Şimdi Ara

Ayakta su içmemek batıl inanç mı? Yoksa gerçek bi durum mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ailede az önce ayakta su içmek batıl inançmıdır yoksa doğru mudur diye tartışıyoduk ben ayaktada içsek oturarakta içsek değişen bi durum olacağını sanmıyodum ve araştırdım bulduğum sonuçlar beni kararımdan döndürdü buradada paylaşmak istedim

Uzmanlar, ayakta su içmenin tıbbi zararlarını sıraladı.

Ayakta su içmenin insanlara tıbben zarar verebileceğini belirten uzmanlar, "İnsanların mideleri pozisyonlarına göre farklılık gösterir. Yani ayakta ve oturur vaziyetteki midenin pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insanlar eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak bağırsağına geçer. Bu da midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını geçerek onikiparmak bağırsağına geçer. Yani şöyle diyecek olursak insanların ayakta su içmeleri sonucunda suyu içerler ve hiçbir yere etkisi olmadan direk onikiparmak bağırsağına geçer. Su insanlar için önemlidir. Bu sıvıyı ayakta içtiklerinde vücuttaki su midede birikmez ve vücuda hiçbir faydası olmaz. Eğer insanlar sıvıyı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra onikiparmak bağırsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera dahil, bir çok insan hastalıklarından korunmuş olur. İnsanlar rastgele yerde sıvıları alıp ayakta içerseler bazı hastalıklara ve tehlikeye daha fazla maruz kalırlar." dedi.

Ayakta su içmenin tıbben zararları olmasının yanı sıra dinimizde de Peygamber Efendimiz tarafından söylenen hadisler yer alıyor.

Alıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StrongToucH -- 17 Ağustos 2013; 23:46:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• http://evrimagaci.org/fotograf/56/3350/

linke tıkla ve gerçeği gör.

Mit: "Ayakta su içmek zararlıdır, çünkü ayakta dururken içtiğimiz su doğrudan oniki parmak bağırsağına geçer, midede yeterince zaman kalamaz ve bu sebeple asitlerle karışamaz, içerisindeki bakteriler ölemez."

Mitin Kaynağı: Bu mit, açık bir şekilde, şahsi inançların bilimsel temellerle doğrulandığını görerek bireysel şüpheleri dindirmek ve teselli etmek amacıyla uydurulmuştur. Bilim camiasından olmayan şahısların sarfettikleri sözlerin doğru olduğunu görmek isteyenlerin zorlamasıyla ortaya çıkmış bir safsatadır. Kişilerin, şahsi inançlarıyla bilimi karıştıramayacaklarını, karıştırdıklarında böyle komik duruma düşeceklerini öğrenmeleri gerekmektedir.

Aşırı Dincilere:

Ayakta içilen suyun doğrudan barsağa geçtiği ve vücuda faydasının olmadığı bilgisine, miladi 1349 da vefat eden İbn Kayyim'de de rasladım; bu bilginin eskilerden alınmış olması ihtimali var.

'Ayakta içilen suyun doğrudan oniki parmak barsağına geçtiği ve vücuda hiçbir faydasının olmadığı' bilgisini bir tıp profesörüne sordum. Şu cevabı verdi:

İçilen suyun emilimi zaten miğdede değil, barsaklarda olur. Suyun vücuda faydası bu emilime bağlıdır. Ayakta su içildiğinde su miğdede daha az kalır ve barsaklara daha hızlı geçer, 'ama vücuda faydası olmaz' sözü bilime ve bilinene uygun değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doçent Kangal -- 17 Ağustos 2013; 23:54:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Kangal

http://evrimagaci.org/fotograf/56/3350/

Mit: "Ayakta su içmek zararlıdır, çünkü ayakta dururken içtiğimiz su doğrudan oniki parmak bağırsağına geçer, midede yeterince zaman kalamaz ve bu sebeple asitlerle karışamaz, içerisindeki bakteriler ölemez."

Mitin Kaynağı: Bu mit, açık bir şekilde, şahsi inançların bilimsel temellerle doğrulandığını görerek bireysel şüpheleri dindirmek ve teselli etmek amacıyla uydurulmuştur. Bilim camiasından olmayan şahısların sarfettikleri sözlerin doğru olduğunu görmek isteyenlerin zorlamasıyla ortaya çıkmış bir safsatadır. Kişilerin, şahsi inançlarıyla bilimi karıştıramayacaklarını, karıştırdıklarında böyle komik duruma düşeceklerini öğrenmeleri gerekmektedir.

Cevabında kaynağı yok mitinde ikiside boş.
    İkiside neye dayandırılıyor kanıtlarıyla açıklayan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAVEN__ -- 17 Ağustos 2013; 23:54:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omcocftr

Birisi yav he he atsın

he yav he

• Hadis Var diye biliyorum araştırmak lazım .
  • Doçent Kangal kullanıcısına yanıt
    Bunu yazmak için gelmiştim
  • Zararlı diye biliyorum fakat doktor arkadaşlarımdan birisine sizin için sorayım. Tıp olarak kaynağı veya araştırması varsa yazarım buraya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zararlı değil benim tahminim zamanında peygamberimiz kirli olduğundan şüphelendiği bir suyu içerken bunu söylemiş. Yavaş içince midede daha fazla kalır mide sıvısıyla daha fazla muamele olur doğru.
    Ama faydası olmaması gibi bir durum yok hadiste de böyle bir şey olduğunu sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: RAVEN__

quote:

Cevabında kaynağı yok mitinde ikiside boş.
    İkiside neye dayandırılıyor kanıtlarıyla açıklayan yok.

ingilizcen olsaydı resimlerdeki bilgilendirmeden kanıtı da kaynağı da anlardın.

• sadece bir sünnet

• Dinen nedenini bilmiyorum ama ayakta su icince hic bir yerden suzdurulmeden direk bagirsaga geciyor ve cesitli hastaliklara yol aciyor

• Sacmalik. Bu forumda 10 kisiden 7si ayakta su icmistir hayati boyunca. Madem bu suyun bize faydasi yok bugune kadar niye ölmedik

• öldürmüyomuş süründürüyomuş

• quote:

Orijinalden alıntı: StrongToucH

öldürmüyomuş süründürüyomuş

Yav he he

• quote:

Aşırı Dincilere:

Ayakta içilen suyun doğrudan barsağa geçtiği ve vücuda faydasının olmadığı bilgisine, miladi 1349 da vefat eden İbn Kayyim'de de rasladım; bu bilginin eskilerden alınmış olması ihtimali var.

'Ayakta içilen suyun doğrudan oniki parmak barsağına geçtiği ve vücuda hiçbir faydasının olmadığı' bilgisini bir tıp profesörüne sordum. Şu cevabı verdi:

İçilen suyun emilimi zaten miğdede değil, barsaklarda olur. Suyun vücuda faydası bu emilime bağlıdır. Ayakta su içildiğinde su miğdede daha az kalır ve barsaklara daha hızlı geçer, 'ama vücuda faydası olmaz' sözü bilime ve bilinene uygun değildir.

Yerinde bir paylaşım olmuş

• quote:

Aşırı Dincilere:

doğru olabilir ama sıvı doğrudan bağırsağa giderse vücut nasıl serinlicek

• quote:

Orijinalden alıntı: StrongToucH

Arkadaşlar ailede az önce ayakta su içmek batıl inançmıdır yoksa doğru mudur diye tartışıyoduk ben ayaktada içsek oturarakta içsek değişen bi durum olacağını sanmıyodum ve araştırdım bulduğum sonuçlar beni kararımdan döndürdü buradada paylaşmak istedim

Uzmanlar, ayakta su içmenin tıbbi zararlarını sıraladı.

Ayakta su içmenin insanlara tıbben zarar verebileceğini belirten uzmanlar, "İnsanların mideleri pozisyonlarına göre farklılık gösterir. Yani ayakta ve oturur vaziyetteki midenin pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insanlar eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak bağırsağına geçer. Bu da midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını geçerek onikiparmak bağırsağına geçer. Yani şöyle diyecek olursak insanların ayakta su içmeleri sonucunda suyu içerler ve hiçbir yere etkisi olmadan direk onikiparmak bağırsağına geçer. Su insanlar için önemlidir. Bu sıvıyı ayakta içtiklerinde vücuttaki su midede birikmez ve vücuda hiçbir faydası olmaz. Eğer insanlar sıvıyı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra onikiparmak bağırsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera dahil, bir çok insan hastalıklarından korunmuş olur. İnsanlar rastgele yerde sıvıları alıp ayakta içerseler bazı hastalıklara ve tehlikeye daha fazla maruz kalırlar." dedi.

Ayakta su içmenin tıbben zararları olmasının yanı sıra dinimizde de Peygamber Efendimiz tarafından söylenen hadisler yer alıyor.

Alıntı

müslümansan peygamber efendimizde buyurmuştur ayakta içilen suyun bi yararı olmamktadır aksine zararı olmaktadır diye

• konuyu açan arkadaşım araştırmış etmişsin sonucuda paylaşmışsın ama konu dışına değil sağlıklı yaşam bölümüne açsaydın daha iyi olurdu yoksa YAV HE HE ciler boş durmaz mal mal yazarlar yinede sağol bildiğim bir şeydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: like.no.other

konuyu açan arkadaşım araştırmış etmişsin sonucuda paylaşmışsın ama konu dışına değil sağlıklı yaşam bölümüne açsaydın daha iyi olurdu yoksa YAV HE HE ciler boş durmaz mal mal yazarlar yinede sağol bildiğim bir şeydi.

aynen pişman oldum sonrada gene ilgilenenler çıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Sacmalik. Bu forumda 10 kisiden 7si ayakta su icmistir hayati boyunca. Madem bu suyun bize faydasi yok bugune kadar niye ölmedik

forumdaki 10 kişiden 11 i de hergün radyasyona maruz kalıyor neden henüz ölmediler?ölmedik?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.