Şimdi Ara

Avukatlar, hukukçular bakabilir mi? Mahkeme konusunda bilgiye ihtiyacım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bir konu var da eğer bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Kayın biladerim Çorlu'da yaşıyor. Kore mahallesi diye bir yer var Allah düşmanımı orda yaşatmasın o kadar pis o kadar kötü o kadar gençlik söndüren bir yer olamaz. Eşinin ailesiyle bir defa kavga anlaşmazlık yaşıyor stresine yenik düşüp bi kereden ne olur düşüncesiyle madde kullanıyor aylar önce. Sonrasında düzenli olarak arada sırada farklı farklı maddeler kullanmaya başlıyor. Ben her ne kadar anlasam da ailesine söyleyemedim çünki çok emin olamıyordum, iftira atmış gibi görünmek istemezdim. Geçenlerde kore mahallesi dediğim yere polis baskın düzenliyor ve kayın biladerimin üzerinde bir kaç madde buluyorlar.

Sonrasında silivri f tipi cezaevine alınıyor duruşmaları oluyor vesaire. Sonrasında kayın babamın telefonuna mesaj geliyor, ismi geçen kişi (oğlunuz) şu şu duruşmnınn şu şu kararınca 12.5 yıl cezaya çarptırılmıştır. Avukat ismi : bilmem ne.

Bunlar da para tuzağı olabilir mi hani bu neyin mesajı diye gidiyorlar adliyeye, gerçekten de 12.5 yıl ceza aldığını öğreniyorlar.

Şimdi ben düşündüm ki üzerinde birden fazla madde bulunuyorsa kesin satarken yakalanmıştır. Ne kadar kaynımda olsa böyle kişilere kesinlikle üzülmem. Ancak hiç bir şekilde ne satarken kanıt var, ne sattığını gören var, ne baskın yapıldığında satıldığı an suç üstü olayı falan hiç bir şey yok.

Sadece birden fazla madde bulundurduğu için 12.5 yıl ceza alıyor. Bu cezayı nasıl alabilir? Satıcı olsa bu kadar alabilir mi? Veya nası bi olay olmalı ki bu tarz bir ceza alsın? Aydınlatabilirseniz sevinirim.

Neyse bu mesajdan sonra bi avukata gitmişler Çorlu'da, bir tanıdık yönlendirmiş. Avukat demişki böyle böyle çok basit bi dosya, şahıs 12.5 yıl ceza alacak hiç bir şey yapmamış gibi görünüyor. Çok fazla gereksiz ceza almış bunu çok büyük derecede düşürebilirim demiş. Normalde 6-7 bin isterdim ama sizi tanığım yönlendirdiği için 3000 tl ile dosyayı yeniden açtırıp dilekçe yazdırabilirim demiş.

Peki böyle bir iş için cidden 6-7 bin tl mi veriliyor? Ve kayınpederimden istedikleri 3000 tl normal bir ücret mi? Sonradan yeni ücretler doğar mı? Adam ciddi ciddi indirebileceğini söylemiş. Eğer indiremezse kaynımın avukattan alabileceği bir para olabilir mi? Sonuçta kesin bir vaad sunuyor ve para karşılığında yapabileceğini, gerekli dosyaları yeniden açtırıp yeni dava oluşturabileceğini söylüyor.

İşin özeti ; 12.5 yıl normal bir ceza mı bu olay için? Avukat bu olay için 6-7 bin tl ister mi? Ve indirim yaptığı halde istediği 3000 tl normal bir fiyat mı?

Çok uzun oldu galiba ama gerçekten zor durumda olduklarını biliyorum ve elimden hiç bir şey gelmiyor. Yalan yanlış bilgi de vermek istemiyorum. Buradan bilir kişiler bilgilerini paylaşabilirse ben de karşı tarafa iletebilirim. Teşekkürler şimdiden

• Tek diyecwğim avukatlara güvenme. Cinayet zanlısı bi tqnıdığa 1 yıl ceza verdirecem 30 bin tl karşılığında dedi.müebbet aldı. Ailenin güvenme sebepleri yaştandı ama tutmadı dediği avukatın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Anlayamadığım şey şu; Olayın üstünden ne kadar zaman geçti, mahkemeye çıktı mı? Çünkü bu tarz dosyalar ağır ceza mahkemelerinde hemen sonuçlanmayabiliyor. Ayrıca biraderin temyiz hakkını kullandı mı?

Avukat kısmına gelince, tamamen sallıyor gibi geldi bana. Aldığı cezayı kimse indiremez. 12,5 yıl ceza alan bir hükümlü zaten 8 yıl c.evinde yatıp, çıkıyor(Denetimli Serbestliğe ayrılıyor). Herhalde sizleri bilgisiz gördüğü için bunu kastetmiş olabilir. Bunun için zaten avukat tutmaya gerek yok.

• Hocam temyiz süresini geçirmeden cezaya itiraz edebilirsiniz eğer temyiz süresinde itiraz etmezseniz cezanın infazı kesinleşir olay hakkında ayrıntılı bilgi vs görmeden bişey diyemem ama tanık , ifade vs varsa kullanıcı veya ihbar artık her neyse ve bunu deliller kanıtlar nitelikte ise ceza mahkemesi cezayı verir , ağır ceza mahkemesinde görülmüştür davası 1 başkan ve 2 üye hakimin müzakeresi ile verilir illaki bişey vardır TCK 188/3 den ceza almış olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 27 Nisan 2017; 18:27:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tugberkk kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için. 6 ay falan oluyor bu olay olalı. 1 hafta önce de cezası hakkında mesaj gelmiş kayın pederime. Üzerinden para,eroin,kokain falan çıkmış. Ama hiç bir şekilde delil kanıt hiç bir olay yok somut bir durum yok. Varsayımlar üzerinden devam edilmiş galiba. Mahkemeye çıktı mı sorunuza gelecek olursak, bir kaç duruşması oldu orada konuşma falan yapmış savunma konuşması vs. hakim olumlu bakmış ama sonradan 12.5 yıl ceza çok abartı geliyor karşı tarafa

• sadrainman kullanıcısına yanıt
    Ama olay çok basit duruyor demiş, hiç bir delil de yok gerçekten sattığına vs. dair

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Temyiz süresi ne kadar oluyor? Karar verileli 1 hafta falan olmuş, ne kadar süre içerisinde itiraz edebilir? Hiç bir tanık yok imiş sattığına dair, somut bir delil de yok imiş. Varsayımlar üzerine kurulu galiba. Böyle de bir iş yapacaklarını sanmıyorum koskoca mahkeme varsayımla yürümez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukukçular bir bakabilir mi ?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AnestezistAdayi kullanıcısına yanıt
    Usul hukuku görmedim ama ceza mahkemeleri için 7 gün denilmiş süre tebliğ edildiği tarih itibariyle başlar imkan varsa yakında bir avukatla konuşulması lazım şakaya gelmez kesinleşmiş cezaya karşı hiçbir kanun yolu kullanaılamaz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan iyidir.

• Kayınpederiniz cezayı veren mahkemenin kalemine yarın gidip sorsun ne zaman kesinleşti diye. İstinaf veya Yargıtay hakkı hala daha olabilir.
    Cezayı veren yetkili merci muhakkak dosyayı incelemiştir kararları pek tartışmak doğru olmaz ama belli miktar gr v.s. neyse fazla çıkınca somut olarak satmasa bile yukarıda arkadaşın belirttiği gibi TCK 188/3 den ceza verebiliyor. Ki dosya içeriğini ikimizde bilemediğimiz için gerçekten fiilende satma, aracılık etme gibi ihtimallerde söz konusu.
    Bir avukata danışın ama ben cezanızı şöyle indiririm, böyle indiririm diyenlere kesinlikle bulaşmayın. Zira son zamanlarda verilen TCK 188/3 md'sindeki cezalardan 10 yıl ve aşağısına pek rastlamadım.

Teşekkür ederim bu arada zahmet edip bu kadar uzun cevaplar verip aydınlattığınız için.

• Ben sana madde madde yazayım bari.

- Somut bir kaynak yok demişsin ancak dosya içerisinde tanık ifadesi, birlikte yakalandığı kişilerin ifadesi, telefon kayıtları falan bir sürü delil mutkala vardır. Ayrıca yasaklı maddenin ticaretini yapmak demek kapı kapı dolaşıp satmak demek değildir. Hala içerde olan ünlü şarkıcının " Ben sana şunu ayarladım sen ondan fazla para al, benden para isteme " söyleminde olduğu gibi ticarete giriyor. Kendisinin paraya mı ihtiyacı vardı? Yoktu. Kendisi bu maddeyi mi pazarladı? Hayır.
    - Eğer sattığına dair mahkemece kesin kanaat oluşmuş ise avukat cezayı aşağı indiremez. ( Alt ve üst sınır belli )
    - Cezası kesinleşmiş ve temyiz hakları kalmamış ise cezasını infaz etmek durumunda. ( Yani 12 sene cezasının 1/4'ünü yatmak durumunda. Oda 9 yıl eder. Son 1 sene denet. serb. ayrılacağından 8 sene eder. Daha önce tutuklulukta 6 ay geçirdiğini söyledin. Onuda mahsup edersek kabaca 7 yıl 6 ay dışarı çıkacağı süre. Boşuna avukat tutmaya bile gerek yok yani )

Yinede içiniz rahat edecek ise tanıdık bir kaç avukata daha danışın. Eğer seçenek kalmış ise söylediğim gibi cezayı veren mahkemesine gidin orada da yardımcı olabilirler. Geçmiş olsun..

3/4 demek istediniz sanırım, yoksa 1/4 olup , 3 yıl mı yatması gerekiyor?

Avukat dosyayı incelemiş hiç bir somut delil yok demiş, bizzat bu hafta gidip ben bakmayı deneyeceğim herhangi bir dosyaya erişim hakkım varsa bir kontrol edeceğim nedir neyden girmiş durum nedir. Kimse birşey söylemiyor.

Hal böyle olunca insan her türlü kapıyı tıklatmak istiyor. 3000 tl fazla bir bütçe mi acaba davayı yeniden açtırmak gerektiğini vs söylemiş avukat

• quote:

Orijinalden alıntı: AnestezistAdayi

3/4 demek istediniz sanırım, yoksa 1/4 olup , 3 yıl mı yatması gerekiyor?

Avukat dosyayı incelemiş hiç bir somut delil yok demiş, bizzat bu hafta gidip ben bakmayı deneyeceğim herhangi bir dosyaya erişim hakkım varsa bir kontrol edeceğim nedir neyden girmiş durum nedir. Kimse birşey söylemiyor.

Hal böyle olunca insan her türlü kapıyı tıklatmak istiyor. 3000 tl fazla bir bütçe mi acaba davayı yeniden açtırmak gerektiğini vs söylemiş avukat

Ben indirim oranını yazmışım, 3/4 yatarı olacak pardon. ( İkinci kez mükkerrire özgü infaz rejimi uygulanmamış ise - yani farklı zamanlarda en az iki kez daha suça karışmamış ise - )
    Davayı yeniden açtırma olayını da ben ilk defa sizden duyuyorum. İnsan çaresiz olunca 3bin değil 30bin bile gözünde olmuyor, anlayabiliyorum. Bu yüzden fırsatçılar fırsatta kollayabiliyor haliyle. Sorgu aşamasında iken avukat ataması yapılmıştır o avukattan da yardım alabilirsiniz. Tanıdık birkaç avukata daha danışmanızı tavsiye etmekten başka önerimde kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugberkk -- 27 Nisan 2017; 20:35:13 >

Arayıp söyledim kayınpedere fakat dedikleri aynen şu "Numaramı veriyorum o atadıkları avukat numaramı bile yazamıyor iki kelimeyi bir araya getiremiyor, mahkeme oluyor haberimiz yok, duruşma oluyor haberimiz yok bu avukattan yardım mı bekleyeceğiz bir de?" bu şekil. Sanırım 3000 tl ye avukatı tutacaklar. Umarım paraları boşa gitmez :/

dostum o avukat baronun görevlendirdiği avukattır. ilgilenmemesi gayet doğal. siz bence itiraz süresini geçirmeden bir avukatta karar kılın karar kesinlesirse geri dönüşü olmaz.

mahkeme harç masrafları içinde mi ? ayrıca yargıtay a kadar takip edecek mi dosyayı eğer avukat tan eminseniz bu konuda bilgisine ve tecrübesine güveniyorsanız ağır ceza için 3000 tl gayet makul bir rakam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.