorum. Adamın 180 dakika tek bir olumlu pası yok. Ortası yok.

Sadece koşuyorlar diye guillano ile berabır takımdalar. Aykut Kocaman herhangi bir Anadolu takımı ile 0-0 1-0 1-1 ile şampiyon bile olabilir ama 3 büyük takımda hatta başakşehir bursa trabzon da başarısız olur
  • Şampiyonluk falan kaçmadı en azından 2ncilik. Şu an basiretli bir yönetim bu işi çözer arada var hemen Aykut gönderilir aslan gibi bir hoca gelir. ara transfer de adam alırsın. 9 puan var. bu 2 mağlubiyete bakar. Ama işte sen de şu an umut yok. Bunu da sağlayacak yönetim başkan lazım. En azından 2nciliği kovalarsın. Ama yok biz bir daha konuşalım devre arasını bekleyelim bla bla bla... sezonu kaybettirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Font_Drakula

Şampiyonluk falan kaçmadı en azından 2ncilik. Şu an basiretli bir yönetim bu işi çözer arada var hemen Aykut gönderilir aslan gibi bir hoca gelir. ara transfer de adam alırsın. 9 puan var. bu 2 mağlubiyete bakar. Ama işte sen de şu an umut yok. Bunu da sağlayacak yönetim başkan lazım. En azından 2nciliği kovalarsın. Ama yok biz bir daha konuşalım devre arasını bekleyelim bla bla bla... sezonu kaybettirir.

Bu takım yukarıda bahsettiğim gibi oynatılsa emin ol en az 2. olmalı . Bir sol bek ve bir kanat gelse emin ol şampiyonluğun kafadan adayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.