Şimdi Ara

AYAKLARIMDA NÖROPATİK AĞRIM VAR NE YAPABİLİRİM??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 44 yaşındayım. Nörolojik( EMG EEG SEB mS testleri m. gravia testleri vb. ), Biyokimya( Şeker gizli şeker testleri) , Ortopedik testler , Kalp damar , Beyin( anjiyo) tomografileri, Bel omur, omurilik, ayak mr ve renkli doblerler, Her türlü test yapıldı.Fakat somut olarak bir şey çıkmadı. Doktorlar ise benden aldıkları şikayet şekline göre Nöropatik ağrım olduğunu belirterek Alyse adında pregabalin içeren ilaç verdiler( Sara hastalarında kullanılan ve kişinin günlük yaşamında sarhoş gibi gezdiren ilaç ). Ayak ağrılarım ve yanma batmalarım azaldı ama bu işkenceyi her gün çekiyorum. Sadece ayakta ve yürürken şikayetlerim oluyor.Ne olur bu konuda bunu geçirmiş ya da deneyimli kişiler var ise bir doktor ismi yada tavsiye verebilir mi?
    Şimdiden herkese sağlıklı günler dilerim. Allah kimsenin başına dermansız dert vermesin...

• Yaş 37 ve son 1 aydır bu yanma ve ağrılar bende de dayanılmaz hale geldi ...
  • Geçmiş olsun arkadaşım.. çekilecek dert değil. İnsanın günlük yaşamını @historiyst_45 alt üst ediyor...
  • Sorma ortopediye gittim.Mr dan tut,röntgen tahlil falan bir sürü analiz yaptırdım.Silikon tabanlık,masaj kremleri,1 hafta iğne yedim,birkaç tane suda eriyen sandoz tipi magnezyum ve calsiyum takviyesi kullandım ama nafile.Önümüzdeki günlerde kalp damar cerrahisi ya da nörolojiye gitmeyi düşünüyorum ...
  • Ben ağır spor yaptım 88 kilodan 74 kg a kadar düşerek aynı zamanda ağırlık ve vücut çalıştım(Bu yaştan sonra teneşir paklar ya :) ) Yapmaz olaydım. Büyük ihtimalle metabolizma ile oynadım. Ondan sonra baş gösterdi bu illet. Bu arada bütün vitamin ve mineral değerlerine baktırmama rağmen olumsuz bir sonuç yoktu... İlacı doktor kontrolünde alıyorum ve devam ediyorum ancak hiç kimse bana kardeşim bu nöropatik ağrı şu ya da bu yüzden oldu diye cevap veremiyorlar. Bakalım yazın( Haziran gibi) Ankara da Hacettepeye görüneceğim ama şimdiki sistemde de Doçent ya da Prof düzeyinde hocalara görünemiyorsun ki ... Şubat ayında Ankarada nörolojiden bir Profa özel olarak göründüm (ismini vermiyeyim) o da bana Psikoloji demez mi okadar para yol zaman harca ve sana çok iyi değerleriniz normal artık sevinebilirsiniz bu rahatsızlık psikolojik demez mi? Tepem attı. Ne diyeyim. Allahım dermen versin hepimize inşallah.

• hocam geçen sene mart ayında benimde belden aşağı ani his kaybıyla başladı. Ardından ayaklarımı elektrik çarpmaya ve iğnelenme yanma gibi 7/24 bitmek bilmeyen ağrılarım oldu. 1 sene boyunca yatakta yattım. Ayaklarımda güç kaybı oldu. Pregabalin içeren ilaçlar işe yaramıyor, 3-4 ay pregabalin kullandım. Neurontin yani gabapentin biraz iyi geldi. 3 ay kadar kullandım. Şuan ilaç kullanmıyorum çünkü uzun süre kullanımınında hiç bir faydası olmuyor. 13 aydır esneme germe hareketleri yapıyorum, sigarayı bıraktım şuan ayaklarımda çok az ama yine hissedilir şekilde ağrı mevcut. Sinir hasarı bu yani hiç birşekilde iyileşmiyor. İlaçlar ise beyne giden ağrı sinyallarini bloke etmeye yarıyor. Belli bir süre sonra Vücut iyileşse bile beyin bu ağrıyı algılamaya devam ediyor. Profesör doktorun da size söylediği bu.

İstanbul daki tüm hasteneleri dolaştım, nöroloji doktorlarının nörolojinin N sinden anladığı yok. Tavsiyem özel bir kaç Prof. e daha görünmeniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halisakal -- 10 Mayıs 2013; 11:04:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: halısakal

hocam geçen sene mart ayında benimde belden aşağı ani his kaybıyla başladı. Ardından ayaklarımı elektrik çarpmaya ve iğnelenme yanma gibi 7/24 bitmek bilmeyen ağrılarım oldu. 1 sene boyunca yatakta yattım. Ayaklarımda güç kaybı oldu. Pregabalin içeren ilaçlar işe yaramıyor, 3-4 ay pregabalin kullandım. Neurontin yani gabapentin biraz iyi geldi. 3 ay kadar kullandım. Şuan ilaç kullanmıyorum çünkü uzun süre kullanımınında hiç bir faydası olmuyor. 13 aydır esneme germe hareketleri yapıyorum, sigarayı bıraktım şuan ayaklarımda çok az ama yine hissedilir şekilde ağrı mevcut. Sinir hasarı bu yani hiç birşekilde iyileşmiyor. İlaçlar ise beyne giden ağrı sinyallarini bloke etmeye yarıyor. Belli bir süre sonra Vücut iyileşse bile beyin bu ağrıyı algılamaya devam ediyor. Profesör doktorun da size söylediği bu.

İstanbul daki tüm hasteneleri dolaştım, nöroloji doktorlarının nörolojinin N sinden anladığı yok. Tavsiyem özel bir kaç Prof. e daha görünmeniz.

saol sanırım ben de öyle yapacağım ama tek bilmek isteğim ..bu hastalık neden oldu bende???

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar merhaba,
    ben 1 yıldır polinöropati hastalığı ile uğraşıyorum ve kendimce çözümü bulduğuma inanıyorum ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Tam olarak size hastalığımın hikayesini anlatıyorum umarım sizlerede şifa olur.

Ortalama 8 yıldır süren kramplarım ve bacak ağrılarım vardı. ve çok ağır kanlı bir insandım her iş bana çok zor gelirdi. dönem dönem ağrılar artar ayaklarım yerde sürüklenirdi. Kalp damar cerrahına çıktım varis dedi ameliyat dedi aslında düzgün bir varisim yokken, başka bir doktora çıktım huzursuz bacak sendromu dedi ilaçlarını kullanmaya başladım ben tamamen huzursuz oldum. en son geçtiğimiz yıl büyük bir atak beni vurdu sabah yataktan kalkmakta zorlanıyordum ve gün içerisindeki yorgunluğum sonucu ki hiç bir iş yapmamama rağmen akşamları bacaklarım gücünü yitiriyor ve hareket ettiremiyordum. bu dönemde bir masör tavsiye ettiler gittim Allah razı olsun o atağı onun sayesinde atlattım ve ben geçti sandım fakat 3 ay sonra tekrar atak yaşadım ve bu sefer kolumda etkilenmişti ağrı ve güç kaybı kolumdada vardı. tıp fakültesine tedavi olmaya başladım 1 hafta yattım hastanede bütün tahliller falan yapıldı fakat hastalığın teşhisini tam olarak koyamadılar buna rağmen kortizon kullanımına başladım artık ayaklarım yerden hiç kalkmıyordu kaldırım falan çıkamıyordum sürekli sürükleyerek yürüyordum 1 ay kortizon kullandım ve ben artık koltuk değnekleri ile dengemi ancak sağlayabiliyordum ağrılarda cabası. tıp fakültesi ile ilişiğimi kestim daha büyük hastanelere gitmeyi düşündüğüm sırada bir yakınımız Allah razı olsun Ankarada Özel Doğal Hayat Polikliniğinden bahsetti. Denemekte fayda var dedik ve eşimle gittik o gün benim için tamamen mucize gibiydi. koltuk değnekleriyle girdiğim seanstan yürüyerek onlar olmadan çıktım ağrım yokmuydu vardı ama sanki daha güçlüydüm ve çok mutluydum. Hala tedavime orada devam ediyorum ve şu anda Allahıma binlerce kez şükürler olsun şikayetlerim yok seviyesinde böyle bile kalmaya razıyım o yaşadıklarımdan sonra. bu hastanede sadece doğal uygulamalar var. sülük, akupunktur, ozon, bioenerji uygulamaları sayesinde bugün hiçbir desteğe ihtiyacım olmadan hareket ediyorum ve hatta bu satırları işyerimden yazıyorum. Ben orada ms li hastalar ile karşılaştım ve karşılaştığım bayan hiç yürüyemiyor, konuşamıyor ve katı beslenemiyorken hiç bir doktor hastalığına çözüm bulamamışken bu poliklinikte tedevi olmuş ve yürüyor, konuşuyor ve katı gıda ile beslenebiliyor hale gelmiş inanın bana bunların hepsini yaşadım ve ben şifamı bulduğuma inanıyorum lütfen arkadaşlar deneyin. Bana ulaşmak isterseniz akeldansa@gmail.com adresime mail gönderebilirsiniz tüm yaşadıklarımı ve poliklinik bilgilerini sizinle paylaşabilirim. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: semra avcı

Arkadaşlar merhaba,
    ben 1 yıldır polinöropati hastalığı ile uğraşıyorum ve kendimce çözümü bulduğuma inanıyorum ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Tam olarak size hastalığımın hikayesini anlatıyorum umarım sizlerede şifa olur.

Ortalama 8 yıldır süren kramplarım ve bacak ağrılarım vardı. ve çok ağır kanlı bir insandım her iş bana çok zor gelirdi. dönem dönem ağrılar artar ayaklarım yerde sürüklenirdi. Kalp damar cerrahına çıktım varis dedi ameliyat dedi aslında düzgün bir varisim yokken, başka bir doktora çıktım huzursuz bacak sendromu dedi ilaçlarını kullanmaya başladım ben tamamen huzursuz oldum. en son geçtiğimiz yıl büyük bir atak beni vurdu sabah yataktan kalkmakta zorlanıyordum ve gün içerisindeki yorgunluğum sonucu ki hiç bir iş yapmamama rağmen akşamları bacaklarım gücünü yitiriyor ve hareket ettiremiyordum. bu dönemde bir masör tavsiye ettiler gittim Allah razı olsun o atağı onun sayesinde atlattım ve ben geçti sandım fakat 3 ay sonra tekrar atak yaşadım ve bu sefer kolumda etkilenmişti ağrı ve güç kaybı kolumdada vardı. tıp fakültesine tedavi olmaya başladım 1 hafta yattım hastanede bütün tahliller falan yapıldı fakat hastalığın teşhisini tam olarak koyamadılar buna rağmen kortizon kullanımına başladım artık ayaklarım yerden hiç kalkmıyordu kaldırım falan çıkamıyordum sürekli sürükleyerek yürüyordum 1 ay kortizon kullandım ve ben artık koltuk değnekleri ile dengemi ancak sağlayabiliyordum ağrılarda cabası. tıp fakültesi ile ilişiğimi kestim daha büyük hastanelere gitmeyi düşündüğüm sırada bir yakınımız Allah razı olsun Ankarada Özel Doğal Hayat Polikliniğinden bahsetti. Denemekte fayda var dedik ve eşimle gittik o gün benim için tamamen mucize gibiydi. koltuk değnekleriyle girdiğim seanstan yürüyerek onlar olmadan çıktım ağrım yokmuydu vardı ama sanki daha güçlüydüm ve çok mutluydum. Hala tedavime orada devam ediyorum ve şu anda Allahıma binlerce kez şükürler olsun şikayetlerim yok seviyesinde böyle bile kalmaya razıyım o yaşadıklarımdan sonra. bu hastanede sadece doğal uygulamalar var. sülük, akupunktur, ozon, bioenerji uygulamaları sayesinde bugün hiçbir desteğe ihtiyacım olmadan hareket ediyorum ve hatta bu satırları işyerimden yazıyorum. Ben orada ms li hastalar ile karşılaştım ve karşılaştığım bayan hiç yürüyemiyor, konuşamıyor ve katı beslenemiyorken hiç bir doktor hastalığına çözüm bulamamışken bu poliklinikte tedevi olmuş ve yürüyor, konuşuyor ve katı gıda ile beslenebiliyor hale gelmiş inanın bana bunların hepsini yaşadım ve ben şifamı bulduğuma inanıyorum lütfen arkadaşlar deneyin. Bana ulaşmak isterseniz akeldansa@gmail.com adresime mail gönderebilirsiniz tüm yaşadıklarımı ve poliklinik bilgilerini sizinle paylaşabilirim. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Çok Teşekkür ediyorum. Aslında araştırmalarım da benim bu yöne doğru kaymıştı. Artık Eminim . Çünkü Bu yolla tedavi olan bir arkadaşla tesadüfen karşılaştık ve anlattıkları beni bayağı etkilemişti. O yalnız Muğla da bir biyo enerji uzmanına gitmiş ve tedavi olmuştu. Hemen not alıyorum. Çok sağol...

• hocam bu hastalıkta norolojı bölumunde emg testi yaptırılınca bir bulgu ortaya cıkıyormu ? Ayrica ilac degilde aktardan sinirleri yatistirici bitkisel dogal seyler denemekte fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsm248 -- 5 Mart 2017; 12:33:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.