Şimdi Ara

ayak bileği kıkırdak zedelenmesi ameliyatı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
28
Favori
127.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz er

    Merhaba, bende 6 yıl öncesinde ayak bileğimden sakatlanmıştım. Kıkırdak zedelenmesi yani. Uzun süre erteledim ameliyatı. Çok araştırdım, bir çok doktora danıştım, kremler vitaminler kullandım ancak geçmedi. Nihayet 2 hafta önce atroskopi ameliyatı oldum. Şimdi raporluyum. Kimisi açık ameliyatı önerdi, kimisi önermedi. Neticede ne olacağını bilememekle birlikte doktorun yaklaşımına bakılırsa şifa bulacağımı düşünüyorum . yardımcı olabilmek adına buradan zaman zaman gelişmeleri yazacağım. Konu hakkında merak ettiğiniz yada kafanıza takılan bir şey olursa bana ulaşabilirsiniz. Herkese geçmiş olsun.

    Merhaba, ameliyat sonrası kullandığım 4 aylık raporum biteli 20 gün oluyor. Şuan için durum nasıl derseniz, bunun için birşeyler söylemenin erken olduğunu düşünüyorum . Yumuşak tabanlı (eva taban) ayakkabı kullanıyorum. Ağrılar var ama bu ağrıların önceki kıkırdak ağrılarımı yoksa ameliyat ağrısı olup olmadığını kestiremiyorum. Ben dizimden kıkırdak aldırıp bileğe enjekte yaptırmadım. Yapay kıkırdak kullanıldı yani. En nihayetinde cerrahi müdahelenin faydalı olup olmadığı konusunda net konuşabilmem için en az 1 yıl geçmeli bence. Şimdi akşamları çim sahada yürüyüşler ve hafif tempo koşular yapıyorum. Sorusu olan arkadaşım tel no bırakabilir. Arayabilirim. Çok geçmiş olsun hepimize..




  • Merhaba, ameliyat sonrası kullandığım 4 aylık raporum biteli 20 gün oluyor. Şuan için durum nasıl derseniz, bunun için birşeyler söylemenin erken olduğunu düşünüyorum . Yumuşak tabanlı (eva taban) ayakkabı kullanıyorum. Ağrılar var ama bu ağrıların önceki kıkırdak ağrılarımı yoksa ameliyat ağrısı olup olmadığını kestiremiyorum. Ben dizimden kıkırdak aldırıp bileğe enjekte yaptırmadım. Yapay kıkırdak kullanıldı yani. En nihayetinde cerrahi müdahelenin faydalı olup olmadığı konusunda net konuşabilmem için en az 1 yıl geçmeli bence. Şimdi akşamları çim sahada yürüyüşler ve hafif tempo koşular yapıyorum. Sorusu olan arkadaşım tel no bırakabilir. Arayabilirim. Çok geçmiş olsun hepimize..
  • deniz er D kullanıcısına yanıt
    Bende de 3 yıldır var bu sıkıntı. Her iki ayak bileğimde de var. Zorlamadıkca agrı olmadığı için ameliyatı hep erteliyorum. Merak ettiğim şu ameliyat sonrası halı sahada futbol oyanayacak duruma gelebilecek miyim. Yok eğer olmayacaksa ameliyat olmamın da gereği yok gibi. Cok fazla zorlamadan ağrısız yaşayıp gitmek en iyisi. Bir de ameliyat sonrası ise dönüş cok uzun bir süre. Beni. Iki ayak bileğimde de var benim icin bu süre 2 katı olacak. Biraz da o ameliyatı eteletiyor bana.
  • dogancan01 D kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun, internette biraz araştırma yaptımda fazla bilgi bulamadım, bende ayak bileğimde kıkırdak zedelenmesi olduğu için ameliyat olacağım ve 2-3 ay içersinde askere gideceğim sizce askere gidipmi ameliyat olayım yoksa sivildemi ? Birde merak ettiğim askerden muaf olurmuyum ameliyat sonrası ?
  • Merhabalar yazılanları okuduktan sonra bende ameliyat tecrübemi paylaşmak istedim. Ayak bileğimdeki takılma ve topuğumdaki ağrı nedeniyle doktora başvurduğumda çekilen emar sonucu 2 kistin olduğu ve kıkırdak zedelenmesinin meydana geldiği belirtildi. Üşümeyle birlikte artan ağrı ve takılmalar oluyordu. Kapalı ameliyat olmak istedim ama doktorum açık yapmayı önerdiğinde araştırma yaptıktan sonra kabul ettim. Kıkırdakta zedelenme ve kistlerin kemiği çürütmesi biraz fazla olduğu için doğru bir karar verdiğim ameliyat esnasında anlaşıdı. Lokal anesteziyle Erzincanda 19 ocakta mozaikplasti ameliyatı oldum. Dizimden alınan kıkırdak ve kemik parçası ayak bileğime yerleştirildi. Ayrıca bileğime 3 vida takıldı. 3 gün hastanede kaldıktan sonra hastaneden çıktım. İlk iki gün çok ağrılı geçti. Yarım alçı ve dizde bandaj vardı. Dikişlerim 2 hafta sonunda alındı alçım 4 hafta sonunda çıkarıldı. Alçı çıkana kdr ihtiyaçlarım dışında ayağa kalkmadım. Alçı çıktıktan sonra bilek hareketlerine başladım. İlk iki gün sadece parmaklarımı oynatabildim. Daha sonra yavaş yavaş bileğimi hareket ettirdim. 6. Haftanın sonunda kilomun yarısını basma umudula hastaneye gittim ama kaynama tam olmadığı için yarının yarısını bastım. Onuda baskülle ayarlayıp hissederek yaptım. 9. Haftanın sonunda da kilomun yarısını bassbildim. İlk gün yarısını basmak ağrı yapsada daha sonra ağrı azaldı. En önemlisi tek bastonla evin içinde dolaşabildim. Şimdi 9. Haftadan sonra 12. Haftsnın dolmasını ve tam basmayı bekliyorum. Zorlu ve sıkıcı bir süreç. 6. Haftanın sonunda hiç yürüyemiyeceğimi düşünürken şimdi daha umutluyım. Çalışan biri için çok sıkıntılı bir ameliyat yaklaşık 3 ay olacak hala tam anlamıyla yürüyemiyorum. Diğer ayağımda da aynı problem var be ameliyat değilde sonrası brni endişelendiriyor. İki ayağımın üstünde duruyorum ama çömel kalk yapamıyorum. Bileğimi diğeri gibi tam bülemiyorum. Parça alınan dizimi yere koyamıyorum. Çok dolaştığımda şişme oluyo. Ayrıca diğer ayağıma göre rengi çok farklı duruyo. Doktorum geçeceğini ve normale döneceğini söylüyor. Umutla bekliyorum. Herkese geçmiş olsun...




  • Sizde alcı çıkarıldıktan sonra ayağa kalkınca ayakta kan toplanması kızarıklık oluyor mu? cevaplarsanız tesekkur ederim.
  • Renk değişimi kızarıklık oluyor ilk zamanlar daha fazlaydı ama şimdi renk değişimi biraz daha azaldı
  • Sol ayak bileğimden ameliyat olalı 40 gün oldu, bilegimi tam hareket ettiremiyorum. Şişlik tam geçmiş değil haftaya kontrolum var doktor ayağımı artık yere bastıracak herhalde.

    Sizler ameliyat olduktan kaç gün sonra tam yere basma sağladınız?

    Bu arada ameliyatim açık oldu ve kemigim kırılıp vida atıldı
  • Çocuğumda MR sonucunda 4.evre osteokondritis dissekans teşhisi konuldu.Ayak bileğinden açık ameliyat önerildi.Sonrasında başvurulan 2 farklı hekim ise çok belirgin ağrıların olmaması sebebi ile ameliyata gerek olmadığı beklenmesi gerektiğini söylediler.Şimdilik kıkırdağın kemikten ayrılması tam olarak gerçekleşmemiş.Tedavi olarak ne yapabiliriz dediğimizde herhangi bir öneride bulunulmadı.Kafamız bayağı karışık.Bu hastalık ve bitkisel ya da ilaç tedavisi konusunda bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim.Bir de ameliyat olmayınca bu olay nereye varıyor.Açıkcası daha önce duyduğum bir hastalık değildi.Çevremiz de rastlamadık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakin_1971

    Çocuğumda MR sonucunda 4.evre osteokondritis dissekans teşhisi konuldu.Ayak bileğinden açık ameliyat önerildi.Sonrasında başvurulan 2 farklı hekim ise çok belirgin ağrıların olmaması sebebi ile ameliyata gerek olmadığı beklenmesi gerektiğini söylediler.Şimdilik kıkırdağın kemikten ayrılması tam olarak gerçekleşmemiş.Tedavi olarak ne yapabiliriz dediğimizde herhangi bir öneride bulunulmadı.Kafamız bayağı karışık.Bu hastalık ve bitkisel ya da ilaç tedavisi konusunda bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim.Bir de ameliyat olmayınca bu olay nereye varıyor.Açıkcası daha önce duyduğum bir hastalık değildi.Çevremiz de rastlamadık.

    Gecen hafta aynı dertden bizde muzdarip olduk. Gerçi benim çocuğun dizinde osteokondritis dissekans teşhisi var. Çok dokdor ile görüştük, hepsi farklı bir görüş ve tedavi öneriyor. bilgi paylaşımı için 05061153788 arayabilirsiniz.




  • ayak bileği kıkırdak ameliyatımda 5 ay oldu hala şişlik ve yürümem normal değil :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fe@RLeSsndr

    ayak bileği kıkırdak ameliyatımda 5 ay oldu hala şişlik ve yürümem normal değil :(

    Öncelikle herkese tekrardan geçmiş olsun.

    Fe@RLeSsndr benim eski mesajlarıma bakarsan orada iyileşme sürecimden bir kıstas çıkarabilirsin, tabi bu kişiden kişiye değişir..
    aynı iş yerinde bir arkadaşımda 8 ay önce ameliyat oldu, onunda şu anda mor ve şiş durumda ama ağrısı yada sızısı yok.

    kesikler yaralar zamanla iyileşiyor, hiç bir zamanda eskisi gibi olmuyor, Şu anda yürürken aklıma gelirse bende yere yamuk basıyor muşum gibi oluyor. ağrım sızım yok. çok uzun koşmadığım sürece şişlik ve morluk ta olmuyor.
  • Bende 1.5 yıl önce ayak bileğimden sakatlık yaşadım..1 ay üstüne basınca ağrı çok fazla olmaya başladı..Ve mr çektirdim.sonuc olarak bilek her tarafı kemik odemi yumuşak doku ödemi ve çile başladı tabi ..1 ay alçı sonuç yok.ilac tedavi sonuç yok..8 ayimda fizik tedavi prp .Ozon tens ultrason..Sonuç daha kötü tabi.bu arada yine mr çektim özelik le prp daha çok sorun oluş turdu..Tabi talus kemik dehşet ödem en büyük sıkıntı burda .Ve artık ağrılar dayanılmaz oldu..Son çare Ameliyat üniversite öğrencisi yım yarıyıl tatilinde araştırdım Tahir öğüt bu işin uzmanı konuştum bilek çok fazla yıpranmış dedi.ödem sorma bile.. atroskopi ameliyati oldum eklmde.Delikler acti..Ödemi temizledim.dedi Şubat ayı di.30 gün basmadim Tahir hoca kıkırdak dökülme yok ama talus kemik yumusama var Dedi..6 ayin sonunda bana hayatı karartan kemiğimee yine ödem çıktı ağrı vardı ama inanmak istemiyordum ama mr görünce hemen doktora aradım bana takviye ilaçlar OMEGA 3 ve hafif egzersizler ve denge egzersizler yapmamı söyledi..Su an 1 ay öldü evdeyim ağrım azaldı..Ama hala korkuyorum yine basarsam eskisi gibi olur mu .. diye. Allah yardımcımız olsun.. Kıkırdak çok zor şey sadece yumuşama var diye bu kadar dert çektim bide hasar olsa ne olurdu.. Bilmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adarcan212

    Bende 1.5 yıl önce ayak bileğimden sakatlık yaşadım..1 ay üstüne basınca ağrı çok fazla olmaya başladı..Ve mr çektirdim.sonuc olarak bilek her tarafı kemik odemi yumuşak doku ödemi ve çile başladı tabi ..1 ay alçı sonuç yok.ilac tedavi sonuç yok..8 ayimda fizik tedavi prp .Ozon tens ultrason..Sonuç daha kötü tabi.bu arada yine mr çektim özelik le prp daha çok sorun oluş turdu..Tabi talus kemik dehşet ödem en büyük sıkıntı burda .Ve artık ağrılar dayanılmaz oldu..Son çare Ameliyat üniversite öğrencisi yım yarıyıl tatilinde araştırdım Tahir öğüt bu işin uzmanı konuştum bilek çok fazla yıpranmış dedi.ödem sorma bile.. atroskopi ameliyati oldum eklmde.Delikler acti..Ödemi temizledim.dedi Şubat ayı di.30 gün basmadim Tahir hoca kıkırdak dökülme yok ama talus kemik yumusama var Dedi..6 ayin sonunda bana hayatı karartan kemiğimee yine ödem çıktı ağrı vardı ama inanmak istemiyordum ama mr görünce hemen doktora aradım bana takviye ilaçlar OMEGA 3 ve hafif egzersizler ve denge egzersizler yapmamı söyledi..Su an 1 ay öldü evdeyim ağrım azaldı..Ama hala korkuyorum yine basarsam eskisi gibi olur mu .. diye. Allah yardımcımız olsun.. Kıkırdak çok zor şey sadece yumuşama var diye bu kadar dert çektim bide hasar olsa ne olurdu.. Bilmiyorum.





    hocam benimde kıkırdak kırılması oldu vidalama yapıldı 3ay geçti hala ağrılarım var, en büy
    ük sorun ayak bileğimi yukarı kaldıramıyorum ayrıca ve bileğimi tam oynatamıyorum.




  • drift34 kullanıcısına yanıt
    Bir sorum olacakdı size ben ameliyat olalı 6 ay oldu 2 vidam çıkacak ama korkuyorum vida çıkarılması zor mu
  • Merhaba arkadaşlar

    Herkese geçmiş olsun ,Benim 2 yıl önce iki topuğumda kırıldı ve alçıda kaldı 8 hafta ,sonra yürümeye başladım ve tempolu yürüdükçe sağ ayak bileğimde agri hissetmeye başladım ,doktora gitttim MR cektim kıkırdak gitmis dedi ve ameliyat olman gerek dedi ,ama ben korkuyorum 1,5 yıl geçti üstüne agrilarim sıklaşmaya başladı topalliyorim bazen , doktor ameliyatın garantisi YOk ve hicbir zaman eskisi gibi olmaz o beklenti içine girme dedi .Ne yapmam gerek ?
  • merhaba arkadaslar benımde sol ayak bılegımde kıkırdak zedelenmesı var amelıyat olmamı soyledı dr lar amelıyat olabılecemız BURSA' DA YADA İSTANBULDA DOKTOR arayısına gırdım yardımcı olursanız sevınırım 0539 677 25 79
    |
    |
    yonuss bu mesajı paylaştı
  • 1 yıl once bilek burktm gecmeyen agrılar yuzubden prp fızık tedavi gordm.su anda 1 cnm olmus hala duzelme yok.adanDa ıkı profa gıtım bırı açık bırı kapalı amaliyat dıyor.ne. Yapcgmı sasırdım lutfen yardım tevrubrsı olan arasın.kapalı amalıyat. 100 90 basarı sansı var duyor?hangısını olmalyım?05326869015
  • deniz er D kullanıcısına yanıt
    Kapalı amalyktan fayda gordnzmu lutfen ararmsnz 05326869015 acil lutfn karar vermem gerek acık kapalı?
  • Merhabalar.yaklaşık 3 yıldır sağ ayak bileğimde talus kıkırdak hasarı(10mm) var.yürümemde engel yoktu ama koşamıyordum. Uzun yürüyüşler sonunda hafif ağrım oluyordu.
    21 aralık 2017 tarihinde istanbul gata da astroskopi ameliyatı oldum ve 45 gün ayağımın üstüne basmayacağım.okuduğum yorumlardan sonra yürüyerek gittiğim hastaneden ameliyat sonrası daha kötü bi durumla karşılaşırmıyım diye endişe etmeye başladım.herkese geçmiş olsun.umarım hepimiz sağlığımıza kavuşuruz.gelişmeleri burdan paylaşırım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.