Şimdi Ara

Düz Taban ve MSÜ girişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdi durum şundan ibaret, benim ayak düz taban gibi duruyor ama ayak izi testi yaptığım zaman ayağımı bastığım yerde düz taban denilenemeyecek kadar bir boşluk ama normal denilemeyecek kadar çökük bir iz oluşuyor. İnternette baktığımda ise bazı fotoğraflarda düz taban olarak gösterilen fotoğrafla neredeyse aynı haldeyken bazıları ile kozmik derecede fark oluyor. Aynı şekilde internette düz tabandan muzdarip insanların yazdıkları yazılarda çektikleri sıkıntıları ve acıları okuduğum zaman diyorum ki benim düz taban olmama imkan yok çünkü bu acıların hiçbirini yaşamıyorum ama emin de olamıyorum ve kafayı yiyeceğim. Abi şimdi sizlere sorum şu, ben doktora gidecek zamanı bulamıyorum, malum sınav dönemi ve derslerden kafayı kaldıracak vakti zar zor buluyorum, doktora gitmeden anlama yolum var mı? Yaklaşık 10-15 kilo fazlam var bu yüzden ayağım düz taban gibi gözüküyor olabilir mi? Ve son olarak eğer düz tabanlık gibi bir durumum var ise MSü sağlık testlerinde tolore etme şansları var mı? (Kiloyu vereceğim arkadaşlar, sınav seneye, kilodan elerler demenize gerek yok o problem değil rahat verilir.)








  • Yapay Zekanın Yanıtı

    MSÜ Düz Taban Dereceleri ve Giriş

    MSÜ Düz Taban nedir?

    Medikal Sağlık Uygunluk (MSÜ) muayenesinde, ayak tabanının normal kıvrımının olmaması veya azalması düz taban olarak tanımlanır. MSÜ düz taban dereceleri, düz tabanlığın şiddetini ölçmek için kullanılır.

    MSÜ Düz Taban Dereceleri

    MSÜ düz taban dereceleri, 0'dan 4'e kadar sıralanır:

    • 0 Derece: Normal ayak kıvrımı
    • 1 Derece: Hafif düz tabanlık, ayakta dururken hafif bir içe eğiklik
    • 2 Derece: Orta derecede düz tabanlık, ayakta dururken ayak bileği kemiğinin içe doğru belirgin bir eğikliği
    • 3 Derece: Şiddetli düz tabanlık, ayakta dururken ayak bileğinin içe doğru aşırı eğikliği
    • 4 Derece: Çok şiddetli düz tabanlık, ayakta dururken ayak bileği kemiğinin içe doğru son derece belirgin bir eğikliği

    MSÜ Düz Taban ve Jandarma/Astsubay Girişleri

    Jandarma ve Astsubay girişlerinde, MSÜ düz taban dereceleri değerlendirme kriterleri arasında yer alır. Belirli derecelerdeki düz tabanlık, bu mesleklere girişlerde sınırlayıcı olabilir.

    • Jandarma Düz Taban Dereceleri: 0-2 derece düz tabanlık kabul edilirken, 3-4 derece düz tabanlık ile adaylar elenir.
    • Astsubay Düz Taban Dereceleri: 0-1 derece düz tabanlık kabul edilirken, 2-4 derece düz tabanlık ile adaylar elenir.

    MSÜ Ayak Derecesi

    MSÜ ayak derecesi, ayak tabanının şeklini ve yüksekliğini ölçen bir değerdir. Düz tabanlıkta MSÜ ayak derecesi genellikle düşük olur.

    19 Derece Düz Taban

    19 derece düz taban, MSÜ düz taban dereceleri arasında 3. dereceye karşılık gelir. Bu düzeydeki düz tabanlık, ayakta dururken ayak bileğinin içe doğru aşırı eğikliğine neden olan şiddetli bir düz tabanlık türüdür.

    MSÜ düz taban derecelerinin belirlenmesi ve bu derecelerin Jandarma/Astsubay girişlerini nasıl etkilediği konusunda bilgi sahibi olmak, bu mesleklere başvuracak kişiler için önemlidir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kardeş ben de girmeye çalışıyorum şuan ve ortopedi ve travmatolojiden randevum vardı bugun devlette.gittim girer girmez doktora durumu izah edip

    düz tabanlık var mı acaba diye dedim çünkü biz de biraz şüpheleniyorduk.çorapları çıkarıp yere bas dedi bastım, baktı,evet biraz var dedi.Askeriyedeki mevcut standartları,ölçüleri bilmediğim için fazla yorum yapamam dedi.duruma üzüldük biraz orda sonra sen oraya gidince sırıtma çakmayabilir doktor dedi.Bende ama siz hemen anladınız hocam dedim.Doktor da sen başta belirttin ama düz tabanlık durumu var mı yok mu diye dedi.Şimdi internetten araştırdığımda şu bilgiye ulaştım:



    MSÜ Harp Okulları – Astsubay MYO – Düz Taban – Düz Taban Derecesi

    Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde Geçen Madde Aşağıdaki Gibidir:


    AÇIKLAMA: Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Milli Savunma Üniversitesi, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi hariç, diğer fakültelerde eğitim görecek öğrenci adaylarında, ayakların yürüyüşü güçleştirmeyecek derecede şekil bozuklukları ve kalkaneal yükseklik açısı 10 ila 19 derece (10 derece hariç, 19 derece dâhil) düztabanlıklar, öğrenci adaylığına engel değildir.(https://polisaskeradaylari.com/msu-harp-okullari-astsubay-myo-duz-taban-duz-taban-derecesi/)


    Bunu görünce özel hastaneden randevu alıp doktora ayak ölçümün kaç derece olduğunu sormayı ve durumu izah etmeyi düşündüm.Yarın gidersem öğrenince inşallah yazarım.Ancak bir doktora görünmeni tavsiye ederim tabii ki.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.