Şimdi Ara

Avrupalılar niye station araba tercih ediyorlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
1
Favori
6.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun bir araç alıyorken neden daha geniş olanını almayalım diyorlardır. Köpek falan da sahibi olunca en mantıklı çözüm bu. Station wagon araçlar her yönüyle çok mantıklı...

Bir güzel de ben ekleyeyim
     Avrupalılar niye station araba tercih ediyorlar
  •  Avrupalılar niye station araba tercih ediyorlar

Çok basarılı bir SW ülkemizde genelde tercih edilen bir Magane SW Diğer Megane HB'leri cebinden çıkarır, arasında işcilik farkı bariz belli
  • şahsen fiyat farkı olmasa bende station alırdım paranın gözü kör olsun
  • Stationlar benim de gözüme çok hoş görünüyor. Araba alacaksam SW tercih ederim.
  • Bunlarda benim favori Sw larım.

• Bilinçli adamlar vesselam , onlar ihtiyaçlarına göre alıyorlar , biz hemen nasıl satarım? diye alıyoruz.
  • SW dikkat çekici ve karizmatik değil bi ara vw caravella kullanmıştım bir hafta bende durdu kızın birisi yaaa büyük araçları sevmiyorum dedi aracın sahibine bunu söylediğim satıcam zaten ben de sıkıldım deyince anladım bizim türkiyede sw van vs araç kullanırsan bekar kalırsın büyük aile oluncada alırsan oğlun bekar kalır babamda da opel VİVARO var aracı kullanıyorum bakan yok 2001 de megane 1 sw vardı ona da bakan olmazdı... DURUMUN CİDDİYETİNİ ANLATMIŞIMDIR UMARIM
  • merhaba avrupada insanlar calisma = tatil modunda oldugundan sw lar daha cok tutuluyor yaz veya kis aylarinda hafta sonu adam doldurur bagaji esini colugunu cocugunu basar tatile gider eglenir gezer tozar gelir cunku burada insanlar tatile giderken bizim gibi sadece sort ile gitmediklerinden dolayi sw lari cok severler adamin bagajinda mini sogutucudan tut aklina ne gelirse mevcuttur

sw deyince benim aklima audi a6 allroad geliyor baskasi yalan :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: edec

Onlar bagajda köpek taşır; kayak takımı taşır, biz turşu tasiriz, etli ekmek taşırız, onlar plaja sörf takımı ile gider biz mangal ile vs...

Bu yüzden koku faktörü önemli. Koku gelmemesi lazım kabinin içine.

ulan gece gece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 21 Ocak 2013; 1:04:37 >
  • VOLVO V60 ve MEGANE SPORTS TOURER çok başarılı SW'lar...
  • Sedan araç alınması bana da hep garip gelmiştir , bunun nedeni bizim gösteriş merakımız olabilir.
  • Nedeni çok açık,

1- Türkiyede insanlar seyahate çıkmaya fırsat bulamıyorlar iş vs vs ..

2- Kendimizi zor besliyoruz bide köpek mi alıcaz anlayışı mevcut.

3- Kayak yapmak türkiyede lüks bir tatil olur (geçen hafta kartalkayada günlük ski pass: 95TL wtf? ) (ki en kötü pistlere sahibiz bide iyi olsa napıcaz acaba..)

4-banliyö ev sistemi var haftasonu olsun tatil olsun diğer evlerine gitmek isteyince küçük bir taşınma yaşanıyor

5-alışverişi 2poşet değil, stok olarak yapıyorlar (kiler vs vs)

bunun gibi sebeplerden dolayı sw tercih ediliyor

yani sorun türkiyede değil yaşam standartlarından kaynaklanıyor

• Araçlarda hayvan sevgisinide önemseyip o tür araçları tercih ediyorlar. Fiyatlar çok uygun araçlarda yani adam 1 tane SW bi tane HB araç alabilir ve AB ülkeleri olduğu için adam sıkılıyor hop almanyadan fransaya gidiyor bu yolculukta fazla eşya olduğu için SW tercih etmek çok büyük bir mantık tabiki bizim ülkemizde Sw arabayla İstanbuldan Trabzona gitmeye kalksan Uçak daha mantıklı gelir bızım insanımız aile ile bi yere gitse çocuklar pek gitmek istemezler ve 2.elde bu araçların mantığı daha oturmamış durumda kimse zarar etmek istemez bu yüzden Sedan hastalığı almış başını gidiyor :)
  • mrb ben size basimdan gecen bir olayi anlatim bu arada canada da yasiyorum

TURKIYEDEN geldigimde bende ilk olarak sedan bir arac aldim tabi fiyati ve ozellikler i gordugumde offff lannnn daha ne isderim diye dusunmusdum
    cocuk yokken pek de bir sorun olmadii ama oglum dogdugunda neden sedan araba olmayacagini hemen hemen her gun anladim

hastaneden cikisimizda hemsirenin (bebek koltugu sanirim turkcesi) bebek koltugunu arabaya baglamayi kemerlerin gevsek olmamasi felan gosterirken artik bi sedan araba yada van (minibus gibi) alma vakti geldi dediginde ne diyorlan bu kadin demisdim salakmidir nedir diye dusunuyor insan

asil olay su abicim

bebek yatagi / yada frame ( yatagin tahta olan parcasi ) yada buyuk olan sedan arabanin bagajina girmeyen aklinaza gelen herseyi arka koltuga koymak bebegin yanina araba saga sola donerken ona zarar verecek bir sey koymak bagaj acik gitmek EN DUSUK 5 BIN DOLAR CEZADAN BASLIYOR yakalanmam ben giderim olayina gelince kameralar yada polislerin bebek konusunda ne kadar hassas olduklarindan bagsetmeden once ADAMLAR SATTIKLARI SEYI (BUYUK EBATTA OLANLARI) pick-up yerine arabayla gidip aliyorsun ve yeterli bagaj yerin yoksa ( kurallara uygun ) SATMIYOR baska arabayla geleceksin yada NAKLIYE SATIN ALACAKSIN

tabiki evcil hayvan ve arkadarlaslarin saydigi sebeplerde var ama en buyuk etken bence bu

• Bzde sw dedinmi akla toros gelir, dağ bayır gelir.
    Herkes düşünür ben arabayla odunmu taşıyorum? Dağamı çıkıyorum? hayır. Ee o zaman napcam sw yi
    Mantık böyle bence
  • avrupalı bazı kompleksleri aşmış.işlevine bakıyor kullandığı gereçlerin!
  • Kompleksi aşmış olmak işin bir yanı, bencede gerçeklik payı var. Doymuş bir toplumda otomobil gösteriş yapmak için kullanılacak bir eşya olarak değerlendirilmez. Çünkü dileyen herkes kolayca aynı araca ulaşabilir. Gelir düzeyine bağlı değişen yaşam tarzı otomobil tercihlerinede tesir ediyor. Müstakil konutta yerleşim fazla olunca bahçe, garaj türü hobiler, bu hobilerin gerektirdiği alet edevatın, evcil hayvanın, sportif aktivitiler dolayısıyla gerekli malzemelerin nakli sw ile daha kolay oluyor. Toplu taşıma sisteminin sağlam işlediği, metro ağının şehri kapladığı ve bu sistemin 24 saat çalıştığı ortamlarda tasarımı ağırlıklı yolcu taşımaya odaklı sedan otomobil gerekliliğini kaybediyor, doğaldırki yük taşımaya elverişli araç daha fazla ön plana çıkıyor. Var olan imkanı bir daha satın almaktansa daha çoğunu sağlayanı satın almak makul tercih oluyor.
  • Avrupadaki insanlar alışverişi ve tatili seviyor. Ayrıca bir çoğu evcil hayvan sahibi. Bir de onlarda vize yada pasaport derdi yok yani almanyadaki bir aile fransada tatil yapabiliyor. SW araçlar uzun yol yapan seyahat sever ve evcil hayvan sahipleri için olmaz sa olmaz araçlar. Bu konuda avrupadaki vatandaşlarımızı unutmamak lazım onlar avrupadan ülkemize gelirken bagajlarını doldurarak geliyor yada giderken. avrupadaki vatandaşlarımızın sayısının yaklaşık 5 milyon olduğu düşünüldüğünde onlarında bir çoğunun SW tercihi yapmasıyla SW araçlar popülerleşiyor.
  • Bir önceki büyük aile arabamız:

Bagajdan koltuk çıkıyor, 7 kişilik oluyor, arka koltuklar da ileri-geri gidiyor ve geri yatabiliyor. Mondeo ile kıyaslanmaz, çok konforlu arabaydı...

Şimdiki aile arabamız (tabi 16" jant ve balon lastik değil bizim araç ):

Bu araç 5 kişilik, arka koltukları gene yatıyor.

Bu da şimdiki aracımızın sedanı:

Bana station daha iyi geliyor. Aslen ben Liftback/Hatchback veya Fastback'çiyim. Son derece yatık bir arka camım olacak; ama araba HB olacak. Ben onu severim. Focus HB'nin arka camını uzatın da uzatın ve arabayı yuvarlayın. Damla gibi olsun araba.

Ancak aile arabasında sedan tercihim olmaz. Station daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Melihdk

Çok basarılı bir SW ülkemizde genelde tercih edilen bir Magane SW Diğer Megane HB'leri cebinden çıkarır, arasında işcilik farkı bariz belli

megane sport tourer baktım ben de uzun süre ama pahalı geldi alamadık. görünüşü çok hoşuma gidiyor özellikle. gerçi tüm SW araçlar bana sedanlardan daha güzel görünüyor. ama mahalle baskısından dolayı alamıyoruz işte.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.