![]() Aydın'da KYK yurdunda asansör kazası: 1 öğrenci öldü https://m.haberturk.com/aydin-da-kyk-yurdunda-asansor-kazasi-1-ogrenci-oldu-3632472Türkiye'de sıradan bir gün. Vali bey çıkıp bir de 15 kişilik asansöre 16 kişi bindiği için olmuş gibi saçma sapan bir açıklama yapmış. Asansörlerde ortalama insan kilosu 80 kg olarak hesaplanır. Dolayısıyla o asansör 1200 kg yük taşıyabiliyor olması gerek. Ortalama genç kadın kilosunu 50-60 deseniz o asansör 20 kişi de bile normal çalışmasına devam etmesi gerekirdi. Makine mühendisi değilim ama bir mühendis olarak bu tip hesaplamalarda güvenlik katsayıları tahmin edilenlerin çok üzerindedir. Dolayısıyla ne olursa olsun o asansörü tıka basa doldursanız bile o asansörün hareket etmemekten başka herhangi bir sorun yaşatmaması gerekirdi. Müdüründen, valisine, asansörü denetleyen firmadan bu firmaya ruhsat veren yetki veren her bir kurum bu cinayetin baş sorumlusudur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 26 Ekim 2023; 9:40:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aydın'da KYK yurdunda ihmal nedeniyle Asansör Kazası 1 Öğrenci Öldü

-
-
Haberde ölen kızın asansörden inmek isterken sıkıştığı ve öldüğü söylendi.
Tahmin ettiğim sıkışma ise ceset bütünlüğü bozulmuş olmalı...
-
Ne olursa olsun o asansörün hareket etmesinin hiçbir izahı yok ortada bariz bir ihmal söz konusu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
http://www.canakkaleaynalipazar.com
Çanakkale’de KYK Yurdunda Ölümhttps://www.canakkaleaynalipazar.com/canakkale-de-kyk-yurdunda-olum/23513/ -
Diğer 15 kişiye neden bir şey olmamış. Benim arkadaşım da var böyle asansör bir binada durdu kapıları vs yumrukladı. Panik hareketler vs. Sonuçta ölüm asansörün çarpmasından etmesinden gelmemiş. Kendisi çıkmak isterken sıkışmış. Diğer 15 kişinin yanında dursa şuan sağdı. Asansörün arıza yapması ayrı tartışma konusu.
-
Ortada büyük bir ihmal ve görevi kötüye kullanma var, ülkedeki çürümüş sistemin bir yansıması resmen, olan gencecik bir kıza oldu akpnin çürümüş sistemi yüzünden
Gerçi kime ne anlatacaksın bu forumda bile kıza suç bulup neden diğer 15 kişiye bir şey olmadı diye yazanlar var, ki olmuş zaten söylenene göre birden fazla ölü var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Asansör arızalı olabilir tamam da o diğer 15 kişilik gerizekali grup neden asonsore binmiş? Hayvan mı bunlar hepsi birden binmişler bekleyememisler mi bir insan canı bu kadarmi değersiz? sanki burası Afganistan ordada trenleri, asonsorleri dolduruyorlar.
Ölen kıza Allah rahmet eylesin üzüldüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepImpact. -- 26 Ekim 2023; 13:13:49 >
Üzücü bir durum gerçekten yazık olmuş :(
Birde zaten asansör 1. katta imiş. Altta düşse düşse 1-2 metra altta düşecek... Ama asansör yavaş yavaş kaymaya başlayınca panikle kapıyı açıp çıkmaya çalışmış ve araya sıkışmış öğrenci... Gereçkten kötü bir ölüm.
Birde twitterda videosunu gördüm. Öğrenciyi yurt yorganına sarıp götürüyorlar bu nasıl bir vurdum duymazlık :( Arkadaşları onu öyle görüyor çığlıklar atıyor flan. O kızlar nasıl uyuyacak o yorganlarda şimdi.
O yurdun müdürü ve 1 ay önce sözde asasörün bakımını yapan firma yandı işleri baya zor.
-
Asansörün bakımını yapanlarda hata var gibi ama ölen kişi de ölümcül bir hata yapmış. Böyle durumlarda en iyisi asansör stabil duruma gelene kadar sabit durup yardım gelmesini beklemek. Stabil olmayan bir asansörden inmeye çalışmak çok büyük bir hata.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Asansörün bakımı birkaç yıl önce Mühendisler odasından alınıp özel şirkete verilmiş. Sonrasında bu olay oluyor.
Tam bir yeni AKP Türkiyesi klasiği.
-
Asansörün denetim yetkisi MMO mış belediye tek taraflı fesetmiş. Denetim yetkisini taşeron firmaya vermiş.. Utanmaz ahlaksızlar şu genç kızın vebalinde boğulun.
-
Belediye ne alaka ? Nasıl KYK yurduna karışabiliyor veya MMO'nun denetleme yetkisini tek taraflı fesih ediyor ?
-
burada kyk'yı neredeyse 5 yıldızlı otellerle karşılaştıran tipler vardı ama nedense hiçbirinden ses yok bu konuyla ilgili.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
nasıl yani asansör zaten 16 kişilik , 15 kişi binmişler ? dolu bile degil ki asansör daha ben mi bir şeyi yanlıs anladım siz mi ?
-
Şuan saldım çayıra mevlam kayıra sistemiyle muz cumhuriyeti yönetilince böyle oluyor peki yönetene ve destekçilerine söylenecek ne var acaba..
Dün ana haberde, asansörün kata gelince durduğunu ve kapıyı açtığını, o sırada meftanın inmek isterken asansör düştüğünü söylediler...
-
Hocam işte dediğim gibi tamamen ihmalkarlik sonucu olmuş olay. Aşırı yük olsaydı normal şartlarda asansörün zaten hareket etmemesi gerekirdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Ortada büyük bir ihmal ve görevi kötüye kullanma var, ülkedeki çürümüş sistemin bir yansıması resmen, olan gencecik bir kıza oldu akpnin çürümüş sistemi yüzünden
Gerçi kime ne anlatacaksın bu forumda bile kıza suç bulup neden diğer 15 kişiye bir şey olmadı diye yazanlar var, ki olmuş zaten söylenene göre birden fazla ölü var |
Asansörün bakımı birkaç yıl önce Mühendisler odasından alınıp özel şirkete verilmiş. Sonrasında bu olay oluyor. Tam bir yeni AKP Türkiyesi klasiği. |
burada kyk'yı neredeyse 5 yıldızlı otellerle karşılaştıran tipler vardı ama nedense hiçbirinden ses yok bu konuyla ilgili.
|
Benzer içerikler
- ayetullah ahmed irvani
- pasaport kayıtlı telefon alınır mı
- devlet bahçeli ölürse ne olur
- necip fazıl kısakürek atatürk
- atık su bedeli nedir
- tango yasaklandı mı
- tesla model y
- yeni hat ücreti 2025
- roborock saros z70
- dünyanın en zengin ülkesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X