Şimdi Ara

Ayasofya ........... ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rusların önem vermemesi gayet doğal. Ruslar zaten dine de önem vermiyorlar. Çünkü adamlar 70 sene kominizmle yönetilmiş. Ama sen cami yaparsan onlar için de değere biniverir. Zaten son cümlede de en doğrusunu yazmışsın.

Bunun yapılması uygun olmaz. Onun için de yapılmıyor demek ki...

Not; Bir de yüzeysel baktığımı söyleyip son cümlede aynen benim söylediklerimi ifade etmen komik geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C310C162A -- 7 Ağustos 2011; 18:21:41 >
  • Yüzeysel bakman benim ve senin bu konuya farklı noktalardan yaklaşmamızdan dolayı.Ben kendimce haklı isem sen haksız olman lazım yani,vardığımız sonuç tam olarak aynı olmasa bile, benzer noktaya varsakta Yoksa herkes kendince doğru bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 7 Ağustos 2011; 18:37:52 >
  • Ayasofya dinlerin barış içerisinde bir aradalığını temsil eder...Tarih boyunca zamanla kilise zamanla cami olarak kullanılmış olabilir.. Fakat şuanda tekrar cami olması söz konusu olamaz..Hem nedir bu camiye çevirme merakı anlamıyorum! Camiyse cami tam karşısında Sultan Ahmet var..Şimdi siz kalkıpta turistik açıdan da büyük önem ve anlam taşıyan bir alanı camiye çevirme fikrini nasıl mantıklı bulursunuz bende buna hak veremiyorum.. Nedir bu bencillik.Yakında Hisarları da camiye çevirme konusunu gündeme getirenler olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgana' -- 14 Ağustos 2011; 16:28:52 >
  • maalesef yeterli şuuara sahip olamayanlar ve ıvır-zıvır konuları okuyarak vakit geçirenler
    Ayasofyanın önemini ve vasiyeti bilmedikleri gibi ahkam kesmektende geri kalmıyorlar,

görebilmek için bazen gözlük takarsınız, bazen dürbünle bakarsınız , ama buradakilere teleskop gerekiyor !
    her konuda çok bilmişlik yapan arkadaşlar ; cami olmasını niye hazmedemiyorlar anlamak mümkün değil..
  • Malesef hiç katılmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

maalesef yeterli şuuara sahip olamayanlar ve ıvır-zıvır konuları okuyarak vakit geçirenler
    Ayasofyanın önemini ve vasiyeti bilmedikleri gibi ahkam kesmektende geri kalmıyorlar,

görebilmek için bazen gözlük takarsınız, bazen dürbünle bakarsınız , ama buradakilere teleskop gerekiyor !
    her konuda çok bilmişlik yapan arkadaşlar ; cami olmasını niye hazmedemiyorlar anlamak mümkün değil..

Sanırım mütevaziliğinizi mükemmelliğinize borçlusunuz...!

"buradakilere teleskop gerekiyor" da neyin nesi? İnsanların doğru bildiklerini söylemesi, onların anlayışının kıtlığından değildir! Tavrınız hiç hoş değil!
  • quote:

maalesef yeterli şuuara sahip olamayanlar ve ıvır-zıvır konuları okuyarak vakit geçirenler

Sayin Miralge,

Ayasofya'nin vasiyeti Osmanli'lar cokunce gecerliligini kaybetmistir. Turkiye Cumhuriyeti kurucusu Ataturk'un dedigi gibi yukaridan geldigi dusunulen kitabin kurallari ile degil, bati medeniyetini temsil eden medeni kurallar uzerine kurulmustur. Osmanli'nin bir takim miraslarini almak ile beraber tamamen yeni bir devlettir.

Siz ve arkadaslariniz tekrar Osmanli'yi canlandirirsaniz, anayasayi ve rejimi degistirirseniz, vasiyet devam ediyor diyebilirsiniz.

Su anda yasadiginiz ulke resmi dini olmayan bir ulkedir, Islam ulkesi degildir. Bu sebeple bu ulkede yasayan Hristiyanlarin da Kilise olmasini istemekte sizin kadar hakki vardir.

Ulke Islam ulkesi olmadigi icin Ayasofya'nin camiye cevrilmesi ile birsey ispatlayamazsiniz, islam ulkelerine bile mesaj veremezsiniz, onlar once kendin Islam Ulkesi ol ondan sonra konusalim derler.

Herhalde Islam ulkeleri ve Turkiye arasinda temel farklari biliyorsunuzdur.

Saygilarimla..

• Yukarıdada bahsi geçmişti ancak tekrar hatırlatayım. Ayasofya Cami olmadan önce yıkılmak üzereydi virane bir yerdi. Osmanlı bu mabedi korumuştur ve elbette hak sahibi olacaktır. Bugün bir çok Avrupa ülkesindeki eselerimiz yok edilmeye çalışılmakta. Ben içten bir şekilde bu ülkelerin bu hazımsızlığına karşılık bu mabedin öneminin farkında olarak, sırf bunun için anlaşmalara bile gidildğininde farkında olarak Cami olmasında hiçbir sakınca görmüyorum. Hatta bunu temenni etmekteyim hala. Ayrıca Benim inancıma göre Hadisle müjdelenen bir padişahın düzelttiği bir mabedin önemi ve kullanılış biçimi benim için önemlidir. Bunu yapan sıradan bir şahsiyet değildir. Bu noktadanda düşünmekte yarar vardır diye düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Sayin Miralge,

Ayasofya'nin vasiyeti Osmanli'lar cokunce gecerliligini kaybetmistir. Turkiye Cumhuriyeti kurucusu Ataturk'un dedigi gibi yukaridan geldigi dusunulen kitabin kurallari ile degil, bati medeniyetini temsil eden medeni kurallar uzerine kurulmustur. Osmanli'nin bir takim miraslarini almak ile beraber tamamen yeni bir devlettir.

Siz ve arkadaslariniz tekrar Osmanli'yi canlandirirsaniz, anayasayi ve rejimi degistirirseniz, vasiyet devam ediyor diyebilirsiniz.

Su anda yasadiginiz ulke resmi dini olmayan bir ulkedir, Islam ulkesi degildir. Bu sebeple bu ulkede yasayan Hristiyanlarin da Kilise olmasini istemekte sizin kadar hakki vardir.

Ulke Islam ulkesi olmadigi icin Ayasofya'nin camiye cevrilmesi ile birsey ispatlayamazsiniz, islam ulkelerine bile mesaj veremezsiniz, onlar once kendin Islam Ulkesi ol ondan sonra konusalim derler.

Herhalde Islam ulkeleri ve Turkiye arasinda temel farklari biliyorsunuzdur.

Saygilarimla..

İslam ülkesi değilsede İslamın yaşandığı en güzel ülkelerden biri. Bunu rejime indirmek yanlış olur diye düşünüyorum. Osmanlılar çökünce bu topraklarda hiçbir gerçek kaybolmamıştırki. Bu hoşgörü hala anılıyorsa demekki herşeyden daha etkilidir. Sonuç olarak Hristiyanlarda bu ülkenin vatandaşlarıdır. Ancak bunda hiçmi hak idda etmeyelim...

• quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

Mehmet Akifin Safahatında bir şiirle çok güzel tarif ettiği bir hadise var. Sanırım meşhur "asım" şiirinde geçiyor tam emin değilim.

İstanbul bundan 90 yıl önce ingiliz işgali altındadır. Ve simgesel bir osmanlı mabediyle ilgili korkunç ingiliz planları vardır. O mabedin ismi "süleymaniye" camiidir. Orayı Türkleri yok etmelerinin simgesi olarak dünyanın en ünlü gazinosu, eğlence yeri, veya daha açık tabiriyle bir çeşit pavyon gece kulübü bar gibi bir yere dönüştürme planlarından söz ediliyor...

Şimdi, bu korkunç planın, ve ülke genelinde daha nice korkunç planların önüne geçen ve Cumhuriyeti kuran ülkeyi kurtaran Atatürk, ayasofyayı da müze haline getirmiştir. Çünkü osmanlının simgesel bir büyük hristiyan kilisesini cami yapması ilk başından yanlıştı.

Osmanlının bu davranışı İslama da aykırıdır. Hiçbir dinin mabedine dokunma hakkı yoktur. Sen dokunursan elin oğlu da gelip sana dokunur.

Kısacası, ayasofyanın cami yapılması hayali bir haksızlık ve hukuksuzluktur. Esasen aslına döndürülüp kilise olmalı doğrusu bu çünkü. Ama oda yapılamıyor çünkü yüzyıllar boyunca cami olmuş

Dönüp dolaşıp gelinen en doğru nokta yine Ata nın yaptığı şey...

En iyisi müze olarak kalması...

peki size soru

Peygamberimiz neden o PUTLARI param parça etti

neden saygı göstemedi?

• @mustf9

hak ile batılı karıştırmamak lazım. Hristiyanlık ne kadar ilahi bir din olsada farklılaştığı ortadadır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

İslam ülkesi değilsede İslamın yaşandığı en güzel ülkelerden biri.

Eger muslumansaniz ve seria yasalari ile degilde bati kokenli medeni yasalarla, Roma hukuku yasalari ile Hristiyan gibi yasamak istiyorsaniz sizin bileceginiz sey tabii.

Benim bildigim muslumanlar seria yasalarina baglidirlar.

Bu sebeple Islam'in en guzel yasandigi ulkelerden biri deyince anlamakta zorluk cektim.
  • İstanbul'da camimi kalmadı, cami sıkıntısı mı çekiyor İstanbullu
  • dünya en karanlık ve en cahil dönemini orta çağda yaşamıştır
    ilk çağ da mısırlılar ve mayalar gibi uygarlıklar bilimde oldukça ilerlemişlerdir, bir çok antik medeniyet arkalarında inanılmaz eserler bırakıp tarih sahnesinden ayrılmıştır
    fakat sorgulanmaz katı dinin egemen olduğu avrupa orta çağında bütün bilimsel çalışmalar durmuştur, yalnızca asker teknoloji ilerlemiştir
    bakıyorum da forumda orta çağ karanlığından çıkıp gelen insanlar var
    şeriat isteyenler, dini duyguları kabaranlar yarın şeriat ile yönetilsek ne olacak biliyor musunuz
    internet yasak olacak, futbol yasak olacak, sokakta karınla bile el ele gezemeyeceksin, haremlik selamlık her yerde olacak
    kitaplar yakılacak, iş içinden çıkılmaz bir hale gelecek, kadınların hiç bir hakkı olmayacak
    devletin yasaları ve hukuğu hristiyanca yaşamak için yoktur, insanca yaşamak için vardır.
  • quote:

quote:

Eger muslumansaniz ve seria yasalari ile degilde bati kokenli medeni yasalarla, Roma hukuku yasalari ile Hristiyan gibi yasamak istiyorsaniz sizin bileceginiz sey tabii.

Bu sebeple Islam'in en guzel yasandigi ulkelerden biri deyince anlamakta zorluk cektim.

Osmanlı dahi şeriatla yönetilmemiştirki bugün bu ikilemi öne sürüyorsunuz. Ayrıca şeriat olmadan müslüman olamıyormuyuz. Arap ülkelerindede tam olarak uygulanmıyor meak etmeyin zira Peygamberimizin uygulamadığını kendileri nasıl uyguluyorlar anlıyamıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

dünya en karanlık ve en cahil dönemini orta çağda yaşamıştır
    ilk çağ da mısırlılar ve mayalar gibi uygarlıklar bilimde oldukça ilerlemişlerdir, bir çok antik medeniyet arkalarında inanılmaz eserler bırakıp tarih sahnesinden ayrılmıştır
    fakat sorgulanmaz katı dinin egemen olduğu avrupa orta çağında bütün bilimsel çalışmalar durmuştur, yalnızca asker teknoloji ilerlemiştir
    bakıyorum da forumda orta çağ karanlığından çıkıp gelen insanlar var
    şeriat isteyenler, dini duyguları kabaranlar yarın şeriat ile yönetilsek ne olacak biliyor musunuz
    internet yasak olacak, futbol yasak olacak, sokakta karınla bile el ele gezemeyeceksin, haremlik selamlık her yerde olacak
    kitaplar yakılacak, iş içinden çıkılmaz bir hale gelecek, kadınların hiç bir hakkı olmayacak
    devletin yasaları ve hukuğu hristiyanca yaşamak için yoktur, insanca yaşamak için vardır.

Arkadaşım Cumhuriyet kurulurkende hatta 80 lerdede kitaplar yakıldı. Bilmiyorsunuz bilmediğinizi kabulde etmiyorsunuz. Dini tam anlamıyla bilmediğinizi düşünerek bu konuda polemiğe girmek istemiyorum zira tek taraflı düşündüğünüz oldukça ortada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 16 Ağustos 2011; 12:25:14 >

• quote:

quote:

quote:

Osmanlı dahi şeriatla yönetilmemiştirki bugün bu ikilemi öne sürüyorsunuz. Ayrıca şeriat olmadan müslüman olamıyormuyuz. Arap ülkelerindede tam olarak uygulanmıyor meak etmeyin zira Peygamberimizin uygulamadığını kendileri nasıl uyguluyorlar anlıyamıyorum...

Sayin Abdullaors84,

Benim kastettigim sey seria yasalari ayri muslumanlik ayri degildir. Muslumanligin sistemi seria yasalaridir. Muslumanlikta, islam'dan ayri biri hukuk sistemi, mal paylasim sistemi, evlilik sistemi yoktur. Hepsi Islam'da belirtilmistir, bu da seria yasalaridir.

Bir kisi muslumanim derse her ulkede anlasilan sey sudur, ben muslumanim ve Islam'a gore yasarim, benim hayat tarzim ve hayatimi belirleyen kurallar Islami kurallardir.

Ben muslumanim ama hayatimi Islami hukuk kurallari degil de Roma hukuku belirler derseniz bu tezat teskil eder.

Ben musluman'im, inanisima gore seria kurallari olmasi lazim ama Islami olmayan bir ulkede yasiyorum, ve mecburen dini olmayan kurallara gore yasiyorum derseniz bu anlasilir.

Benim anlamakta zorlandigim sey en guzel muslumanligin Islam devleti olmayan Turkiye'de oldugu seklinde yorumunuz.

Herneyse..

Osmanli icin de, benim bildigim ve tum dunyanin bildigi, Osmanli Islam imparatorlugu'ydu ve dogal olarak seriat ile yonetiliyordu.

Arap ulkeleri yorumunuz icin de....Komunist rejimler zamaninda da bizim arkadaslar hicbir yerde ideal komunist sistemin olmadigini aslinda cok iyi bir sistem oldugunu soylerlerdi, Islam icinde simdilerde her yerde ayni seyler soyleniyor.

Bende merak ediyorum, Tanri askina, 1500 yildan beri muslumanlik var. Bu kadar zamandan beri ideal olarak uygulanamadiysa ne zaman uygulanacak, daha ne kadar bekleyeceksiniz.. Demekki bu kadar uygulanabiliniyor.

Saygilarimla.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sayin Abdullaors84,

Benim kastettigim sey seria yasalari ayri muslumanlik ayri degildir. Muslumanligin sistemi seria yasalaridir. Muslumanlikta, islam'dan ayri biri hukuk sistemi, mal paylasim sistemi, evlilik sistemi yoktur. Hepsi Islam'da belirtilmistir, bu da seria yasalaridir.

Bir kisi muslumanim derse her ulkede anlasilan sey sudur, ben muslumanim ve Islam'a gore yasarim, benim hayat tarzim ve hayatimi belirleyen kurallar Islami kurallardir.

Ben muslumanim ama hayatimi Islami hukuk kurallari degil de Roma hukuku belirler derseniz bu tezat teskil eder.

Ben musluman'im, inanisima gore seria kurallari olmasi lazim ama Islami olmayan bir ulkede yasiyorum, ve mecburen dini olmayan kurallara gore yasiyorum derseniz bu anlasilir.

Benim anlamakta zorlandigim sey en guzel muslumanligin Islam devleti olmayan Turkiye'de oldugu seklinde yorumunuz.

Herneyse..

Osmanli icin de, benim bildigim ve tum dunyanin bildigi, Osmanli Islam imparatorlugu'ydu ve dogal olarak seriat ile yonetiliyordu.

Arap ulkeleri yorumunuz icin de....Komunist rejimler zamaninda da bizim arkadaslar hicbir yerde ideal komunist sistemin olmadigini aslinda cok iyi bir sistem oldugunu soylerlerdi, Islam icinde simdilerde her yerde ayni seyler soyleniyor.

Bende merak ediyorum, Tanri askina, 1500 yildan beri muslumanlik var. Bu kadar zamandan beri ideal olarak uygulanamadiysa ne zaman uygulanacak, daha ne kadar bekleyeceksiniz.. Demekki bu kadar uygulanabiliniyor.

Saygilarimla.

ne zaman uygulanabildiğine Fatih devrine Yavuz sultan selim devrine bakacaksın

ama mümkünse çıkan diziler üzerinden değil

• quote:

@mustf9

hak ile batılı karıştırmamak lazım. Hristiyanlık ne kadar ilahi bir din olsada farklılaştığı ortadadır...

Ha, yani İslamda farklılaşma olmadı diyorsun. Fırka i naciye hadisini bilir misin? " Ümmetim 73 fırkaya bölünecek. " diye başlayan o meşhur hadis.

Madem farklılaşmadı bu kadar grup bu kadar mezhep bu kadar ayrı görüş nedir? Hepsi gerçek İslamı temsil ettiğini söylüyor. Hepsi gerçekse kaç tane İslam var? Veya bir tane İslam varsa hangisi gerçek?

İnan bana öylesine farklılaştı ki bu konuya girmek bile istemezsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

quote:

@mustf9

Ha, yani İslamda farklılaşma olmadı diyorsun. Fırka i naciye hadisini bilir misin? " Ümmetim 73 fırkaya bölünecek. " diye başlayan o meşhur hadis.

Madem farklılaşmadı bu kadar grup bu kadar mezhep bu kadar ayrı görüş nedir? Hepsi gerçek İslamı temsil ettiğini söylüyor. Hepsi gerçekse kaç tane İslam var? Veya bir tane İslam varsa hangisi gerçek?

İnan bana öylesine farklılaştı ki bu konuya girmek bile istemezsin...

tamam al sana arabistanın buyuk bolumu

al sana iran

yetmez mi?

hani biz iran olacağız ya

merak etme olmayacagız

bu arada soruma cevap vermediniz?

madem saygı gosterilecektir

peygamberimiz o putları neden param parça etti??

Ehli Sünnet vel cemaat elhamdülillah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 16 Ağustos 2011; 19:11:31 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.