Şimdi Ara

AYBÜ/ HAVACİLİK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bölüm ilk defa öğrenci alacak yani önceki yıllardaki sıralaması bilinmiyor. Yazan arkadaşlar kaç k ile yazdıklarını ve kaçıncı tercihlerine yazdığını söylerse en azından bir fikrimiz olur.

Ben 39k ile 2.tercih olarak yazdım.(1.tercih %99 gelmeyecek).

Okuldaki hocalardan birisi 20k olarak öngörüyoruz dedi bu konuda fikirleriniz neler o kadar iyi olur mu sıralaması? Siz 20k sıralamaya sahip olsaydiniz yazarmiydiniz?

EDİT:Bölüme yerleştim arkadaşlar aşağıdaki mesajımda anlattım bölümle alakalı düşüncelerimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valeryyy -- 18 Ocak 2020; 21:37:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim itülüler odtülüler varken aybü savunma sanayii'de ne kadar iş bulabilir bilmiyorum açıkçası sivil havacılık da türkiyede pek gelişmemiş en fazla bakım mühendisi olabiliyorsun gerçi maaşı iyi ama ne kadar tatmin edici bir meslek bilemiyorum ben de havacılık uzay okuyorum hedefim yurt dışı
  • Makineyle benzer sıralamadan alır
  • Yanlış hatırlamıyorsam makine ve diğer muhendislikler 48-60k arası idi ama Havacilik ve Uzayın TAİ İle entegre eğitim verecek olması ve bu bölümün makine kadar alternatifi olan bir bölüm olmaması makineyle kiyaslamayi zorlaştırıyor bence

• Ziyaretçi olarak giren arkadaslardan yazanlar varsa 2 dakika üye olup siralamalarini yazsalar süper olur

• 67kdan yerimizi alalım hocam gelmez de bir umut işte :D
    Bu arada genelde bu bölüm okuldaki diğer bölümlerden biraz daha geride oluyor. Yani mesela Adanadakinde 150k diğer bölümler 140k civarı. YBÜde de 67kya kadar temel müh bölümü var. Bu da bence 60k içinde kapar gibi ama bana gelir mi bilmem.
  • Bölümdeki hocanın 20k demesi kafamı karistirdi hocam baya yoksa bende öyle düşünüyordum.

• Valeryyy V kullanıcısına yanıt
    Hocam nereden bilecek ki bilmesi imkansız. Bu bölüm çoğu kişi tarafından bilinmiyor zaten ve işsizlik olarak görülüyor. Belki ileride gelişir ama şuanlık çok yüksek olacağını düşünmüyorum ben. Hatta bir ara baya bi 90-100k falan kapar sıralamam da boşa gider diye düşündüğüm bile oldu çıkartacaktım listeden ama sonra hayırlısı dedim. Yalnız kontenjanı 40 olduğu için az. Belki dediğiniz gibi de olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşsizlik durumu her muhendislikde olduğu gibi burdada kendini geliştirmeye bakıyor ülke bu sektöre yatırım yapıyor hem savunma sanayi hemde sivil havacilik kismina (3.hava alanı) o nedenle işsizlik sıkıntısı olmaz gibi düşünüyorum ne derece uygulanır bilmiyorum ama konustugum hoca mezunlar için istihdam sözü aldık dedi bana

İstihdam sözü aldık ne demek? Daha öğrencinin kalitesi belli değilken alacağı eğitimle geleceği seviye belli değilken ne istihdam sözü? Boş laflar bunlar insanları kandırmak için süslüyorlar. Ülkenin durumu ortadayken ve öğrencilerin eğitimle geleceği yer belli değilken 5 sene önceden ne istihdamı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Kardeşim itülüler odtülüler varken aybü savunma sanayii'de ne kadar iş bulabilir bilmiyorum açıkçası sivil havacılık da türkiyede pek gelişmemiş en fazla bakım mühendisi olabiliyorsun gerçi maaşı iyi ama ne kadar tatmin edici bir meslek bilemiyorum ben de havacılık uzay okuyorum hedefim yurt dışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 5 Ağustos 2019; 14:8:34 >
  • Eğer entegre eğitimi başarıyla uygularlarsa TAİ başarılı öğrencilerin pesini birakmaz bence ama sizde haklısınız bu cümleyi kurmak için çok erken.

• Hocam evet Itü Odtü lü adamlar her zaman bir adım önde olacaklar ama ben bu işi seven üniversitede gerçekten iyi çalışip yüksek ortalamalarla bitirip kendini ilerleten birinin savunma sanayine girebilecegi fikrindeyim .Dediğiniz gibi yurt dışı da olabilir. Siz hangi unidesiniz?

Orası öyle tabi odtü
  • 20k dayım yazmadım uçak müh. İstememe rağmen thk yazdım ondan bile pişmanım bu işte itü/odtü müh. varken(havacılıkta) savunma sanayide 3. Adam olcaksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.tercih ne bro
    %99 biraz onyargi
  • Hocam doğru soyluyorsunuz belki ama ben eğer uniye girersem elimden geleni ardima koymayacagim bu iş için thk 23k idi sanırım girersiniz yüksek ihtimal

• Diş hekimligi hocam askeri kontenjan 5 kişi sadece gelmez çok büyük ihtimal

• Entegre eğitim + tüm öğrencilere burs seçeneğiyle birlikte bence 50-60k bandından alacak. Yeni açılan bölüm olduğu için öğrencilerin gözünden kaçmış olabiliyor, tam araştırmamış olabiliyorlar. O yüzden hiç belli olmaz fakat 39k ya rahat gelir diye düşünüyorum.
  • Umarım dediginiz gibi olur hocam.

• hocam şunu 70kya çekelim ya 67kyla ben de gireyim 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.