Şimdi Ara

Ayarlı Adaptör Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sabah sıkıldım, eski atarimi ararken adaptör buldum.PanaStar 1,5-12V AC/DC. Şimdi bununla mavi 1 mt. şerit LED sorunsuz, ısınma olmadan yazıyor.Ancak 3V alıp tekli led bağladığımda patladı.Kafam karıştı.Neyse 1.5Volta alırsam hiç yanmaz dedim.Tam taktım o da ne? Pıt diye bi ses ve patladı 1.5Voltta Sinirlendim,kendi kendime 1.5Voltta led mi patlar diye söylenirken,Multimetre ile ölçmek aklıma geldi ve 1.5Voltta iken ölçtüm ve o korkunç manzara 18.50 19Volt arasında dolanıyor.Ben sorun adaptörün 500mA vermesinden kaynaklanıyor sanıyorum,sizce neden kaynaklanıyor? :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15 Kisiye Saldirdim -- 30 Haziran 2014; 17:47:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence regülatör devresi yanmış. Trafo çıkışı düşmeden direk elinize geliyor sanırsam.
  • Devrelerde sorun olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

Bence regülatör devresi yanmış. Trafo çıkışı düşmeden direk elinize geliyor sanırsam.

Aynen hocam konudan sonra içini açtım baktım,devreleri kontrol ettim.

Hatta resimlerini de şöyle göstereyim sanırım bakır yollarda sıkıntı yok.Trafonun son 2 bacağındaki lehim yapılmamış gibi ama tel yinede bakıra temas ediyor.

Ayarlı Adaptör Sorunu

Ayarlı Adaptör Sorunu

Bence de sorun regülatörde,çünkü 1.5V'a alınca da 12V'a alınca da 18.5 - 19V arasında gelip gidiyor.Bir de nerdeyse hiç sabit değil yani bi mesela 18.5de durmuyor.Bu neden olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: deatkral58

Devrelerde sorun olabilir

Aynen öyle hocam sorun %90 regülatörde,ancak o sürekli oynayıp durmasını çözemedim :S
  • gözünüzü seveyim orda regülatör nerde (yazmayayım dedim dayanamadım )

12v a aldığınızda multimeter da 18v göstermesi normaldir
    12v da çalışırken anahtardan 1.5 volta alırsanız yine yüksek voltaj göstermesi muhtemeldir.neden diye bi sor.sordun farzedelim
    beslemede tek kapasitör var 12v da dolduktan sonra siz 1.5v a alsanız dahi yüksek voltaj üzerinde bekleyecektir elinizdeki ledin patlamasının sebebi büyük ihtimal budur .ikinci bir olasılık ise ayar yaptığınız anahtarda sorun vardırki pek sanmıyorum.
    net bir ölçüm istiyorsanız adaptörün çıkışına bir yük direnci takarak ölçüm yapın elinizde varsa 1-2w lık 220-470 ohm arasında paralel bir direnç atarak voltajı ölçün

küçük bir ayrıntıdanda bahsedeyim elinizdeki trafo çok çıkışlı trafonun şasesi ortaktır ve direk olarak köprü diyotların ac giriş kısmına gire.
    voltaj anahtarının olduğu kısımda hangi voltajı seçersek o voltajı köprü diyota göndererek doğrultma yapar.yani sözüm şu durki yukarıdaki resimde regülatör yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 1 Temmuz 2014; 0:07:57 >

• Hep.18v da kalmasi cikistaki kondansatorden olabilir. Siz sarimlari olcun ac konumda kac volt veriyor. + ve eksi degisimine dikkat edin. Ledinize her ihtimale karsi 470ohm drenc baglayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rgb Fan Bağlantı Sorunu...
    2 yıl önce açıldı
    Mouse Usb Sorunu (Çözüldü)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.