Şimdi Ara

Ayakta su içmemek batıl inanç mı? Yoksa gerçek bi durum mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: omcocftr

Birisi yav he he atsın

Ne alaka lan yazmak icin yazma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evrimagacinda yazanlar bilimsel değil, ideolojik. tam anlamıyla savunma içgüdüsü. evrim ve ateizm müdafaası için bir araya gelmiş bir topluluktan bilimsel ve rasyonel bir açıklama beklemek mantıksız olur. objektif olmadığını siz de biliyorsunuz. belli bir amaç doğrultusunda yola çıkarsanız elde ettiğiniz veri bilimsel olmaz. hiç bir ateist de çıkıp, müslümanlık çok kötüü ama şu hadislerindeki şu bilgi doğru yav demez, demek istemez. baştan aşağı her ama her şeyine karşı olmak ister. bunu normal görüyorum. benim için doktorların hemfikir oldukları ve çoğunluğunun kabul ettiği görüş geçerlidir, turan dursuninki değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 18 Ağustos 2013; 1:19:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kusura bakma ama oniki parmak olayı bana mantıklı gelmedi mide ince bağırsağı geçip direk gitmesi makul değil kaldı ki su kalın bağırsakta emilir ama ayakta su içerken genzime kaçma olasılığı daha yüksek (şahsi istatistiğim)

• farkeden birşey yok bana göre
  • Ayakta su içtiğin zaman su veya sıvı her neyse hızlıca aşağı doğru gider ve mide üst kapağına çarpar. Bu da zarar verebilir. Ama zayıf ihtimal. Tabi o kapak zarar görürse ülser oluruz. İşte açıklaması bu. Oturduğumuz zaman yemek borumuz biraz kıvrılacağı için sıvının hızı yavaşlar.
  • ayakta su içerken suyun soluk borusundan ciğerlere gitme ihtimali var. hatta azda olsa gidiyor genelde. orda birikmesi iltihaba neden oluyor. sırf din böyle diyor diye mi kabul etmek istemiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

evrimagacinda yazanlar bilimsel değil, ideolojik. tam anlamıyla savunma içgüdüsü. evrim ve ateizm müdafaası için bir araya gelmiş bir topluluktan bilimsel ve rasyonel bir açıklama beklemek mantıksız olur. objektif olmadığını siz de biliyorsunuz. belli bir amaç doğrultusunda yola çıkarsanız elde ettiğiniz veri bilimsel olmaz. hiç bir ateist de çıkıp, müslümanlık çok kötüü ama şu hadislerindeki şu bilgi doğru yav demez, demek istemez. baştan aşağı her ama her şeyine karşı olmak ister. bunu normal görüyorum. benim için doktorların hemfikir oldukları ve çoğunluğunun kabul ettiği görüş geçerlidir, turan dursuninki değil

yağ gibide nasıl üste çıkıyor. hadis daha bilimsel ve rasyonel değilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Kangal

quote:

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

evrimagacinda yazanlar bilimsel değil, ideolojik. tam anlamıyla savunma içgüdüsü. evrim ve ateizm müdafaası için bir araya gelmiş bir topluluktan bilimsel ve rasyonel bir açıklama beklemek mantıksız olur. objektif olmadığını siz de biliyorsunuz. belli bir amaç doğrultusunda yola çıkarsanız elde ettiğiniz veri bilimsel olmaz. hiç bir ateist de çıkıp, müslümanlık çok kötüü ama şu hadislerindeki şu bilgi doğru yav demez, demek istemez. baştan aşağı her ama her şeyine karşı olmak ister. bunu normal görüyorum. benim için doktorların hemfikir oldukları ve çoğunluğunun kabul ettiği görüş geçerlidir, turan dursuninki değil

yağ gibide nasıl üste çıkıyor. hadis daha bilimsel ve rasyonel değilmi

sen buradan bunu mu çıkardın genç?

üste çıkmak değil mesele.

biraz olsun ciddi olabilirsen tartışabiliriz. fakat bu şekilde olmaz.

önemli olan üste çıkmaksa buyur, yağ olmak sana kalsın.

tam da yazdıklarıma bir örnek gösterdin ve savunmaya geçtin. bu tepki gayet doğal tabi.

fakat sadece görmek istediklerini görüp gerisini görmezden gelen önce kendini kandırır.

yapıcı olalım. evrimagaci ve bu görüşü paylaşan topluluktan başka bir açıklama kim bekler? bak bunu biz de yaparız, reddetmiyorum kesinlikle. üste çıkma kaygısı her insanda var.
    bunda korkulacak bir şey yok, ben kabulleniyorum, siz de kabullenin. istediğinize değil, doğru olana ulaşmak istiyorsanız tabii. bunu aynı şekilde biz de yapmalıyız.

gerçi siz/biz diye bir şey de yok fakat böyle söylemek zorunda kaldım.

hadis ve ayetler müslümanlar için kesinlikle gerçeği bildirirken, ateistler için bir şey ifade etmez. bunun farkındayım ve zaten bilimsel delil diye göstermedim de. internette onlarca hadistekiyle paralel yazı varsa, evrimagacindaki gibi zıttını savunan yazılar da var. birini proflar birini pratisyenler mi yazıyor?

istersen 10 doktora sorarsın anket yapar gibi ve genel görüşe ulaşırsın. denemekten korkmana gerek yok. islamda bilimsel bir şey bulunması islamın doğruluğuna kanıt olnayacağı için tedirgin olmanıza gerek yok. tamamen tersini savunmaya odaklanırsanızn fikirleriniz gerçeği yansıtmayacaktır. misal: ayakta su için daha faydalı, oturarak idrar yapmak bilinenin aksine ayakta idrar yapmaya göre daha çok prostat riski oluşturur, oruç çok zararlı ölüm riski var, zemzem suyu zehirli, namaz fıtık yapıyor v.s gider de gider. az önce bir başlıkta 13 yaşında kızın derisini yüzen adamı ermeni yani gayrimüslim olduğu için savunmaya çalışanları gördüm. bosna katliamında sırpları haklı görmek v.s bu gider de gider. savunmak isteyen en büyük caniliği bile savunabiliyor.

neyse konu dağılmasın.

önemli olan üste çıkmak bu değil. önce bunu çözelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 18 Ağustos 2013; 2:19:29 >

• ayakta su içmekten ölen birini gördün mü ? o zaman devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

quote:

Orijinalden alıntı: RAVEN__

quote:

http://evrimagaci.org/fotograf/56/3350/

linke tıkla ve gerçeği gör.

Mit: "Ayakta su içmek zararlıdır, çünkü ayakta dururken içtiğimiz su doğrudan oniki parmak bağırsağına geçer, midede yeterince zaman kalamaz ve bu sebeple asitlerle karışamaz, içerisindeki bakteriler ölemez."

Mitin Kaynağı: Bu mit, açık bir şekilde, şahsi inançların bilimsel temellerle doğrulandığını görerek bireysel şüpheleri dindirmek ve teselli etmek amacıyla uydurulmuştur. Bilim camiasından olmayan şahısların sarfettikleri sözlerin doğru olduğunu görmek isteyenlerin zorlamasıyla ortaya çıkmış bir safsatadır. Kişilerin, şahsi inançlarıyla bilimi karıştıramayacaklarını, karıştırdıklarında böyle komik duruma düşeceklerini öğrenmeleri gerekmektedir.

Cevabında kaynağı yok mitinde ikiside boş.
    İkiside neye dayandırılıyor kanıtlarıyla açıklayan yok.

ingilizcen olsaydı resimlerdeki bilgilendirmeden kanıtı da kaynağı da anlardın.

Yalnızca mideyi gösterip ayakta otururken yeri değişmez diyor ayakta ve otururkenki halini göremedim.
    Ayrıca bunu yapmamak günah sayılmayacağı gibi sırf peygamber yapıyor diye yapmak sünnetini gerçekleştirmek olarak düşünülüp sevap kazandırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAVEN__ -- 18 Ağustos 2013; 11:08:38 >

• Ezan okunurken müzi kapamak veya oturuş şeklini değiştirmekte bir çeşit inanç?
    İnançlara saygı diye bas bas bağırıyoruz o halde batıl inançlara da saygılı olmalıyız.
    İslam batıla inanmayı haram kıldıysa neden batıla saygı göstermeliyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omcocftr

Birisi yav he he atsın

yav he he
  • quote:

http://evrimagaci.org/fotograf/56/3350/

linke tıkla ve gerçeği gör.

Mit: "Ayakta su içmek zararlıdır, çünkü ayakta dururken içtiğimiz su doğrudan oniki parmak bağırsağına geçer, midede yeterince zaman kalamaz ve bu sebeple asitlerle karışamaz, içerisindeki bakteriler ölemez."

Mitin Kaynağı: Bu mit, açık bir şekilde, şahsi inançların bilimsel temellerle doğrulandığını görerek bireysel şüpheleri dindirmek ve teselli etmek amacıyla uydurulmuştur. Bilim camiasından olmayan şahısların sarfettikleri sözlerin doğru olduğunu görmek isteyenlerin zorlamasıyla ortaya çıkmış bir safsatadır. Kişilerin, şahsi inançlarıyla bilimi karıştıramayacaklarını, karıştırdıklarında böyle komik duruma düşeceklerini öğrenmeleri gerekmektedir.

Aşırı Dincilere:

Ayakta içilen suyun doğrudan barsağa geçtiği ve vücuda faydasının olmadığı bilgisine, miladi 1349 da vefat eden İbn Kayyim'de de rasladım; bu bilginin eskilerden alınmış olması ihtimali var.

'Ayakta içilen suyun doğrudan oniki parmak barsağına geçtiği ve vücuda hiçbir faydasının olmadığı' bilgisini bir tıp profesörüne sordum. Şu cevabı verdi:

İçilen suyun emilimi zaten miğdede değil, barsaklarda olur. Suyun vücuda faydası bu emilime bağlıdır. Ayakta su içildiğinde su miğdede daha az kalır ve barsaklara daha hızlı geçer, 'ama vücuda faydası olmaz' sözü bilime ve bilinene uygun değildir.

Kaynak ibretlikmiş panpişto.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnriqueM

O zaman ayakta su içenlerin kolera olması lazım saçmalık.

Sigara içen herkes akciğer kanseri mi oluyor ? hayır dudak kanseri oluyor cilt kanseri oluyor kangren,mide kanseri,boğaz kanseri ,göğüs kanseri diye bu liste uzarda gider. Orada sadece koleradan bahsetmiş ki kirli sulardan bulaşan milyonlarda bakteri ve virüsler var ve bunların sebep olduğu onlarca farklı hastalık var
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.