Şimdi Ara

Aydın söke nasıl bir yer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
28.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu yaz ailemin işi dolayısıyla Aydın söke'ye taşınacağız bilgisi olanlar sizce nasıl bir yer?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çok güzel bir yer.Yazın havalar çok sıcak,kışın ise ılıman olur.Tam akdeniz iklimi.Büyük de bir yer.Her yere çok yakın öncelikle.Kuşadası çok yakın 20 dk falan.Efes antik kenti 30dk falan.İzmir 1 saat.Aydın 1 saat.Yani tam turistik bir yer.Canın sıkıldı mı atla arabaya git kuşadasına.Denize gir.O kadar yakın yani.
  • yazıda kullanılan tabirler betimleme için kullanılmış olup, aşağılama, küçük görme, hakaret, ötekileştirme maksadı taşımaz.

    Aydın'ın en uzun yüz ölçümlü ilçesidir bu kadar büyük arazi iklimle birlikte çok verimli tarım alanlarına dönüşmüştür.

    O yüzden Söke halkı gelir seviyesi ortalama ve ortalama üstü olarak nitelendirebiliriz.

    Klasik bir Ege yerleşim birimidir, Yörüklerin, Mübadillerin çok olduğu bir yapısı vardır, ayrıca tarım işçilerinden de oluşan doğu kökenliler de bulunur.

    Toplumu her ne kadar ortalama üstü olarak tabir edilecek bir gelir ve yaşam seviyesine sahip olsa da hem nüfusun yaşlı olması, hem o taşra hayat yapısı ama özellikle de Didim, Kuşadası, Aydın Şehir merkezine olan yakınlığı kent sosyal hayat açısından çok kıt imkanlara sahiptir. Biraz daha açmak gerekirse, zengin olan ailelerin çocukları büyük şehirlerde yaşamakta, kalanlar ise anadan babadan gördükleri o kültürle yaşamakta, tarım gibi uğraştıran bir meslek zaten hayatın bütün gününü alıyor, eğlenmek için Kuşadasında her şey var, zaten yarım saatlik uzaklıkta ve inanın Söke'de bir Söke linin Kuşadası veya Didimde yazlığı olması adete yazılı olmayan bir kural. O yüzden şehir içinde özellikle de kışın çok sosyal aktivite imkanı yoktur.

    Araban olmasını tavsiye ederim, zira çok ihtiyacın olacak. Yazın Didim - Kuşadası, Kışın da Kuşadası, Şirince, İzmir boş vakitlerinde sosyalleşmek adına ziyaret edeceğin yerler olacak.

    Durumu kötü veya vahim olarak nitelendirmek yanlış olur. Dediğim gibi Söke'nin en büyük handikapı 2 tane turistik ilçenin arasında kalması. Ayrıca bir tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu ve genç nüfusun da az olduğu bir ilçede sosyal imkanlar daha doğrusu sosyal yaşam tamamen ilçede yaşayan insanların ekseninde oluşmuş. İnsanları çok temizdir, saftır, iyi niyetlidir, O klasik Ege insanıdır, ama ilçe taşradır.

    Her yanı tarihle doludur o yüzden ve ilgi alanını gezmeye, mitolojiye ve antik Yunan'a kaydırabilirsin, yemek kültürü inanılmazdır, mesela Söke'nin kendine has ekmeği, pidesi, gazozu, köftesi dürümcüsüyle, hemen 20 dk uzaklıkta ki Ortaklar'da çöpşiş vardır.

    İlçenin tek AVM'si Novada şehir merkezinin dışındadır, tiyatro, sergi, konser vs. ile ilgin varsa Kuşadası, Şirince ve İzmir'deki etkinlikleri takip etmeni öneririm zira bunları Söke'de bulamayacaksın.

    Pasaport çıkart, çünkü Kuşadası üzerinden bir Yunan Adası olan Samos'a geçiş çok kolay ve zahmetsiz.

    Şimdilik bunları söyleyebilirim.




  • Çok teşekkür ediyorum gerçekten çok yardımcı oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bol miktarda uranyum bulunan , kapatılan madenlerden yine bolca radyoaktivite saçan köylerin bulunduğu bir yer.

    Dağ da kır da gezmek isterseniz dikkatli olun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerinizde olsam evi kusadasindan tutar git gel yapardim ki ben oyle yapiyorum ( 20 km ) En azindan yaz'in aksamlari cikar sahile inersiniz, denize yakin olursunuz daha sosyal bi hayatiniz olur. Sadece benim gorusum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hk38 H kullanıcısına yanıt
    iş gereği bende Söke'de belli bir dönem yaşamak zorunda kalmış, Zaten İzmirli olduğum için Söke'nin durumunu, Kuşadasını bilen birisi olarak şu şekilde değerlendirmiştim durumu.

    İş Söke'de Hayat Kuşadasında. Her gün 20+20 40 Km yapmak, bunun için Söke'de tutacağım evden işe gitmek için kalkacağım saat, harcayacağım yakıt, işte acil bir durum olsa ve gitmek zorunda kalsam, mesaiye kalıp gece geç vakitte çıksam 20 dk kalık tasarruf mU?

    Yoksa evi, iş yerinin olduğu ilçe olan Söke'de tutup, Hem Kuşadasına hem Didim'e Hem Aydın merkeze olan üçgende daha merkezi konumda kalıp, iş, günlük hayat vb. durumlarda hem zaman, hem de maddi anlamda tasarruf mu?

    Ada'daki ev kiraları Söke'den yüksek.

    Ada da ki günlük yaşam ( berberinden manavına, kasabından nalburuna, vs.)

    Çünkü Söke taşra ilçe, Kuşadası Turistik belde.

    Senin de belirttiğin gibi, Kuşadası Söke sadece 20 km.

    Her gün işe gider gelirsin, ama sahil şeridinde yaşıyorsun diye iş çıkışı şöyle bir sahil havası alayım diye merkeze iner misin? Bunun için senin kendi vücut zindeliğin, maddi durumun, eş dost ile yapılacak farklı programlar, arkadaşlara ev ziyareti, iş durumun vs. gibi geniş düşünmeni tavsiye ederim.

    O yüzden son karar konu sahibinindir, ama benim görüşüm

    Evi Söke'den tut, hem kiradan hemde temel hayatından (gıdadan, kişisel bakıma, ev malzemesinden, kıyafete, vs. ye kadar) daha ucuza gelirsin. Zira iş nedeniyle Söke'ye gidiyorsun, bir nevi gurbettesin, ee buraya geliş amacın da sanırım para kazanmanız.

    O yüzden tıpkı şark görevi gibi hayatı daha hesaplı yaşayıp, görev veya iş dönemi boyunca maksimum kazanç elde etmek esas.

    Ha canın sıkıldı, atlayıp gidersin, ne de olsa yarım saat sonra eğlencenin merkezinde olacaksın.

    ben yeri geliyordu haftanın her günü akşam iş çıkışı Didim veya Kuşadası yapıyordum.

    Yeri geliyordu bütün ay evden iş işten ev yapıyordum. Ama ev düzenimi Kuşadasında kursaydım, Sökede biriktirdiğim kadar para biriktiremezdim ve kaldı ki tekrar belirtiyorum, ben İzmir'de yaşayan birisi olarak, bana Söke'de teklif edilen para İzmir şartlarının çok üzerindeydi.

    Söke hayat şartları olarak İzmir'den çok uygundu, Kuşadası ise İzmir'den yüksekti.

    ee kazandığım kadarını harcayarak, elime geçen para, İzmir'deki gibi olacaksa ben neden düzenimi değiştireyim ki dedim kendi kendime...

    Geniş açıdan değerlendirmek gerek




  • Soylediklerinde haklisin. Benim atladigim nokta maddi kismi. Parasal yonden sikinti olmayinca ( Allaha sukur ) isin hayatinda yasadigim stresi o deniz havasinda atmak bana daha cazip gelmisti. Biz fikirleri sunduk karar konu sahibinin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba @tgrclsn arkadaşım , Söke ye taşındınız mı ? nasıl bir yer.. bilgi verir misin ?

    bende seneye kuşadası veya sökeye taşınma niyetim var.. muhasebe ( mali müşavirim ) iş imkanları var mıdır ?

    istanbuldan kaçmak gibi niyetimiz var.. eşim ve 2 yaşında oğlum ile beraber..

    @gorkemnalbant , @winwin35 , @Hk38 diğer arkadaşlarda bilgi vermişler Söke hakkında..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VATAN34

    merhaba @tgrclsn arkadaşım , Söke ye taşındınız mı ? nasıl bir yer.. bilgi verir misin ?

    bende seneye kuşadası veya sökeye taşınma niyetim var.. muhasebe ( mali müşavirim ) iş imkanları var mıdır ?

    istanbuldan kaçmak gibi niyetimiz var.. eşim ve 2 yaşında oğlum ile beraber..

    @gorkemnalbant , @winwin35 , @Hk38 diğer arkadaşlarda bilgi vermişler Söke hakkında..
    İstanbul bu kadar mı çekilmez oldu?
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    İstanbul da 36 senedir yaşıyorum , inanın son 10 sene içinde kötüye gitti.. her türlü insana denk gelirsiniz.. insanlar gülmüyor artık..

    ve bu gidiş daha kötüye gidiyor.. para kazanmak için tamam istanbul.. ama huzur sakinlik trafiksiz hayat için kaçmak gerekiyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.