Şimdi Ara

Ayak yanması artık dayanamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geceleri yatağa girdikten sonra başlıyor genelde. Rahat uyuyamıyorum bu yüzden. Uykum artınca daha da fazlalaşıyor. Ayak parmaklarımdan topuklarıma kadar yanma oluyor. Aynı şekilde sabah uyandığım vakit yine yanma olabiliyor. Vitamin eksikliğinden olabiliyormuş. Bir buçuk yıl önce doktora gittiğimde değerlerin normal bir şeyin yok deyip göndermişti. Artık ciddi ciddi rahatsız olmaya başladım. Gidip soğuk suyla yıkıyorum ama bir süre sonra aynı şekilde devam ediyor.

Benim durumumda olan var mı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun karıncalanma, ağrı gibi durumlar da var ise huzursuz bacak sendromu olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: espial

Geçmiş olsun karıncalanma, ağrı gibi durumlar da var ise huzursuz bacak sendromu olabilir.

Yok hocam sadece yanma oluyor.

• Bende de oluyordu 1-2 sene evvel kadar ama şu an yok ama Dr a gidip sor yine de. Sabah kalktigimda oluyordu 15-20 dk sonra geçiyordu yanma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanıyom

Bende de oluyordu 1-2 sene evvel kadar ama şu an yok ama Dr a gidip sor yine de. Sabah kalktigimda oluyordu 15-20 dk sonra geçiyordu yanma

Hocam doktorlar kan testine bakıp gönderiyorlar.

• D vitamini eksikliği olabilir. Ölçtürün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: comma

D vitamini eksikliği olabilir. Ölçtürün.

Kan testinde çıkar mı hocam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dayanamıyorum artık
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayak yanması, Diyabet (Şeker) hastalığının belirtilerinden olabilir. Tabi bu durumunuz, eğer avatardaki kişi iseniz henüz geçerli olmayabilir.
    Toplumda gizli şeker olarak bilinen dönem, diyabetin oluşmasından önceki dönemi kapsar. Yani gizli şeker, Tip 2 diyabete giden yolda son adım olarak bilinir.
    Dolayısıyla, bu ihtimali de göz önünde bulundurmak gerekebilir.

Bu nedenle Dahiliyenin içindeki dallardan olan Endokrinoloji Uzmanına görünüp, gizli şekeri de kapsayan daha detaylı kan testleri yaptırmakta fayda var diye düşünüyorum.

Not1: Evet, D vitamini testi hastadan kan alınarak yapılır.

Not2: Doktor değilim, ancak 10 yıl kadar süren ayak yanması sorunumdan sonra bir kan testinde Tip2 diyabet teşhisi konan bir hasta olarak tecrübemi aktarmaya çalıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

Ayak yanması, Diyabet (Şeker) hastalığının belirtilerinden olabilir. Tabi bu durumunuz, eğer avatardaki kişi iseniz henüz geçerli olmayabilir.
    Toplumda gizli şeker olarak bilinen dönem, diyabetin oluşmasından önceki dönemi kapsar. Yani gizli şeker, Tip 2 diyabete giden yolda son adım olarak bilinir.
    Dolayısıyla, bu ihtimali de göz önünde bulundurmak gerekebilir.

Bu nedenle Dahiliyenin içindeki dallardan olan Endokrinoloji Uzmanına görünüp, gizli şekeri de kapsayan daha detaylı kan testleri yaptırmakta fayda var diye düşünüyorum.

Not1: Evet, D vitamini testi hastadan kan alınarak yapılır.

Not2: Doktor değilim, ancak 10 yıl kadar süren ayak yanması sorunumdan sonra bir kan testinde Tip2 diyabet teşhisi konan bir hasta olarak tecrübemi aktarmaya çalıştım.

Avatardaki fotoğraf bana ait. Yalnız tam olarak anlayamadım.

İnsülin kullanıyor musunuz hocam?

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    İnsülin'i hap olarak kullanıyorum. Kandaki şeker düzeyi kontrol altında tutulmaz ise daha sonra iğne kullanmak gerekebilir. Diyabet hakkında çok özlü bir söz vardır:
    "Diyabet taksitle ödemeyi kabul eder ama dikkat edilmezse sonunda mutlaka ödetir".

Diyabet iki türlüdür, Tip1: Çocukluktan başlayan ve genelde iğne kullanımı gerektiren genetik durum. Tip2: 40+ yaşlarda başlayan ve genelde kötü beslenme ve yine genetik olan durum.
    Kötü beslenme derken, çok fazla abur cubur yeyip bel ve göbek çevresini kalınlaştırmaktan bahsediyorum. Örnek: Cem Yılmaz'ın son mayolu fotoğraflarında olduğu gibi.

Yazdıklarım kafanı karıştırmasın, avatardaki resmine göre henüz genç ve kilon normal duruyorsun. Ancak, ayak yanmasını hafife almamalısın ilerisi için.
    Ben de kışın bile ayağımı yorgan içinde bile tutamazdım yanmadan dolayı ama o dönem önemsemedim.
    Senin için henüz aşırı endişelenmen gereken bir durum olduğunu sanmıyorum, ama şimdiden ayak yanmasının sebebini araştırmaya başlayıp bulmalısın.

Söylediğim gibi, Endokrinoloji Uzmanına görünüp, gizli şekeri de kapsayan daha detaylı kan testleri yaptırmakta fayda var diye düşünüyorum.

• Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler. Gözlerinizde sıkıntı var mı hocam?

Yok, şükür. İlacımı düzenli alıp beslenmeye dikkat etmeye çalışıyorum. Tabi diyabet'in esas etkisi diğer organlara verebileceği zararlar:. Pankreas, böbrek, kalp ve damarlar, sinirler, göz gibi.

Bir de maalesef Tıp sektörü de ticarileşmiş, senin korkunu kullanıp tetkikleri uzatmaya çalışabiliyor kimi doktorlar, özel hastanelerde.
    Ben SGK'lıyım ama kalabalıktan dolayı Devlet hastanelerini değil SGK anlaşması olan özel'i tercih ediyorum.

Mesela bu hafta kontrol amaçlı ilk defa Kardiyoloji uzmanına gittim, testlerden sonra hemen ilaç ve gün verip Kasık damarından girip anjiyo yapacağım dedi haftaya.
    İkna olmayıp başka bir özel hastanede bu defa Profesöre göründüm, elimdeki raporları görünce gerek yok dedi. Yine de kendi muayene edip kan testi yaptırttı.
    Bu sabah da son olarak beni Efor testine soktu ve sonuçta Anjiyo gerekmez hükmünü verdi.

Onun için doktorunu iyi seçip mümkün olduğu kadar onunla yürümekte fayda var.

Hocam beslenme işini nasıl yapıyorsunuz. Neler yiyorsunuz mesela?

Beslenme konusunda: Siyah et ve beyaz ekmek ile şeker ve şeker içeren tüm ürünlerle irtibatı kestim.
    Ekmek olarak Çavdar veya tam buğday ekmeği, arada bulursam esmer Trabzon ekmeği.
    Et olarak tavuk. Tabi peynir, yoğurt, domates, salatalık, marul vs. unutulmamalı.
    Tavuk etli sebze yemekleri gayet yeterli.

Tabi ayda yılda bir kebap, pizza, makarna yeme kaçamağı olabilir.

Çay/Kahve için tatlandırıcı var. Ayrıca insanın canı reçel vs. çektiğinde Diyabetik ürünler var.
    Kavun, karpuz gibi glukoz'u fazla olan ürünlerden azar azar tadımlık tüketmeye dikkat edilmeli. Diğer şekerli meyvelerden de öyle, az yemek lazım.

Beslenmedeki kötü alışkanlıklarım ise fazla tuz kullanmak ve diyet kola ile ayrıca sigara kullanmak. Şimdi bunları azaltmak birinci hedef.
    Teşekkür ederim. Şeker ve ekmeği çok çok azaltmayı düşünüyorum. Ve sanırım az az, sık sık yemek gerekiyor.

Rica ederim. Evet, az ve sık yemek en ideali. Şeker ve ekmeği azaltma kararın gayet yerinde.

Gelişmeler olursa yazarsın yine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.