Şimdi Ara

ayak bileği kıkırdak zedelenmesi ameliyatı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
28
Favori
127.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İns ıyılesırsın ararmsn rica etsem 05326869015
  • Bilgi için yazayım ben de;
    Sebebi bilinmeksizin lise ve üniversite dönemlerinde ne zaman işe girsem ayağım en fazla 4-5 gün dayanıp beni işten ayrılmaya mecbur bırakıyordu. Üni bitti işe girdim, 4. günde ayağım tekrar şişti dayanamayıp doktora gittim artık. MR sonucunda 7.mm çapında kıkırdak lezyonu olduğu söylendi, tedavisi ise ameliyattı.
    Doktorum bu ameliyatları daha iyi yapacağına inandığı Ankara Numune Hastanesi Ortopedi bölümünden Doç Dr Alper Deveci'ye gönderdi. MR görüntülerimi incelemesinin ardından kapalı ve açık ameliyat ile tedavi yapılacağını ve tedavisinin garantisinin olmadığını söyledi. Ama kendisi lezyonun büyük olduğunu ve kapalı ameliyat yerine direkt açık ameliyatı yapmamızın doğru olduğunu söyledi.
    Eylül 2017'de dizimden alınan kıkırdak ayak bileğime nakledildi ve 2 vida ile talus kemiğim güzel kaynasın diye sabitlendi. Vakit kaybetmeksizin ertesi gün CPM denen diz bükme aleti ile dizimin hasar görmesini engelledi. 6 hafta bilfiil yattım, sigarayı bıraktım. Doktorum her gittiğimde ayağımın çok güzel iyileştiğini söyledi, alçının çıkmasının ardından "ayak spliti" denen çorabımsı eşya ile tek değnek, 10 gün sonra da değnekleri bırakıp yürümeye başladım. Fizik tedavide ise özellikle Atatürk Hastanesi Beşevler Polikliniği Fizik Tedavi Uzmanı Prof Dr Necmiye Ün Yıldırım hocama gönderdi, ayağım tüm hareketlerini eskisi gibi kazandı.
    29.12.2017 tarihinde vidalarım alındı ve şuan tekrar 3 haftalık basmama süreci başladı. Ocak 15'te MR çekilecek ve ameliyat başarısına bakılacak, umarım iyi olmuşumdur.
    Ameliyat olacaklara önerilerim;
    *5mm üzerindeki lezyonlarda kesinlikle açık ameliyat tercih edin
    *Sigarayı bırakın, yaraların iyileşmesinde çok büyük faydası oluyor
    *Düzgün beslenme
    *İlaçları eksiksiz kullanım
    *Doktorunuzun dediğinin bir adım dahi dışına çıkmamak
    *Ameliyat sonrası yataktaki süre boyunca bacağınızda kas kaybını önleyici hareketler yapın, sonradan çok faydasını görüyorsunuz
    *Fizik tedavideki doktorlar size 5 antrenman vermişse siz 10 yapın, asla üşenmeyin
    ...
    Herkese geçmiş olsun.
    __
    Edit: Ameliyatı yapan doktorum ve ekibinden, Fizik tedavi doktorum ve ekibinden (ameliyat başarısız olsa dahi) Allah razı olsun, ellerinden geleni yaptıklarından eminim ve tavsiye ederim.
    Edit2: Ameliyatımın sonucu belli oldu, %100 başarı :) Allah'a şükür atlattım, Allah herkese şifasını versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak66cakir -- 9 Şubat 2018; 3:23:19 >




  • Bana da doktor ameliyat dedi surec hakkinda ameliyat olan arkadaslardan bilgilerinden faydalanmak istiyorum.yardim edebilirseniz cok seviniriz.

    0506 262 04 01



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samet4206 -- 9 Ocak 2018; 13:25:27 >
  • Merhaba arkadaşlar. 11 Ocak 2018 tarihinde talus ostreokondral atroskopi ameliyatı olarak aranıza katildim😀

    Şikayetim mayis 2017 tarihinde yaptığım halısaha maçıyla beraber başladı. Çoğumuz da olduğu gibi basit bir burkulma veya incinme olarak düşündüm ve üzerinde çok durmasını. Birkaç hafta sonra ağrıların ve sisligim geçti.ayni zamanda dalışla uğraşan bir insanım temmuz başlarında 4-5 gün üst üste büyük paletlerle uzun ve yorucu dalışlar yaptıktan sonra üzerine basamayacak kadar acı ve agrilarim olduğunda birşeyler in ters gittiğini anladım. Kısa bir süre içinde bir ortopedi Dr. Giderek sikayetimi anlattım ve mr çektirdi. Mr sonuçlarına bakarak kıkırdak lezyonu olduğumu söyledi ilkkez bu anda anladım olayın ne kadar ciddi olduğunu çünkü ameliyatın ne kadar zor olduğundan bahsetti sıcak günlerde kafamdan çıkan ter dahada arttı tabiki😀

    Tekirdağ'da döndüğümde ilk işim bu durumu birkaç dr.daha gösterme gereği duydum sonuç tabiki değişmedi talusun ostreokondral lezyonu. Yine ameliyat ve operasyon.

    Artık sürekli internetten araştırma yapmaya başladım çünkü her ortopedi Dr. Ve hastanenin yapabileceği bir operasyon değildi.

    İnternette yaptığım araştırmalarda 2 türlü bir operasyon yapılabildiğini öğrendim mesoplasti yani açık ameliyat ve atroskopi yani kapalı ameliyat .birçok video ve bilgi edinmeye çalıştım Dr arastirdim. Birçok Dr göre 1.5 cm altı lezyonlarda kapalı ameliyat girişimleri yapilmasi bilimsel bir veri olduğunu igrendim( temmuzda çektirdiğim mr' da 6 mm lezyon olduğu mevcut)

    Dikkatimi kapalı ameliyat ä çevirdim. özel araştırmalarimda Edirne tıp fakültesinde prof. Dr.Nurettin heybeli in bulunduğunu daha çok ayak ve ayak bileği üzerinde çalışmaları olduğunu öğrenerek Aralık başında bir şekilde ulaşarak muayene oldum.

    Ay sonunda tekrar mr çektirerek gelmemi aradaki sürede ( yaklaşık 6 ay)duruma bakalim dedi. Çektirdiğim 2. Mr. Sonucunda lezyon 1. Evreden 2. Evreye lezyon alanında 6 mm den 8 mm çıktığını öğrendim .

    Bu seviyedeki lezyonlar için kapalı ameliyat olması gerektiğini belirtti ve ameliyatı gerceklestirebilecegini söyledi.

    Fazla uzatmayalım Ocak sonuna tarih verdi ( öğretmenim) aman hocam araya tatil girsin istiyorum dedim ve 11 Ocak2018 tarihinde ameliyatım gerceklesti. Dr ameliyatın çok iyi geçtiğini söyledi ayrıca belirtmem gerekir ki .temizlenen alana kıkırdak oluşumunu hızlandırıcı HYALOFAST adlı bir madde ile o bölge yamadi

    Şuan 20 gün maddenin kaynaması ve kıkırdak oluşumunu hızlandırmak için ayak yukarda yatmaktayım.2 subat tarihinde ilk kontrol ameliyattan sonrada 6 hafta sonra ise başka bir kontrol için cagirdi. Sizi gelişme oldukça bilgilendirecegim.kapalıı ameliyat in başarı oranı hala aklimda soru işareti olarak durmakta.

    Dediğim gibi sizi buradan bilgilendirecegim.




  • Yukarıdaki mesajda anlam bozuklukları veya yazım hataları olabilir 2. Kez kontrol edemeden mesajı attim
  • Ferhat_yildirimm F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle herkese çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

    Kardeşim için sizlerden bilgi anlamından yardım rica ediyorum. 25 yaşında ve 12 mart itibariyle askerse gidecek. Jandarma komando olarak kısa dönem er yapacak ancak ocak 15 itibariyle çektirdiğimiz emarda sağ ayak bileğinde 5 mmlik lezyon olduğu ortaya çıktı 1-2 haftadır kremler ve ilaçlar kullanıyor ama nafile arasıra hafiflese de geçmiyor ayrıca ayak tabanında ödemde var. Ağrıları devam ediyor bazen sancı şeklinde oluyor. Çok kötü bir zamana denk geldi.

    Askerlik şubesine gittik 1 martta gelin sizi anca o zaman asker hastanesine sevk edebiliriz dediler. Ancak 10 günlük bir süremiz kalıyor ki şu durumda kardeşimin bu ayakla askerlik yapabileceğini hiç sanmıyorum. Lezyon daha da büyüyecektir diye düşünüyorum. Şu durumda ertesi yıla sevk rice edeceğiz, tabii bizim istememizle olacak mı bilmiyorum...

    Amacım askerliği 1 yılda olsa ertelemek ve bu süreçte ameliyat olmasını sağlamak...

    Sizce açık mı kapalı mı olamalı?

    SSK dışında bir sağlık sigortamız yok, bu ameliyatların yaklaşık fiyatları hakkında bilgi verebilir misiniz. Banka kredisi çekmem gerekecek.

    Askerlikle alakalı bir deneyiminiz oldu mu ba şekilde 1 yıl erteleme alabilir miyiz?


    Zaman ayırıp cevaplayabilriseniz çok sevinrim, Kardeşimin psikolojisi iyice bozuldu ne yapacağımızı şaşırdık.

    Herkese acil şifalar diliyorum...




  • Merhaba arkadaslar benim durumuma da sizler gibi kikirdak lezyonu teshisi konuldu.konya eskisehir ve afyonda birkac doktora gittim en son gazi uni ortopedi ve travmatolojo ana bilim dali baskani prof dr. Ulunay kanatliya gittim.ameliyat dedi gun verdi ancak artroskopi ile yapay kikirdak yerlestircem dedi.acik amelyati baya methetmis arkadaslar karasizimbir baska doktora mi gitsem lutfen yazin bana watsuptan yada arayin tecrubeli arkadaslar.hatta mumkunse bir watsup grubu kuralim bu surecte birbirimize terapi gibi gelcektir.simdiden tesekkurler 0555 624 10 88
  • Merhabalar, Açık ameliyat olalı 15 ay oldu. 8 mm idi . Yapay kıkırdak ve kanlandırma şeklinde oldu. Yani dizden parça alınmadan..Samsun tıp fakültesinde..doktor Ahmet Pişkin Hocamız. Yeni emar çekilip doktora danışmadan yazmak istemedim. Nihayet dün sonuçları gösterme fırsatım oldu. Emarda önceki 8 mm kıkırdak lezyonu ifadesinin olmaması sevindirici idi. Bol bol effüzyon kelimesi geçiyor. Nihayetinde doktorum yapılan yamanın tuttuğunu söyledi. İki günde bir koşan birisiyim. Doktorum koşabilirsin, bileği aç, ama daha çok bisikleti öneriyorum dedi. Bileğim her geçen gün açılıyor tabiki diğer bilek gibi değil. Ağrılar olmuyor değil. Oluyor ancak bu ağrıların hâlâ ameliyat ağrısı olduğunu hissediyorum. Sanki paslanmış bir makası açmak gibi bir şey bu. Önceden işte kösele ayakkabı giyemezken şimdi gayet rahat giyiyorum. Okul dışında Adidas performans model ayakkabı kullanıyorum . O ayakkabı ile hiç ağrı olmuyor. Net olarak şunu söyleyebilirim, eğer koşmayan birisi iseniz yürüyüş ve yüzme vs..ile spora hayatınıza devam edeceksiniz bu ameliyatı bildik birisine olunuz. Geçmiş olsun herkese.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz er

    Merhabalar, Açık ameliyat olalı 15 ay oldu. 8 mm idi . Yapay kıkırdak ve kanlandırma şeklinde oldu. Yani dizden parça alınmadan..Samsun tıp fakültesinde..doktor Ahmet Pişkin Hocamız. Yeni emar çekilip doktora danışmadan yazmak istemedim. Nihayet dün sonuçları gösterme fırsatım oldu. Emarda önceki 8 mm kıkırdak lezyonu ifadesinin olmaması sevindirici idi. Bol bol effüzyon kelimesi geçiyor. Nihayetinde doktorum yapılan yamanın tuttuğunu söyledi. İki günde bir koşan birisiyim. Doktorum koşabilirsin, bileği aç, ama daha çok bisikleti öneriyorum dedi. Bileğim her geçen gün açılıyor tabiki diğer bilek gibi değil. Ağrılar olmuyor değil. Oluyor ancak bu ağrıların hâlâ ameliyat ağrısı olduğunu hissediyorum. Sanki paslanmış bir makası açmak gibi bir şey bu. Önceden işte kösele ayakkabı giyemezken şimdi gayet rahat giyiyorum. Okul dışında Adidas performans model ayakkabı kullanıyorum . O ayakkabı ile hiç ağrı olmuyor. Net olarak şunu söyleyebilirim, eğer koşmayan birisi iseniz yürüyüş ve yüzme vs..ile spora hayatınıza devam edeceksiniz bu ameliyatı bildik birisine olunuz. Geçmiş olsun herkese.

    hocam watsup grubu actık siz de ordasınız sanırım deneyimlerinizi orada da paylasırsanız sevinirim.05556241088




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak66cakir

    Bilgi için yazayım ben de;
    Sebebi bilinmeksizin lise ve üniversite dönemlerinde ne zaman işe girsem ayağım en fazla 4-5 gün dayanıp beni işten ayrılmaya mecbur bırakıyordu. Üni bitti işe girdim, 4. günde ayağım tekrar şişti dayanamayıp doktora gittim artık. MR sonucunda 7.mm çapında kıkırdak lezyonu olduğu söylendi, tedavisi ise ameliyattı.
    Doktorum bu ameliyatları daha iyi yapacağına inandığı Ankara Numune Hastanesi Ortopedi bölümünden Doç Dr Alper Deveci'ye gönderdi. MR görüntülerimi incelemesinin ardından kapalı ve açık ameliyat ile tedavi yapılacağını ve tedavisinin garantisinin olmadığını söyledi. Ama kendisi lezyonun büyük olduğunu ve kapalı ameliyat yerine direkt açık ameliyatı yapmamızın doğru olduğunu söyledi.
    Eylül 2017'de dizimden alınan kıkırdak ayak bileğime nakledildi ve 2 vida ile talus kemiğim güzel kaynasın diye sabitlendi. Vakit kaybetmeksizin ertesi gün CPM denen diz bükme aleti ile dizimin hasar görmesini engelledi. 6 hafta bilfiil yattım, sigarayı bıraktım. Doktorum her gittiğimde ayağımın çok güzel iyileştiğini söyledi, alçının çıkmasının ardından "ayak spliti" denen çorabımsı eşya ile tek değnek, 10 gün sonra da değnekleri bırakıp yürümeye başladım. Fizik tedavide ise özellikle Atatürk Hastanesi Beşevler Polikliniği Fizik Tedavi Uzmanı Prof Dr Necmiye Ün Yıldırım hocama gönderdi, ayağım tüm hareketlerini eskisi gibi kazandı.
    29.12.2017 tarihinde vidalarım alındı ve şuan tekrar 3 haftalık basmama süreci başladı. Ocak 15'te MR çekilecek ve ameliyat başarısına bakılacak, umarım iyi olmuşumdur.
    Ameliyat olacaklara önerilerim;
    *5mm üzerindeki lezyonlarda kesinlikle açık ameliyat tercih edin
    *Sigarayı bırakın, yaraların iyileşmesinde çok büyük faydası oluyor
    *Düzgün beslenme
    *İlaçları eksiksiz kullanım
    *Doktorunuzun dediğinin bir adım dahi dışına çıkmamak
    *Ameliyat sonrası yataktaki süre boyunca bacağınızda kas kaybını önleyici hareketler yapın, sonradan çok faydasını görüyorsunuz
    *Fizik tedavideki doktorlar size 5 antrenman vermişse siz 10 yapın, asla üşenmeyin
    ...
    Herkese geçmiş olsun.
    __
    Edit: Ameliyatı yapan doktorum ve ekibinden, Fizik tedavi doktorum ve ekibinden (ameliyat başarısız olsa dahi) Allah razı olsun, ellerinden geleni yaptıklarından eminim ve tavsiye ederim.

    burak kardesim alper deveci hocayı tavsiye etmişsin sanırım ama parantez icinde ameliyat basarısız gecmiş olsada yazmıssın anlamadım.ben de ankara da doktora gidecegim afyonda yasıyorum.siznle ietişime gecmek isterim watsup grubumuza gelip deneyiminizi bizimle paylasın lutfen 05556241088




  • ordeal171 O kullanıcısına yanıt
    Ameliyatım başarılı sonuçlandı, tavsiye ederim
  • Bende 7 mart 2018 de oldum. Trabzon Farabi de. Prof. Osman AYNACI ve ekibine. Ameliyat oncesi yaptigimiz görüşmede atroskopi olarak yapacagini ve kanlandirma amaciyla drilling yapacagini söylemişti. Ancak ameliyattan cikinca ayagimin alcida olmasi ve agrilarimin fazla olmasindan suphelenip hocaya sordum. Evet lezyon fazla oldugundan drilling yeterli gorulmedi ve acik ameliyata gectik dedi. Evde yatiyorum. Ayak havada. Aşağıya indirdigim an dayanilmaz bir aci oluyor dikiş yerlerinde. Sanki ayagim oyle bir şişiyor ki alçıya sigmayacak. Yarin kontrol var. Pansuman falan. Bakalim ne diyecekler.



    45 gun rapor verdiler. 30 gun alcida duracak basmak yasak. Alcidan sonra 15 gün fizik tedavi ve yürümeye baslanacak. Sonra kacgin daha rapor belli degil. Allahtan memurum da raporluyken maaş kesilmiyor. Normal çalışanlara mevlam kolaylik versin. Zor bir olay. Helede evde yatmaya alışkın olmayanlar için cok cok cok zor bir durum.



     ayak bileği kıkırdak zedelenmesi ameliyatı

     ayak bileği kıkırdak zedelenmesi ameliyatı

     ayak bileği kıkırdak zedelenmesi ameliyatı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziraat_ci -- 19 Aralık 2019; 14:14:39 >




  • Merhaba,

    Kızım için doktorlar ameliyat dediler.Bu ameliyatı olması demek universite sınavını kaybetmesi hatta sınıfta kalmasi demek.Malum 2 aydan önce ayaga kalkan yok sanirim.

    Benim doktorlara sorup cevabini alamadigim soruyu sizlere sormak istiyorum.Bu görüntüleme teknikleri yokken örnegin 1980lerde ayak bilegi büyuk kikirdak lezyonu olanlara ne oldu?
  • https://www.youtube.com/watch?v=XtZAn-cB3gg


    gurupta aciklamalarda bulunmustum videoyu izlemenizi tavsiye ederim elbet yapan hekimimiz vardir
  • Ben de bu lezyon yüzünden bir yılda iki kere ameliyat olmuş birisiyim. 2015 yılında voleybol oynarken bileğimin üzerine düşüp burktum. İlk müdahalenin kötü olması, teşhisin 6 ay sonra konması, hastane sıra alma, randevu alma derken 2017ye kadar sarktı ameliyat olmam.
    İlk ameliyatı mart 2017de İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oldum. Artroskopik cerrahi uygulandı. Doktor prof i. istemi alp yücel idi. Ameliyata girdi mi onu bile bilmiyorum. Her kontrol ve muayenede başka bir asistanla karşılaştım. Her gittiğimde iki kutu aynı krem ve iki kutu aynı ilacı verip yolladılar. En son ağustos 2017de yine farklı bir asistana olayı her zamanki gibi en başından anlattım. Bir röntgen çektirdi ve ilaç-krem vererek acılar devam ederse gel dedi. Ben de bir arkadaşımın tavsiyesi ile Ümran Tıpta Erşan Ateş'e gittim. Mr çektirdi ve daha önceki ameliyatın başarılı olmadığını 9mm lezyon olduğunu söyledi. Açık ameliyat gerekiyordu. Bu mr sonucunu Gata ve Baltalimanında birkaç doktora daha söyledim ve onlar da aynısını dediler.
    25 ocak 2018'de özel bir hastanede Erşan Ateş mozaik plasti ameliyatımı yaptı. 4 ayda iyileşme olacağını ve bu süre içinde kesinlikle sigara içmemem gerektiğini söyledi. Ayak bileğim iki metal vida ile tutturuldu ve farklı bir dikiş atıldı hem dizime hem de bileğime. Bu dikişler yara bandı gibi bir bantla tutturulmuştu. Hareketi önlemek için de ayaktan dize bir atel takıldı. ön kısmı açık çizme gibi. Bir hafta içinde kaval kemiğinin etrafındaki damarlarda müthiş bir basınç ve ağrı başladı. Doktorum Siyami Ersek Kalp ve Damar Hastanesine yönlendirdi. Dopler sonucu temiz çıktı, kullandığım kan sulandırıcı iğnenin dozu artırıldı. Doktorum da atele gerek olmadığını, yaranın temiz olduğu için pansumana da gerek olmadığını söyledi. Bir ay kullanmam gereken ateli on günde çıkardık. Toplam iki kere pansuman oldum ve dikişlerin de alınması diye bir durum yoktu. Sadece üzerindeki bantları kaldırdım.

    11 martta kontrole gittiğimde koltuk değneklerine dayanarak ayağımın üstüne basabileceğimi, 21 gün sonra da değneksiz basabileceğimi söyledi. Ben tabi artık iyileşme sürecine girdim diye yavaş yavaş sigaraya başladım. son bir iki haftadır da eskiden içtiğim kadar sigara içiyordum.
    Bugün, yani 12 nisanda kontrole gittiğimde yaraya baktı çok iyi dedi ve röntgen istedi. Röntgene bakar bakmaz sen sigara mı içiyorsun diye azarladı. Çünkü nakledilen kısmın etrafında hafiften kireçlenmeler başlamış. Sigara yüzünden oralara besinler ulaşmıyormuş. Moralim çok bozuldu ve bugün tekrar sigarayı bırakma kararı aldım. Çok lanet bir şeymiş şu sigara. 17 nisanda bieğimdeki vidaları aldırmak için tekrar operasyon olacak. Gelişmeleri tekrar yazarım. Ameliyat olacak olanlar da kesinlikle sigarayı bırakmalı.
    Herkese geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak66cakir

    Ameliyatım başarılı sonuçlandı, tavsiye ederim
    Ben de önümüzdeki hafta vidaları aldıracağım da üç hafta ayağın üzerine basmama demişsiniz. Sıkıntılı bir süreç oluyor mu? Yine evde yatakta mı geçirmek gerekiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chitak -- 13 Nisan 2018; 2:26:41 >
  • Kaynak:https://www.ntv.com.tr/saglik/kikirdak-hasarina-enjeksiyon-ile-nakil,M1OnOT3_FEKcGrBNmDudOw









    Kıkırdak hasarına 'enjeksiyon' ile nakil

    Kıkırdak hasarına 'enjeksiyon' ile nakil

    Anadolu Ajansı



    Türkiye'de, kök hücreden elde edilen kıkırdağın, açık cerrahi yapılmadan ve anestezi uygulanmadan enjekte edilmesiyle hasarlı bölgenin onarıldığı yeni bir yöntem geliştirildi.





    İlişkili Haberler

    Kireçlenmenin en önemli nedenleri Fazla kilo ve hareketsizlik.jpgKireçlenmenin en önemli nedenleri

    “Diz ağrısı zamanında müdahale gerektirir”.jpgDiz ağrısını hafif almayın!

    Türk bilim insanları, yenileyici tıp uygulamalarıyla kök hücreden elde edilen kıkırdağın, hedeflenen bölgeye enjekte edilerek, hasarlı bölgeye tutunup onarmasına imkan veren yeni bir yönteme imza attı.



    Mevcut kök hücreden elde edilen kıkırdakta olduğu gibi açık cerrahiye gerek duyulmayan ve anestezi uygulanmayan yöntemle kıkırdak hasarlarında enjeksiyonla nakil imkanı sağlanırken, aynı zamanda mevcut nakil tekniklerine göre çok daha yüksek kalitede ve kişinin mevcut dokusuyla uyumlu kıkırdak elde edildi.



    HAYVAN DENEYLERİNDEN BAŞARILI SONUÇLAR ALINDI



    Yöntem, Türkiye'nin yürütücülüğünü yaptığı, İngiltere, Hollanda, Almanya ve İtalya'nın yer aldığı Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında, daha ileri bir seviyeye çıkartılabilmesi için geliştirilecek. Proje kapsamında, hayvan deneylerinden başarılı sonuçlar alınırken, eş zamanlı olarak insanlarda klinik çalışmayla yeni tedavi yöntemi hayata geçirilecek.

    Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, kireçlenme, menisküs, romatizmal hastalıklar, burkulma, bağlarda kopma, tendon problemleri, dizde kıkırdak aşınmaları ve kıkırdak erimesi gibi çeşitli nedenlerin, dizlerde şiddetli ağrıya yol açtığını söyledi.



    Bu sorunun, kişinin yaşam kalitesini bozduğunu, iş gücü kaybına yol açtığını, profesyonel sporcuların bunlara neden olabilecek bir sakatlanma sonrasında sporu bırakmak zorunda kalabildiğini ifade eden Doğan, kıkırdak hasarının giderilebilmesi için cerrahi uygulamaların yapıldığını ve son yıllarda yenileyici tıp uygulamaları olarak isimlendirilen "rejeneratif tıp" çalışmaları kapsamında, kök hücre ve hücresel tedavilerin yapıldığını söyledi.









    Prof. Dr. Doğan, mevcut uygulamalarla hasarlı olan bölgeye kök hücre enjeksiyonu yapılabildiğini, bu alanlarda doğrudan kıkırdağın yenilenerek sorunun ortadan kaldırılabilmesi için çalışmaların başladığını söyledi.



    Doğan, bu kapsamda, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden Prof. Dr. Murat Bozkurt ile Nanotıp Uzmanı Dr. Mehmet Doğan Aşık tarafından, kök hücreden kıkırdak geliştirilmesinde yenilikçi ve hedefe yönelik tedavi için klinik çalışmanın başladığını belirtti.



    Doğan, kök hücreden geliştirilen kıkırdakla hasarlı bölgenin yenilenmesine olanak sağlayacak yöntemin, mevcut uygulamalara göre önemli avantajlar sağlayacağını aktararak, "Türk bilim insanlarınca geliştirilen teknolojinin uygulandığı hayvan deneyleri gösteriyor ki sonuçlar, mevcut tüm teknolojilere göre daha iyi ve umut verici. Bu sonuçlar, şimdi insan çalışmalarıyla tekrarlanacak." bilgisini verdi.



    "İLK ETAPTA GENÇ HASTALAR YARARLANACAK"



    Proje Sorumlusu Prof. Dr. Bozkurt da projenin klinik çalışmaların tamamlanmasının ardından, kas ve iskelet sisteminde hasar gören dokuların, kişilerin kendi hücrelerinden elde edilen yenileyici kapasiteli hücrelerle fonksiyonel hale getirilebileceğini belirtti.



    Uygulamadan yararlanılabilmesi için kıkırdak hasarının belli bir seviyede olması, hücre yenileyici özelliği daha fazla olduğundan kişinin 20-45 yaş aralığında bulunması gerektiğini ifade eden Bozkurt, zamanla daha ileri yaşlarda da uygulamanın yapılabileceğini söyledi.



    "ENJEKSİYON TEKNİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK"



    Prof. Dr. Bozkurt, söz konusu uygulamanın başlaması halinde, açık cerrahi uygulanmadığından hasta ve hekime büyük konfor sağlayacağını belirterek, "En önemlisi kıkırdak hasarına bağlı sorunlar, protez takılması aşamasına gelmeden çözümlenebilecek. Kök hücreden elde edilerek yapılan mevcut nakillerde, cerrahiyle yapılamayacak olan bölgelerde enjeksiyon yöntemi rahatlıkla kullanılabilecek" diye konuşarak uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi:



    "Kişinin kendisinin yağ ya da derisinden bir doku alınıyor ve alınan dokudan kök hücre elde ediliyor. Kök hücrenin içinden kıkırdak üretecek hücre elde ediliyor. Kıkırdak üretebilen hücreler belli bir biyo-malzemeyle kaplanıyor ve kıkırdakta hasar tespit edilen yere hiçbir kesi yapılmaksızın lokal anestezi altında enjekte ediliyor. Enjekte edilen hücre, bölgede hasarlı olan yeri buluyor ve oraya yapışıyor. Bu aşamadan sonra orada yeni bir kıkırdak oluşmaya başlıyor. Hasta 2-3 gün ayağını sabit tuttuktan sonra normal yaşamına geri dönebiliyor.



    Açık cerrahi sonrası görülebilecek enfeksiyon ya da yara iyileşmesi söz konusu olmayacak. Operasyon sonrası uzun süre fizik tedavi gerekmeyecek. Hepsinden önemlisi, mevcut uygulamalara göre çok daha kaliteli kıkırdak yapısı olacak."




  • Merhaba herkese ceyhun ben aynı sorun bende 6 yıldır var sağ ayak bileği kıkırdak lezyonu boyutu 10 mm ve 6 yıldır aynı boyutta büyütmemeye gayret ettim istanbulda yaşıyorum .en az 10 ortopedi doktoruna gittim ameliyatın başarı oranı az dendi olmadım ameliyat çok ayakta kaldığımda ağrı ve sızı olur bu ayağa yüklendiğimde ani sızı 6 yıldır böyle ameliyat olmuyorum şimdilik herkeze geçmiş olsun fikir paylaşmak isteyen olursa nom 0536 702 41 51 ayrıca vatsap gurubu varsa beni eklerseniz sevinirim
  • Arkadaşlar merhaba herkese yararı olması açısından ameliyat sürecimi öncesini ve sonrasını aktaracağım yaklaşık beş yıl önce ayak bileğimi halısaha maçı esnasında tibia kemiğimin bilek kısmından üç parça olarak parçaladım ve ameliyata alındım kırık ameliyatım iyi geçti bir yıl içerisinde Talus ocd ile tanışana kadar ameliyatımın üzerine dört yıl kadar ameliyat olmadım tabi bu esnada kilo aldığımda uzun süre ayakta kaldığımda gerek özel hayatım gerek iş hayatımda çok sıkıntı yaşamaya başladım ağrı takılma vs. Tabiki psikolojik yansımaları yaşıyorsunuz gayet iyi bilirsiniz lezyon 4. Yani son evrede bir çok doktor ile görüştüm ki Gaziosmanpaşa devlet hastanesinde direk bilek dondurma bile söylendi en az 4 kez MR çektirdim şunu dile getirmeliyim ki arkadaşlar MR daki sonuç ile ameliyat esnasındaki görüntü farklı olabiliyor bunu ameliyatımdan bahsederken daha iyi anlayacaksınız.Doktor araştırırken sadece para odaklı olan kişilerle karşılaşacaksınız.Uzun lafın kısası Prof.dr.ahmet Fatih parmaksızoğlu 'nun muayenehanesine gittik çok acil mozaikplasti yani açık ameliyat olmam gerektiğini söyledi ( Not: O kadar doktor arasından %95 iyi ihtimal veriyorum diyen tek kişi maddi açıdanda tek iyi niyetli gördüğüm kişiydi) 2018 aralık sonlarında ameliyat oldum ameliyat esnasında lezyon alanın daha geniş ve kemiktede hasar aşınma olduğu ortaya çıkmış ve dizden kemik ve kıkırdak nakli yapıldı ameliyat yaklaşık 1,5 saat sürdü çıktığımda şiddetli ağrım oldu tabi ağrı kesicilerle dayanılmayacak bir ağrı durumu yaşamadım dört gün yattım sonra taburcu oldum 45 gün ayağımın üstüne basmamam istendi bir hafta sonra değnekler ile kontrole gittim dizimin biraz altına kadar alçı yapıldı zaman geçti ve 45 gün doldu doktorum filme baktı ve gayet iyi olduğunu söylediki ayaktaki hasara göre daha da uzaması bir ihtimaldi erken toparlamış bu zaman zarfında sigara içmedim ve kolojen bir vitamin kullandım alçı çıktıktan sonra 3 hafta koltuk değnekleri ile ayağımın üstüne yalnız 20 kilo yük vermem istendi basmaya başladığım ilk bir hafta tibianın biraz üstü baldırıma doğru kasılma saplanma ağrı oluyor önümde daha 2 hafta var süreci aktarmaya devam edeceğim arkadaşlar herkeze geçmiş olsun sorularınız için 05325005757 elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Acil şifalar dilerim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Optimist34 -- 1 Şubat 2019; 14:47:6 >




  • Eklem yerlerinin kıkırdakların ve kemiklerin güçlenmesi için her gün ayak paça için çok çok faydasını göreceksiniz. Bir yakınım minüsküs nedeni ile neler çekti neler, ameliyat dediler inad etti olmadı en sonunda bir doktorun tavsiyesi üzerine her gün ayak paça içerek eski sağlığına kavuştu. ameliyat en son çare siz de deneyin. Allah tüm hastalara acil şifalar versin inş Allah.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.