Şimdi Ara

Ayak Sallama (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
14.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kutx

Bazen ayağımı istemsiz bir şekilde salladığımı farkediyorum. Farkettiğim zaman durdurabiliyorum.
    Bu durum şu an için pek canımı sıkmıyor fakat yinede nasıl durdurabilirim bu olayı?

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

rahatsız bacak sendromu

yani hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: cöldeki kutup ayısı

quote:

Orjinalden alıntı: 4LiveForeveR

Banada oluyor Güzel birşey aslında

+1905

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

quote:

rahatsız bacak sendromu

yani hocam

araştır öğren
  • Yak onu hocam.
  • em onu
  • uplamayın konumu. ayağımı sallayasım geliyor.
  • quote:

quote:

quote:

rahatsız bacak sendromu

yani hocam

araştır öğren

burayı sence konuyu niye yazıyoz öğrenmek için bilader forum mantığınıda öğren gel bilmiyosanda yazmış olmak için konulara yorum yazma ciddi anlamda konu hakkında fikri olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

rahatsız bacak sendromu

yani hocam

araştır öğren

burayı sence konuyu niye yazıyoz öğrenmek için bilader forum mantığınıda öğren gel bilmiyosanda yazmış olmak için konulara yorum yazma ciddi anlamda konu hakkında fikri olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ?

sakin ol şampiyon.

Huzursuz bacak sendromu (HBS), uyku ya da istirahat esnasında (otururken veya yatarken) bacaklarda hissedilen rahatsızlık, huzursuzluk, hareket ettirme ihtiyacı, uyuşma, karıncalanma bazen de tam olarak tanımlanamayan bir histir.

Bu his kişiyi özellikle geceleri rahatsız eder. Ağrının tarifinde de çeşitlilik olur ve kişi "bacaklarım kıpraşıyor", "gıdıklanıyor", "yanıyor", "karıncalar geziyor" gibi cümlelerle yaşadığı sıkıntıyı anlatmaya çalışır.Konu başlıkları [gizle]
    1 Belirtiler
    2 Destekleyici Kriterler
    3 Teşhis
    4 Tedavi

Belirtiler [değiştir]
    Bacaklardaki rahatsız edici his nedeniyle bacakların hareket ettirilmesi isteği
    Oturma ya da uzanma gibi inaktif durumlarda ortaya çıkar veya daha da kötüleşir.
    Yürüme, germe gibi hareketlerle kısmen ya da tamamen düzelir.
    Gündüz saatlerine göre akşam daha fazladır ya da sadece akşam saatlerinde ortaya çıkar.
    Destekleyici Kriterler [değiştir]
    Ailede HBS varlığı
    Dopaminerjik tedaviye yanıt alınması
    Uykuda ya da uyanıklıkta periyodik bacak hareketlerinin varlığı (PLMS-PLMW)
    Uykusuzluk
    Kronik ilerleyici gidiş ve/veya periyodik kötüleşmeler
    Normal nörolojik muayene
    Teşhis [değiştir]

Her üç hastanın birinde ailevi geçiş yani genetik bir geçiş vardır. Demir eksikliği (Kansızlık), şeker hastalığı, gebelik ve kanser sebep olarak belirlense de hastaların yüzde doksan beşinde bir neden bulunamamaktadır.

Oldukça sık görülse de romatizmalı hastalıklarla karıştırıldığından hastalığın teşhisi bazen uzun sürmektedir. Daha çok romatizmal hastalıklarla karışmaktadır. Ağrının hareketle azalması ve istirahat ile tekrardan başlaması bu hastalığın ayırıcı özelliğidir.

Bu garip his; ağrı, karıncalanma, uyuşma ve çekilme şeklinde tanımlanmaktadır. Bacaklar hareket ettirilerek geçici bir rahatlama sağlanabilir. Hastalar akşamları TV seyredemezler, misafirliğe gidemezler ve en önemlisi yattığında bacaklarındaki huzursuzluk hissinin harekete zorlaması nedeniyle uykuya dalamazlar, yataklarından kalkıp dolaşmak isterler. Aynı his gece yarısı uyanmalara ve uykuya dalma zorluğuna da yol açabilir. Bu hastalar uzun süreli istirahattan ve yolculuktan çok rahatsızlık duyarlar.

Her yüz kişinin biri ile beşinde rastlanacak kadar sık görülen rahatsızlıktır. İleri yaşla birlikte, sıklığında artış görülmektedir.
    Tedavi [değiştir]

Altta yatan bir neden varsa (kansızlık, şeker hastalığı gibi) öncelikle onun tedavisi gerekmektedir. Sebebi belirsiz olan durumlarda ilaç tedavisi (klonazepam, diazepam, karbamazepin, pramipeksol, sinemet) verilebilir.

Huzursuz bacak sendromu olan kişinin bacaklarını hareket ettirmesi, yataktan kalkıp dolaşması ya da masajla kısa süreli de olsa bir rahatlama sağladığı ancak bu yöntemlerin sorunu geçici olarak giderdiği bilinmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyperkin

/>

• geçen gün anfide yanımda oturan herifin teki makinalı gibi ayagını sallayıp duruodu. Otomatik olarak sırada sallanıyor tabi. bi kaç kere tip tip baktım sıfatına anlamadı sığır. baktım olcak gibi değil sertçe dizini yere doğru bastırdım yeter dedim. yapmadı bi daha embesil herif.
  • Kutx

saol dostum ayrıca bu belirtilerin %90 uymuyor ama bu iş enteresan şekilde cidden bi tedavi bulmak lazım ama tam birşeyde yok herhalde :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

geçen gün anfide yanımda oturan herifin teki makinalı gibi ayagını sallayıp duruodu. Otomatik olarak sırada sallanıyor tabi. bi kaç kere tip tip baktım sıfatına anlamadı sığır. baktım olcak gibi değil sertçe dizini yere doğru bastırdım yeter dedim. yapmadı bi daha embesil herif.

dostum öle diyorsunda bakalım adam bu durumun farkında mı bence adama üslubuyla söylemek daha iyi olurdu çünkü bende sallıyorum ve bunu salldığımı farketmiyorum bu problemi çözmek istiyorum ama bakalım ne olacak

• aynı durum bende de var babam çok sallar mesela bana da ondan geçmiş genetik herhalde. bir de stresten olabilir ya da sıkıntıdan belki.
  • quote:

quote:

geçen gün anfide yanımda oturan herifin teki makinalı gibi ayagını sallayıp duruodu. Otomatik olarak sırada sallanıyor tabi. bi kaç kere tip tip baktım sıfatına anlamadı sığır. baktım olcak gibi değil sertçe dizini yere doğru bastırdım yeter dedim. yapmadı bi daha embesil herif.

dostum öle diyorsunda bakalım adam bu durumun farkında mı bence adama üslubuyla söylemek daha iyi olurdu çünkü bende sallıyorum ve bunu salldığımı farketmiyorum bu problemi çözmek istiyorum ama bakalım ne olacak

üniversiteye gelmiş bi adam sonuçta.belli bi kapasitesi vardır herhalde diye düşündüm bi kaç kere yüzüne gayet sinirli bir biçimde bakmama rağmen hala devam etti.zaten blok ders yapıyoruz 2 saat aralıksız profu dinliyoruz. patlama noktasına gelmişim. adam bütün konsantrasyonumu dağıtıyor. beni ilgilendirmez neresini salldığını. isterse sallayıp sallayıp titretsin umrumda değil ama beni rahatsız etmemesi şartyla. rahatsız ederse müdahale ediyorum ister istemez.

• Bende de arada oluyor ama titreme şeklinde ve durduramıyorum
  • BEN ÇOK SIK YAPIYORUM WALLA RAHATSIZ DA DİİLİM SADECE UZUN SÜRE YAPINCA YORULUP DURUYO KENDİ KENDİNE ZTN YANIMDA RAHATSIZ OLAN VARSA DURDURUYORUM AMA
  • Konuyu okurken yine ayağımı salladığımı fark ettim
  • quote:

quote:

quote:

üniversiteye gelmiş bi adam sonuçta.belli bi kapasitesi vardır herhalde diye düşündüm bi kaç kere yüzüne gayet sinirli bir biçimde bakmama rağmen hala devam etti.zaten blok ders yapıyoruz 2 saat aralıksız profu dinliyoruz. patlama noktasına gelmişim. adam bütün konsantrasyonumu dağıtıyor. beni ilgilendirmez neresini salldığını. isterse sallayıp sallayıp titretsin umrumda değil ama beni rahatsız etmemesi şartyla. rahatsız ederse müdahale ediyorum ister istemez.

hocam ben sana hak veriyorum zatende sen adama ne yaparsan yap adam o an ayagını salldıgının farkında olmadıgı sürece sen istersen ona 1 saat bak benim bahsetmek istediğim o zaten bu durumu insan istekli şekilde niye yapsın

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.