arkadaşlar artık aycell veya aria hatlı telefonlarınızdan isterseniz aria isterseniz aycell sebekelerini kullanabiliyorsunuz.şebeke çekmediği durumlarda diğer operatörün şebekesşne bağlanıyorsunuz.çok iyi oldu.şimdilik sadece mevcut servisleri kullanabiliyorsunuz.ilerleyen zamanlarda aycell kullanıcısı olarak artık aria serv.islerini kullanabileceğiz.yaşasın![frndsp]
evet bende bugun aria hattımla aycell sebekesinden gorusme yaptım iyi olmus yani
bak bu güzel haber
valla aria daha iyi çekiyo.ama bigün lazım olur iyi oldu.Birde görüşmeleri ucuzlatsalar
aycellin kapsama alanı ariadan daha fazla,ama ekstra hizmetlerde aria daha iyi,mükemmel bir operatör olacak.hade bakem inşallah[clvr][brthy]
arkadaşlar ben de aycell var fakat şu an ayar yaparak aria şabekesini kullanıyom ama akılıma bi şey takıldı bana halen aycell tarifesi uygulanıyo değil mi?yani kaçmasın bize aria tarifesi uygulanarak....
onun için kesin bilgi almak lazım.. şu anda aycell tarifesini kullanıyo olsan bile merak etme kısa zamanda aria olaya el koyar[ops]
çok hoş gerçekten diğer operatörler arayınca olay kol gib olmasa güzel olcak ama işte tanıdığım herkezzz turkzell kullanıyoR
arkadaşlar bu konu hakkında kesin bilgisi olan var mı?
1. Aycell abonelerinin Aria şebekesinden, Aria abonelerinin Aycell şebekesinden yararlanmaya başlaması, hizmet kalitesini çok büyük oranda yükseltecek olup, aboneler için ücretlendirme konusunda herhangi bir değişiklik getirmeyecektir. Örneğin Aycell şebekesinden hizmet alan bir Aria abonesi, mevcut tarifesinden ücretlendirilmeye devam edecektir.
2. Aria şebekesinin güçlü olduğu yerlerde Aycell aboneleri Aria şebekesinden hizmet almaya başlayacaktır.(bu durumda telefonlarının ekranında “Aria” yazabilir).
3. Yine benzer şekilde, Aria aboneleri de Aycell şebekesinin güçlü olduğu bölgelerde Aycell şebekesinden hizmet almaya başlayacaktır. (Bu durumda da telefonlarının ekranında “Aycell” yazabilir).
4. Telefon ekranında “Aria” veya “Aycell” yazısı gözükmesi ilgili bölgelerdeki teknik şartlara bağlı olacak ve abonelerin mevcut tarifelerindeki ücretlendirmeyi etkilemeyecektir.
5. Bazı aboneler diğer şebekeden hizmet almaya otomatik olarak başlayabilecektir. Bazı abonelerin ise, kullandıkları cihaz üzerinde manuel (elle) olarak ayar yapmaları gerekebilecektir.
SORULAR VE CEVAPLARI:
-Aycell abonesiyim, telefonumun ekranında bazı yerlerde “Aria” yazısı görüyorum. Bunun sebebi nedir?
-Aycell ve Aria şebekeleri birleştiriliyor ve abonelerimizi çok daha güçlü bir şebekeden görüştürmek için teknik çalışmalar yapıyoruz. Bu yüzden Aria şebekesinin güçlü olduğu yerlerde Aria şebekesinden hizmet almaya başlıyorsunuz. Siz mevcut tarifenizden görüşmeye devam ediyorsunuz, telefonunuzdaki yazı “ Aria” olduğunda ücretlendirme değişmiyor, yaptığınız görüşmeler Aycell tarifesinden ücretlendiriliyor. Aynı şekilde Aria aboneleri de Aycell şebekesinin güçlü olduğu yerde Aycell şebekesinden hizmet alabilecek ve Aria tarifelerinden ücretlendirilmeye devam edecekler.
2-Aycell abonesiyim, arkadaşım Aycell hattında bazen “Aria” yazısı görüyor, benim telefonumda niye hiç “Aria” yazısı çıkmıyor?
-Bazı abonelerimizin teknik sebeplerden dolayı cihazları üzerinde elle ayar yapması gerekiyor. Size telefonunuzun markasına göre ayar yapmada yardımcı olabilirim, telefonunuzun markası nedir?
-Mevcut tarifelerinizden ücretlendirilmeye devam ediyorsunuz. Cihazınızın ekranın “Aria” veya “Aycell” yazması ücretlendirmenizi etkilemiyor; Aycell abonesiyseniz mevcut Aycell tarifenizden veya Aria abonesiyseniz mevcut Aria tarifenizden görüşmeye devam ediyorsunuz.
4-Aycell abonesiyim, telefonumda artık hiç “Aycell” yazmıyor, sürekli “Aria” yazısı görünüyor, sebebi nedir? Aria tarifelerinden mi ücretlendiriliyorum? Aria abonesiyim, telefonumda artık hiç “Aria” yazmıyor, sürekli “Aycell” yazısı görünüyor, sebebi nedir? Aycell tarifelerinden mi ücretlendiriliyorum?
- Bazı bölgelerde çalışmalarımız tamamlandıktan sonra ilgili bölgede hizmet alan Aria ve Aycell abonelerinin telefon ekranında artık sadece “Aria”, diğer bölgelerde ise sadece “Aycell” yazısı görülebilir. Telefon ekranında “Aria” veya “Aycell” yazısı gözükmesi ilgili bölgelerdeki teknik şartlara bağlı olacak ve abonelerin mevcut tarifelerindeki ücretlendirmeyi etkilemeyecektir.
5- Aycell abonesiyim, Aria şebekesinden hizmet aldığım esnada, daha önceden Aycell’de yararlandığım VPN ve kısa numara ile arama veya Aycell alan kodu çevirmeden bir Aycell abonesini arayabilme gibi hizmetlerden yararlanabilecek miyim?
-Aycell aboneleri Aria şebekelerinden yararlandıkları esnada dahi alan kodu çevirmeden bir başka Aycell abonesini arayabilecek, VPN abonesi olanlar VPN hizmetlerinden ve kısa kod ile arama özelliklerinden Aycell şebekesinde olduğu gibi yararlanabileceklerdir.
6- Aycell abonesiyim, Aria şebeksinden hizmet aldığım esnada,Aycell Müşteri Hizmetlerini 6060’dan, hattım faturasız ise, Faturasız Hat Servis Mensünü 6161’den arayabilir miyim?
-Evet, 6060 ve 6161 numaralarını Aria şebekesindeyken de arayıp ilgili hizmetlerden faydalanabilirsiniz.
yukar1daki bilgi resmi bilgidir arkadaslar. [bgstr]
az önce manuel olarak aria yerine aycell şebekesini ayarladım. çalıştı... :)
aaaa bi yaşıma daha bastım vallahi :)
gayet iyi bi uygulama
çok hoººº
ozaman SORU: Aria abonesiyim keşke Aycell şebekesinin kullanıp aycell olan arkadaşımı aradığımda Aycell den Aycell e konuşuyor gibi ucuz konuşsam ? :)
bunu söylemenize gerek yok zaten bi tarife çıkacaktır çünkü bu şekilde işlemesi işletmeye bir kar getirmeyecektir iddalı bir tarife ile kapsamı geniş tutarak daha fazla kitleye seslenerek işleri büyüteceklerdir
şu anda aria dan aycell e konuşmalar yüzde elli indirimli ama aycell den aria ya henüz düşmedi,çok yakında yeni düzenlemeler yapılacak arkadaşlar...
Bugün gelen Aria faturasında; önümüzdeki günlerde müşterileri memnun edecek gelişmelerin ve yeniliklerin olacağından bahsetmişler. Ne zamandır aklımda vardı Hep mail ile yazılar yazdım düzgün cevap alamadım Ankara merkez adresi var faturada o adrese ptt ile şöyle ciddi bir yazı yazayım diyorum. Yazacağım da yani...
Bu arada manuel ile ben de denedim Aycell çalıştı Tekrar Auto ya aldım Aycell seçti. Tekrar manuele aldım Aria dedim Kendi operatörünüz seçildi dedi. Bayağı akılıymış bee.