Şimdi Ara

Ayda 12 bin dolar kazanan yapay zeka “modeliyle” tanışın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • İnternet modellerle dolup taşıyor. Hayır, büyük dil modellerinden bahsetmiyoruz. İnsan modellerden bahsediyoruz. Podyumda yürüyen ve tasarımcı markaları için poz verenlerden. Ancak çoğu zaman, programdaki bir değişiklik ya da son dakika iptalleri nedeniyle, mankenler görevlerine yetişemiyorlar. Ancak bu sorunu yapay zeka “modelleri” temelden çözebilir.



    Yapay zeka “modeli” binlerce dolar kazanıyor



    Geçtiğimiz yaz müşteri sayısındaki düşüş ve influencer'lar ya da modellerin projelerde gecikmelere yol açması nedeniyle yaşanan aksaklıklarla karşı karşıya kalan Rubén Cruz, ekibiyle birlikte yapay zeka destekli 25 yaşındaki model Aitana'yı oluşturdu. The Clueless adlı bir tasarım ajansı tarafından geliştirilen Aitana, hiçbir zaman programlarına geç kalmıyor.




    Instagram'da 130.000'den fazla takipçisi olan Aitana, görünüşe göre oldukça fazla talep görüyor. İşlerin yoğun olduğu aylarda yaklaşık 12.600 dolar (10.000 €) kazanan Aitana, normal aylarda ise 3.780 dolar (3.000 €) kazanıyor. Aitana'nın geliştiricileri modele ayrıca bir kişilik kazandırmak için de çaba sarf ediyor. Aitana'nın Instagram profilindeki paylaşımlardan biri, 4 Ekim 2023'te Barselona'daki Blink 182 konserine katılırken çekilmiş gibi görünüyor. Bu konser gerçekten oldu ama hepimiz Aitana'nın konsere katılmadığını biliyoruz.



    Ayrıca Bkz.Yapay zeka sayesinde video üretme dönemi başladı: Sonuçlar etkileyici



    İnsanlara yansıtılan Aitana gerçekliğinin perde arkasında ise The Clueless ekibi, yapay zeka ve tasarım uzmanlığının benzersiz bir karışımıyla Aitana'nın hayatını düzenliyor, haftasını planlıyor ve faaliyetlerine karar veriyor. Aitana'nın başarısı, onun biraz daha çekingen kardeşi Maia'nın doğmasına da yol açtı. Ajans, sanal modeller isteyen markalardan çok sayıda talep alıyor. Bu sanal modellerin marka elçileri olarak gerçek insanların yerini alacağı bir gelecek öngörülüyor.



    Ciddi riskler var



    Moda dünyası ve influencer'lar, ajansların mükemmel sanal karakterleri oluşturmalarıyla büyük bir gelir kapısına dönüşebilir ancak bu, önemli riskleri de beraberinde getiriyor. Bu sanal modellerin gerçekçi olmayan standartlar belirlediği ve genç nesilleri etkileme potansiyeline sahip olduğu yönünde endişeler giderek artıyor.



    Ajans, sadece gerçek influencer'lar ve markalar tarafından belirlenen mevcut estetiği yansıttıklarının altını çizerek kendisini savunuyor. Öte yandan The Clueless, yapay zeka kreasyonlarıyla modellik dünyasını yeniden şekillendirirken, sanal mükemmelliğin toplum üzerindeki etkisi ve reklamcılık sektöründeki potansiyel değişimler üzerine tartışmalar da devam ediyor.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/innovation/this-spanish-ai-model-earns-over-12000-a-month







  • Ben yapay zekalı modellerin güzellik algısı konusunda toplumu derinden sarsacak bir fark oluşturacağını sanmıyorum. Sanal ortamda kat kat sürülen makyaj + yapay lensler, tırnaklar, saçlar... + çekim şekli + filtre falan derken gerçekliğin ötesine geçeli çok oldu. Hazırız yani bu içerikler için de.
  • Sıradan bir bayan bunu yapay zeka ile yapmaya ne gerek vardı.

  • Ben yapay zekalı modellerin güzellik algısı konusunda toplumu derinden sarsacak bir fark oluşturacağını sanmıyorum. Sanal ortamda kat kat sürülen makyaj + yapay lensler, tırnaklar, saçlar... + çekim şekli + filtre falan derken gerçekliğin ötesine geçeli çok oldu. Hazırız yani bu içerikler için de.

  • Al Pacino'nun böyle bir filmi vardı.

  • bizim bayanlar normal kazanamıyor millet yapay zeka ile kazanıyor.

  • Nasıl kazanıyor o takipçi ile, onu neden yazmamışlar. 130 bin takipçi bir şey değil ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esxici -- 26 Kasım 2023; 19:28:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aga61 A kullanıcısına yanıt
    Simon

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Umreye gidip fktograf cekinip donuste guzellik merkezi acarsa daha cok kazanir. Tabii ki muz cumhuriyetinde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaten hatunlar bildiğin yapay. Sabah görünce anlıyorum ;)

  • Ülkemizde çirkin bir kadının azıcık dekolte göstermesi yetiyor yüzbinler kazanmak için. Ne uğraşıyorsunuz yapay zekayla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IA hatun işine biz de mi girsek hep kadınlar kazanıcak değil ya birazda biz kazanalım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cem300 kullanıcısına yanıt
    yazmışlar ya, kaprisleri yüzünden diğer hanımefendilerin :D çekemeyiz diyip gidip yapay yapmışlar. bence çok olumlu, 4-5 seneye havası kalmaz tiktok ve instagram kızlarının :D

  • Instagram bunlarla dolu. İnsanların da beyni o kadar çalışmaz hale gelmiş ki gerçekle sahneyi ayırt edemiyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bedavaya çalışıyor.

  • Şimdi Dünya'da böyle bir kadın yok mu yani?

  • Yapay zekanın yapabildikleri korkutucu, açıkçası ben ilk resmi haberi süslesin diye rastgele konmuş gerçek bir model zannettim. Ama bu doğal yapılmış, yapay zekanın insan tasarımları genelde acayip bir dokuyla yapılıyor ve doğal olmayan bir parlaklıkla hemen kendini ele veriyor. Ama bunun gibi gerçekçi olanları creppy. Muhtemelen yapılması çok zor da değil. Gerçekte var olan birkaç kadının - hatta kadınsı hatlarda bir araya getirilen birkaç erkeğin - bir bileşimi olabilir.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.